TRF

Medlem
 • Innholdsteller

  5987
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

TRF vant dagen sist September 9

TRF hadde mest likt innhold!

Om TRF

 • Rang
  General

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. TRF

  E61 530xd hvilken bakdiff har den?

  Det er fordi GS sin "etk" knapt kan kalles ETK lengre. Bruk for eksempel realoem.com
 2. TRF

  E61 530xd hvilken bakdiff har den?

  Står i ETK. Jeg sjekka, din er manuell, og derfor 215. De med automat har mindre diff (husket dette da 530xd aut bak diff var lik som på min 525d).
 3. TRF

  E61 530xd hvilken bakdiff har den?

  Er du sikker på at du har sjekket xdrive?
 4. Litt OT, men har 4 stk meget pene original Style 48 (16") med gode dekk.
 5. Er på jakt etter alu avstivningsplate under motor, samt 1 stk bakre bærearmsforing (forstilling). Førstnevnte må være i strøken stand (teknisk), sistnevnte kan være defekt, da jeg bare skal ha huset. -TRF
 6. TRF

  Fjerne innmat i DPF vs rakt downpipe?

  Det er verdt langt mer om du ser på omfanget av utvikling som gjort på dette produktet. Det er viktig å ta en kjapp analyser av hva det er du får for pengene når man snakker tuning. Ei tuningfil (som de fleste "tunere" kjøper, ikke lager) betaler de gjerne 70-150,- eur for. Så kan du tenke deg selv om det er lagt ned veldig mye tid og energi i noe slikt. Når det gjelder DPF så er det unødvendig kostbart å tømme den du har (i form av at et fungerende DPF er ganske dyrt). Derfor har vi erstatningsrørene du nevnte i en pm til meg.
 7. ?? Om en av forhandlerne ikke svarer, send meg en epost direkte på : Info@trf-performance.no
 8. Jeg har faktisk vært innom museet til B&O. Helt tilfeldigvis var jeg i nærhetene med tid å slå i hjel, og jeg ble positivt overrasket. Er man i nærheten er det verdt en tur innom om man har et snev av interesser for slikt.
 9. Fine bilder av biler fra en annen tid Men med "wedge" menes nok "kile", som er den dominerende formen på fronten, sett i profil. Postet tidligere, men legger den igjen: M1 turbo (ikke procar) som det av ymse grunner aldri ble så mye av. Nydelige lyder, ikke noe alt for små turboer og lineær effektkurve her i gården nei!
 10. Del 2: Du har selvfølgelig helt rett. Det var en tåpelig sammenblanding fra min side. Og jeg er ganske nøye på ord og uttrykk i eget fag, så jeg ser hvordan dette dro i feil retning. Del 1: ja. Med ordlyden i §3 er det kun relativt snevre unntak.
 11. Del 1: Jeg sier: "Man _er_ (uten unntak) ansvarlig for det vi steller i stand når vi kjører bil ". Dette utelater de aller fleste av disse "unntakene". Når noen tar selvmord mot din bil, har man ikke "stelt i stand" noe som helst. Når man bryter vikeplikt og det blir en kollisjon med noen, har man i aller høyeste grad stelt i stand noe. Jeg ser dog at min påstand ikke var av velformulert eller juridisk karakter, og således kan tolkes. For i ditt neste avsnitt er vi helt enige: "Det er i praksis få tilfeller hvor det forekommer trafikkskader og føreren har vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom, men tilfeller kan tenkes" Del 2: Nei, jeg tenker på §33. Jeg vet at du er advokat, og således har den beste bakgrunnen for å mene dette. Jeg vil allikevel påstå at du her tar feil. 1) For å ta første setning i §33: Blir den som har førerett ilagt straff, kan det i samme dom eller forelegg fastsettes tap av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en bestemt tid eller for alltid, dersom hensynet til trafikksikkerheten eller allmenne hensyn ellers krever det. Her kommer det tydelig frem at førerkortbeslaget er noe utenpå straffen. 