bjorneoen

Medlem
 • Innholdsteller

  1311
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om bjorneoen

 • Rang
  Brigader
 • Bursdag 10/03/1992

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  BMW E91 318D 2009 LCI

Nylige profilbesøk

2784 profilvisninger
 1. Veldig enig i det, ble veldig mye bedre med ID5 så det beholder jeg helt klart Byttet jo til sportsunderstell for en stund siden men fikk aldri rotet meg til å ta 4-hjulskontroll siden dekkene ikke slet skjevt og bilen føltes bra ut, men nåå fikk jeg endelig rotet meg til å få tatt en hjulkontroll så da blir godkjenning i vognkort hos biltilsynet om ikke lenge Og så har jeg fått lekt litt mer med navigasjonen da, det er jo alltid gøy! Like veldig godt at den BMW Connected appen nå fungerer over blåtann da det gjør at den stort sett hele tiden er koblet til navigasjonen og dermed blant annet gir meg varsel med sammendrag av turer jeg kjører, samt at jeg kan sjekke appen for å se hvor mye drivstoff og rekkevidde jeg hadde igjen når jeg stoppet bilen Fikk testet Screen Mirroring funksjonen på kompisen min sin Android telefon, og det fungerte meget bra! Null lag og bilde var bra! Se video under: 20180824_204538000_iOS.mp4 20180824_204713000_iOS.mp4 20180824_204713000_iOS.mp4 Monterte dashbordkamera for lenge siden av typen DOD RC500S-2ch, som forøvrig er ett av de aller beste kameraene man får tak i. Dette settet består egentlig av 2 kameraer, men hadde bare montert front kameraet.. Men nå fikk jeg endelig montert kamera i bakruten, samt at jeg fikk ryddet opp i kablene slik at det ble en meget clean og fin installasjon. Fikk også samtidig montert DOD sin 12v adapter for tilkobling av strøm fra sikringsboksen slik at jeg kunne ta i bruk parkeringsfunksjonen som hele tiden følger med på hva som skjer både foran og bak bilen i tilfelle det skulle skje noe! Se video under av hvordan det ble! 20180826_135518000_iOS.mp4 20180826_174741000_iOS.MP4 20180826_174746000_iOS.MP4
 2. Da var navigasjon, carplay, stemmestyring og alle andre aktiverte tjenester på plass igjen Kodet samtidig om til ID5 layouten for å se hvordan jeg likte den, og jeg må jo ærlig innrømme at jeg likte den MYE bedre! Ser bra ut og er enkel og rask å bruke! Liker generelt hvordan BMW har designet hele det nye oppsettet på sine nye enheter! Det grafiske er upåklagelig og ting føles veldig bra gjennomført. Man ser gjenskinn av ikoner/valg man er på, ting glir veldig lett gjennom menyene og ting er plassert enkelt slik at hele systemet blir veldig oversiktlig og lett å bruke "Ulempen" med ID5 kontra ID6, er at flisene nå er statiske så de oppdaterer seg ikke live (Media flisen oppdaterer faktisk album cover på ID5 å), men ID5 hadde dog noen andre funksjoner jeg likte godt. Blant annet at hvis man trykker på meny knappen når man allerede er i hovedmenyen så kommer det opp en egen linje i bunn som viser de siste tingene jeg har vært inne på! Det var veldig kjekt og gjorde det veldig raskt å komme seg til valg man bruker ofte. Navigasjonen har også blitt vesentlig mye bedre etter min smak. Hele navigasjon er ekstremt raskt og måten den viser meg hva/hvor neste sving er, er veldig fint lagt opp. Det vises med røde dotter på veien hvor jeg må gjøre noe, og så kommer det en liten firkant til høyre oppe i hjørnet som viser meg akkurat nok til å forstå hva jeg skal foreta meg. Veldig enkelt og tar minimalt med plass på skjermen slik at jeg får se mer av kartet. Autozoom på