takZa

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2034
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av takZa

 1. Tenkte jeg skulle lage en tråd om bilen min! Skjer ikke så mye, men jobber da sakte men sikkert med å få den finere Slik den ser ut nå: Det ene speilet er litt stygt, så har kjøpt "nye" av Skogsfisk er på forumet, så de blir montert i nærmeste fremtid! Har også fått nye baklykter med hvite blink som skal monteres i løpet av dagen, samt nye emblemer til panser og bakluke! Den har litt rust rundt antenna som jeg har planer om å fjerne en gang i tiden, samt en del sig i lakken på høyre fremskjerm grunnet en udugelig kar som trodde han kunne lakkere. Dette er småplukk som må fikses etterhvert.
 2. Har en M30b35 stående som jeg ikke har plass til lengre. Den bruker olje på sylinder 1, men skal være fin ellers. Må hentes på Raufoss (Står på pall).
 3. Denne er nå hentet.
 4. Dysene ble skifta for ikke så lenge siden, til overhalte. Så i teorien burde de være gode. Men det var dårlig kontakt på den på sylindern der, så den har gått tørr en stund. Kan de ha slitt ut stempelringene, for så at det kommer inn olje, som ikke lar seg komprimere, og derav skaper tenningsbank? Planen nå er hvertfall å sjekke tilstanden på ringene. Burde være mulig å få ut på sylinder 1 med motor ennå i bilen. Er det noen god måte å hone sylinderen på, med motoren ennå i bilen? Mtp. spon.
 5. Tok av toppen i dag da den har fått olje på pluggen på sylinder 1. Stempelet så slik ut: Første som slo meg var tenningsbank, men klarer ikke å forstå hvordan den skal ha fått det. Ikke antydning til merker på de andre. Noen som har synspunkter?
 6. Noen som har en M30B35 til salgs? pm
 7. Opp.
 8. https://www.google.no/search?q=interaktivt+kart+trafikkulykker&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr,ssl&ei=UDheVprjHImmsgHYxoo4
 9. Litt kjipt å kjøpe noe som skulle vise seg å være vrak
 10. Noen som har noe helt?
 11. Jeg har ikke bestemt meg helt for hva jeg skal gjøre enda, men må jo få orden på det Takk for hyggelig tilbakemelding da
 12. Det har kommet noe jeg mistenker er en følgefeil av at bilen ble kjørt på 5 sylindere, uten at den fikk bensin på den siste. Tror det da ble 'tørt' eller noe, og den har slitt seg. Etter en tur til Trondheim og tilbake til østlandet begynte den plutselig å gå på 5 igjen. Så jeg sjekket kontakten på dysen og det fungerte. Tok ut plugget og den var tildekket av olje. Byttet plugg og den fungerer igjen, enn så lenge. Nå bruker bilen masse olje. Typ 3l / 100mil. Blårøyken står.
 13. Har ingenting å si. Bare gjør sånn jeg beskrev så burde det gå fint. Værste med hele jobben er at det er litt trangt å komme til på noen av skruene, men med rett verktøy går det lett.
 14. Jeg har hatt oljelekkasje rett UNDER fordeleren. På papirpakningen på passasjersiden på registerdekslet, rett ved kjedestrammeren. De er IKKE gøy å skifte. Men hvis du er sikker på at det er over så er det ganske rett frem: - Av med lmm - Av med toppdeksel (Bytt pakning når det først er av?) - Av med pluggkabler & fordeler - Av med rotor - Av med deksel - Rengjør godt og sett på nye pakninger - Monter i samme rekkefølge som du tok av. Ikke noe som er spesielt utfordrene ved jobben, og det er lite som kan gå feil.
 15. Nå går den rent igjen iallefall. Var dårlig kontakt til dysen på sylinder 1.
 16. Sweeet! Så bra ut de stagene du lagde til, får si ifra hvordan de blir i bruk
 17. Okay. Lenge siden sist. Det har skjedd litt av hvert siden den tid. Bilen begynte å gå dårlig igjen, fuske og manglet krefter. Siden jeg satt på en brukt veivsensor med en så som så ledning tenkte jeg at jeg liksågodt kunne skifte den. Var jo tross alt bare en umbrako skrue og en ledning.. Hva kan gå galt liksom? Vel, det viste seg å være en del. Med en fem milimeter umbrakonøkkel presterte jeg å knekke brakketen! Og for å bytte brakket må triggerhjulet av. Første forsøk gikk gikk med begrenset suksess. Men med rett verktøy går alt. Når alt var av byttet jeg alle pakninger i front av motor, så nå er den helt tett. Byttet også alt i fordeleren. Men når jeg fikk den sammen igjen gikk den enda dårligere. Manglet sikkert 150hk. Gikk ikke på alle sylindre. Etter litt feilsøking byttet jeg tennkabler og den gikk fint i en dag, men så kom problemet litt tilbake. Nå mangler den 'litt' power, og bruker alt for mye fuel. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne nå. Vurderer å sjekke luftmengdemåleren, men tror egentlig ikke at det er den. Noen som vet om sensoren som sitter på tennkabel 6 må sitte på? Evt. nøyaktig hva slags funksjon den har? Skal forsøke å bli mer aktiv igjen fremover, nå som det faktisk skjer litt med bilen
 18. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Ikke så mye spennende som foregår, men kan da slenge inn et bevis på at hun ennå får kjærligheten a fortjener! Skal fikse noen småting: - Polering - Bremsevæske skift - Fikse noen mindre oljelekkasjer - Stramme opp snekka Sent fra min D5803 via Tapatalk
 19. Hahahaha høyeste E34'n jeg har sett.. Fant du mye over tanken?
 20. Sjekket at det ikke er slangene oppå som lekker?
 21. Kjøp lokalt.. Ta en firhjulskontroll
 22. Du får si ifra om du skal selge de sota baklyktene da
 23. Sjekk antall skruer som er på dekselene ut mot stikkasklingene. Det skal være 6 på 188 diffen og 8 på 210 diffen. Er det 188 mener jeg den er bolt-on i E30.
 24. Følger med her. Kjipt med rusten, men når det gjøres skikkelig slipper du heldigvis å bekymre deg på lenge..