cityhopper

Medlem
 • Innholdsteller

  275
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cityhopper

 1. cityhopper

  Tilbakekalling BMW M550d og 750d

  Jeg hadde bilen inne i juni og fikk oppdatert programvaren da. Har kjørt ca 5000 km etter dette, det er ingen merkbar forskjell men dersom den nå klarer rense avgassene bedre så er jo det en fin ting...
 2. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Befinner meg i nøyaktig samme situasjon. Etter å ha kjørt tur-retur Italia på Goodyear Excellence 245/40 R19 * (produsert 2014) nå i sommer, kan jeg ikke si at det var en dårlig opplevelse. Jeg satt aldri å tenkte på at det var plagsomt med dekkstøy, det var heller ingen antydning til sporing eller ubehag av noe slag. Tvert i mot var det betryggende med RFT og det var overraskende mange biler vi passerte langs Autobahn som hadde punktert og stod og ventet på bergingsbil. På ferietur er jo bilen ekstra tung og da er det vel bare gunstig med stive dekksider, slik resonnerer nå i alle fall jeg. Jeg heller nok mer og mer mot å kjøpe de samme dekkene til våren, men vil selvsagt se hvordan de er å kjøre på når høsten setter inn og vi får større variasjon i temperatur og mer nedbør. Men alt i alt: disse dekkene i RFT har vært en positiv opplevelse så langt.
 3. Gratulerer med salg, selv om en kan kjenne på litt ulike følelser når en god bil forsvinner 😐 Sier som andre her: skal bli spennende å se hva du ender opp med. Håper uansett at du fortsetter med å skrive løst og fast om bilene dine. Veldig kjekt å lese og se bilder fra turer etc.
 4. Telia Norge (altså tidligere NetCom) kommer nok til å ta akkurat de samme grepene som Telenor, og det med omtrent samme tidslinje må vi forvente. I løpet av 2020 er jeg redd 3G er borte for godt hos begge operatørene. Spent på om BMW kommer opp med et tilbud om oppgradering etterhvert.
 5. Har også fundert litt på hva som skjer når Telenor stenger 3G i 900 MHz-båndet. Jeg kjenner ikke til hvilke frekvensbånd NBT støtter, men her er det skissert noen muligheter: BMW tilbyr en oppgradering til nyere NBT-enheter som inneholder chipset med LTE-støtte. Da er det et spørsmål om hva prisen blir for oss som er bileiere. Dette vil være den mest fremtidsrettede løsningen. BMW passer på at SIM-kortet i bilene har en gjestingsavtale med Telia, dermed bytter bilen nett dersom den ikke lenger finner et 3G signal fra Telenor. I områder der Telenor 3G på 900 MHz er tilgjengelig, bytter bilen tilbake til Telenornettet igjen. Dette vil gå helt sømløst og ikke påvirke brukeropplevelsen. Men kun sålenge Telia opprettholder 3G på 900 MHz. Chipset i bilen faller tilbake til 2G der det ikke finnes 3G. Data vil kunne overføres men det vil gå ganske tregt når bilen ikke har forbindelse via 3G. Kankje det mest aktuelle alternativet. Bilen vil kunne utnytte 3G i 2100 MHz-båndet, der dette er tilgjengelig (byer og sentrale strøk). Utenfor slik dekning blir det helt dødt dersom punkt 3 ikke lar seg realisere. Dersom noen sitter på spesifikasjonene til første generasjon NBT, vil jeg gjerne ta en titt. Da går det an å si noe om hvilke alternativer som er mulige, og hvilke som ikke er det. Til slutt kan det nevnes at både Mercedes-Benz og Audi vil komme i akkurat samme situasjon med sine biler fra samme tidsperiode. Så dette er et problem som vil omfatte mange brukere når operatørene begynner å fjerne 3G fra nettverkene sine. -
 6. cityhopper