kartet er også endelig på plass! Hele systemet er også generelt mye mer sammenkoblet med BMW Connected appen og lar meg enkelt velge navigasjonsruter jeg har liggende i appen, og nå fungerer jo også BMW apps via blåtann, noe som gjør tilkobling til bilen ekstremt mye raskere og enklere enn tidligere da man måtte koble til usb hver gang. Spotify appen kjøres enkelt via blåtann, bmw kalenderen kan åpnes og viser meg avtaler jeg har lagt inn, samt at andre apper jeg har liggende lastes da automatisk inn så fort mobilen er koblet til med blåtann. Screensaver har også nå kommet, som gjør at om man er inaktiv med navigasjonen i et valgt tidsintervall, så dimmes skjermen noe ned og det kommer en lekker analog klokke midt på skjermen. Dette likte jeg også veldig godt! Sjekket også hvilken kartversjon jeg hadde i tilfelle jeg måtte finne meg noen nye kart, men der lå allerede Road Map Europe 2018-3, så da slapp jeg det å! Kjekt! Prøvde å søke på nett for å se når denne kartoppdateringen er fra men fikk ingen treff på 2018-3 updaten noe sted så ser ut til å være splitter ny da EDIT: 2018-3 er visst ikke released enda så det forklarer hvorfor jeg ikke fant noe rundt den! Legger med en del nye bilder av diverse funksjoner. MYE nytt i NBT EVO 2 siden NBT1 og CIC, hvert eneste valg og meny er annerledes og hele systemet er totalt forandret, definitivt på en positiv måte Har testa mye, men er enda en del mer igjen å teste! Så langt så er jeg hvertfall veldig fornøyd med oppgraderingen!
 3. Enig i at ID5 layouten ser bedre ut, men skulle gjerne hatt dynamiske fliser på id5 også, syns det gjør seg når ting er litt i bevegelse og oppdateres hele tiden. Skal holde tråden oppdatert med bilder jeg! Skal også få tatt noen bilder av navigasjonsdelen og kartet på torsdag når dette er i orden igjen å! Det lille jeg rakk å teste før den låste seg var lovende hvertfall!
 4. Gjorde seg veldig! Dette er ID6_Light grensesnittet som tilsvarer det nye X5 kommer med til høsten, men kan også lett kodes om til ID5 som ser litt annerledes ut og bruker statiske "fliser" i menyen istedenfor dynamiske slik som jeg har nå. Tenkte å prøve begge for å finne ut hvem jeg liker best! Heldigvis gjøres denne grafiske endringen kun med litt koding, så det er enkelt å bytte frem og tilbake. Det er ikke lettere med NBT EVO2 dessverre, det er heller motsatt NBT EVO2 har en del sikkerhet innebygd så er litt ekstra styr med aktivering av tjenester osv, og adapteren må også være oppdatert for at det skal fungere optimalt. Denne enheten var jo fra en 2018 G-serie, noe jeg trodde kom til å bli vanskelig å få til, men de som har laget adapteren har gjort en god jobb! Men for meg som allerede hadde en 2013 NBT montert så var det relativt lett å bytte til en 2018 modell. Greia er egentlig bare at NBT og generelt F-serie/G-serie går på K-CAN2 istedenfor K-CAN1 signaler slik at man trenger en eNBT adapter som gjør om disse signalene slik at de vil passe i E-serie biler. Vet ikke åssen det er på F11, men dette er hvertfall fremgangsmåten for E-serie biler som ønsker NBT. Adapteren er dessverre ganske dyr, men til gjengjeld så får man jo muligheten til å montere det nyeste som finnes fra BMW i eldre biler Så om man sammenligner CIC vs NBT retrofit, så er det kun en dyrere adapter som skiller disse i grunn. NBT har jo tilogmed "combox/media modul" integrert i seg slik at man slipper å ha en egen modul for å høre på musikk over blåtann, noe man dessverre må på CIC.
