Hollabaloo

Medlem
 • Innholdsteller

  700
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hollabaloo

 • Rang
  Oberstløytnant
 • Bursdag 01/16/1980

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo
 • Kjøretøy
  1998 E39 520i M52B20

Nylige profilbesøk

557 profilvisninger
 1. Hollabaloo

  Oljesensor

  Du har en oljenivåsensor montert i bunnpanna som skal gi gult varselslys når nivået blir for lavt. Dersom denne er defekt vil du kunne lese av dette som en feilkode ved bruk av ordentlig diagnoseutstyr. Ny sensor av oem-produsent koster fra 1000 kr og opp. (eurodel selger f.eks. Hella for 1066 kr) Jeg har selv måttet bytte denne på min E39, er nok ikke uvanlig at den går i stykker. Tipper en god del kjører rundt med defekt oljenivåsensor uten å vite om det, da de er vant til å toppe opp med olje før sensoren normalt ville sagt fra. Selve sensoren er enkel å bytte f.eks. i forbindelse med et oljeskfit. Det er 3 bolter og en ledning. Pass bare på å være forsiktig dersom noe har rustet fast, så ikke noe knekker når man forsøker å løsne.
 2. Hollabaloo

  Bilen bremser kun foran

  Jeg tipper du får fine bremser igjen dersom du gjør dette: Skru av bremsekaliper, demonter selve kaliper og monter sammen igjen med nye pakninger (rep-sett med pakninger fåes kjøpt) Eksempel: Montering av kaliper Puss bremseklavene rene der de er i kontakt med bremseklossene. Gjør det samme med bremsekaliper. Smør litt bremsepasta som anvist på "ørene" på bremseklossene, og på baksiden hvis de ikke er av typen som har anti-skrik-padding fra før. Monter sammen igjen Luft bremsene, gjerne med trykkluft, dette settet gjør det enkelt (koster ca 400 kr på nett)
 3. Hollabaloo

  Bytte støtdempere foran

  Det er ikke en pris jeg ville vært fornøyd med. Hvis det er et pristilbud du har fått ville jeg takket pent nei og funnet et annet verksted.
 4. Hollabaloo

  Erfaringer med F10 523i N53B30?

  Hei. Det ble til at du solgte bilen din igjen, og du endte opp med å ikke bestille og montere Mosselman-settet? Jeg synes jeg så bilen på finn.no, og nå er annonsen borte
 5. Hollabaloo

  E39 - Sinnssyk prisforskjell på MAF

  Takk for tilbudet! Jeg har bestilt ny gummibelg, prøver å skifte den først (og samtidig gå over det jeg kommer til av andre ting som det kan være hull i)
 6. Vakkert! Og panseret kan lukkes uten at jeg trenger å vri og flytte på gamle sprø kontakter og ledninger som har blitt utsatt for høy varme fra motoren over 19 år
 7. Hollabaloo

  E39 - Sinnssyk prisforskjell på MAF

  Hvor får jeg Bosch MAF med delenummer 13621730033? Ingen av de kjente nettbutikkene jeg vet om selger Bosch MAF til min bil, så det tror jeg ikke før jeg får se det . Har ikke funnet noen anerkjente merker som selger MAF til den prisen. Det virker nesten å være to kvalitetsgrupper: 500 kr - 1000 kr: JP, Delphi, Johns, Mapco, Stark, Topran etc. 3000 kr - 4500 kr: Febi, Vemo, VDO (tidligere Siemens?), Hella. 6700 kr (med bmvccn-rabatt): Original BMW Magefølelsen min sier at de rimeligste har tatt noen "snarveier" i produksjonsprosessen... MAF til din 530d koster jo "bare" 4100 kr originalt, det er en annen prisklasse det...
 8. Hollabaloo

  E39 - Sinnssyk prisforskjell på MAF

  MAF: 13621730033, Siemens MS40. Ny original MAF hos KOED: 7400 kr Alternativ ny del hos KOED: 1200 kr Det er normalt at original del er dyrere, men her er prisforskjellen ekstrem. 6 ganger så dyr! Betyr det at den originale sensoren er av mye bedre kvalitet, eller er den bare overpriset? Blir en MAF til 1200 kr litt som å kjøpe kam- eller veiv-sensor på eBay? Man er heldig hvis det virker, og delen kan gå i stykker når som helst?
 9. Hollabaloo

