papertiger

Medlem
 • Innholdsteller

  1312
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

papertiger vant dagen sist Oktober 26 2017

papertiger hadde mest likt innhold!

Om papertiger

 • Rang
  Brigader

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tananger, Rogaland
 • Kjøretøy
  F36, R56
 1. papertiger

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Jeg skal se om jeg ikke kan få fattet alle spørsmålene i en mail til han. En annen erfaring vi har diskutert litt på jobb; sjefen min kjøpte seg nettopp en F31 320d xdrive fra Bilia, med 19” M sport hjul. Bilen var gått ca 60k km. Der satte Bilia på to nye stjernemerkede RFT bakdekk i 255/35-19 før levering siden disse var slitt. Det falt ikke i helt god jord hos kjøper, og han stilte spørsmålet før overtagelse, men fikk til svar at dekkfirmaet de hadde avtale med hadde funnet det i orden å bytte kun bakdekkene. Han fikk så Bavaria her til å sjekke dekkene nå, og det såg faktisk fint ut ifølge de, selv om de sa at alle fire dekkene bør byttes samtidig av prinsipp på xdrive. En annen historie: jeg forespurte Bavaria her om nye sommerdekk til svigers sin F34 M sport xdrive. Fikk til svar at de dessverre kun hadde RFT dekk tilgjengelig til denne bilen på det tidspunktet, og kunne derfor ikke tilby vanlige NON-RFT dekk til denne som de gjorde til min E91. Jeg spurte ikke videre, men det skal sies at denne F34 var under garanti når jeg spurte.
 2. papertiger

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Jeg er veldig interessert i dette temaet selv - og kommer til å spørre en kjenning som er dekkansvarlig hos Bavaria Stavanger om dette for å forsøke å tilegne meg litt mer kunnskap. De solgte meg for øvrig ikke-stjernemerkede Vredestein dekk til E91’en xdrive jeg hadde tidligere, som nevnt i andre tråder. Det var også 225/35-19 og 255/30-19 dekk. Om jeg kommer over noe relevant skal jeg sørge for å poste det her.
 3. Forrige helg tok vi oss en aldri så liten ferietur. Etter å ha vasket bilen både utvendig og innvendig, pakket ferdig og sovet litt, satte vi nasen mot Torp kl 0230 på natt til søndag for å nå et fly som gikk til Palma på formiddagen. Stoppet etter 5 minutter på Shellen i Hagakrossen på Tananger for å ha meg en burger før vi kjørte videre da og deretter på McD på Kvadrat for å kjøpe pommes frites sammen med en russebuss . Vi gjorde en «driving through the night» som @Blåhvitblogger har gjort og skrevet om ved flere anledninger. Var veldig spent på hvordan beina mine kom til å like så mange timer i bil etter et 6-timers Trailrun maraton på lørdagen, men det gikk overraskende bra. Kjørte nesten 6 timer non-stop, hadde vel totalt 5min kombinert pisse- og strekke-på-beina-pause, og var ikke trøtt et sekund. Dette kan absolutt gjøres flere ganger, bare sørge for å få nok hvile i forkant. Vi var framme ca halv 9, og fant en ganske så bra parkeringsplass ved siden av biler som vi antok ble tatt vare på: På Palma hadde vi leigd bil (fikk en V40 - utrolig gode seter og lavt støynivå!) og kjørte dit vi skulle et stykke utenfor Palma, samt hadde oss en roadtrip ene dagen nordover. Å leie bil her kan absolutt anbefales, får sett mye av en veldig fin og liten øy. Neste gang blir det nok flere dager samt å få utforsket nordsiden av øya (Port de Soller, Valdemossa osv). Vel tilbake i Norge etter noen dager ble det 17.mai feiring i Oslo. Scandic Vulkan fungerte ypperlig og lå veldig bra lokalisert i forhold til Grünerløkka og Akerselva. Fant meg også en fisefin parkeringsplass på P-hus Vulkan der den fikk stå alene i 3 dager før vi tok turen hjem igjen til Stavanger igår kveld. Alt i alt en veldig fin ferie med mye kjøring både her og der, men lite bilder fra bilturer i Spania dessverre. Får lage reisebrev neste gang heller. Ble totalt ca 1150km på Fireren, med 0,53 l/mil og ca 75km/t i snitt og mye støy fra Bridgestone RFT-dekka .
 4. papertiger

