papertiger

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1161
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  8

Alt postet av papertiger

 1. Godt mulig det hadde vært tilfellet Ifølge Autoload kommer disse i salg først sommer/høst 2018: https://autoload.no/butikk/takbokser/56nord
 2. E92 335D Individual Rubinschwarz

  Kan jeg spørre hvor mye du måtte ut med, og var det en slags type walnut blasting? Kan evt. ta det på PM.
 3. Da hadde jeg glatt gått for NX premium i sort, men "problemet" er som du sier prisen. Jeg hadde også muligheten til å kjøpe et sett orginale BMW bøyler med skiholder til rett over 1000kr, enda selvfølgelig opp med skiholdere og takstativ til til sammen 5000kr fordi det såg finest ut med svarte.. Det var Skiguard 760 som ble slaktet i NAF - det er en takboks laget i ABS. De i glassfiber (resten av Skiguard-sortimentet, NX osv) er av en ganske annen byggekvalitet, er mye stivere, men også en del tyngre.
 4. E92 335D Individual Rubinschwarz

  Skal du gjøre rens av innsug og topp selv eller setter du det ut? Vurderer å få gjort det samme på Minien.
 5. Nei, fikk beskjed av både Bilia og Bavaria at det er mange som kjøper det før 2. service, da BSI 5år/60k kosta litt mindre enn selve servicen på rundt 60k. Men mtp. at bremsevæskeskift og sånne ting også inngår kan det være greit å kjøpe for det, selv om en selvfølgelig får størst utbytte om en kjøper det før 1. service.
 6. Har vurdert samme problemstilling som deg - har nokså lik taklinje på 4GC, og kommet fram til at ingen takboks ser bra ut. Kjøpte derfor takstativ og skiholder, men med tider og stunder må vi nok til med takboks vi også. Ikke minst har skia det bedre oppi der. Men den NX premium såg faktisk ikke dum ut. Vil anta Thule er noe rimeligere enn Packline, men sistnevnte såg desidert best ut. Ang. takstativ sjekket jeg to plasser (Autoload.no og BG Bilrekvisita i Stavanger) - begge anbefalte Thule Wingbar edge over Whispbar (om det hadde vært på vurderingslista di) - utelukkende pga. kvalitet. Så ble sorte Wingbar Edge på meg, samt Yakima FatCat 6 shiholder. Skiguard har jeg veldig gode erfaringer med, men hadde nok prøvd Packline med iZi2connect systemet - Skiguard er ekstremt knotete å demontere fra takbøylen. Tips: om du er i Stavanger, stikk innom BG bilrekvisita i Hillevåg, de har mye på lager og virker til å være veldig behjelpelige mtp. prøving og montering. I tillegg kan jeg varmt anbefale Autoload med rådgivningen og servicen deres, da jeg hadde noe problemer med Whispbar skiholderen jeg kjøpte derfra.
 7. Skal også kjøpe det ved neste service - valgte du ihht. matrisen som ligger online? Må se på hva som svarer seg for oss - bilen er 3 år i mai, men har kun vært på en service (første oljeservice).
 8. E91 LCI Le Mans blå

  Nydelig E91 og gratulerer! 2 shades of blue i garasjen din nå.
 9. Min biltråd - Ny bil, F01 7-serie

  Nydelig bil, men enig i det å få hevet den litt. Bytt ut tredekselet til svart på rattet, så er mye gjort. OEM Style felger!
 10. Oh, the irony hadde håpt det kunne kommet så mye snø her borte. Synes det er helt merkelig hvor mye kaos snø kan skape i et land som Norge.
 11. Sapphire Black F31 320dX M-sport 2014

  Hadde slik takboks på den forrige bilen (E91), og ble veldig glad i det - skia låg tørt hele sesongen, og plass til bagasje om det skulle være behov. Til 4’eren har jeg kjøpt skiholder, får holde foreløpig
 12. Som et tilsvar til Østlandets dommedagsvær gir jeg dere: Mini Med Melisdryss.
 13. Sapphire Black F31 320dX M-sport 2014

  Gratulerer med kjempefin bil! Hadde vært interessert i både takboks og felger, men får begrense meg litt
 14. Kjøp av E9x Tips og rådføring.

  Dersom 250k er budsjettet ditt hadde soleklart gått for en F3x, Får en fin 316i med automat eller manuell til den prisen.
 15. Kjøp av E9x Tips og rådføring.

