And-reas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  209
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om And-reas

 • Vurdering
  Kaptein
 • Bursdag November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E81 118d
 1. Sikker på at du ikke ønsker å ha låsebolter? Mener å ha lest en post her om at å løsne på andres hjulbolter er en ny «greie»..
 2. Min traktor (118d) bruker ikke merkbart olje mellom skiftene på 10 000 kilometer, ved «standard» norsk kjøring. Derimot på en tur sørover på kontinentet, forsvant det litt, noen få desiliter, fra max til litt over minimum på oljeindikatoren. Den er jo ikke vant til hastigheter over 140 km/t over lengre strekninger, stakkars. 316i'n jeg hadde, brukte vel 1L/1000 km, var skikkelig dyr i drift Det skal sies at den motoren var sliten, generelt sett..
 3. Ad vannlekkasje, ikke umulig at det er en bagatell som å skifte ekspansjonstanken. Dette er den beholderen der du fyller på kjølevæska. Den utvider seg når den blir varm, og e46 er nå så gammel at disse beholderne får noen små sprekker på langs. Sprekkene er gjerne så små at lekkasjen er liten til å begynne med (du ser ikke lekkasjen, for vannet fordamper i det varme motorrommet) og så blir lekkasjen større med tiden, til slutt så stor at vannet fosser ut av tanken. Been there
 4. Kjøpte en Maxi seilbåt for åtte år siden. Prøvde håndpolering med ymse midler de første årene, med dårlig resultat. Gelcoaten er av god kvalitet på disse, min båt er fra -76 og er bedre enn flere nyere svensk- og «norsk»produserte båtmerker som ligger rundt i opplagshavna. Gikk over til maskinpolering for fire år siden, brukte maaange timer og mange pads den gangen. På Clas Ohlson selger de forresten litersspann med autosol. I fjor høst ble båten vaska, gikk så over en kjapp runde med mild polering (menzerna et eller annet) på maskin. Avsluttet med et lag Norpol formvoks (selges hos Maritim). Vårpussen har bestått av en kjapp vask, og påføring av et lag til med Norpol. I rute her, og sjøsetting til mandag
 5. Hadde samme problem på min e46 2005-årgang. Fikk tak i hele mekanismen brukt hos en bilopphugger.
 6. Litt olje i turbo på min også, men ikke (merkbart) oljeforbruk.
 7. http://alpenrouten.de/alpenpaesse-verkehrsinfos-wintersperren.html De fleste alpepassene er åpne nå Knappe fire arbeidsdager igjen før første omgang med ferie..
 8. Koster deg cirka to minutter å sjekke luftfilteret. Så får du krysset det av lista. Er det gammalt/møkkete, skift det. Du burde absolutt følge med på servicer, spesielt olje og filter, på en moderne dieselmotor med turbo.Luftfilter skal i utgangspunktet skiftes ved hvert tredje oljeskift. Personlig har jeg ikke opplevd noe motortrøbbel med min 1-serie, 2008 modell, ennå Jeg kan anbefale denne linken, mye kunnskap her.
 9. Mener at det går en slik på luftunderstell her på Østlandet.. Rød/ oransje farget. Husker dessverre ikke noe link eller navn
 10. Tja. Hvor langt er et tau? Eller, rettere sagt. Hvor langt kommer bilen til å kjøre i løpet av et år? Gjengrodde motorer finnes «over alt» hos mange forskjellige bilmerker. Min 118d motor fra 2008 (står også i 3-serie) rusler og er frisk ennå, men for min del er det mye lange turer i løpet av året, langt over halvparten av kilometerne dras på i langkjøring. En bekjent av meg skiftet egr på sin Opel med bensinmotor to ganger før kjørte 100 000. Min har ikke gått tett, ved kjørte 162 000 km. Ta deg en tur innom den store dieseltråden, mye interessant lesning der.
 11. Zf leverer mye originaldeler til bl.a. BMW. Kjør på! Se nøye over gummimansjettene og spander nye dersom tvil om kvaliteten på de gamle.
 12. Med disse av veien, fortjener bilen en skikkelig strekk i morgen
 13. Å skifte støtdempere kan om ikke annet anbefales! Gjorde på min 2008 modell 1-serie gått 161 000 km i dag. Ble som å kjøre «ny bil» etterpå. Har ikke gjort denne jobben på 3-serie, dog. Et tips kan være å trykke inn registreringsnummeret på bilen din på for eksempel gsbildeler.no, så kan du finne deleskisser over bakstillingen, som gir en god oversikt over hvordan komponentene er satt sammen, helt ned til den minste bolt eller mutter.
 14. Åhh. Står en slik utstilt her hos forhandleren. I samme farge faktisk. Jeg bare lunter forbi, og fortsetter bort til delelageret der jeg foreløpig hører hjemme . Stamsaas har forøvrig annonsert at de selger seg ut av bilbransjen, fordi de venter store strukturforandringer i bransjen de kommende år. Nå er det Sulland-gruppen som overtar. Det blir om ikke annet spennende å følge med videre.
 15. Gratulerer med ny bil Kommer vel til å se denne på Østfolds veier fremover.. E34 er fin, men synes e46 holder seg veldig godt også!