Maxmek

Medlem
 • Innholdsteller

  416
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Maxmek

 1. Maxmek

  Performance Power Kit B47

  Hei, powerkitet inneholdt følgende: nye 4-stemplede bremsekalippere, samt nye og større bremseskiver foran, ny og større intercooler og ny ECU (hjerne). Jeg fikk utført dette i Flensburg som jeg har nevnt tidligere i denne tråden, og betalte 2.200 Euro. Euroen har jo steget endel, så det er muligens ikke så mye dyrere i Norge lengre, vil gitte på ca 25.000,-. Forbruk er jo veldig individuelt, men den bruker ikke mer ihvertfall. På normal langkjøring ligger jeg på 0,6-0,7 l/10km avhengig av trafikk og hastighet. Snittforbruk over et år ligger på 0,83, men jeg har en del småkjøring. Etter montering av dette kittet synes jeg det er litt mere groomlyd i eksosen også. Draget i bilen er vesentlig bedre, og den drar lenger på gira når man trør til litt. Jeg blir fremdeles overrasket når jeg trør flatt ved lavt turtall hvor godt denne tunge bilen drar av gårde spesielt når man velger sport modus. Min bil er X-drive. Jeg konkludere med at investeringen i dette er verd hver krone. alt av bremser foran blir nytt, bare det koster en del. nå kan man jo også få effektøkningen inn i vognkortet, og det vil jeg tro øker verdien den dagen du selger. Så får du et mye bredere glis når du drar på bare det er verd prisen. jeg har aldri angret på den investeringen.
 2. Å bytte dempere gjør normalt ikke noe med høyden. Du må nok bytte fjærer for å få løftet den opp igjen.
 3. Hvis det skulle være mulig å kode bort, tror du da det ligger i en modul i bilen? kan du da tenke hvilken modul det kan være? Kunne da koblet til Esys og letet litt. Eller er dette noe i styringen til Webastohjernen? Har også et program som heter WTT V3,4 som skal være et program for Webasto, men har aldri testet det.
 4. Noen som vet om det er mulig å kode bort autostart på Webastoen
 5. Er det en RR? ligner en Mercedes S300 cab. rundt 54-58 mod.
 6. Hadde litt av samme opplevelse for ca et år siden, en Tesla S som ikke ville vike ii venstrefila . jeg er usikker på modell, men uansett så ble hastigheten høy (110 sone),ca 110+mye . Til å begynne med så dro den såvidt ifra min bil, men når vi bikket 130-140 så var det ingenting igjen av TeslaPoweren, han måtte bare melde pass. Tesla går som kanonkuler fra lav hastighet men oppe i fart langs veien er de ikke så overlegne.
 7. Maxmek

  hva er forskjellen på xenon hb3 og hb4 pærer?

  Xenon har ikke h1 eller h3 sokkel.
 8. Maxmek

  hva er forskjellen på xenon hb3 og hb4 pærer?

  finne riktig lyspære: https://am-application.osram.info/no
 9. Maxmek

  Chip box på allerede tunet bil?

  Jeg har ikke testet noe slikt, men hvis det er en slik billig tuningboks så er jo de slik at de bare pøser på mere fuel, turbotrykk og luft. De styres ikke av tilbakemelding fra div sensorer, men sender "falske" signaler. Så ikke sikkert motor går i nødmodus når grensene passeres. Jeg vil tro det ender med motorhavari, turbohavari eller drivverkbrudd. Du vil ikke ha råd eller tips, men tenk deg om en gang til før du finner på dette hvis du ikke vil ødelegge bilen. Ved remapping må tuner holde seg innenfor visse grenser hvis ikke går motor i nødmodus, pga tilbakemelding fra mange sensorer, så er det forskjellig hvordan de forskjellige tunere får dette til og hvor mange parametere de justerer i tuningprogrammet.
 10. Maxmek

  F30 tuning

  Hei, vil nå si det er noen fordeler med en håndholdt tuner apparat. da kan du selv legge inn original hvis du skal på EU eller BMW service. Autopower MyGenius Fordeler med MyGenius: Gir meget god effektøkning. Programmeringen tar kun noen få minutter. Enheten er kun tilkoblet bilen den tiden det tar å overføre softwaren. Du bestemmer selv om du vil ha original- eller tuningprogram installert. Du slipper å åpne panseret. Programmering gjøres via OBD2, diagnosekontakten. Ingen synlige tilleggsbokser eller kabelinstallasjon. Nye parametre i originalstyreenheten som styrer motoren, derav ingen konflikt. Oppdatering av softwaren gjøres over internett. Har en lettlest meny med Engelsk tekst i displayet. MyGenius har Engelsk brukermanual. Smidig og løsningsorientert support med fokus på kundetilfredshet. Funksjoner: Dersom merkeverkstedet oppgraderer til ny originalsoftware kan du lese den ut. Kan lagre inntil 10 programmer. Original- samt inntil ni tuningprogrammer. Korrigeringer i softwaren: Drivstoffmengde korrigeres for å få mer effekt. Turbotrykk korrigeres for å sikre rett blandingsforhold. Tenning og TPS-signal optimaliseres for økt gassrespons på bensinmotorer. Innsprøytningstidspunkt, (tenning), optimaliseres for økt gassrespons. Momentbegrensning tilpasses nye parametere. Programmet tilpasses eventuelt partikkelfilter. Korrigeres for unngå uønsket eksosrøyk.
 11. Maxmek

