Maxmek

Medlem
 • Innholdsteller

  408
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Maxmek

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Arendal
 • Kjøretøy
  F10 530 xd M-Sport, MPPK

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Maxmek

  Chip box på allerede tunet bil?

  Jeg har ikke testet noe slikt, men hvis det er en slik billig tuningboks så er jo de slik at de bare pøser på mere fuel, turbotrykk og luft. De styres ikke av tilbakemelding fra div sensorer, men sender "falske" signaler. Så ikke sikkert motor går i nødmodus når grensene passeres. Jeg vil tro det ender med motorhavari, turbohavari eller drivverkbrudd. Du vil ikke ha råd eller tips, men tenk deg om en gang til før du finner på dette hvis du ikke vil ødelegge bilen. Ved remapping må tuner holde seg innenfor visse grenser hvis ikke går motor i nødmodus, pga tilbakemelding fra mange sensorer, så er det forskjellig hvordan de forskjellige tunere får dette til og hvor mange parametere de justerer i tuningprogrammet.
 2. Maxmek

  F30 tuning

  Hei, vil nå si det er noen fordeler med en håndholdt tuner apparat. da kan du selv legge inn original hvis du skal på EU eller BMW service. Autopower MyGenius Fordeler med MyGenius: Gir meget god effektøkning. Programmeringen tar kun noen få minutter. Enheten er kun tilkoblet bilen den tiden det tar å overføre softwaren. Du bestemmer selv om du vil ha original- eller tuningprogram installert. Du slipper å åpne panseret. Programmering gjøres via OBD2, diagnosekontakten. Ingen synlige tilleggsbokser eller kabelinstallasjon. Nye parametre i originalstyreenheten som styrer motoren, derav ingen konflikt. Oppdatering av softwaren gjøres over internett. Har en lettlest meny med Engelsk tekst i displayet. MyGenius har Engelsk brukermanual. Smidig og løsningsorientert support med fokus på kundetilfredshet. Funksjoner: Dersom merkeverkstedet oppgraderer til ny originalsoftware kan du lese den ut. Kan lagre inntil 10 programmer. Original- samt inntil ni tuningprogrammer. Korrigeringer i softwaren: Drivstoffmengde korrigeres for å få mer effekt. Turbotrykk korrigeres for å sikre rett blandingsforhold. Tenning og TPS-signal optimaliseres for økt gassrespons på bensinmotorer. Innsprøytningstidspunkt, (tenning), optimaliseres for økt gassrespons. Momentbegrensning tilpasses nye parametere. Programmet tilpasses eventuelt partikkelfilter. Korrigeres for unngå uønsket eksosrøyk.
 3. Maxmek

  BMW F10 530D

  Har du nok strøm på bilen? Dårlig batteri gir mye rare feil på F1x.
 4. Maxmek

  Bytte batteri X5 E70

  Enig med @Otis , trenger kun å registrere batteribytte når det er fra 90-95 Ah.
 5. Maxmek

  F30 tuning

  Da ville jeg sendt en forespørsel til feks autopower og spurt om de kan tune den motoren. Er ikke sikkert nettsiden er helt up to date.
 6. Maxmek

  F30 tuning

  Når jeg skrev humbug siktet jeg først og fremst til boksen som ble kjøpt fra Bestchip. Slik jeg har oppfattet diverse bokser så sender de "falske" data til ECU, og da blir ikke alt justert riktig av ECU. MPPK = M Performance Power Kit Men den jeg linket til på forrige side er ikke det samme motoren som sitter i 330e, 184hk 2012-2016? https://www.autopower.no/?side=Tuning&id=3360 Hvis programvaren Autopower selger er utviklet av Rica engineering så er det et anerkjent tuningselskap som utvikler software sjøl, og har holdt på i mange år. Har også lest at enkelte som tuner nuller telleren i ECU slik at BMW ikke ser at den har vært programmert om hvis man legger tilbake originalprogrammet, men det er jeg usikker på..
 7. Maxmek

  F30 tuning

  Kjenner flere som har brukt Autopower og er fornøyd. Den du linker til er til nyere modell enn den jeg linket til på forrige side ser jeg. Mener de samarbeider med Rica Engineering som utvikler programvaren. Idag kan de også kode nyere biler uten å åpne ECU, og levere håndholdt enhhet for programmering sjøl. Men jeg mener BMW kan se om det har vært programmert i ecu selv om orginalfil legges tilbake som denne har mulighet for. Begriper ikke at folk vil putte bokstuning i bilene sine. Uansett hvor "avanserte" de boksene måtte være vil ikke alle parametere styres riktig. De som virkelig kan dette som feks @TRF har vel også påpekt dette noen ganger i dette forum. Husker jeg åpnet en boks som en kompis kjøpte fra Bestchip for noen år siden etter at han hadde prøvd den med dårlig resultat, jeg bare lo, inn den boksen var det er par små duppeditter og en justerbar motstand, det dyreste på den boksen var kontakten. Bare humbug etter min forstand. Nå kjenner ikke jeg de JB bokstuningene, jeg vurderte sjøl tuning fra ACShnitzer, men det er jo også en avansert bokstuning, og var dyrere enn original MPPK fra BMW, så da valgte jeg BMW MPPK.
 8. Maxmek

  Headup display

  Har du prøvd å justere opp instrumentbelysningen i styrke???
 9. Maxmek

  Diagnose f11

  Har du nok strøm på batteriet? hvis ikke blir det mye rare feilmeldinger.
 10. Maxmek

  Ingen pærevarsling F11?

  Har du skrudd lysbryteren til A? Kan være du må aktivere "daytime running lights" i I-drive. Test når lysbryteren står på fullt lys og ikke A. Bilen skal ha pæresjekk.
 11. Maxmek

  525d eller 528i

  2011 525d med 3 liters motor, 204 hk og 270 nm. 270nm???
 12. Hei, kan godt være at jeg har misforstått. Men de skulle ha chassinummer når nytt ble bestilt. Kanskje det bare var pga fargen. det var sensor i håndtaket som var gåent.
 13. Da beklager jeg villledning Tok bare et raskt søk på finn og så på at prisene lå fra 70-90k på 116i, og at motorer ligger på ca 10k og oppover. En på Koed til ca 25k
 14. På finn ligger disse bilene på ca 80.000,- med ny motor og arbeid til ca 35.000,- så sitter du igjen med en verdi på ca 50.000,- vil jeg tro.
 15. Kan muligens være billigere å få tak i en byttemotor. Som Slavearbeider'n sier er det stor sannsynlighet for skader etter å ha kjørt med rød oljelampe. En 116i motor får du sikkert tak i for 15-25000.