sveigis

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3493
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  29

Alt postet av sveigis

 1. Åhhh sånt baksete er så fint :). Hvordan går salget på 535en Viggo ?
 2. Du står på det er sikkert og visst. Hvertfall ingemting å si på bilparken heller nå :). Angående olje på M3en ville jeg jo tro at med den kjøringen som tilsvarer vanlig ,må da 5x40 være perfekt . Har selv lest og hørt at M motorene skal ha tjukkere olje men det må vel da være til hardere bruk. E61: Levner ingen tvil om at du passer på denne og ja jeg skal være enig,det er en dritt å skru på .Alt er trangt og ille. Bare det å bytte pærer er jo vanskelig :). Kjedelig hvis du har hatt mye tull med den ,for det er en ålldeles deilig bil når ting funker . Kan jeg spørre om en ting,den vekslerern,ble den byttet for å få mer temp på motor?
 3. Da skal jeg være den første i tråden til å gratulere med flott familiebil. Denne så knall ut og var nydelig i sort. Skal selvfølgelig følge med her og gleder meg til fortsettelsen :). Håper denne gir deg mye glede og komfort i tiden fremover Gorg.:)
 4. Dette blir knall Tore.:). Og ikke minst få vekk gammelt graps ,er deilig . Du vil ha mye igjen for dette på sikt .:). Bra og se at du passer på den,men hver forsiktig så du ikke møter veggen og blir lei .Der har jeg vært .:)
 5. Ja selv etter snart 5 år holder den koken :). Dette er faktisk den eneste bilen jeg aldri blir lei. Nå har jeg hatt e61 1,5 år og merker at den gir meg ikke så mye enda som e34 gjør. Da lysten på en e28 er som en narkoman uten dop ,vurderer jeg et salg av e61en og heller kjøpe en mindre billigere Bmw familiebil. Er veldig i tenkeboksen på dette .
 6. Hei dere! Som ny medlem så tenkte jeg at jeg burde lage en tråd om bilen min. Bilen er altså en original Islandgrunmet. 92 mod 535i shadow line. Denne bilen har en ganske spesiell historie for min del ihvertfall. Det hele startet tilbake i 1999.Jeg satt og tittet på tekst tv under bmw.(hadde ikke internett da).Da så jeg denne for salg.Jeg ringte på bilen og han skulle sende meg bilder,og det fikk jeg.Og jeg falt pladask. Alt tenkelig utstyr,manuell,mørkgrønn met og hjul med felgkant.Det kunne jo ikke bli bedre for en 25 åring som jeg var da.Meeen som alle andre så ble denne bilen ofret for kjerligheten og ekteskap.Men fikk liksom aldri glemt denne bilen,så i påsken fant jeg bilder av bilen og tenkte:Herregud og flott en e34 er,skal lure på om den eksisterte....Etter å ha sjekket reg nummeret så viste det seg at bilen fortsatt levde.Jeg ringte nåværende eier og forklarte min situasjon angående bilen og det beste av alt han ville selge den til meg.Jeg solgte absolutt alt av opler jeg hadde som prosjekter og gledet meg for å se den igjen.Men gleden ble kortvarig..For maken til slett vedlikehold av karosseri og interiør på sånn en bil tror jeg ikke jeg har sett,men jeg tenkte:ikke pokker om sånn en bil skal forfalle og bli ødelagt.Jeg tok bilen med meg den skal få et trygt og godt liv her hos meg. Og jeg har allerede begynt.Bilen har blitt rubbet og polert opp så lakken er bra nå og etterhvert skal interiøret tas.Jeg skal legge ut bilder så fort jeg kan så folket kan se at den skal få et godt liv igjen. Det første bilde er når jeg hentet den og det er andre er etter oppfrisking av lakk nå i helgen. legger ut et par til:
 7. Først så sauser jeg inn med WD 40 ,lar det stå en god stund,kjører luken frem og tilbake ofte. Tørker av dritten som da kommer frem med ei fille. Så sprayer jeg inn med hvit Lithium fett og kjører samme operasjon men tørker ikke av da.
