Mortey

Medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mortey

 1. Mortey

  Dieselpumpe for lav spenning

  Kan også legge til at jeg har ca. 5V på kabelen som går til pumpa uansett hvilket hakk tenninga er på, den står også på 5V når nøkkelen ikke er i tenningslåsen engang.. Mistenker et eller annet ledningshumbug her!
 2. Mortey

  Dieselpumpe for lav spenning

  Hadde bilen på BMW sulland hvor jeg ble fortalt at dieselpumpa i tanken var ødelagt da bilen ikke starta. Bytta den fredag og brukte den lørdag uten problemer. I dag ville den ikke starte med splitter ny pumpe og da målte jeg 4,9V fra kontakta som skal kobles på pumpa. Så på en video på nettet at han hadde 10-11V og 4,9V er vel altfor lavt til at bilen skal starte.. Hører at pumpa ikke går. I papirene mine står det at BMW sulland målte 4,9V på gamle pumpa, men siden jeg får det samme ved å måle på kontakten så går jeg utifra at de har målt på feil sted... Setter og spørsmålstegn ved at de sa til meg at de tvangskjørte pumpa på reléet og da starta bilen. En defekt del er vel defekt uansett hvordan man kjører strømmen inn på den. Jaja, noen som vet hva som kan forårsake alt for lav spenning i kontakta inn på pumpa? Tenkte å sjekke reléet, men får ikke tatt ut den det gjelder, sitter 3 koblinger foran.. Noen som vet hvordan man får tatt ut reléet? Gjelder en E46 320d facelift
 3. Mortey

  Dieselpumpe for lav spenning

  Har de samme symptomene som det du har, men det jeg har fått søkt meg fram til er at 320d versjonen av E46 ikke har sånn modul, men at det kun er en basic dieselpumpe som blir styrt av reléet Det her kan jeg ikke så gjerne kom med tips fra noen som har mer greie på det enn meg
 4. Mortey

  Dieselpumpe for lav spenning

  Glemmer alltid å legge ved hvilken bil og motor det gjelder... Men ja, gjelder en 320d E46 facelift. Takk for svar, skjekker det ut etterpå
 5. Da har jeg kjøpt meg BMW igjen og valget falt på en original 02 mod E46 320DAT som sto bare en 3 kvarters kjøring unna. Etter å ha hatt en Ford Fiesta i nesten 1 år må jeg si meg veldig fornøyd med å kjøre ordentlig bil igjen. Bilen er i veldig god stand og har ikke funnet rust noen steder. Som student så blir det ikke alt for mye gjort på kortest mulig tid, men skal holde den i den gode standen den er i dag. Må bytte begge blinklys foran og et par smådetaljer ellers. Skal få lagt inn noen flere bilder senere, men her er hvertfall et:
 6. Mortey

  Mortey's E46 320DAT

  Nå har bilen stått et par uker grunnet defekt dieselpumpe i tanken.. Men fikk ny i dag, fikk 2 stk. Hehe, så hvis noen trenger en så har jeg en til overs Hadde dårlig tid når jeg bytta den så ingen bilder av det, men veldig lett og rett fram! Her er den nye inne: Endelig tilbake i garasjen!
 7. Fikk opp feilkode 4B90(rail pressure on monitoring start), så etter litt søking ser jeg at for stor indre lekasje på dyser går igjen. Skal teste dysene, men nå får jeg ikke start på bilen.. Hvordan kan man teste dysene for indre lekasje uten å starte bilen? holder det å skru på tenninga? Og hva er symptomene på gåen dyse da?:)
 8. Mortey

  Dysetest for indre lekasje + defekt tankpumpe

  Takk for svar Glømte det i forbifarten, trodde det sto i signaturen min.. Det er en 02 E46 320d stasjonsvogn. Noen som vet mulige årsaker til at pumpa i tanken ble defekt? Annet enn at den er gammel og ikke ville mer.
 9. Mortey

  Dysetest for indre lekasje + defekt tankpumpe

  Var dieselpumpa i tanken som var feilen her. Så en video på YouTube at man hadde tilgang til tankpumpa under baksete, men det var en sedan og bensin. Noen som veit om den er lokalisert på samme sted på en diesel-stasjonsvogn?
 10. Mortey

  Mortey's E46 320DAT

  Har ikke blitt flere bilder grunnet dårlig vær og møkkete bil.. Men fikk bytta blinklysa foran: Her ser man hvor fæle de gamle egt. var: Ble ikke kjempeimponert over passformen.. Syntes ikke de satt helt som de originale gjorde, men er vel bare sånn det er med uorginale deler.. Løfta utseende mange hakk, ser mer "komplett" ut nå:
 11. Mortey

  Mortey's E46 320DAT

  Takk skal du ha Skal få ordnet flere bilder i løpet av morgendagen Så blir det bestilt litt div smådeler etterhvert, trenger en service og noen slitedeler må byttes
 12. Mortey

  Mortey's E46 320DAT

  Takk skal du ha
 13. Mortey

  Kjøp av E60/61

  Vurderer etterhvert å gå til innkjøp av en E60 og trenger litt tips. Heller litt mot å kjøpe diesel, da jeg skal studere å kommer til å måtte kjøre endel, så viktig at den ikke bruker altfor mye. Hvordan er 520 bensin motoren på forbruk osv. på disse? Har hatt en 523iA E39 før, og veit at den var glad i litt bensin. Hvilken motor er mest slitesterk, hva er typiske problemer på disse bilene? Har alltid skrudd mye, men vil helst unngå så mye som mulig nå. Syntes personlig at sedanen er finere enn stasjonvogna, er det noen fordeler ved å kjøpe stasjonsvogn, annet enn plass?
 14. Mortey

