TRF-Racing

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5236
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  23
 1. Ihht relgmentet vårt trenger du (så vidt jeg vet) ikke noe brannsystem. Jeg har ikke det i min bil. Papirer på bur tror jeg ikke du trenger noe annet enn vognlisens (han ser over bur da om det ikke er et med papirer), som den jo har hatt fra før av. Ang SMG; mange som legger inne CSL programvare i SMG enheten. Det er dog ikke der hemmeligheten for best/kjappest mulig skift ligger. Hvis det er en sånn bil du har prøvd, så vil løsningen jeg prater om gi deg enda bedre ytelser enn du forventer Edit: Skal ikke være redd for mindre effekt med 323, du blir jo klasset deretter så resultatet blir nok bra. Tror det er enda en 323i rudskogen bil som skal kjøre også, så da er det jo duket for gode fighter
 2. TRF EGR Pro Termostat kit - og problemet er løst for alltid
 3. Først, sjekk nummer på pumpa. Det slutter enten på 005 eller 020. Meld tilbake hvilket som står i bilen i dag, og hvis du vet, hva som stod der før. Jeg må også vite om det er e46 eller e39, og manuell/automat.
 4. Fikk de start på bilen etter bytte av pumpe?
 5. s54 med SMG vil være en helt super kombinasjon i BMW Cupen. Bare husk at du må ha med ABS enheten fra en samme/tilsvarende bil. Jeg vil også anbefale at du går for siste type ecu MSS54HP. Med litt justeringer vil du få en helt fantastisk SMG funksjon til ditt bruk.
 6. Har det vært bytta pumpe (ht/vp44) på den?
 7. Skulebollen. TRF produkter gir deg ikke problemer med kjølevæsketemp. Jeg vil derfor sette pris på om dette er siste (av flere) ganger du har behov for å peke den retningen. Dersom du har så lite tiltro til TRF produktene og svarene som allerede er gitt av han som har utviklet dem (siden du ved flere anledninger leter etter et motstridende svar på forumet), bør du snarest demontere disse produktene. Så skal jeg utdype litt mer om e6x og temp. Flere (om ikke alle med tilsvarende motorisering) av bilene jeg har sjekket har disse "problemene", også min egen. Originalt eller ymse tuningprodukter spiller ingen rolle. Det er viktig å ha et klart bilde av et par ting. Temperaturmåleren på eldre modeller er programmert til å stå rett opp fra ca 70grader og til over 100 grader. Hadde du hatt drivlinja du har i din bil i dag, i en eldre bil, ville du mao sett temperaturen som normal og dønn stabil, uavhengig av bruk. Hovedtermostaten er satt til 88 grader. EGR termostaten vil, når den slipper væske gjennom, føre til at kjølevæske får "gå forbi" hovedtermostaten og videre til radiator, mao, denne åpner for å sirkulere kjølevæske til radiator som hovedtermostat prøver å hindre i å nå radiator. Min bil er manuell. For å bedre på temp problemene har den fått EGR Pro Termostat kit, samt ny hovedtermostat. "Problemene" ble noe bedre. Dersom jeg kjører den opp til der hovedtermostat åpner, 88-90 grader, forventer man at den holder seg der. Dette gjør den dog ikke alltid. Det er veldig tydelig at det er uttaket av varme til varmeapparat som gjør at temperaturen dropper, for jeg har "ingen" slike problemer om jeg ikke tar ut noe varme fra dette. Jeg ser også at den faller kjappere/lettere når det er skikkelig kalt ute (naturligvis). Det eneste som ikke er byttet på min bil er oljetermostaten i oljefilterhuset. Siden jeg har manuell vil jeg ikke ha de varmeveksler problemene som er relativt kjent på biler med automat. Jeg har også webasto som er ute av funksjon. Uten at jeg har regnet på det begynner jeg nesten å mistenke at varmeproduksjonen, eller i alle fall det som blir i motor og kjøling, ved å "trille i 70-80km/t" rett og slett ikke er nok til samtidig store varmeuttak til kupe. All den tid bilene er levert med webasto så er nok ikke dette helt usannsynlig heller. De fleste kjører med anbefalt 0w-30 olje. Dette bidrar også til lavere temperatur. Tyngre oljer vil genere mer varme i bruk (derav også bruke mer drivstoff).