  Spørsmål om spacers

  Tror en stort sett ikke får spacere under 18-20mm som er skrudde. Sjekk webcat til Eibach eller H&R. Det blir naturlig nok for tynt gods i de til å få tilstrekkelig antall gjenger av bolten i kun spaceren, så derfor må de være gjennomgående her.
 5. Se hva som står i dørsida på bilen, men på vår F36 med samme dim kjører jeg 2,7 F og 2,9 B. Ser det har økt litt nå med høyere temperatur ute, så skal slippe ut litt.
 6. Denne kjøpt på Bavaria? Stod i brukthallen der når vi var oppe å kikka på GT og 4GC i høst, kanonfin bil med rett motor - litt uvanlig uten M sport, men desto mer spesiell!
 7. God tur! E39 eller indre veiene via Tonstad, Setesdalen, Treungen og Drangedal? Det er jo en kjemperute å ta østover/hjemover om en ikke kjører etter klokka Er i Oslo selv nå, kjører hjemover lørdags kveld.
 8. Tro meg, har slitt med det jeg og. Men den har holdt uten problem
 9. Et tips til takboksheisen - dersom du limer på et par striper med noe gummi eller skum e.l. på undersiden av takbjelkene der takboksen tar borti - da unngår du å få merker i lakken på takboksen om du løfter den helt opp til taket
 10. Gratulerer så mye med drømmebil! Blir liksom ikke gammelt heller dette designet etter min mening - holder seg uforskammet bra.
 11. papertiger

  Senke Bmw X5

  Etter å ha googlet litt på dette området selv, har jeg etter å ha lest «brukererfaringer» fra flere merker kommet fram til at Eibach på generell basis nok er noe mykere enn H&R, mer i nærheten av de originale fjørene, og noe mer moderate i senken. Jeg fikk tak i et sett AC Schnitzer fjører til vår bil, og kunne ikke vært mer fornøyd. Moderat senk, men så nærme originalfølelsen som mulig når det kommer til hardhet og tilbakemeldinger fra underlaget. Dvs de er bedre på det siste, marginalt hardere, men en del mindre roll enn standardfjørene. Mao. slik en BMW burde vært fra fabrikk - en skikkelig god kombinasjon av sport og komfort. Lykke til med valget, men hadde det vært opp til meg hadde jeg gått for AC Schnitzer eller Eibach. Så kommer du sikkert til å få andre anbefalinger fra andre her på forumet som er fornøyd med H&R
 12. papertiger

  Min G31

  Kanonfin bil i det som må være en av de fineste fargene til G3x.
 13. papertiger

  Min F34 3GT - Sommerdekk

  Det ble veldig bra med den nye grillen - mye knot å montere? Takker så mye - bilen hadde allerede originale M performance sorte nyrer når vi kjøpte den, så eneste vi har gjort er å få montert på senkefjører. Tenker å få fjernet M-merket på framskjermene også for å få den helt debadget.
 14. papertiger

  Min F34 3GT - Sommerdekk

  Har sett den bilen din et par ganger i området, virkelig lekker med den sorte grillen og de sorte listene rundt vinduene:)
 15. Takker. Ja ble skikkelig imponert over de fjørene Takk!:) Enig, perfekt høyde og komfort nå. Takk Takker ACS sier de skal senke xdrive mellom ca. 20-30mm og M sport ca 20mm. Noe jeg tror stemmer ganske så bra. Veldig fornøyd med både komfort og kjøreegenskaper nå, hadde jeg ikke visst bedre kunne jeg lett blitt lurt til å tro at dette var original sportsunderstell