2) Jeg har dessverre førstehåndserfaring med dette, og både dommer og egen "trafikk"advokat var enige om dette. Jeg har dessverre også "andrehånds" erfaring fra bekjente, hvor eksakt det samme fremgår. 3) Dersom du ser på tilståelsesdommer (som det meste av slikt er) har man krav på strafferabatt. Denne kan, rent teknisk (ref ovenfor nevnte), kun gis på straffen, som gjerne er bot eller soning. Den kan ikke gis på førerkortbeslagets varighet, da den som nevnt, ikke er en straff. Dersom du fortsatt mener at din tolkning er riktig så er du på kollisjonskurs med det som praktiseres, i alle fall enkelte steder. Jeg vil da ikke annet enn å applaudere om du tar en slik sak og får endret rettspraksis. Så tilbake til den konkrete saken: Igjen er jeg i utgangspunktet enig med deg. Vi vet ikke hendelsesforløpet. Dersom ungen har gjemt seg under bilen, skal det godt gjøres å klandre fører i særlig grad. Men, så kan vi tenke oss til hva som "vanligvis" skjer, og det er at man ikke er tilstrekkelig oppmerksom, eller varsom, som resulterer i en ulykke. Og til mitt innledende poeng, jeg har vondt for å se noe tenkelig scenario der "18åring med senka 200sx" ikke hadde mista lappen på stedet. Heldigvis ser det ut til at noen ved det aktuelle politidistriktet har tenkt det samme, for det har nå endret seg fra kun et "hendelig uhell", til at det opprettes sak, og at førerkortbeslag ikke utelukkes.
 12. Vet ikke helt hva du sier her asv. Men selvfølgelig kan barn ha handlingsmønster som vi ikke greier å forutse. Flere evner er på langt nær ferdig utviklet. Som du selv påpeker er dette noe man lærer under føreropplæringen, for å fange opp også de som ikke er klar over dette. Men med ditt ståsted så er vi altså der at barn kan kjøres på, kvestes eller drepes, uten at det er noe annet enn et "uhell uten ansvar". Heldigvis er det ikke sånn lovverket vårt er bygd opp. Man _er_ (uten unntak) ansvarlig for det vi steller i stand når vi kjører bil (og bra er det). Det er naturligvis forferdelig å vite at man har skadet noen, for de fleste av oss, men det er altså ikke sånn at strafferammene våre er bygd opp rundt det. Derimot så skal de gjenspeile at handlinger har konsekvenser. Dette står i sterk kontrast til tonen i dagens samfunn hvor ingen skyld skal plasseres og alle er et offer, med mindre du tilhører en gruppe som det er populært eller akseptert å stigmatisere (derav mitt eksempel med ung mann og senka bil). Jeg har tidligere tatt opp nettopp problemet med at "parkeringsbulking på kjøpesenter" (som kvinner er overrepresentert i) bagatelliseres. For hvis man kjører på statiske, godt synlige og store objekter, så er det bare et spørsmål om tid før man kjører på et lite, hurtig og irrasjonelt barn. Med "man kjører på" mener jeg ikke hver og en som bulker, men statistisk. Og når alt dette er sagt, så er altså ikke førerkortbeslag regnet som "straff" i loven, men derimot forvaltning av en lisens.
 13. Jeg lider nok ikke av "confirmation bias". Heldigvis er nevnte problem godt dokumentert. Ellers er det fult mulig at du ikke bryr deg om slikt, men jeg har en 8åring selv. Å prestere å mene at det et hendelig uhell å kveste en 8åring for livet, i ren og skjær latskap blandet med udugelighet, er på grensa til det absurde. Nå. Misforstå meg riktig. Uhell skjer, og mennesker gjør tabber. Det betyr ikke at man ikke skal holdes ansvarlig for egne handlinger. Å straffe noen hardere for å utgjøre en potensiell fare, enn det man gjør med noen som med sine manglende holdninger/ferdigheter faktisk har skadet noen henger ikke på greip.
 14. Ung mann, senka bil med vinge, så skal du se vi hadde hatt en nasjonal debatt om hvor generelt uegnet unge menn er til.. det meste eller noe i den duren.