quandt1960

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1564
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om quandt1960

 • Vurdering
  Generalmajor

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bmw.de

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Interesser:
  Bimmer für immer. Ein Dreier und ein Bayer. Gjør diagnose med org. BMW utstyr og gir råd for reparasjoner.
 • Kjøretøy
  E91 (solgt), F82 (solgt)

Siste besøkende

1146 profilvisninger
 1. Vet ikke om det er nevnt da jeg ikke har fått lest alle innleggene men generelt: - Det TRF skriver om motorene stemmer - Generelt, bra biler, det er tross alt BMW - Sjekk dreneringskanaler på biler med panorama! sjekk jevnlig om det er vann i baggasjerom under lokk og eller batteribrønn da det er mye elektronikk her og med vann så blir det krøll og korrosjon på kabler etc - Sjekk belger bak på touring og at det ikke er sprekker - Vær obs på biler med xDrive som har kjørt uorginale dimensjoner over tid (gjelder alle BMWr) - E61 er noe oftere rammet av ledningsbrudd til baggasjelokk, dette kan være en større jobb. Forekommer sjeldnere på E91 - Skal ikke gå inn på motorer men generelt ville jeg gått for bensin rekke sekser med automat. Ikke være redd for N47 motoren (163/177hk) - Facelift 03/2007+ er å foretrekke Det har vært flere tilbakekallinger på flere av modellene. Spesielt kan det nevnes dieselvarmer som kan føre til brann samt løs jordingskabel. Konge biler!
 2. Tårnstag på 13' modell ville bare vært pynt. De er så stiv som de omtrent kan bli uten bur. Siden du opplever den som for myk har den antagelig bortvalg av M understell. Da ville jeg vurdert Eibach/H&R som stig skriver
 3. For N47 motoren kan du få et orginalt performance sett til 18000 hvis du har manuellt. Litt mer hvis du har manuell da noen av modellene da vil trenge en ny koverter. Med dette beholder du BMW sin garanti 100%
 4. -

  Det kan være flere ting. For det første kan det ha med innsug/forbrenning å gjøre og dette burde kunne leses og tolkes med diagnose. Det andre som noen av disse modellene er berørt av er at det kan lekke olje inn via svinghjul til clutch pga sprekk. Dette vil kunne gi slip på overføring. Du burde først få gjort en diagnose, så sjekke det mekaniske med det jeg nevner samt sjekke hardykoblingene for sprekker. Grunnen til at jeg mistenker mekanisk er at du sier motor går fint på tomgang. Men kan ikke utelukke noe med innsug eller forbrenning uten diagnose.
 5. Å fylle mer luft i dekka er ikke lurt da dekket vil bue ut i midten og du vil få en mindre effektiv kontaktflate mot underlaget. 3,1 bar som noen foreslår er godt over BMW anbefaling i en moderat belastet bil. BMWr har orginalt en agressiv camber bak som også er progressiv med vandring. Det er også toe-in ved belastning. Når du senker bilen uten å få justert camber så gjør du den dermed mer negativ og resultatet er slitasje på innsiden som du ser. I hvilestilling har F11 en camber på -1,50grader +- 25minutt Som du ser er toleransen en halv grad og innenfor der ville jeg justert den ned maks hvis du har senk.
 6. Hartge sin hjemmeside er et godt tips eller en hyggelig mail til de.
 7. Jeg skrev om dette første gang på forumet her i 2012 tror jeg da jeg oppdaget flere og flere meldinger om dette på europeiske BMW forumer. Ønsker ikke skrive så veldig mye mer utover at dere kan søke her på forumet etter N47 kjedehavari e.l. Tråden er blitt ganske lang etterhvert men husker ikke om jeg startet den eller noen andre. Når BMW starter en aksjon på utvalgte modeller så er det å anerkjenne problemet men de går naturlig ikke nok ut i avisene og skryter av at de har et problem. Ved service ville de kundene som hadde matchende VIN få en sjekk av motoren og evt. bytte relevante deler. Å blande inn M motorer med denne saken og si at de har et problem blir litt feil. Jeg hører rykter om at BMW har avsluttet kampanjen. Rent juridisk sett når de har kjørt en sånn så har de innrømmet problemer og jeg vil tro du kan komme langt i retten om de nekter en reparasjon om du har fulgt service iht BMWs anbefalinger. Et kjede skal normalt holde minst 200-250000km. Biler med automat er mindre utsatt enn manuell grunnet en mykere overføring mellom motor og drivlinje. Mitt beste tips er først hør med BMW om din bil kan være omfattet av problemet. Om du har en modell før 03.2011 bør du følge litt med men det er ikke sikkert akk. din motor er omfattet da det er avhengig av enkeltkomponenters serienummer. Om du har en raslelyd fom 16-1800 rpm bør du få det sjekket. Bytt olje hver 16000 og minst en gang i året. Ikke kjør med auto start stopp aktiv. Tegn motor og drivlinje forsikring med en beskjeden egenandel. Om kjedet ryker er det i de fleste tilfeller ferdig motor. Så til slutt, N47 har tre kjeder og såvidt jeg husker i farten er det snakk om øvre og nedre kjede med dens guides og tannhjul som er problemet. Så helt til slutt, google og youtube is your best friend.
 8. Du må sjekke modulene en for en systematisk. Om batt.kabelen har vært dårlig og ført til ustabil spenning inn til modulene kan de ha blitt skadet.
 9. Du finner en ganske grei oversikt på ZF sine tyske hjemmesider. Du må vite litt basics for å vurdere om de er kompatibel mellom seriene. Fellesnevneren er at BMW ofte prøver å bruke så like manuelle kasser som mulig I de forskjellige seriene grunnet kostnadsbesparelser.
 10. Hø? BMW har jo anerkjent problemet og utvidet garantien ved tilfeller som dette, gitt at bilen er gått under 100k og har fulgt serviceprogrammet. Men ja har hørt historier om møller/teigland og DSG problemene, men tror ikke VAG har helt anerkjent offisielt problemene. Flott kasse, (når den funker)
 11. Du får en litt mer forutsigbar bil på glatt føre med lik dimensjon framme og bak. Jo bredere dekk du har på glatt føre jo mindre trykk får du mot det glatte.. Det blir en give and take mellom friksjon og trykk og de går hand I hand. Men forskjellen er relativt minimal her. Anbefaler 22rundtom grunnet det praktiske når du skal kjøpe dekk som andre nevner.
 12. Tror de blir litt for brede for standard F30 dessverre, har ikke prøvd
 13. Faen, det går helt i surr her med felg style til BMW. Jeg mente at de ligner på 513M, 437M er 19 toms og jeg hadde på M4n som ble solgt nylig. Solgte uten vinterdekk så prøver å selge disse.
 14. Her ses forskjellen, det er de nederste men tabellen er feil, de heter 640M om du googler. 641M har litt smalere eiker og begge er standard v.felger til F82
 15. fjernet' feil skrevet