And-reas

Medlem
 • Innholdsteller

  400
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om And-reas

 • Rang
  Major
 • Bursdag November 22

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  i en hule.
 • Kjøretøy
  E46 - E81 - E36/7 - E46
 1. Du får teipe pyntelista på Yota'n. Så får den bedre vektfordeling, og litt premiumfølelse.. 😁 Driver og tar en gjennomgang på forsikringer nå. Det gjelder å trå riktig skjønner jeg.
 2. Kjørte fra Fredrikstad via Telemark og til Lysebotn sist onsdag. Det virket som om det var en eller annen lokal priskrig i Skien/Porsgrunn. Der kunne man se drivstoffpriser under 13 kroner literen. Ellers lå der jevnt på mellom 15 og 17 kroner literen. Jeg hadde fremdeles godt over halv tank i det jeg passerte gjennom Telemark, og kjørte videre uten å fylle opp tanken. Valget falt heller på en knøttliten stasjon midt i fjellheimen, hvor en liter traktordrivstoff kostet 17 kroner literen. De reddet seg dog inn, med et godt utvalg av mat, og fine toalettfasiliteter. De to andre rasteplassene jeg forsøkte å benytte meg av, var tomme for toalettpapir, og/eller fylt opp av busslaster med turister.
 3. And-reas

  Den store finn.no tråden.

  Jeg kjøpte toalettpapir på Cirkle K en sen kveld i vinter. 50 kroner for to ruller. Når nøden er stor, og så videre..
 4. Ga et solid løft til interiøret, de nye listene. Det var litt.... tamt.. før 😄
 5. De ble kjøpt nye, fra GS Bildeler, ja.
 6. And-reas

  Systom's E46 330cd

  Rød E46 😍 Velkommen tilbake!
 7. And-reas

  Prosjekt F82 M4

  Tøff farge, og bilen tar seg godt ut i de "rustikke" omgivelsene! Kunne godt tenke meg å reise til Tyrkia per bil en gang. Er det mye styr med grenseoverganger osv. underveis?
 8. Ramlet over Norsk FIAT Register sitt sommertreff, som ble arrangert i Fredrikstad. Dette var en grytidlig søndagsmorgen, så jeg kunne gå rundt og nyte synet av bilene i fred og ro. Ganske stort spenn i både alder og stil på samlingen biler. Et par av deltakerbilene hadde faktisk tatt turen helt fra Tyskland. Av de mer moderne Fiat-ene er det for eksempel Fiat Coupe, som ble produsert fra 1994 til 2000. Synes denne holder seg ganske godt for alderen. FIAT Coupe ble lansert mens Chris Bangle var sjefsdesigner hos Fiat (fra 1985 til 1992), etterpå begynte han å jobbe hos BMW).
 9. Både glad og hyggelig, denne Magneten. Hørt at han har avtale med @Slavearbeider'n å byttelåne bil de neste dagene. Automatgir er automatgir?😂
 10. Har hentet pakke, åpnet pakke, montert nytt skiltlysdeksel, montert nytt hjullager (overraskende fort gjort!). Leser bestandig mye før jeg går igang med slike jobber, og flere folk mente at det måtte brukes avdrager for å få av det gamle lageret. Mulig det var litt flaks, at det skled så lett av? Ettersom lageret kom så fort på plass, forsøkte vi å skifte stabilisatorstag begge sider foran. Jeg sier forsøkte, for denne i utgangspunktet super - enkle jobben stoppet opp med en bolt som sitter igjen på den ene siden. Litt interessante kjøreegenskaper om dagen, altså. Skiftet luftfilter, olje og veivhusfilter dagen etterpå. Bytta oljenivåsensor i bunnpanna, og oljetrykksensor (montert i underkant av oljefilterhuset, pluss/minus) samtidig - ettersom jeg har slitt med blinkende oljelamper. Ingen feilvarsel nå lenger, og lampen slukker straks etter oppstart av motoren. Så den nye Kia Stinger på veien her om dagen. Den tar seg godt ut på veien. Ingen tvil om at Peter Schreyer har bidratt til å ta Kia et steg videre her. Ellers er sommeren høytid for bilspotting, mye gromt å se dersom man tar turen utom Hvaler-skjærgården. Parallelt med reparasjon av E46, er det førerkort klasse A som opptar en del tid. Min erfaring med tohjuling stopper ved tråsykkel, så et par ekstra dobbelttimer har det blitt. Kjøretimene har utelukkende foregått i sol og 25 grader pluss. Er nesten litt bekymra for om det skulle bli regn på oppkjøringsdagen. Langkjøringstimen sist uke strakk seg blant annet langs "den blå-grønne vei" som går fra Halden og mot Sverige. Derifra på nydelig landevei til Strømstad, og så tilbake til Halden. "Blå-grønne veien" er en fin strekning som jeg har kjørt tidligere, med Z3'n.
 11. Har en liten utfordring knyttet til klimaanlegget i min E46 2000-modell. Med klimaanlegget i auto, og aircondition skrudd på, blåser det nydelig kaldt den første halvtimen /timen med kjøring. Etter en stund slutter vifta å blåse - eller - det høres ut som den går, men det kommer ikke noe luft. Ifølge displayet står fremdeles viftehastigheten på rett under halvveis til full. Hvis jeg i dette tilfellet skrur av aircondition, får ganske snart vifta effekt igjen. Jeg kjøpte inn ny viftemotstand, ettersom jeg først trodde at den ville kurere problemet. Men ettersom vifta fungerer normalt såfremt aircondition er skrudd av, mistenker jeg at problemet ligger en annen plass i systemet. Det surkler fælt fra dashbordet idet tenningen skrus av, etter en tids kjøring med aircondition aktivert. Burde tørkefilter skiftes? Eventuelt andre sjekkpunkter?
 12. Nyttig info, Fredrik. På broderns E46 320ci (m54) ble hele disa-en bytta i en ny, for et par år siden. Mener det kom på over 5000 kroner.. Fikk imidlertid med den gamle disa-en hjem. Det var ingen tvil om at den var trøtt. 😐
 13. Det ble forsøkt i hjembyen min. Startet for to år siden, lagt ned tidlig i år. Ble nok for mye hobbyskruing, og for høye kostnader til lokale/materiell. Synd, kunne godt tenke meg å ha muligheten til å stå inne og skru, - men jeg brukte det aldri.. Prisene høres veldig forlokkende ut, sett fra en kundes' perspektiv. Men regn med at det kan bli en del rolige dager også. Bare husk at strømregning og husleie tikker inn uansett..
 14. Ahh. Dobbelgarasje 😍
 15. Takk. Har tilbrakt nok tid i oppkjørselen med vaskebøtta, til at naboen har begynt å komme med små "deilig å ha en bil å vaske igjen" - stikk. 😘 Det er til og med elektrisk korsryggstøtte i denne vogna. Likte sportssetene i e81, disse er ikke noe dårligere! Er det forresten noen som har vært borti knirkende dørlister på E46? Det virker som om de er smurt inn med noe, som de absolutt ikke burde vært i kontakt med. Det knirker/gnisser. Høylytt! Det er denne ulyden, ikke knirkeforingene i bakstillinga, som passasjerene så langt har reagert på.