laffe

Medlem
 • Innholdsteller

  259
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av laffe

 1. laffe

  Er det dumt å kjøpe F11 med N47 motor

  Begynner å dukke opp noen F10 er og F11er med rundt 100 000km, 6er og grei utstyrsliste iprisleiet ditt. Kanskje mest F10er, men verdt å følge med litt. Ellers er jo maskinskadeforsikring en måte å unngå søvnløse natter om du kjøper bil med N47 motor.
 2. Uannsett om det ordner seg eller ikke blir det en bra historie til slutt😅 Lykke til! (beklager ingen gode råd eller tips - har fått trøbbel engang i øst-tyskland, men da var jeg NAF-medlem og det reddet meg)
 3. laffe

  Brann BMW i8

  Trist at DNB mener at dette er grunnnlag nok for å mene at du skal frataes all forsikringsutbetaling. Er jo som om de mener du har påsått brannen selv. Hadde det vært 10% reduksjon i utbetaling hadde jeg kanskje kunne forstått det under tvil. Men ingen utbetaling virker iskaldt ut i fra din beskrivelse. Misunner deg ikke alle våkenattene og bekymringer dette medfører og ønsker deg lykke til i kampen.
 4. laffe

  Brann BMW i8

  Synes det er ganske rart om forsikringsselskapet nekter utbetaling uten å vise til teknisk dokumentasjon fra BMW som underbygger påstanden deres om at du har unlatt å stoppe for rød varselslampe. Om de så kunne sannsynliggjøre dette ville jeg likevel trodd at kun redusert erstatning ville vært resultatet. Mener det er et stort skille mellom det å bevist unlate noe i forsikringssammenheng og det å unelate noe som følge av manglende kunnskap. Ville også trodd at en type bil som BMW i8 ville stoppet motoren selv ved overoppheting. Regner med du tar saken videre til forsikringsklagenemda og kanskje undersøker selv med BMW hva de sier om saken?
 5. laffe

  Ønsker tips rundt E70 X5

  Æsj, at noen foreslår FWD på et BMW forum😋 Men de Alfaene er råfine da. Selv synes jeg F10 525d eller 530d høres ut som det beste alternativet. Dukker opp noen 530er med mye utstyr til ok pris i ny og ne, spesielt om man aksepterer at bilen ikke har m-sport.
 6. Håper det er over for din del nå.. Du har vel betalt din straff nå tror jeg😋 god sommer og takk oppdateringene. Tipper det er mange google søkere som havner her etter at sommerferien er over og får svar👍
 7. Har aldri hørt det utrykket, men tolker det slik at du ikke vil pisse på kontrølleren i verkstedhallen😅
 8. Hvis vegvesent leser denne tråden håper jeg de kjenner sin plass og sørger for å ha kake og applaus klar når du kommer på visning😅
 9. Nydelig denne tråden - fortsett med underholdninga og det gode arbeidet👍👍
 10. laffe

  Vurderer kjøp av BMW F10. Tips?

  Denne fulgte jeg med på i fjor og syns den gikk veldig billig med tanke på utstyrsnivå. https://www.finn.no/107073681
 11. laffe

  Vurderer kjøp av BMW F10. Tips?