  Kjøp av E60/61

  Ja, det kunne vært en idé det. Må se det ann når det nærmer seg et evt. kjøp
 15. Mortey

  Kjøp av E60/61

  Okei, takk for svar Litt skruing går fint, men ønsker en litt nyere bil, men kan ikke være altfor ny heller
 16. Søstera mi har en E36 hvor vindusviskerene slutta å fungere, samtidig som radiospilleren slutta å fungere. Det har visst skjedd et par ganger, men har som regel starta igjen av seg selv. Tenkte kanskje det hadde noe sammenheng da begge deler har slutta å fungere og starta igjen likt hver gang. Prøvde å måle meg fram, men fant ikke ut noe særlig, noen som har noe tips om hva det kan være?
 17. Mortey

  Risting i E39

  Har en E39 som det rister litt i hvis jeg holder jevn fart rundt 50-60, er det noen foringer som spesielt gjør det, som jeg kan skjekke? Og fikk opp på en service jeg hadde at det var slark(?) i stabstagene, vil det si at foringene må byttes?
 18. Mortey

  Risting i E39

  Takk for svar Da skal jeg få bytta stabstagforinger så fort som mulig og ta det deretter. Kjørte ganske lenge i går og det er merkbart rundt 50-60, og kjenner en svak vibrering når man kommer opp i 100+, men det er ikke helt jævlig, er bare litt irriterende så da er det nok ikke ubalanserte hjul siden jeg veit at det er slark i staget.
 19. Mortey

  Risting i E39

  Da skal jeg prøve å finne ut av det i morra, hvilket stag det evt. er og hvilke foringer som må byttes. Det rister på en måte i hele bilen, føles som om noe er litt slakt, at ikke alt er helt tight på en måte. Kan også lage litt knirkelyd når jeg tar fullt rattutslag til høyre og ved krenging i høyre sving. Nei, er ikke særlig merkbart når jeg bremser, er heller ingen kast i skivene eller noe der, da skivene er bytta for ikke lenge siden og klossene skal jeg bytte til helga da de begynner å bli slitt. Men syntes det var litt rart at den skulle riste sånn pga. av noen stabstagforinger, men er vel sikkert det da.
 20. Mortey

  E39 telefon problemer

  Godt poeng det! Det var ikke det at den ble ødelagt som var problemet, var mest det at den drev og skrudde seg av og på og hver gang peip det.. Så var som når du kjører ny bil uten sikkerhetsbelte og den pipelyden kommer. Når du kjører med sånn konstant høy piping i 3-4 mil så blir man småirritert.. Men nå ser det ut til at den er rimelig ødelagt da den ikke skrur seg på lenger, så er vel ikke noe særlig problem lenger
 21. Mortey

  E39 telefon problemer

  Har original telefon i min BMW E39 1998, og den har fungert bra helt til nå. Jeg bruker tvilling sim-kort fra One-Call. Kjørte bilen her om dagen og da trykka jeg sim koden og den fungerte bra. Så stoppe jeg bilen og når jeg skulle koble den til igjen så var det bare mange svarte firkanter. Så kom den seg igjen, men da står det, "sett inn sim kort". I dag ble den bare værre, hvis jeg presser sim kortet inn så fungerer den, men detter ut med engang. Da skrur den seg av og på, også kommer det opp "servous rene" eller noe i den duren samtidig som den piper hver gang den skrur seg av og på. Noen som har noen forslag?
 22. Mortey

  E39 telefon problemer

  Kan prøve begge, men kortleseren i bilen fungerer bra. Virker mer som det er telefonen som er problemet.. I dag fungerte den bra når jeg kjørte, men så skrudde jeg av bilen, og når jeg starta den igjen så var telefonen helt mongo igjen. Den skrur seg av og på i et sett, selv om jeg har både sim kortet i og når jeg ikke har det i. Noen som veit hvorfor den skrur seg av og på hele tiden?
 23. Mortey

  E39 telefon problemer

  Noen som veit?
 24. Mortey

  E39 telefon problemer

  Det høres litt rart ut, fordi når jeg tar ut sim kortet så står det da "sett inn sim kort", men den fortsetter å skru seg av og på og pipe som bare det..
 25. Kjøpte meg en BMW E39 523iA for en 4 måneders tid siden. God bil og kjøre, men blitt lei automat.. Begynte å fikse litt på bilen nå, så blir noen updates fremover. Har skifta skiver og spylevæskepumpa før. Planer: -M frontfanger -Leppe -M striper i nyrer -Vindavvisere -Bytte blinklys bak og på siden -Angel Eyes -Senke -Lakkere sommerfelgene -Montere nye koppholdere bak -Fikse pixelfeilen -Sveise rust i kanalen på venstre side Kanskje: -M bakfanger -Ny bakpotte -Navigasjonsskjerm ++ Sånn så den ut litt etter at jeg henta den: Så var jeg innom TrollTuning og kjøpte m-fanger og leppe. Også fikk jeg vindavvisere. Også fikk jeg m-striper til nyra, ny printplate til kjørecomputern siden det er pixelfeil og angel eyes fra eBay. Også har jeg lagt på gulfilm på ene rundingen i lykta. Har også fått klare baklykter, men er ikke montert enda. Strippa fronten: Gamle fangern: Nye deler: Nyvaska i dag: Blank bil på vintern er sjeldent: Vart blank noo: Kommer mer seinere!