 5. Da var NBT EVO 2 fra 2018 modell G30 på plass! :D Veldig fornøyd!! Super rask og fine grafiske menyer! OG ikkeminst kult med Apple CarPlay og Android ScreenMirroring! Montering er omtrent som det var på den første NBT enheten jeg hadde, eneste forskjell er vel egentlig at jeg måtte montere en liten spenningsregulator på skjermkabelen for å få riktig volt slik at min "gamle" skjerm ville fungere med den nye NBT'n, ellers var alt som det var fra før :) Har også nå lagt opp WiFi antenne for at jeg kan bruke CarPlay og ScreenMirroring funksjonene! Sluttresultatet ble også 100%, så det er jeg godt fornøyd med! Var litt redd for at det skulle bli noen komplikasjoner siden denne NBT'enheten er 1.5DIN istedenfor 2, men det gikk overraskende fint. Måtte borre et par hull i metallfestene på enheten for at CIC frontpanelet skulle passe inntil, men utenom det passet det helt fint fra før :D Alt fungerer fint bortsett fra at jeg tullet det litt til med selve navigasjonsdelen og stemmestyring.. Det fungerte først helt fint, men så koblet jeg litt frem og tilbake når jeg skulle rydde i ledninger og da klarte jeg å koble til uten at adapteren var koblet til.. Dette gjorde at "component protection" slo ut på enheten og dermed deaktiverer aktiverte tjenester.. Dette er noe de har satt på enheter fra 2016 en gang for å hindre tyveri.. Så her må man holde tunga rett i munn når man skal koble ut og inn så man ikke ender opp med å deaktivere tjenester ofte :) Får hjelp til aktivering av tjenestene igjen av en bekjent på torsdag så da kommer de på plass igjen! Har også satt på plass LCI, facelift A/C klimapanelet. Litt usikker enda på om det er en upgrade eller en downgrade, men får teste den litt før jeg bestemmer meg. På LCI panelet er varmesete-knappene flyttet opp, samt at man har bedre mulighet til å styre intensiten på "auto" modus, mens REST funksjonen er byttet ut med en ALL knapp, som kun gjør at om man stiller temperatur på ene siden så stiller man også på andre siden. Brukte sjeldent REST knappen så er ikke noe stort savn enda, men ser mange bruker denne knappen på vinteren for å holde bilen varm mens man for eksempel er inne å handler i 10-20 min. Det er jo forsåvidt kjekt, men jeg brukte det aldri, egentlig kun fordi jeg glemte at den var der.. Om jeg brukte REST, var det i så fall for å få luftsirkulasjon om jeg stoppet bilen for å vente på noen på varme dager.
 6. Blir veldig spennende, gleder meg masse! Var veldig usikker på om jeg skulle gå for ID5/ID6, kan jo eventuelt bare endre dette i kode senere om jeg ikke liker ID6. Likte måten flisene kan flyttes på, og at de er dynamiske er jo også litt kult da, men får se når jeg har fått testet det litt. Enig i at layouten ser bedre ut på ID5 forsåvidt, så ikke helt sikker selv. Blir hvertfall godt å endelig få tilbake navigasjon i bilen så jeg kan få spilt litt musikk igjen.. litt lei iphone høyttalerne nå.. En ulempe som jeg derimot må finne en løsning på, er at NBT Evo 2 ikke er særlig glad i Exx Top Hifi forsterkere... Jeg har jo Top Hifi Individual forsterker i min, og til musikk skal det fungere helt fint, men til telefonsamtaler så får visst mottaker av samtalen echo på sin ende.. Det er jo tåpelig og gjør jo forsåvidt hele handsfree muligheten ubrukelig.. Eneste løsning er visst da å sette i en Fxx forsterker, da funker alt 100%. Sååå sannsynligvis kommer det en Exx Individual Top Hifi forsterker for salg om ikke lenge
 7. bjorneoen