  Nye sommer dekk til F10

  Har du fått dekkene på bilen? Erfaringer så langt?
 7. M550-en holdt fint følge med trafikken, selv med 2t vogn hengende bak. Helt som forventet der, altså...😎
 8. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Så lang jeg har klart å finne ut, varierer dette med dekkdimensjonen. Enkelte dimensjoner av stjernemerkede dekk kommer både med og uten RFT, andre dimensjoner leveres kun som RFT. Det blir dermed biltypen/felgene man kjører med som bestemmer det endelige utvalget. Som allerede er nevnt her i tråden, synes jeg utvalget stjernemerkede dekk uten RFT er ganske dårlig. Dette er èn av årsakene til at jeg kjører med fire identiske felger på min xDrive.
 9. Ser veldig bra ut dette. Sølvstripen hører med, må jo ha litt bling også... 😉
 10. Brukte tjenesten senest i ettermiddag, virket som alt fungerte som normalt ja...
 11. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  @TRF kjenner du til om den samme pumpa benyttes i alle "nyere" dieselbiler fra BMW?
 12. Jo takk Nå er vel min bil ganske diskrèt sammenlignet med din, jeg tøffer rundt på M351-felgene og alt mulig... Men går jo bra da, har vel overrasket en og annen Audi-pilot langs E18 de siste ukene hehe... Er bare å stikke innom når du er i byen, hyggelig det!
 13. Kjører en 14' M550d, glemte vel å skrive det ja. Så teorien din stemmer nok godt den, @Walkabout 👍
 14. Min har samme opplegg som EspenKrag sine bilder viser. LCI med Webasto. Ser jo mer harmonisk ut med åpne deksel på begge sider, men Tyskerne har vel en tanke med dette...
 15. Små detaljer, men likevel viktig for trivsel og eierglede. Pent!
 16. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  Men da burde vel problemet omfatte hele EØS-området, og ikke bare Norge? Virker risikabelt at Bosh leverer en pumpe som ikke er kompatibel med drivstoffet den skal brukes med her i Europa...?
 17. Enig, de objektive forskjellene er ganske små i denne testen. Synd de ikke presentere et frekvens-plot av hvert enkelt dekk, for da er det mulig å se på hvor i frekvensområdet de viktigste støykomponentene ligger. Da går det an å si mer om hvorfor noen dekk oppleves å støye mer enn andre, selv om støynivået er ganske likt. Men slike målinger må gjøres under kontrollerte forhold og er selvsagt mer kostbart å få utført.
 18. Stemmer for samme utseende som M550d (og LCI-biler levert med Webasto?) - veldig ren og ryddig front som står seg godt over tid
 19. Har fundert litt på det samme. En kilde er nok BMW-bilenes egne statusrapport, disse overføres via Connected Drive med ujevne mellomrom (aktivering av antiskrens ved vintertemperatur --> trolig glatt føre, utløsing av airbags ved ulykke --> fare for hinder i veien etc). Ellers virker det til å finnes en avtale mellom BMW og TomTom som gjør at trafikkdata etc. utveksles mellom selskapene. Jeg vil også tro at RTTI kan benytte data fra Google, på samme vis som slike tavler over veien gjør (Kjøretid Larvik: 33 min, kjøretid Drammen: 59 min etc.)
 20. Fint, takk for svar.
 21. For en som har kjørt Mercedes de siste årene og ikke helt har kontroll på BMW sine benevnelser enda: hva betyr klimakomfort i praksis? Glass med farge? Tykkere og bedre akustisk demping?
 22. cityhopper

  F31 335D Individual || Work Wheels

  Tøff bil, nydelig interiør. Brunt skinn er veldig stilig.
 23. En liten strekk langs E18...
 24. Joda, kjører selv med skiboks på taket fra ca desember og til etter påske. Som du sier er det vanskelig å unngå dersom en liker å bruke ski gjennom vinteren. Kjører daglig på E18 og det blir nå unektelig litt ekstra lyd og vindfang med boks på når en ligger i 100 + mva... Så er alltid fornøyd når boksen kan fjernes, hehe...
 25. Synes selv det er ganske trist å kjøre rundt med skiboks på bilen, men her har du nå funnet frem til en kombinasjon av bøyler og boks som rett og slett ser tøff ut... Har ikke sjekket så nøye på min egen F11 enda men er det slik at bøyler kan festes hvor som helst langs rails? Blir nok bra med nye rattet og iDrive controller tenker jeg.