kårekloak

Medlem
 • Innholdsteller

  196
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Ser også det er flere sportline modeller, har disse vanlig standard understell?
 2. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Har ennå ikke fått kjøpt meg bil, veier for og imot om det blir x3 eller en e91/f31. Trodde jeg ville gå for X3 siden 320d jeg prøvde var alt for stiv å kjøre og ganske lav, men har nå funnet ut den hadde m-sport understell. Dette var en 2014 f31, er det stor forskjell på ''vanlig" understell i forhold til m-sport på disse modellene? Hva med høyden? Synes de ser ganske like ut fra utsiden?
 3. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Ser ut som det vil bli en F25, mye fordi denne virker mye større innvendig enn forgjengeren. Det virker som om turboen ryker ved 100-150K km på mange X3, kan dette være pågrunn av lange oljeskiftintervaller? Har og sett to tilfeller der ledningsnettet i motorrommet har vært byttet pågrunn av vannlekkasje ned på ledninger og elektronikk?
 4. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Takker så mye for gode svar! Ettersom bilen vil bli brukt på mye på gardsbesøk så heller vi litt mot X3. Hva tror dere om f.eks denne her? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=119664066 Ser den har N47 motoren, men ettersom jeg har lest så skal registertrøbbelet være fikset fra og med Mars 2011? Ser også ut som X3 bare er levert med HP45 kassen, hvordan vil denne fungere i en sånn bil?
 5. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Vil bli en del langkjøring ja, både på bra og dårlige veier. Regner med at jeg bør styre unna m-sport pakkene for å unngå for stivt understell? 🙂
 6. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Gjelder dette X3 også? Hvordan er forbruket på disse kontra n47? 🙂 Har hørt at X3 kan ha problemer med hjelpekassen og vibrasjon i svinghjul. Er dette også aktuelt for F25? Mye spørsmål på en gang her😋
 7. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  . Takker så mye for svar :) Er også åpen for bensin, men som regel vil en dieselmotor gå billigere. Men selvsagt er jeg mest ute etter en driftsikker motor fremfor alt. Er det sikrere å gå for en 3 serie med m57 isteden for N47 kanskje?
 8. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Er på utkikk etter "ny" bruktbil i prisklassen 150-300.000 grunnet ny jobb med en del kjøring, gennomsnittlig 2 timer pr dag så en driftsikker bil er alfa omega! :) Grunnet moderat plassbehov har jeg sett på X3 og 3-serie stasjonsvogn. Bilen skal brukes mye etter landeveien, så vil ikke ha noe stivt sportsunderstell men bør være rimelig å kjøre med. Vil likevel ikke under 2.0 liters motoren. Har hørt mye bra om automatkassene til BMW ( iforhold til f.eks VAG) så vil gjerne ha det. Noen som kan komme med anbefalinger og eventuelt modeller eller visse ting jeg bør styre unna? Tar gjerne imot andre anbefalinger også! :)
 9. kårekloak

  Clutch og svinghjul på chippet E34 525tds.

  Hvordan gikk det med å bygge om til manuell, ble det clutch og manuell giring?
 10. kårekloak

  Bytte registerkjede E34 525 TDS

  Ser dette er en gammel tråd, men lurer på om du fikk byttet registerkjede? Var det mye jobb? Driver med samme prosjekt men lurer litt på hvordan det er å justere inn igjen dieselpumpe-drevet med montering av nytt kjede, eller går dette av seg selv?
 11. Tenning PÅ, motor AV. Kan det være grunnen?
 12. Legger inn et spørsmål siden dette her antagelig er beste tråden å poste i. Har akuratt kjøpt meg en universal diagnosetester. Automedics Scan10 fra SALUS. (Identisk med Multiscan p1) Denne tar utrolig mange biler, mener best på europeiske biler med OBDII. Fulgte med stikk til veldig mange biler, OBDII, gamle stikk til både VAG, MERCEDES, BMW(20PIN), HONDA osv.. Synes menyene her ikke er så veldig brukervennlige for en ukyndig mann som meg, er også allerede to biler jeg ikke har klart å lese ut feilkoder på. I mitt tilfelle finner den verken Opel Omega A eller Volvo v70 med B5202 motor, så jeg får ikke feilsøkt selv om denne bruker stikk. Har nå også prøvd den på min E34TDS, men finner bare bensinmotorene til e34.?? :\0 (Skulle gjerne lest ut feilkoder her) Noen som vet om det går ann å få denne oppgradert denne scanneren med andre og flere biler? Link til diagnoseutstyret: http://www.sm-produk...526&ItemID=4858
 13. kårekloak

  1993 Bmw E34 525 TDSA drar dårlig, diagnoseuttak virker ikke!

  Har også Automedics scan 10 men får ikke frem dieselmotoren til e34 når jeg prøver å koble til? Får du dette til å funke?
 14. Har akuratt kjøpt meg en universal diagnosetester. Automedics Scan10 fra SALUS. (Identisk med Multiscan p1) Går å venter på stikk til E34 for å få tatt diagnose av den. Synes menyene her ikke er så veldig brukervennlige for en ukkyndig mann som meg, er også allerede to bilen jeg ikke har klart å lese ut feilkoder på. I mitt tilfelle finner den verken Opel Omega A eller Volvo v70 med B5202 motor så jeg får ikke feilsøkt selv om denne bruker OBD2 stikk. Noen som vet om jeg gjør feil? Har og prøvd den på en Dodge Ram til onkelen min, fann feilkodene på denne med klarte ikke å slette dem. Noen som erfaring med sånne, og kan si litt om fordeler/ulemper ved dem? Hvordan vil den funke på BMW ( I mitt tilfelle en E34 og E39) Hvordan oppdatere og få inn flere biler? Link til diagnoseutstyret: http://www.sm-produkter.no/?PageID=526&ItemID=4858
 15. kårekloak

  E34 Airbag ratt - hvilke passer?

  Vet dette er en gammel post, men legger inn et spørsmål for å slippe å lage ny tråd. Noen som kan bekrefte/avkrefte om dette rattet her vil passe på en E34 reg i 1996? http://old.koed.no/2.5.asp?kbnummer=1124411&menulinkid=1802&soegeord= Også da sammen med airbag fra e46..?