 8. Etter å ha letet og drømt lenge,ble det ny bil og da får jeg lage en ny tråd. Men før der kommer bilder,ønsker jeg å fortelle hva og hvorfor det ble akkurat denne type bil. Litt historikk og kilder kan jo og være litt gøy. Vi må tilbake i 2005. Da jobbet jeg på en plass som het Windy Boats. En kollega kjøpte en ny 525d e61 ,og jeg husker jeg ble bergtatt.Dette var ikke Msport.Allikevel fin. Senere dette året ,gikk jeg og vandret i Sandefjord sentrum,der møtte jeg en sort 530d M sport e61.. Dæææven døtte i blokksberg ,for en bil. .Tanken min var enkel,Sånn en skal jeg ha en gang.. Årene gikk,livet fortsatte som normalt og sånn av og til ,var jeg innom Finn .no . Men tenkte ,gud,disse er jo dyre enda.. Så ifjor ,tenkte jeg at en e39 530d ,holder lenge og var igrunn klar for det ,men livet ville det annerledes.. Som dere vet,så er jeg og Fredrik90 gode venner og han,mente at en e61 hadde vært bil for meg i og med disse begynte å falle i pris. Mente fremdeles var dyre ,for jeg skulle ikke ha hva som helst. . Så etter litt tenking......Jo fanken,nå må du slutte å kjiipe så "sa jeg til meg selv. Og i mars begynte jakten. Var og testet alt fra 525d til 523 bensin,og bilene var jo gode å kjøre men enten gått langt eller rufsete. Begynte å bli litt lei etter leting ,men i juli fant jeg noe som fanget min interesse. En 06 e61 530d msport med 169 på telleren og virket pen og velholdt. Ringte og eier virket seriøs og fikk tilsendt noen bilder. Da begynte hjertet og pumpe...♥♥♥♥. Faen å fin,fader og velholdt,fader ,til og med Individual! Nam! Jeg ringte Fredrik90,og vi kjørte bort en søndag for 6 uker siden. Da vi kom bort ,ble vi møtt av en herre som var meget hyggelig og da jeg så bilen bestemte jeg meg enkelt,denne skulle jeg ha. Kontrakt ble skrevet og penger overført. Men pga akutte ting i hverdagen ,ble bilen ikke hentet før idag . Bilen er en 2006 modell 530d msport individual utgave med det meste av utstyr. Legger ut noen bilder av bilen nå som den er kommet hjem: Individual interiør og komforttoler: Dere skal få mer info og bilder imorgen,for denne har mye gøy. Og om jeg er fornøyd? Dæven,ja. Nydelig å kjøre og ikke minst hel og pen. Som sagt mer kjæm imorgo.
 9. El vindu har jeg aldri byttet nei men dørstoppere har jeg byttet og er kurant jobb :). Formen er elendig idag Tore
 10. Da har det seg sånn at fruen i huset skulle avgårde på vift Idag med arbeidskolleger . Og jeg sender aldri noen av mine biler avgårde på sånt uten at de er rene. Og med våren ute ble bilen vasket . Gadd ikke noe worklog så ferdig bilder ble det: Årstiden nå er deilig. Alt er enklere og ting skinner mer. Et par til : Og når våren kommer , er det jo alltid spennende som eier e61 med Panorama . Virker det iår som ifjor?: Jada, her er alt iorden 😀. Smurte opp alt nå som i fjor: Og det funker sømløst . Nevner det igjen, får disse lukene kjærlighet og stell så er alt såre vel. Denne blir smurt opp støtt og stadig sommerhalvåret og brukes jevnlig da . Det tror jeg er oppskriften på en fungerende luke . Nå er det fest straks 😃.
