papertiger

Medlem
 • Innholdsteller

  1374
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Alt skrevet av papertiger

 1. papertiger

  Bilferie i Europa

  Anbefaler en tur ned til Montalcino om du først er i Toscana - nydelige omgivelser og kjekke veier Ang. grønt kort: Ser ikke ut som det kreves grønt kort i noen av de aktuelle landene, men står at det anbefales å ha med uansett. Så har nå sendt henvendelse til forsikringsselskapet mitt (skjema fylles ut på nettsiden). https://www.tff.no/informasjon/gront-kort/ BMW Routes har noen ganske fine kjøreruter i området rundt Innsbruck. Jeg har lagt inn Pinzgau-ruten deres som går fra Kitzbühel via Zell am See og sørover på østsiden av Grossglockner - etter litt Google street views ble jeg helt forelsket i dette området. Opp til 2500moh og ned igjen i alpelandskap - det må da være bra?
 2. Hvor har du fått tak i de oljeveskene fra BMW? Skulle hatt et par slike
 3. Dette var kjipe greier. Jeg er veldig svak for E9x karosseriet selv (har jo hatt en), men med den motoren du har i må den jo være morsomt å ratte rundt i, spesielt med manuell gir Har indirekte vært borti en lignende situasjon selv, der han jeg satt på med måtte vrenge sin E61 525d LCI borti autovernet for å unngå en som ikke overholdt vikeplikta. Kjørte etter et stykke og tuta og blinka med lysa, men han bare kjørte videre. Fikk tatt skiltnummeret og stoppa for å sjekka skaden. Ingen svar på henvendelse, så han ble anmeldt og skaden ble meldt forsikringsselskapet. Vi var to vitner, men kunne ikke brukes da vi satt i den skadede bilen. Dersom de ikke svarer på sitt eget forsikringsselskap sin henvendelse ang ulykke blir de automatisk kjent skyldig visstnok. Han nekta først, men kom på gli og gav opp og innrømte det da politet fikk blod på tann og skulle ha en oppklaring i saken. lykke til, håper det ordner seg!
 4. Dette såg dårlig ut - hadde forventa bedre av Vredesteindekka. Etter hva jeg har erfart pleier de å plinge ganske fort om det er mindre lufttrykk i et dekk (f.eks. når jeg har skifta fra vinter til sommerdekk så er det som regel alltid ett eller to det er litt mindre i, og da tok det ikke lange tiden). dekkonline tror jeg mange anbefaler her. Sjekk montasjepartner i området, så kan de som regel sendes direkte der. Sjekka dimensjonene (velg etter kjøretøydata - og velg 3 serie 2010-2012 f.eks, og så 19" dimensjonene - da får du rett load index på dekkene; du får f.eks. Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 til rundt 6500kr - det er BILLIG.
 5. papertiger

  BMW E39 540i Makeover og Europatur

  Fint reisebrev! Legger ut på Europatur selv i august. Kan jeg spørre hvor lang tid dere brukte fra Niebull til Stuttgart? Vi har første etappe fra Hirtshals til området rundt Kassel, ca 16 mil sør for Hannover, første dag. Starter fra Hirtshals om morgenen. Google maps sier ca 8t non-stop, godt over 80 mil...
 6. Finfint oppsett! Ang. catchcan - sjekk ut Saikou Michi - tenkte å bestille det til Minien i løpet av sommeren. Virker som et "well engineered" produkt.
 7. papertiger

  Min F36 420i, VRSF IC montert S9

  Lekkert monterer du originalt, elektrisk hengerfeste? Forstår det slik at du jobber hos BMW så regner med du får det litt rimeligere?
 8. Hvorfor lager du så underholdende innlegg? Skulle vært forumregler mot slikt. Du gjør ALT riktig på denne bilen i mine originalpolizeiøyne. Danner du et originalpolizeikorps søker jeg om opptak.
 9. papertiger

