cityhopper

Medlem
 • Innholdsteller

  282
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cityhopper

 1. EU OK i går. Null hull. Ser frem til vinterføre.
 2. Hei @Fuzzy ble det til at du beholdt disse dekkene? Isåfall, hvordan fungerte de i sesong nr 2 - var det noe endring å snakke om?
 3. cityhopper

  Min M550d 2014

  Gratulere med et veldig godt valg av bil!😃
 4. Ser der ja! Er det originale fra BMW, dette? Personlig synes jeg skvettlapper foran er stilig og der gjør de jo en jobb med å beskytte kanaldekslene mot slitasje fra sand og grus etc. Men bak er jeg nok mer skeptisk, synes de bryter litt mye opp helheten over hekken til F11 😉 Hvordan er Falken dekkene å kjøre på i forhold til Goodyear? Har du merket deg noe særlige forskjeller?
 5. Gratulere med en herlig bil. Virker som første eier krysset av på det meste i utstyrslista 😃
 6. cityhopper

  Adaptive LED BMW "tunnelfunksjon"?

  På min F11 med kode 552 og 5AC fungerer dette veldig bra. Ser tydelig at lyskjeglen justerer seg når man feks tar igjen biler og har fjernlys aktivert.
 7. cityhopper

  Tilbakekalling BMW M550d og 750d

  Ja jeg tenkte jo samme tanken selv, og prøvde selvsagt få kundebehandler og garantiansvarlige til å fortelle litt mer. Men de holder fast ved at det kun dreier seg om mer effektiv/nøyaktig bruk av måledata fra sensorene i avgass-systemet.
 8. cityhopper

  Tilbakekalling BMW M550d og 750d

  Jeg hadde bilen inne i juni og fikk oppdatert programvaren da. Har kjørt ca 5000 km etter dette, det er ingen merkbar forskjell men dersom den nå klarer rense avgassene bedre så er jo det en fin ting...
 9. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Befinner meg i nøyaktig samme situasjon. Etter å ha kjørt tur-retur Italia på Goodyear Excellence 245/40 R19 * (produsert 2014) nå i sommer, kan jeg ikke si at det var en dårlig opplevelse. Jeg satt aldri å tenkte på at det var plagsomt med dekkstøy, det var heller ingen antydning til sporing eller ubehag av noe slag. Tvert i mot var det betryggende med RFT og det var overraskende mange biler vi passerte langs Autobahn som hadde punktert og stod og ventet på bergingsbil. På ferietur er jo bilen ekstra tung og da er det vel bare gunstig med stive dekksider, slik resonnerer nå i alle fall jeg. Jeg heller nok mer og mer mot å kjøpe de samme dekkene til våren, men vil selvsagt se hvordan de er å kjøre på når høsten setter inn og vi får større variasjon i temperatur og mer nedbør. Men alt i alt: disse dekkene i RFT har vært en positiv opplevelse så langt.
 10. Gratulerer med salg, selv om en kan kjenne på litt ulike følelser når en god bil forsvinner 😐 Sier som andre her: skal bli spennende å se hva du ender opp med. Håper uansett at du fortsetter med å skrive løst og fast om bilene dine. Veldig kjekt å lese og se bilder fra turer etc.
 11. Telia Norge (altså tidligere NetCom) kommer nok til å ta akkurat de samme grepene som Telenor, og det med omtrent samme tidslinje må vi forvente. I løpet av 2020 er jeg redd 3G er borte for godt hos begge operatørene. Spent på om BMW kommer opp med et tilbud om oppgradering etterhvert.
 12. Har også fundert litt på hva som skjer når Telenor stenger 3G i 900 MHz-båndet. Jeg kjenner ikke til hvilke frekvensbånd NBT støtter, men her er det skissert noen muligheter: BMW tilbyr en oppgradering til nyere NBT-enheter som inneholder chipset med LTE-støtte. Da er det et spørsmål om hva prisen blir for oss som er bileiere. Dette vil være den mest fremtidsrettede løsningen. BMW passer på at SIM-kortet i bilene har en gjestingsavtale med Telia, dermed bytter bilen nett dersom den ikke lenger finner et 3G signal fra Telenor. I områder der Telenor 3G på 900 MHz er tilgjengelig, bytter bilen tilbake til Telenornettet igjen. Dette vil gå helt sømløst og ikke påvirke brukeropplevelsen. Men kun sålenge Telia opprettholder 3G på 900 MHz. Chipset i bilen faller tilbake til 2G der det ikke finnes 3G. Data vil kunne overføres men det vil gå ganske tregt når bilen ikke har forbindelse via 3G. Kankje det mest aktuelle alternativet. Bilen vil kunne utnytte 3G i 2100 MHz-båndet, der dette er tilgjengelig (byer og sentrale strøk). Utenfor slik dekning blir det helt dødt dersom punkt 3 ikke lar seg realisere. Dersom noen sitter på spesifikasjonene til første generasjon NBT, vil jeg gjerne ta en titt. Da går det an å si noe om hvilke alternativer som er mulige, og hvilke som ikke er det. Til slutt kan det nevnes at både Mercedes-Benz og Audi vil komme i akkurat samme situasjon med sine biler fra samme tidsperiode. Så dette er et problem som vil omfatte mange brukere når operatørene begynner å fjerne 3G fra nettverkene sine. -
 13. cityhopper

  Nye sommer dekk til F10

  Har du fått dekkene på bilen? Erfaringer så langt?
 14. M550-en holdt fint følge med trafikken, selv med 2t vogn hengende bak. Helt som forventet der, altså...😎
 15. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Så lang jeg har klart å finne ut, varierer dette med dekkdimensjonen. Enkelte dimensjoner av stjernemerkede dekk kommer både med og uten RFT, andre dimensjoner leveres kun som RFT. Det blir dermed biltypen/felgene man kjører med som bestemmer det endelige utvalget. Som allerede er nevnt her i tråden, synes jeg utvalget stjernemerkede dekk uten RFT er ganske dårlig. Dette er èn av årsakene til at jeg kjører med fire identiske felger på min xDrive.
 16. Brukte tjenesten senest i ettermiddag, virket som alt fungerte som normalt ja...
 17. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  @TRF kjenner du til om den samme pumpa benyttes i alle "nyere" dieselbiler fra BMW?
 18. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  Men da burde vel problemet omfatte hele EØS-området, og ikke bare Norge? Virker risikabelt at Bosh leverer en pumpe som ikke er kompatibel med drivstoffet den skal brukes med her i Europa...?
 19. Enig, de objektive forskjellene er ganske små i denne testen. Synd de ikke presentere et frekvens-plot av hvert enkelt dekk, for da er det mulig å se på hvor i frekvensområdet de viktigste støykomponentene ligger. Da går det an å si mer om hvorfor noen dekk oppleves å støye mer enn andre, selv om støynivået er ganske likt. Men slike målinger må gjøres under kontrollerte forhold og er selvsagt mer kostbart å få utført.