TRF

Medlem
 • Innholdsteller

  5913
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  26
 1. TRF

  BMW dieselmotorer

  Vi har kit til dette også Må programmeres bort, og vi tilbyr det derfor normalt kun i kombinasjon med TRF Steg 2. Videre er jo EGR et betydelig problem på n57 (langt verre enn på m57 generasjonene).
 2. TRF

  M47TUD20 318D/320D forsjell???

  realoem.com Betydelige forskjeller. Dyser, turbo, balanseaksler etc.
 3. Hehe. Bare å prøve seg frem da Bare å gnage min første bmw (og andre bil) var en e34 med m51. Denne ble det gjort ganske mye med, og jeg synes den dag i dag at dette er kule biler. M51 har som du er inne på et veldig bra lydbilde, spesielt under last og på litt turtall. De er jo også relativt turtalssvillige.
 4. Kult ! Men, diesel fra 2008? Jeg ville vært litt obs på dieseldyr.
 5. TRF

  BMW dieselmotorer

  Det kan nok akkurat gå uten TRF ht pumpe. I alle fall det nedre tallet. Bare å si ifra
 6. TRF

  BMW dieselmotorer

  Men, å bygge om dysene er i seg selv en relativt grei sak. Men like viktig er at dette kalibreres riktig i motorstyring. For å kunne gjøre dette må du ha en såkalt "injector characterization" eller "injector mapping". Dette er ikke noe man gjør per individ, men for vår del per produkt type. Mao, pr injektor type, samme som hos produsenten. Vi legger oss typisk på ca 500 datapunkter for å ha en god nok oppløsning (tilsvarende eller bedre enn det som ligger i motorstyring fra før). Dette er spesielt viktig på common rail injektorer, da de på ingen måte oppfører seg lineært, ei heller i henhold til andre brukbare modeller. Oversatt til noe brukbart betyr det ca ett døgn med kontinuerlig kjøring i vår Bosch testbenk: *"Hva var det du sa leverandør xx også kunne sa du??"*
 7. TRF

  BMW dieselmotorer

  Så hva er greia med TRF Steg 4 dyser liksom? Brukte m57 dyser inn fra kunde som skal ha de ombygd: Disse kontrolleres, demonteres og bygges om til "TRF Steg 4" spesifikasjoner. Under kontroll etter ombygging havnet disse ift balansering på +/- 1,3% avvik på full belastning. Til sammenligning er kravet til originale dyser +/- 6,8%. Så tilbake til kunde:
 8. TRF

  BMW dieselmotorer

  TRF Performance + Bosch Motorsport = TRF Steg 4 dyser
 9. De har nok desverre/heldigvis ingenting til felles.
 10. "Dette er 25 års teknisk utvikling" Og en gatebil, som når konvertert til løpsbil var en GT1 bil, og ikke en LMP1 bil. Også fjerner du alle restriksjoner på en LMP1 bil, 25 år etter som du påpeker, ja da må det gå fort da Det er gode grunner til at noe av aeroen på 919 evo ikke er tillat i noen klasse i det hele tatt, og 919 evo kan altså ikke "lovlig" kjøres i noen løpsserie, og dermed kun som en demonstrator. Men du verden så kul! Når det er sagt, for ytterligere å underbygge hvor bra McLaren F1 GTR var, så vant den sitt første løp i 1995 LeMans, hvor den gjorde hakkemat av LMP1 biler, og det er helt utrolig. I årene som kom vet vi at Porsche og Mercedes kom med sine egne "GT1" biler, som i realiteten var "GTP" biler. I dagens standard minner F1 GTR mer om en GT3 bil, mens konkurrentene fra Porsche og Mercedes i aller høyeste grad var prototype biler med tak.
 11. Jeg skjønner det. Min erfaring er bare at allerede ved olje og filterskift har man gått inn med litt penger ift ombygging. Ombygging til manuell høres nok skumlere ut enn det er, og utifra denne tråden tror jeg ikke du hadde hatt noen problemer med det. Dersom du ender på ombygging er vi jo også mange som kan rådgi deg på forumet. Unasett, lykke til, fin bil
 12. Jeg skjønner at du ikke var ute etter manuell, men kostnadene løper fort når du begynner på gammel og mishandlet automatkasse. Jeg ville sterkt vurdert ombygging til manuell, da det er relativt enkelt og rimelig på disse. For ikke å snakke om at bilen gå billigere og bedre.
 13. De fikk jo med seg Albert Biermann på laget. Slikt hjelper. Dette er mannen som står bak buret på e30 dtm bilen (med resultat på 25 000Nm/grad), og han var prosjektleder for e46 m3 gtr (mener jeg). Han var mao sentral i de grommeste kjøretøyene BMW Motorsport (ræserbiler ja) noen gang har laget.
 14. TRF

  Prosjekt F82 M4

  Grom bil!