  Du sier at de fleste ikke har problemer med sin N47-motor, allikevel fraråder du på det sterkeste alle å kjøpe en bil med den? Etter mine erfaringer synes jeg ikke N47 er så ille som noen her skal ha det til - jeg ble faktisk svært glad i karakteristikken til denne motoren, og når jeg heller ikke hadde noen problemer med den kan jeg ikke gi annet enn et positivt skussmål. Helt ærlig synes jeg ikke B47-motoren jeg har i F36'en går N47-motoren som stod i E91'en en høy gang. Etter chipping var N47'en mer turtallsvillig og B47 støyer bare marginalt mindre. Ja, jeg hadde også klart valgt sekser, men da måtte jeg gått for en mye eldre bil (i begge tilfeller) innenfor samme budsjett - andre ting som utstyr, nyest mulig årsmodell og xDrive ble mer vektlagt. Skal ikke se bort fra at det kan gjelde for trådstarter også, uten at jeg insinuerer det.
 16. Gratulerer med kjekk Mini. Du har jo hatt en R53 før - hvordan føles den nye sammenlignet med R53? Sett bort fra motoreffekt da.. Jeg kjører Minien i det daglige, og det er jo en utrolig morsom, snedden og kul bil!
 17. Kjøp av E9x Tips og rådføring.

  Har selv hatt E91 320dAT xDrive, og kan ikke annet enn å anbefale disse. Mange som skriver mye om rekkeseksere og å holde seg unna firerne ovenfor her, men det er jo også et innkjøpskostspørsmål. En rekkesekser er generelt sett dyrere i innkjøp, og dersom en ønsker seg firehjulstrekk blir det fort dyrt med sekser. Vi kjøpte vår når den var kjørt ca 130000km, og solgte 45k km og 2 år etterpå. Av nødvendige utlegg hadde jeg kun slitedeler (bremser foran og bak, støtdempere foran) utenom oljeservice på disse to årene. Skiftet olje hver ca 15k km. Chippet bilen opp til ca 200hk og kjørte problemfritt med det til vi solgte den. Motoren var muligens litt tungpustet i 163hk versjon, men etter tuning åpnet den opp og ble riktig så frisk og ikke minst turtallsvillig. En kan si mye om registerkjedeproblematikk på disse motorene, men vår var en N47D20C utgave, som er mye mindre belemret med slike feil. Vi hadde ingen problemer med vår, og ingen ulyder heller. Når det kommer til turbo var den original på vår selv etter 175k km, der noen skifter før den har gått 100k km - noe av grunnen kan være mye langkjøring på vår bil, helt fra første eier. For å holde turbo lenge gjelder det samme på alle biler - la turbo kjøle seg ned litt etter hver tur før en stopper bilen, og ikke hardkjør før motor er driftsvarm. I tillegg hjelper oljeskift ved halvparten av intervallene til bilen på. Ingen biler har godt av å gå 30k km mellom hvert oljeskift. Håper du finner deg et fint eksemplar - som @ahj skriver ovenfor her ville jeg sett etter en entusiasteid bil som har blitt tatt godt vare på.
 18. Kjøpe BMW m4

  Definitivt 2017-modellen. Hadde jeg vært i markedet for en M4 hadde jeg foretrukket at denne såg ut som det den er - en M4. Ikke en M4 CS eller GTS eller andre spesialversjoner. La spesialversjoner være spesialversjoner. Av samme grunn liker jeg de forskjellige 911-versjonene som de er - ikke 911 C2 med GT3 RS optikk f.eks. Men det er mine tanker
 19. Min alpinhvite F11 [photoshoot s. 45]

  Synes jeg høres ut som to fine kandidater! 6 GC er lekker.
 20. Vår F36 420xd GC og R56 Cooper S

