Eselfjes

Medlem
 • Innholdsteller

  462
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Eselfjes

 1. Eselfjes

  M54 nykker under 2000rpm. Lest feilkoder.

  Byttet coiler mellom sylinder 1 og 2, og vipps fikk jeg feilkode på feiltenning sylinder 1, istedenfor sylinder 2 som jeg hadde opprinnelig. Dura bort på Biltema og kjøpte en ny coil. Så nå er bilen friskmeldt. Har boschcoiler fra før, og sammenliknet med biltemacoilen, så er det mye mer plast på den fra Biltema. Jeg hadde ikke tid til å vente på å få den fra Koed, så da fikk Biltema duge denne gangen.
 2. E60 M54B22. Nykker under 2000 rpm ved akselerasjon, og spesielt i motbakker. Det startet veldig forsiktig, men nå er det ganske ille og veldig merkbart. Når jeg kjører med vinduene åpne hører jeg en svak pipelyd fra motoren når jeg gir litt gass. Omtrent som om luft suges forbi ett spjelt. Jeg finner ingen relevante feilkoder med INPA. VANOS-pakningene ble byttet i fjor. Tenkte å sjekke tennpluggene i morgen, men burde jeg ikke uansett få en feilkode på misfire? Noen som har vært borte i noe liknende før?
 3. Eselfjes

  Welcome lights, BMW E60, Pre lci

  Ok. Kjipern
 4. Eselfjes

  Welcome lights, BMW E60, Pre lci

  Er det mulig på pre-LCI biler med LM1 også?
 5. Eselfjes

  M54 nykker under 2000rpm. Lest feilkoder.

  Fikk opp feilmelding og motorlampe i sta, rett etter oppstart. Koblet til INPA og fikk opp denne feilkoden. Uten navn by Willy Saxhaug, on Flickr Jeg kan ikke tysk, men jeg har skjønt at det er en feiltenning på sylinder 2. Tenkte å bytte om på coilene og tennpluggene. Er det noen som har vært borte i noe av det samme?
 6. Eselfjes

  M54 nykker under 2000rpm. Lest feilkoder.

  Kom på at bilen har stått med veldig lite bensin i noen måneder. Vet det ikke var smart. Kan det være vann i bensinen? Det vil vel ikke gi engine misfire i INPA?
 7. Eselfjes

  320d plystring

  Trykkrør som har sprekt eller hoppet av kanskje.
 8. Eselfjes

  Norbakken's E23 728i

  På min så er det en skrue oppe på LMM, som justerer blandingen motoren får på tomgang. Det står i Haynesmanualen at den justerer CO-verdien på tomgang. Kan være verdt en titt.
 9. Eselfjes

  Gabz' garasjetråd

  Hahahah, jeg er skjønte ikke alt for mye av det kretskortet selv 😄 Var bare litt prøving og feiling som skulle til. Kan kanskje få til noe til uka?
 10. Hahah, morsomt at jeg tok ett nesten likt bilde @magneten Min er tørst den også, men den gjør nok om tilsvarende mengde bensin om til 200 færre hk Untitled by Willy Saxhaug, on Flickr
 11. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Forresten, er tett veivhusventilasjon vanlig på disse? Jeg skjønner ikke helt hvordan veivhusventilasjonen fungerer på disse motorene. To slanger går fra toppdekslet til en ventil under manifolden. Derfra går det en slange opp til innsugsbelgen. Hva gjør ventilen? På varm motor kan jeg se en del røyk, hvis jeg skrur av oljelokket på motoren. Jeg er usikker på om det er oljedamp eller eksos. Den har jo gått 300 000km, så det hadde ikke overrasket meg om den sliter med blow by.
 12. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Har en M20B20 med LE-jettronic, altså med vanlig fordeler. Har i det siste slitt med tenningsbank, spesielt i motbakker med litt tungt gir og lavt turtall. Det er vacuumstyrt fortenning på denne motoren, så jeg regner med at vacuumet er stort ved lavt turtall og tung belastning, og at den får for mye fortenning. Hvis jeg girer ned og får litt turtall, forsvinner bankelydene. Tenningen er stilt riktig, og hvis jeg stiller tenninga tilbake, går den som en bøtte ned møkk. Jeg smurte opp fordeleren i fjor, fordi vacuumstyringa av tenninga satt fast. Da hadde jeg ingen problemer med banking, men det virker som de først kom etter jeg byttet til manuell kasse. Er der fordeleren som er gåen her?
 13. Eselfjes

  Gabz' garasjetråd

  Tipper det er en av kretsene på SI-kortet som har etset opp. Jeg fant ut hvilken krets som gir signaler til speedometeret. Også loddet jeg en ledning mellom "endepunktene" på kretsen til speedometersignalet. Fungerer enda
 14. Eselfjes

  Påls e34 525i

  Synes ikke det var en dårlig nødsommerbil jeg da
 15. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Jeg tviler egentlig litt. LE-jettronic er jo veldg primitivt. Men for all del, det kan jo hende 😄
 16. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Nja, tenningsbank eller tenningsfeil, jeg hører iallefall en bankelyd. Har bare antatt at det er tenningsbank. Har ikke noe lyst til å være avhengig av stasjoner som selger 98, men det er sikkert billigere og lettere å bare fylle 98.
 17. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Lokket mitt ser langt i fra så galt ut. Merker ikke noe forskjell i regn. Hva kan gjøre at den går magert da? Kan åpent luftfilter påvirke såpass mye? Skjønner at det er vanskelig å diagnostisere bilen over nettet.
 18. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Ja, er ikke helt sikker på hvordan den skal se ut, men jeg kan ikke se noe slitasje. Men hvorfor skal det forårsake detonasjon?
 19. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Fordelerlokket ser litt slitt ut, men forfeleren er bra
 20. Eselfjes

  Tenningsbank på original M20.

  Ja, jeg kan jo fylle 98 og sikkert bli kvitt problemet, men den ble vel laget for å gå på 95. Vacuumregulatoren beveger seg lett ja, den ble smurt opp i høst. Tviler på at det er vacuumlekkasje i slangene til vacuumregulatoren. Jeg sliter med for mye fortenning, og mer vacuum gir mer fortenning. Kan det være at vacuumregulatoren glir for lett, og gir mer fortenning enn den skal gi?
 21. Eselfjes

  Lorriz 525i

  Aha, da var det nok deg. Kjørte en MB i motgående rett utenfor Elverum 😊 Så fin ut i forbifarten!
 22. Eselfjes

  Lorriz 525i

  Du var ikke i Elverum på lørdag, med bilen? Synes jeg så deg kjøre rundt der.
 23. Eselfjes

  Spm ang ombygge E36 320ia til manuell

  Såpass ja. Jeg får bare høre med verkstedet på forhånd.
 24. Eselfjes

  Spm ang ombygge E36 320ia til manuell

  Gjorde samme jobben på e28-en min. I etterkant har jeg lurt litt på om dette er noe som må godkjennes. Kommer det til å bli ett problem på EU-kontroll eller teknisk kontroll, når det står i vignkortet at bilen har en auttomatkasse?
 25. Tur/retur Rena. Det endte på 40 mil, halv tank og ikke ett eneste feilslag. Skal innrømme at jeg skulle ønske at bilen hadde AC 😋 Untitled by Willy Saxhaug, on Flickr