  BMW F10 530D

  Har du nok strøm på bilen? Dårlig batteri gir mye rare feil på F1x.
 12. Maxmek

  Bytte batteri X5 E70

  Enig med @Otis , trenger kun å registrere batteribytte når det er fra 90-95 Ah.
 13. Maxmek

  F30 tuning

  Da ville jeg sendt en forespørsel til feks autopower og spurt om de kan tune den motoren. Er ikke sikkert nettsiden er helt up to date.
 14. Maxmek

  F30 tuning

  Når jeg skrev humbug siktet jeg først og fremst til boksen som ble kjøpt fra Bestchip. Slik jeg har oppfattet diverse bokser så sender de "falske" data til ECU, og da blir ikke alt justert riktig av ECU. MPPK = M Performance Power Kit Men den jeg linket til på forrige side er ikke det samme motoren som sitter i 330e, 184hk 2012-2016? https://www.autopower.no/?side=Tuning&id=3360 Hvis programvaren Autopower selger er utviklet av Rica engineering så er det et anerkjent tuningselskap som utvikler software sjøl, og har holdt på i mange år. Har også lest at enkelte som tuner nuller telleren i ECU slik at BMW ikke ser at den har vært programmert om hvis man legger tilbake originalprogrammet, men det er jeg usikker på..
 15. Maxmek

  F30 tuning

  Kjenner flere som har brukt Autopower og er fornøyd. Den du linker til er til nyere modell enn den jeg linket til på forrige side ser jeg. Mener de samarbeider med Rica Engineering som utvikler programvaren. Idag kan de også kode nyere biler uten å åpne ECU, og levere håndholdt enhhet for programmering sjøl. Men jeg mener BMW kan se om det har vært programmert i ecu selv om orginalfil legges tilbake som denne har mulighet for. Begriper ikke at folk vil putte bokstuning i bilene sine. Uansett hvor "avanserte" de boksene måtte være vil ikke alle parametere styres riktig. De som virkelig kan dette som feks @TRF har vel også påpekt dette noen ganger i dette forum. Husker jeg åpnet en boks som en kompis kjøpte fra Bestchip for noen år siden etter at han hadde prøvd den med dårlig resultat, jeg bare lo, inn den boksen var det er par små duppeditter og en justerbar motstand, det dyreste på den boksen var kontakten. Bare humbug etter min forstand. Nå kjenner ikke jeg de JB bokstuningene, jeg vurderte sjøl tuning fra ACShnitzer, men det er jo også en avansert bokstuning, og var dyrere enn original MPPK fra BMW, så da valgte jeg BMW MPPK.
 16. Maxmek

  Headup display

  Har du prøvd å justere opp instrumentbelysningen i styrke???
 17. Maxmek

  Diagnose f11

  Har du nok strøm på batteriet? hvis ikke blir det mye rare feilmeldinger.
 18. Maxmek

  Ingen pærevarsling F11?

  Har du skrudd lysbryteren til A? Kan være du må aktivere "daytime running lights" i I-drive. Test når lysbryteren står på fullt lys og ikke A. Bilen skal ha pæresjekk.
 19. Maxmek

  525d eller 528i

  2011 525d med 3 liters motor, 204 hk og 270 nm. 270nm???
 20. Hei, kan godt være at jeg har misforstått. Men de skulle ha chassinummer når nytt ble bestilt. Kanskje det bare var pga fargen. det var sensor i håndtaket som var gåent.
 21. Da beklager jeg villledning Tok bare et raskt søk på finn og så på at prisene lå fra 70-90k på 116i, og at motorer ligger på ca 10k og oppover. En på Koed til ca 25k
 22. På finn ligger disse bilene på ca 80.000,- med ny motor og arbeid til ca 35.000,- så sitter du igjen med en verdi på ca 50.000,- vil jeg tro.
 23. Kan muligens være billigere å få tak i en byttemotor. Som Slavearbeider'n sier er det stor sannsynlighet for skader etter å ha kjørt med rød oljelampe. En 116i motor får du sikkert tak i for 15-25000.
 24. Du bør fortell eksakt hvilken 1-serie det gjelder og motortype. På enkelte modeller har det vært problemer med registerkjedet. Det er dyrt å reparere registerkjede, tror motoren må ut for å skifte.
 25. Hei, etter det jeg har oppfattet må nytt dørhåndtak bestilles på bilens chassinummer for å virke med CA. Måtte bytte et på min bil, mener det kostet ca 3.500,- fra Bavaria.