  Ja passer veldig bra! Det er litt av det som er utfordringen med disse felgene med diamond cut front, må jo lakkere hele felgen.
 21. Hentet min første nye bil, og min første BMW, på Bavaria i Stavanger fredag 9. november 2012. Er en stund siden, men here it goes: Bilen er en Estoril Blue F20 116i, med M sport pakken. Gikk for en leasingkampanje BMW Norge har hatt gående en stund (kampanjerente, piggdekk på felg osv), men plussa litt på. Som f.eks. turbobensin i stedet for diesel (angrer IKKE!), M sport pakke, og diverse andre ting. Hadde i utgangspunktet bestemt oss for 116d Sport, men ble overbevist om bensin da vi prøvde en 116i. M pakken gav også det lille ekstra som gjør at det sterkt kritiserte frontpartiet, med lyktene i spissen, virker mer harmonisk. Den dypere M-støtfangeren gjør at lyktene glir mer inn i designet, og ikke er så dominerende. Den lille turbomotoren er utrolig sterk og fleksibel. Dynotester skal og ha det til at disse motorene yter en del mer de 136hk og 220Nm BMW oppgir. Etter mine erfaringer tror jeg dette kan stemme meget bra, for den går uforskammet bra til å "bare" ha 136hk. Girkassen er tight og fin, M sport understellet er perfekt vektet mellom komfort og sport, og setene i alcantara/stoff er de beste setene jeg noen gang har sittet i. Eneste jeg har hatt problemer med er DSC'en som er veldig overfølsom for Nokian Hakkapellitta piggdekka i 16" som står på. De første 2-3000km blinket den som besatt ved ethvert gasspådrag, så brukte Sport+ en del da, men den har roet seg nå. Helst i høyere hastighet (60-100) at den blinker av og til. Hyling i bremser er et annet punkt som jeg ikke er helt fornøyd med, men mulig det også går seg til. Har kjørt drøye 5000km siden overtagelse. Dette er småting, alt i alt er jeg så storfornøyd at jeg kan ikke se for meg en annen bil enn BMW også neste gang. 116i 5-dørs Estoril Blue (Del av M Sportspakke) B45 Stoff Hexagon/Alcantara anthracite/Black (Del av M Sportspakke) HAAT 18" M LMfelg Stjerneeke 386M RFT 18" (Del av M Sportspakke) 2N4 Interiørflater Aluminium Hexagon (Del av M Sportspakke) 4MR Siktpakke i komb med M Sport ZVM Drive Comfort pakke ZVA M Sportspakke (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 337 Servotronic 216 2 770 NOK Multifunksjonstaster på rattet 249 Standard Runflat dekk 258 Standard Bortfall av modellbetegnelse 320 Solbeskyttende vinduer 420 Gulvmatter i velour 423 Varseltrekant og førstehjelpssett 428 Standard Automatisk avblendbart innv. speil (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 431 Gjennomlastingssystem 465 Sportsseter foran (Del av M Sportspakke) 481 Oppbevaringspakke 493 Oppvarmbare forseter 494 Standard Midtarmlene foran, skyvbart (Del av M Sportspakke) 4AE Standard Dekorkant estoril Blue matt (Del av M Sportspakke) 4DX Lyktespylersystem 502 Standard Park Distance Control (PDC), bak (Del av Drive Comfort pakke) 507 Tåkelys (Del av M Sportspakke) 520 Regnsensor (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 521 Xenon 522 Klimaautomatikk 534 Standard Dynamisk cruise control (Del av Drive Comfort pakke) 544 Lyspakke 563 Deaktivering av passasjerkollisjonsputen 5DA Standard Nedfellbare hodestøtter bak (Del av Siktpakke i komb med M Sport) 5DC DAB+ radio 654 Radio BMW Professional 663 Standard HiFi Høyttalersystem 676 Utøket tilkobling mobile enheter (Del av Drive Comfort pakke) 6NK M Sportsfjæring (Del av M Sportspakke) 704 M Sportsratt i skinn (Del av M Sportspakke) 710 M Aerodynamikkpakke (Del av M Sportspakke) 715 Individual Shadow Line, høyglans (Del av M Sportspakke) 760 Individual antrasitt taktrekk (Del av M Sportspakke) 775 BSI Service Inclusive 5år/100 000km Piggdekk på felg 16" 411
 22. Såg veldig bra ut dette tar litt tid å bo seg inn og å finne ut hvordan en vil ha det, men det ganske deilig med nytt hus. Nydelig natur og utsikt da!
 23. Vår F36 420xd GC og R56 Cooper S

  Takker de er tilnærmet strøkne, noe som ikke er så verst etter snaue 3 år. Må si jeg faktisk liker samme Style 442M i single color (jeg har bi-color Ferric Grey) bedre, da de gir inntrykk av litt «feitere» eiker. Men enda bedre liker jeg 598M hjulene på 3GT, og er faktisk på utkikk etter et sett slike. De har et litt lavere innpress som passer F30/1/2/3/6 som hånd i hanske. De har også et mer konkav design. Lånt bilde fra bimmerpost av en nydelig Tanzanite Blue F31 med disse:
 24. Vår F36 420xd GC og R56 Cooper S

  Ok Har endelig fått fingen ut å vaska sommerhjula godt, de lå å tok plass inni boden/tekniske rommet som skulle ryddes, så da var det bare å få gang og få de hengt opp i den andre boden der de hører hjemme
 25. Vår F36 420xd GC og R56 Cooper S

  Hæ?! Gudhjelpeossvel, får håpe ikke de ryker etter garantien har gått ut 😂 hadde de bilen inne lenge for uttørking eller venta du bare?