 11. Gratulerer med jubileum :). Skjønner at du koser deg med denne hetligheten. Du har gjort alt riktig på denne Zen og en bil jeg liker svært godt. Følger med her .:)
 12. Passer denne en e61 530d ?
 13. Var vel gøy å kjøre 540en igjen Rani. Bilen ble knall med felga og igjen,guuud hvor glad jeg er du byttet farge :).
 14. Dørbytte fredag. Da var dagen her da gammel rusten dør skulle byttes ut. Hadde egentlig avtale om å levere bilen og hente den ferdig . Men kona hadde fri Idag og da vet jeg at vi to hjemme sammen før helga , resulterer i at det er nedvask av hus og krangling om alt dom skulle vært gjort i hus og gadd jeg det idag?? Nei. Så jeg bestemte meg for å være pissboy på verkstedet . Og etter å ha annkommet var vi igang med demontering : dette gikk jo greit helt til ny dør skulle på ... Den nye døren hadde forrige eier skrudd av med hengslene og var et styr å få skikkelig på plass men verkstedsfolka ordnet det de og etterhvert ser det sånn ut: Alt av Shadow lister ble flyttet over og det nærmer seg komplett. Denne døren er fra 1990 og har dermed en annen låsekasse og kabelnett kontra 1992 . Dvs ,kabler til speil og vindu er like men til sentrallås helt ulikt. Det jeg skulle gjort som jeg glemte var å ta med kabler og skjøte ny/gammel sentrallås kontakt . Så låsen er død nå Idag og fikses imorgen noe som jeg fikset på 5 min .😃. Selvfølgelig glemte jeg og å lakke håndtaket : Men det fikses lett det og . Nydeligste er å vite at dør som er pen , er på plass. Og dere vil vel se den faktiske tilstand på gammel dør: Fått smake rust denne. et til: Testing av vindu og speil virket og døren gikk igjen som en ny 5er😃. Alt av deler ble plukket bort og tilslutt ,,haa deee!!: Det som skjer nå straks for å få dørbytte komplett er: -Lakke dørhåndtak -Kople om sentrallås kontakt -Ferdig . Tilslutt skal jeg knuse en myte. Før jeg byttet døren , fikk jeg mange beskjeder at det var som ikke passet ,det være ledninger , ulike dørttekk feste osv . Alt passet over , det eneste som ikke er likt er låsekassene så her må enn ha andre kasser med nøkler eller så finne dør lik bilens modell og da er det likt . Men skal gå Ann å bruke ny låsekasse på gammel type og hva tror dere jeg har tenkt å prøve på ?😉
 15. Ja denne handelen ,var en bra handel tror jeg og skal sette igang imorgen :). Er meget mulig jeg får de til å sjekke mer når jeg først har den der .
 16. Ja jeg tror dette var en grei handel egentlig. Her må jeg bygge om litt ledninger og diverse for å få vinduer ,speil og div til å virke. Da døren jeg har er fra 90 og bilen 92 .Altså forskjellig innmat osv inni dør. Dette hadde de gjort før visstnok.Må og flytte på klipsene som dørpanrlet har men det vil jeg gjøre selv. Gleder meg hvertfall til det blir gjort og aksjonen starter klokken 11 nå til fredag fikk jeg beskjed. Skulle bare levere bil og dør,så gikk resten av seg selv
 17. Idag fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Fetteren min ringte og fortalte at der hadde vært innbrudd i sjefens e34 og bilverkstedet hans. Der hadde de selvfølgelig knust høyre vindu foran og bilen stod ute og var søkkvåt. Han lurte på om jeg visste om et vindu og ja det har jeg jo :). Har jo en ekstra dør som jeg skal sette over på min nå fortløpende.Men sa han ikke kunne få noe vindu av meg før jeg hadde byttet. Det hastet visst og nå blir det sånn: -Jeg leverer bilen min på bilverkstedet hans -De bytter den rustfrie døren og monterer den,samt bygger om det elektriske i døren -Han får vinduet mens jeg beholder alt av el og deler ellers fra døren. Dette synes jeg var en god handel. Ja hvem hadde trodd at jeg skulle få denne hobbyskuta på verksted for å bytte sånn? Men helt ærlig,deilig å slippe å skru og
 18. Kanskje ikke spesiell nok men spesiell for min del. Eide denne originale 86 modell 528i manuell fra mai 96 til februar 01. Denne var i mint condition og urørt. Denne gav meg så mye opplevelser at når jeg er deppa,tenker jeg på denne og livet smiler :). Angrer hver dag for at jeg var så dum å selge denne til gibort pris som var vanlig på disse da. Hadde jeg hatt denne idag i den standen ,så hadde jeg vært en rik mann
 19. Gratulerer med nydelig bil. Denne har jeg fulgt med på og kommentert masse da Gorg hadde den. Så blir vel noen linjer her og etterhvert:). Jeg bemerker lave rails.Er det noe du fikk som ekstra til disse bilene ?