  Billig og bra BMW deler på nett

  Hvis det er den videoen jeg også så, så var det BMW selv som hadde laget den (mao partisk). Mener å huske at de testet pirat-deler som utga seg for å skulle være originale BMW-deler, og ikke OEM-deler.
 10. Hollabaloo

  Billig og bra BMW deler på nett

  Ja, det er urettferdig å sette autodeler/autodoc og eurodel i samme bås. Autodeler/autodoc er et gigantisk tysk nettfirma med nettbutikk for mange land. Eurodel er et norsk foretak. Aksjefordeling er 33% til norsk daglig leder og 66% til et latvisk selskap. Så for å være presis så kan man kanskje si at Eurodel er et norsk selskap men ikke norsk-eid
 11. Hollabaloo

  Billig og bra BMW deler på nett

  Jeg har samme erfaring som deg med autodoc/autodeler. Dette med å sende deler av et annet (gjerne ukjent) merke dersom de tilfeldigvis ikke hadde inne deler av det merket man egentlig ønsket seg, virker å være en policy de har. Og lagerstatusen på hjemmesiden deres kan man ikke stole på. Bestilte deler av et spesifikt merke som ifølge hjemmesiden var på lager, og fikk deler av et helt annet merke. Og skal man kommunisere med de eller benytte seg av angreretten, så er norsk språkforståelse begrenset, og varer må returneres til Tyskland (dyrt!). Jeg benyttet angreretten på trass jeg (selv om det økonomisk ikke lønte seg). Både for å ha testet det ut og for å påføre de ekstra administrativt arbeid som "straff" for feilen de gjorde. Fikk pengene mine tilbake uten problemer. Men som sagt, det lønte seg ikke, for frakt av bremseskiver med posten til Tyskland var rådyrt (returfrakt ifm angrerett må betales av kjøper). Eurodel er, til forskjell fra autodoc/autodeler, et norsk foretak med organisasjonsnummer i Brønnøysundsregisteret. Ved retur av varer forholder man seg til en norsk adresse. Jeg har handlet der en gang, og da fikk jeg vare av korrekt merke og delenummer. Kommer til å teste de ut flere ganger. Personlig kommer jeg ikke til å handle fra autodoc/autodeler igjen, og jeg vil aldri anbefale mine bekjente å handle der. Men dersom man er ute etter billigst mulig del og det ikke er så nøye om man får deler av det ene eller andre merket så er det bare å kjøre på
 12. Målingen er foretatt på tomgang med varm motor. Analog values 1: Hva er "tp position"? Hvorfor står "engine load" til !77.53? Noe galt her? "air use of the idle control valve" står til !11. Noe galt her? Analog values 2: "oxygen sensor voltage 1" og "oxygen sensor voltage 2" hopper opp og ned i spenning. Her på skjermbildet er de tilfeldigvis begge på lav spenning. Er det normalt at spenningen går opp og ned? hva er "fuel control integrator"? hva er "adaptation value" ? Analog values 3: Hva er "oxygen sensor heater"?
 13. Hollabaloo

  Hva slags bremser er dette?

  Caliperne blir sikkert fine igjen dersom de pusses ned og lakkes opp på nytt. Bytte pakningssett i samme slengen så er de gode som nye. Skiva så ikke så verst ut synes jeg. Litt rust der det er å forvente, men man ser veldig godt på midtdelen av skiva hvilken fordel det er å kjøpe lakkerte/rustbeskyttede skiver.
 14. Hollabaloo

  F10/F11 tråden

  Er det noen som har erfaring med levetid på de adaptive demperne på F10/F11? De koster jo 7500 kr pr stk, rimelig voksen pris... Spør fordi jeg vurderer brukt F10/F11, og når nye deler er så dyre er det verdt å ta med i vurdering av bruktpriser på eksemplarer med adaptive dempere der demperne nærmer seg slutten.
 15. Hollabaloo

  Erfaringer med F10 523i N53B30?

  Det er mulig, men kan ikke finne noe på hjemmesiden deres.