And-reas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  173
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om And-reas

 • Vurdering
  Løytnant
 • Bursdag November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E81 118d
 1. Støvsuging i ny og ne, kan leves med. Forrige bilen min, e46 med standard flate «skinn»seter i mørkegrå, så ut som nye med over 200 tusen kilometer på telleren. Send gjerne bilde av dine seter. Antar du har skinnrattet også? Ser i hvertfall ut til at dekselet til multifunksjonsrattet er laget mer solid på de nyere bilene. Rattet i min bil er ikke pent, det skal dog nevnes at den har hatt tre eller fire eiere til sammen.
 2. Noen her som har erfaring med alcantara sportssetene man får i 2012-modell og nyere, 1- og 3-serie? Ser på biler med rundt 40 tusen på telleren, og nå ser det meste helt og fint ut. Vet med egen bil e8x at sidevangene på fremsetet ofte blir stygt etter rundt 90 tusen kilometer. Trøsten er at ved 160 tusen kilometer har det ikke forverret seg.
 3. Var en tur over fjellet langs E16 sist helg. Kom fra Bergen, og drivstofflampen begynte å lyse rett før Nystuen høyfjellshotell. Svingte innom dagligvarebutikken der oppe, som også har selvbetjent drivstoffstasjon. 16.50,- pr liter for diesel er ganske friskt! De hadde en festlig «Æ handle på joker»- plakat på døra. Jeg fylte kvart tank og lunket videre nedover mot Vang og Ryfoss, her er det en bemannet yx-stasjon. De virker å ha forstått at det trekker kunder å ikke ha ågerpriser på drivstoff, og følger noenlunde samme prismønster som ellers på østlandet, det vil si lav pris søndag/mandag og onsdag. Betalte 13.50,- literen for å toppe tanken her, en time etter å ha stoppet på Filefjell.
 4. Vurderte å ettermontere CC selv, men etter 60 tusen kjørte kilometer med bilen, er ikke savnet så stort. Trives med min spartansk utstyrte 1-serie. Den har sportsseter (for mange justeringsmuligheter sier enkelte passasjerer; jeg kunne ikke vært mer uenig ) og et tykt og deilig skinnratt. Og manuelt klimaanlegg.
 5. Digger denne! Ellers, blir det ny road trip i sommer?
 6. Dårlig batteri? Lav spenning kan gi slike symptomer. Opplevd det sjøl på min e81 -08 modell.
 7. He-he. Fikk den derre «du må ha godt betalt jobb siden du kjører så fin bil» i fjor sommer. Kjørte e46 416i 2003-modell. Den var riktignok velholdt, og «rustfri», etter alderen 👍 Selger Nissan annet enn Leaf, for tiden, her til lands?
 8. Minner om Subaru... og nye hekken på Mercedes stasjonsvogn. Det er vel snart ikke flere italienske designhus igjen? Det kom seg liksom ikke etter at Hyundai Matrix ble lansert, «designed by Pininfarina»
 9. Gløder ikke disse fra de låses opp? Ytterst sjelden jeg ser glødesymbolet i dashbordet på min traktor, og JA, det hender det er vinter i Østfold også
 10. På tide å tenke på oljeånding, ved denne kilometerstanden. Lekkasje fra en pakning på «noe i forbindelse med oljepumpe» er noe jeg husker fra tilstandsrapporten på min forrige bil, som i stor grad deler motorkonstruksjon med din bil (N46 og N45 er internkodene for disse motorene). Inspeksjon av oljeåndingen burde vært et obligatorisk punkt på serviceprogrammet, med de klimaforhold og kjøremønster som de fleste norske biler kjøres i. Det blir nemlig fort dyrt når oljerørene tettes til og olja finner veien ut gjennom andre huller, som for eksempel bunnpannepakningen. Dette er dessverre et vanlig problem, ikke bare på BMW. Får du ikke noe svar hos de du har oppsøkt til nå, husk at det finnes uavhengige verksteder rundt om, sikkert også nær deg, som kan annet enn kun å skifte deler. Kunderådgiveren er ikke alltid så oppdatert på vanlige feil med litt eldre modeller, er min erfaring. Og regn aldri med at ting sjekkes uten at det blir etterspurt, de færreste jobber gratis i dag. Prøv å få snakke med mekanikeren når det gjelder slike utfordringer, de er garantert borti dette nærmest hver dag..
 11. Det skulle ikke forundre meg om denne ender opp med å bli like gjennomført og vakker som din forrige bil.
 12. Gratulerer med valget av bil, en modell som mer eller mindre hele bilbransjen har som målestokk ved utvikling av modeller i samme bilkategori Hvilket bruksmønster har du? Kjører du under for eksempel 15 000 km i året, ser jeg personlig ikke noen grunn til å betale ekstra mye for en bil som har gått noen få titusen kilometer mindre. Med automat slipper du forhåpentligvis utfordringene brukte dieselbiler ofte får, nemlig slitt clutch og svinghjul. Automatgirproblemer gjør seg normalt ikke gjeldende ved de kilometerstander vi diskuterer her 2012-modell er første produksjonsår av F-serien til BMW, helt generelt (ikke spesifikt til denne modellen eller bilmerket BMW) så er det saker og ting som utbedres etter hvert i produksjonssyklusen. Ikke dermed sagt at en 2012 er en dårligere bil, det bør bare reflekteres i salgsprisen at det er en noe mindre attraktiv bil å selge videre enn en bil av samme modell som er produsert senere. M-sport er bra for videresalg, men vil anbefale deg å prøve begge deler (m-sport understell kan oppleves noe stivt å kjøre med på norsk grov asfalt.)
 13. Hvor langt har denne motoren kjørt?
 14. Slitte bremser tar ikke mer når de blir varme. En del tidlige årsmodeller av både 1-serie e87 og 3-serie e90 har hatt problemer med bremsekraftforsterkeren.
 15. Originale bremsedeler fra BMW fungerer ihvertfall bra. Har noe piping innimellom på min også. Det betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med bremsene.