 20. Ingen problem ,den kan du overta :).
 21. Som tidligere nevnt ,er dette en flott e39 som jeg håper blir passet på videre av ny eier . Nydelig farge osv. Blir spent på e60en du eventuelt skal ha .:).
 22. Phuu,en avgjørelse jeg støtter deg 100 % i. Her har du alt i en pakke av det beste .:). Sier det igjen før jeg sier god natt,nydelig bil som du vet jeg liker . Klok avgjørelse dette .
 23. Ja en jobb som er deilig å ha gjort uten tvil. For å være ærlig ,var jeg så sint da jeg så dekselet at jeg ble kvalm :). Men når det var montert igjen og viskere gikk fint ,var det glemt . 1700? Ja ,kjør på . Den jobben hadde ikke jeg gjort under ei krone for 2500 for ukjente :). Men,,,,du lærer mye ved å gjøre det selv og da vet du at ting blir skikkelig gjort. Tror ikke verksted ser om visker fremdeles går i panser,smører opp osv . Ja ,skimset med skiver,og skrudde på plastpropper i fronten der panser hviler. Nå er det kun en ny visker på passasjer siden,så er alt good .
 24. Da var dagen her da denne udugelige mekanismen skulle byttes og det skulle og vise seg at dette var en drittjobb . Så la meg like gjerne sette igang med bilder og skrifting. kjørte bort på jobb og satte igang . Det var mye demontering av det meste og her er jeg igang: Kabelgater måtte løsnes : Og når jeg etterhvert fikk løs den j....a platen så var der et deksel rundt vifte som måtte bort . Så begynte moroa .. Noen sier at viften må bort men jeg prøvde uten å ta den av og etter å ha demontert plastdekdel over vifte og gått tom for alle ord i bannebibelen var mekanisme ute : Så ble alle ledd inspisert , demontert og fettet opp: Denne delen som trykker visker til rute , ble demontert og smurt opp: Her skal denne delen stå: Og når dette var gjort , var det å kirke ting på plass igjen : Da var det bare å få montert ting og jeg testet selvfølgelig at det virket før resten kom på og det gjorde det og det lovet godt. Veldig lite lyd . Så da var det å fortsette montering . Og etter å ha montert det meste var jeg ferdig helt til jeg tittet en vei og så dette dekselet: Fy faen i svartsvidde pokkerskauen... Er det mulig????? Glemte beskyttelse rundt viften og da må det igjen demonteres: Etterhvert fikk jeg det og på plass . Det nærmer seg : Fikk og justert panser med litt skimsing Og med litt jobb ser det sånn ut: Dette var godt å ha fikset . Armen skal fikses og slipes. Og nå er det justert og flukter overalt : Testing ble gjort og alt fungerte hundre og ingen nevneverdig slakke og viskerene hopper ikke på ruten . Dessuten ikke mye lyder. Så ja en drittjobb men verdt det . Dessuten er det gøy å vite at alt er smurt opp og fungerer perfekt .