cityhopper

Medlem
 • Innholdsteller

  267
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cityhopper

 1. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Ser veldig bra ut dette. Sølvstripen hører med, må jo ha litt bling også... 😉
 2. Brukte tjenesten senest i ettermiddag, virket som alt fungerte som normalt ja...
 3. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  @TRF kjenner du til om den samme pumpa benyttes i alle "nyere" dieselbiler fra BMW?
 4. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Jo takk Nå er vel min bil ganske diskrèt sammenlignet med din, jeg tøffer rundt på M351-felgene og alt mulig... Men går jo bra da, har vel overrasket en og annen Audi-pilot langs E18 de siste ukene hehe... Er bare å stikke innom når du er i byen, hyggelig det!
 5. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Kjører en 14' M550d, glemte vel å skrive det ja. Så teorien din stemmer nok godt den, @Walkabout 👍
 6. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Min har samme opplegg som EspenKrag sine bilder viser. LCI med Webasto. Ser jo mer harmonisk ut med åpne deksel på begge sider, men Tyskerne har vel en tanke med dette...
 7. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Små detaljer, men likevel viktig for trivsel og eierglede. Pent!
 8. cityhopper

  Spon i diselsystem F11

  Men da burde vel problemet omfatte hele EØS-området, og ikke bare Norge? Virker risikabelt at Bosh leverer en pumpe som ikke er kompatibel med drivstoffet den skal brukes med her i Europa...?
 9. Enig, de objektive forskjellene er ganske små i denne testen. Synd de ikke presentere et frekvens-plot av hvert enkelt dekk, for da er det mulig å se på hvor i frekvensområdet de viktigste støykomponentene ligger. Da går det an å si mer om hvorfor noen dekk oppleves å støye mer enn andre, selv om støynivået er ganske likt. Men slike målinger må gjøres under kontrollerte forhold og er selvsagt mer kostbart å få utført.
 10. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Stemmer for samme utseende som M550d (og LCI-biler levert med Webasto?) - veldig ren og ryddig front som står seg godt over tid
 11. Har fundert litt på det samme. En kilde er nok BMW-bilenes egne statusrapport, disse overføres via Connected Drive med ujevne mellomrom (aktivering av antiskrens ved vintertemperatur --> trolig glatt føre, utløsing av airbags ved ulykke --> fare for hinder i veien etc). Ellers virker det til å finnes en avtale mellom BMW og TomTom som gjør at trafikkdata etc. utveksles mellom selskapene. Jeg vil også tro at RTTI kan benytte data fra Google, på samme vis som slike tavler over veien gjør (Kjøretid Larvik: 33 min, kjøretid Drammen: 59 min etc.)
 12. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  Fint, takk for svar.
 13. cityhopper

  Min alpinhvite F11 [detailing s. 53]

  For en som har kjørt Mercedes de siste årene og ikke helt har kontroll på BMW sine benevnelser enda: hva betyr klimakomfort i praksis? Glass med farge? Tykkere og bedre akustisk demping?
 14. cityhopper

  F31 335D Individual || Work Wheels

  Tøff bil, nydelig interiør. Brunt skinn er veldig stilig.
 15. En liten strekk langs E18...
 16. Joda, kjører selv med skiboks på taket fra ca desember og til etter påske. Som du sier er det vanskelig å unngå dersom en liker å bruke ski gjennom vinteren. Kjører daglig på E18 og det blir nå unektelig litt ekstra lyd og vindfang med boks på når en ligger i 100 + mva... Så er alltid fornøyd når boksen kan fjernes, hehe...
 17. Synes selv det er ganske trist å kjøre rundt med skiboks på bilen, men her har du nå funnet frem til en kombinasjon av bøyler og boks som rett og slett ser tøff ut... Har ikke sjekket så nøye på min egen F11 enda men er det slik at bøyler kan festes hvor som helst langs rails? Blir nok bra med nye rattet og iDrive controller tenker jeg.
 18. cityhopper

  BMW dieselmotorer

  Takk for en god og grundig innføring, @E.C. I mitt bruk, som er mye kjøring på motorvei til og fra jobb, så ser jeg at oljetemperaturen i bilen raskt stiger til 100 C og blir liggende stabilt der. Dette ved helt rolig og pen kjøring, så jeg antar at kjølesystem/termostater fungerer slik de skal. Jeg ser også fra servicehistorikken at bilen har fått 5W-30 olje tidligere, om dette er bevisst valg fra verkstedet eller bare gammel vane er ikke godt og si. Bilen er kjørt ca 12 000 km fra forrige oljeskift nå, så jeg kommer til å bytte olje igjen de nærmeste ukene. I sommer tar vi bilen til Italia og da skal den trekke 2t vogn. Det blir jo da litt ekstra belastning samt høye utetemperaturer, så kanskje 5W-40 eller 5W-50 burde brukes? Og så tilbake til 5W-30 før vinteren igjen (det er sjelden veldig kaldt her på Sørlandskysten)...?
 19. cityhopper

  Større dekkslitasje høyre bak på x-drive

  Var dekket slitt jevnt over hele rullebanen?
 20. cityhopper

  BMW dieselmotorer

  Takk for info.
 21. cityhopper

  BMW dieselmotorer

  N57S, hvilken viskositet motorolje er anbefalt for denne motoren? Brukes ikke til banekjøring etc. men sommerstid går bilen med hengervekt på 2000 kg innimellom. Det er litt ulike anbefalinger ute og går på diverse oljekalkulatorer og utenlandske forum...
 22. En fin oppgradering, dette. Hva er den greia som står øverst på lufteventilen?
 23. Det ble til at jeg opprettet konto i den tyske portalen, og handlet abonnement på de aktuelle tjenestene der. Har foreløpig bare testet RTTI og BMW Online. Alles gut.
 24. Flott bil som ser ut til å få godt stell! Har du fire like felger eller er bakhjulene bredere på denne?
 25. cityhopper

  Synspunkter/tips angående kjøp av f11 535d

  Gratulerer med F11. Ingenting er bedre enn om man bruker fornuften og i tillegg blir fornøyd. Uansett en herlig bil for de lengre turene, slik du planlegger å bruke den. Med riktig oppfølging og stell kan du ha en slik bil lenge og da flater verditapet ut, uansett.