 8. Ikke nok til å bry seg om, men jeg ville fiksa det. 100-102 grader ved høy belastning er ikke veldig ille, såfremt kjølesystem er bra som jeg tidligere nevnte.
 9. Otis har skrevet en del om dette, og måttet feilsøke og reparere. Sannsynligvis enten problemer med pumpe, eller med referanse dyse.
 10. Den vanligste årsaken til høy temp er trykkelekkasje i kjøleanlegg (min erfaring). Dette må settes trykk på og gås over _nøye_. Hvor varmt blir det?
 11. 318i har nok av problemer. Jeg tror ikke det finnes et fornuftig argument i verden som tilsier at den er et bedre kjøp enn 318d, snarere tvert om. Det kan dog være greit å være obs på at det kun er software som skiller 90/115/136/143 hk motorene.
 12. Så siden bærearmsforinger var byttet for noen år siden så kan det ikke være de? Og du unnslipper "subframe disaster" fordi du har facelift? Neppe. Det er bare å begynne å gå over alt av foringer og kuler _nøye_. At de ikke finner det på EU kontroll overrasker meg ikke det minste. Dersom alle kuler, foringer og innfestninger er i orden (mao, når det er fikset) trenger du en nøye og riktig gjennomført hjulstillingskontroll, så skal du se den blir som den skal igjen.
 13. En av de uoriginale leverandørene av oljefilter til m57 har for tynn oring. Verdt å sjekke, kan være vrient å se.
 14. Vi er åpenbart i rute her i Norge også: http://www.aftenbladet.no/tv/#!/video/101688/trafikksentralen-1-naa-blir-det-dyrere-aa-kjoere-for-fort Viktig å påpeke at jeg er enig med det meste han tar opp, men det er noe med "dette er helt forferdelig" holdningen til hver minste ting jeg finner noe spesiell. Eks kollektivfeltkjøringa. Er virkelig det å henge seg opp i å legge seg inn 35meter før selve skiltet, i et TOMT kollektivfelt? Da synes jeg heller den generelle adferden, og kryssing av sperrelinjer er mer kritikkverdig. Forbikjøring på høyre side er ikke lov, ei heller å ligge i venstre felt. Så hvorfor får ikke det samme oppmerksomhet? Det er nemlig det første bruddet som fremprovoserer det andre. Det er ikke noe mer fare for at noen "plutselig legger seg inn" som at noen "plutselig legger seg ut", du har like mye vikeplikt i begge tilfeller. Fotgjengeren. Bilen er i praksis på feltet før mannen er synlig. Uheldig ja. Noe å ta på veg for? Nei. Bilen som kommer i mot gjør først og fremst den feilen at den kjører for fort og ikke bremser ned for et TOMT fotgjengerfelt. Han kan nemlig ikke se mannen som krysser før "det er for sent" da han er i blindsone bak varebilen. Helt ufattelig at ikke politiet som skal håndheve her ser hva som egentlig er problemet, som så resulterer i et brudd på vikeplikten. "Fullstendig galskap" eksempelet er også interessant. Det er tydelig at bilen har kjørt feil inn på gang og sykkelsti, uten å skjønne dette(ikke er det skiltet og stedet kan sikkert være forvirrende for de som aldri har vært der og er over norm stresset i trafikken). Bilisten er på veg til å rygge ut igjen (ryggelys) når det kommer en syklist. Jeg tipper personen skjønner at det er dumt å rygge pga blindsonen rundt svingen der syklisten kommer fra, og velger å finne en plass å kjøre av fremover. Ubrukelig og inkompetent kjøring? Absolutt. Dårlig stressmestring fra sjåføren? Ja. "Helt fullstendig galskap"? Nuvel. Holdningene til syklisten på videoen er åpenbart omtrent like dårlige.
 15. Bare jeg som reagerer på oppgitt hastighet? Enkelte deler av videoen gjør det ganske åpenbart at det er snakk om km/t på speedometeret på sykkelen (jeg kan ta feil, men mye tyder på at det er slik). Videre så viser det hvor effektiv "war on speed" har vært i UK, når de greier å mene at problemet på denne videoen ikke er bilen som bryter sin vikeplikt og meier ned sykkelen.