  BMW E39 520D 2000 136hk

  Da var nivåsensor for xenon, bakluke, 2stk tuv coilovers bak, høyre forskjerm, tempsensor og viftemotor på plass! Sålangt brukt kun 1500kr i deler, og snart er skilt på plass Par bilder fra flyttingen av bilen her om dagen
 8. "Ny" nbt er nå på vei i posten ferdig kodet og oppdatert. Da skal det bare være plug & play så skal NBT Evo 2 med ID6 interface være på plass i bilen!! Ellers så er det ikke så mye nytt som har skjedd Tok en liten video her om dagen om noen er interessert i høre hvordan lyden på diesel blir med kun 1 stk lyddemper IMG_7184.TRIM.MOV
 9. bjorneoen

  BMW E39 520D 2000 136hk

  Liten update! Tok bilen på EU-Kontroll i dag, og resultatet var overraskende bra selvom bilen ikke blei godkjent på 1.forsøk! Må bytte følgende: 2stk fjærer bak 1stk xenon-nivåsensor bak 1stk knirkeforing venstre bak Ellers var alt i sin skjønneste orden Det er jo absolutt overkommelig, og dyrt er det heller ikke, så nå blir det veldig snart skilt på den! Ellers så har jeg fått kjøpt inn ny flatkabel for å fikse døde piksler i skjermen til radio, ny utvendig temperaturføler og ny viftemotor, så nå er nærmer bilen seg snart så "god som ny" Bakluke og forskjerm skal også byttes for å fjerne det værste av utvendig rust!
 10. Om ikke reset fungerer med ncsexpert eller tool32, kan du oppdatere kun den modulen det gjelder med winkfp
 11. bjorneoen

  BMW E39 520D 2000 136hk

  Palmenco AB Trip-Track: "Politiet bruker i dag Trip Track løsningen fra Palmenco AB. Løsningen gjør det mulig med gjennomsnittsfartsmåling med og uten video, både fra bil og mc. Instrumentet brukes for å fremskaffe bevis for at en fører i kjøretøy har holdt en bestemt gjennomsnittsfart." Da fant jeg ut hva det var da, haha! En monitor nå så blir det gjennomsnittsmåling på meg!
 12. bjorneoen

  BMW E39 520D 2000 136hk

  Så når det ble mørkt at det faktisk var liv i kameraet, så tenker å handle meg en Alpine TME-M750 monitor som jeg monterer på dashen på en eller annen måte Feste til monitor lå i bilen, men vil helst slippe å skru! Blir spennende å se om jeg får opp bilde fra kameraet, det hadde jo vært sykt kult
 13. bjorneoen

  BMW E39 520D 2000 kupevifte fungerer ikke..

  Uff da, håper virkelig ikke det er det.. Har sett noen videoer, og det ser ut som en drittjobb ja! Men men må man så må fan! Jeg håpte kanskje vifta bare var litt stuck og trengte litt hjelp etter 2 år i dvale, men er vel ingen måte å komme til den vifta på uten å skru av dashen uansett?
 14. Hei! Kjøpte meg en BMW E39 520D 2000 her om dagen og helt siden jeg kjøpte den så har ikke kupevifta fungert.. Bilen har stått dønn stille i 2 år før den nå ble startet denne uken. Selger hadde sliti med det selv og antok at det var selve klimapanelet så han hadde et ekstra i bagasjen som han ikke hadde rukket å prøve. Jeg prøvde å bytte klimapanel uten hell.. Ingen feilmeldinger på diagnose, alle lys og knapper fungerer som de skal bortsett fra at selve viften ikke blåser noe som helst.. Jeg hører de forskjellige motorene i vifteanlegget justere seg når jeg bytter hvor luften skal komme, men selve kupeviften er som sagt helt død.. Tenkte da at dette selvfølgelig var varmemotstanden (final stage unit - FSU) som er et kjent problem på utallige bmw'er.. men heller ikke etter bytte av FSU så ble det noe mere futt i vifta.. Har sjekket sikring 75 og 76 og de er OK, og har også prøvd å koble forbi FSU, ved å sette en jumper fra pin1 til pin4 og fra pin2 til pin5 som visstnok da skal gi vifta 12v hele tiden, men heller ikke dette hjalp.. Har også prøvd å bytte tilbake til gammelt klimapanel etter FSU bytte. Kan det være så enkelt som at vifta har låst seg/sitter fast etter å ha stått bom stille i 2 år? Eller er den rett og slett ødelagt? Eller er det noe annet jeg bør prøve før jeg tar steget videre med å demontere halve bilen for å komme til vifta..? Takker for svar!