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er ikke verst, men så har Porsche på generell basis vel en del lavere verdifall enn bilmerker flest. Siden du har solgt denne nydelige bilen, hva blir det neste? Apropos RS3 vs M140 - siste RS3 er jo absolutt en tiltalende bil både mtp motor og drivverk, men jeg klarer ikke helt å fri meg fra det at designet ikke akkurat appellerer til meg. RS6 derimot en nydelig, tidløs bil. Men RS3 ser liksom litt... kjedelig ut? Nå er jeg kanskje inhabil ettersom jeg har hatt F20, dette designet er jo litt mer elsk eller hat (jeg elsker det), men kjøremessig savner jeg denne bilen. Utrolig morsom selv med liten bensinturbo, kombinert med lav sitteposisjon (laveste i klassen?) og et nydelig balansert chassis gjør dette til en vinner i mine øyne.
 10. Du får jo fulleffekt på 16 modeller også? Vår er 15 modell (4-serie kom med B47 før LCI og før 3-serie) og er fulleffekt 190hk. Men klart, i 17 så forsvant effektreduserte utgaver, men da har du som du sier løsningen i MPPK skal ikke påstå det, men jeg har enda tilgode å finne en norsk F3x uten rattvarme. ang farge: tanzanite blå er en av mine absolutte favorittfarger, men er vel nesten umulig å finne brukt da fargen koster nærmere 20 laken? (Individual). og dersom den harstadbilen har ligget ute så lenge til for høy pris og ikke blitt solgt har du et glimrende utgangspunkt for å få ned prisen til det du vil gi
 11. Klarer ikke å bli lei den fargekomboen her - nydelig. Og bilen i kjørehøyde er akkurat innenfor hva jeg kan like men hver sin smak, du skal ha godt med kred for å tørre å modifisere så mye på en så dyr og ny bil. Hvordan er den å kjøre med luft, tilbakemeldinger fra understell, demping osv sammenlignet med original oppsett eller senkefjører?
 12. Adaptive LED på F30/31/34 kom med LCI. Ser forsåvidt en del med LCI og LED lys. Har ikke prøvd samme bil med Adaptive Xenon i mørket, men er svært fornøyd med LED lampene i mørket på F36’en, så ville prioritert det der du bor Ang. Stoffseter i F3x- M sport setene i stoff/alcantara er etter min erfaring mer behagelige enn skinnsetene, og de tåler mye. Ikke kalde om vinteren, ikke varme om sommeren. Hadde jeg hatt valget hadde jeg kjøpt uten, men ingen dealbreaker ene eller andre veien.
 13. Operatørene har jo forsåvidt et poeng - noen ting må forsakes for å få ny teknologi inn, ellers kan kostnaden ved å drifte gammelt, utdatert utstyr sette en stopper for implementering av nye ting. Spørsmålet er om det samme gjelder for andre land, eller om Norge igjen er i en særstilling (som med DAB) - det kan påvirke bilfabrikantenes/importørenes evne og/eller vilje til å ta tak i problemet. Jeg tenker først og fremst at bilimportørene må på banen for å kunne svare på dette, så blir spennende å høre hva BMW Norge svarer deg på mailen.
 14. Følger. Interessant spørsmål. hele ConnectedDrive opplegget vil jo i praksis falle i fisk om de ikke gjør noe da - en 2G forbindelse blir jo såpass dårlig at folk ikke kommer til å bruke det langs veien. Og det er jo der BMW Online brukes mest - på veien til tettsteder.
 15. papertiger

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Dersom en går inn på AC Schnitzer sine nettsider og ser etter felger får en følgende melding opp: «NOTE: All-wheel drive vehicles require adapted wheel circumferences. For vehicles with a BMW xDrive system, please only use tire sizes and tire marks approved by BMW or AC Schnitzer for all-wheel drive vehicles. These can be found in the xi-xd wheel tyre set list.» Når en så ser på f.eks. 4-series xi-xd listen og 19” kommer det kun opp i original dimensjon med Continental-dekk. Når det er sagt så bruker ACS 8,5” felg både foran og bak, men med dekkbredde 225 foran og 255 bak.
 16. papertiger

  Performance Power Kit B47

  Har du mulighet til å gjøre noen uoffisielle målinger før og etter og gi en slags review her inne? Har prøvd å lese litt på tyske sider, og der er folk der som har gjort målinger med 420d B47 og postet de. Den største vinningen ser ut til å være i tyske motorveihastigheter.
 17. papertiger

  Bilferie i Europa

  Jeg har merket meg noen av BMW sine ruter i Østerrike som jeg har innlemmet i dagsetappene vi skal ha nedover, da vi skal overnatte i Villach et par dager, helt på grensa mot Italia, der finnes det også en fin rundtur i Nockberg-området rundt Villach som er preget av mye svinger og fint landskap. Ellers tenkte jeg å kjøre via Zell am See og Grossglockner på etappen fra München til Villach . Har laget dagsetappene i BMW-routes så blir disse overført til navigasjonen i bilen for å ha en rettledning å kjøre etter nedover.
 18. Nei alle LED er adaptive på disse. Det jeg tror jeg færrest biler har er HUD, så ta det heller som en bonus
 19. Adaptive cruise er veldig kjekt på langkjøring og i kø. Head up display er vanedannende og utrolig behagelig når en kjører en del. Ellers har du med det meste, men du har glemt oppbevaringspakke og lyspakke som er must. I tillegg ville jeg aldri vært foruten adaptive LED - de er helt rå på mørklagte veier - og de er det mye av i nord!
 20. papertiger

  Bilferie i Europa

  Sjekk ut BMW-routes.com, der er det mange kjekke ruter og rundturer som har fokus på kjekke kjøreveier og som en kan hoppe inn og ut av. Kommer til å klippe og lime litt i disse rutene når vi settler vår kjørerute i Europa i August snart . Mer tips i denne tråden som jeg startet i anledning årets bilferie:
 21. Jeg fikk pris på 14200 fra Bavaria på A2 RFT, koster 8500 inkl. frakt hos dekkonline. Og det sa de var fratrukket alle påslag. Så absolutt litt å hente ja. Ser også at de fleste partnerne på dekkonline tar ekstra for å legge på RFT dekk, sikkert pga de er så stive
 22. Ikke verst pris - kjøpte du fra dekkonline og regnet med pålegging i tillegg, eller lokal dekkhandel?
 23. Haha Regner med de var litt billigere en stjernemerkede dekk også. Ja det er sikkert og visst, håper egentlig våre Bridgestonedekk blir utslitt før Tysklandstur, så jeg kan bytte. Spørsmålet er bare til hva, men det peker mot Eagle F1 A2 RFT*