  Bør finne en ganske godt utsyrt 523i som har en 3 literes Rekke6 til under 300 000 vil jeg tro.
 12. Så ut som en nydelig tur i en perfekt "moderne klassiker" om det er lov å si det. Bra det ble reisebrev ut av turen👍 Lykke til med salg av 540i(.
 13. Nice👍 Tør ikke tenke på hva regningen fra Bavaria ble på😅
 14. Varme i ratt og adaptiv cruise. Elektriske seter med memory om dere er flere som bruker bilen. Ellers mener jeg lista di inneholder det viktigste.
 15. Veldig mye fint fra Peugeot den siste tiden, og nye 508 ser jo skikkelig lekker ut. Så synd de er framhjulsdrevne😥
 16. Jeg og tenkte på mondeo da jeg så baklyktene, men ellers så det meste veldig lekkert ut. Blir spennede å se live.
 17. Arti at E39 kommer opp i tråden. Kommer akkurat fra hotellbaren og en lang bmw prat der jeg lovpriste e39n for sitt interiør. Tror ikke det finnes andre biler fra 96/97 med så pene linjer og helhetelig design i interiører. Werther sin med sportstoler og grått interør minnet meg på at jeg hadde rett👍
 18. Tenkte jeg skulle dele min erfaring etter at jeg fikk turbohavari på min E61 520d med 160 000km på telleren. Det hele startet med at dama ringte og fortalte at bilen hadde mistet motorkraft og begynt å lage en høy suselyd. Ba henne stoppe og kontaktet veihjelp. Veihjelp konstanterte at slangen mellom intercooler og turbo hadde hoppet av. De fikk den ikke på igjen, men sa det var mulig å kjøre hjem slik den var (6mil). Valgte å få bilen fraktet til nærmeste verksted (heldigvis). Dagen etter konstaterer verkstedet at turbo er gåen og at oljenivået er på minimum. Glad bilen ikke ble kjørt hjem! Men nå ble det tid for å teste om maskinskadeforsikrigen var verdt de ekstra kronene. Ringer forsikringsselskapet ( Codan ) samme dag og får opprette skadenummer og beskjed om at jeg kan ta ut leiebil. Får leiebil i 3 dager selv om de evt. ikke skulle dekke skaden og leiebil i hele reprasjonstiden hvis skaden dekkes. På grunn av litt lang behandlingstid på verkstedet tar det en uke før jeg får bekreftet at skaden dekkes. Jeg var underveis livredd for at forsikringselskapet skulle lese serviceheftet med lupe for å finne avvik slik at de kunne avvise kravet, men slik ble det ikke. Men serviceeheftet sjekket de. Så det bør nok være rimelig komplett. Uansett ble en regning på 25000 til 8000 i egenandel og de ble betalt med glede. Rart hvor greit 8000 høres ut når 25000 er alternativet. Eneste negative med hendelsen var den litt lange tiden verkstedet brukte på å gi forsikringselskapet informasjonen de trengte, noe som gjorde at jeg ikke beholdt leiebilen i hele perioden i frykt for å måtte betale selv. Og at siste leiebilem vi fikk var en Passat GTE som dama forelska seg i. Nå vil hun ha ny bil🤔
 19. Rått👍 God tur. Håper dere lager et fint reisebrev.
 20. Kjekt å ha når man ser trådene om CP4 pumpehavariene👍
 21. Ja, glad det visste seg at de ikke prøvde å sno seg unna. Generelt lite å finne på nettet om folks erfaringer med maskinskadeforsikring så tenkte det var greit å få ned noen ord. Det kjekke med Codan er jo at det ikke er noen aldersbegresning, kun km, slik at man kan kjøpe feks en e60 eller tidlig f10 med lav km og ha maskinskadedekning ganske lenge selv om bilen begynner å bli "gammel" . Er vel ellers kun IF som gir dekning på biler eldre enn 7/8 år. Var i hvertfall det sist jeg sjekket.
 22. Ja, det er jo spesifisert i vilkårene at turbo dekkes. Så lenge det skjer plutselig og ufortutsett🙂 Hva som dekkes på vedlagt bilde.
 23. laffe

  X5/5-serie - livskrise

  Lekkert valg👍
 24. laffe

  Kjøp av BMW innenfor garantiperiode

  Tror de fleste anbefaler og utvide servicepakken om det er mulig da man vanligvis vil spare litt på det. Er vel generelt sett service-behov vært andre år/30000km selv om det kanskje kan variere litt med kjørestil. Et oljeskift mellom intervallene er likevel anbefalt av mange. Dekk og bremseslitasje er vel de største potensielle utgiftene. Resten er vel i de fleste tilfeller dekket av garanti. Kjøp bilen hvis den har det utstyret du vil ha og riktig pris👍