mkj

Administrator
 • Innholdsteller

  828
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  6

mkj last won the day on January 25 2016

mkj hadde mest likt innhold!

Om mkj

 • Vurdering
  Admin
 • Bursdag 06/27/74

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Bø i Vesterålen
 • Kjøretøy
  F31
 1. Beklager, støtte for den appen prioriteres nok ikke.
 2. Vi starter i dag en oppgradering av softwaren Bimmers kjører på. Dette er en større oppdatering med både nye og endrede funksjoner. Vi kommer nok ikke helt i mål med denne før tidligst i slutten av måneden. Regn med både nedetid og endel "lugging".
 3. Varslet nedetid 29.9.17

  Vi må endre bildeserver for bimmers.no. Det vil derfor bli nedetid fredag 29.9.17.
 4. @hsd, jeg er usikker på det du spør om. Vi jobber med å rulle ut en stor update i nærmeste framtid, så vi får se litt på hvordan det blir etter det.
 5. Vi måtte flytte på litt filer denne uken, og det kan se ut som om det ble noe krøll med emoticons. Vi sjekker det opp! Tester nå at alle eksterne linker åpnes i ny fane/vindu, så får vi se hva folket sier
 6. @TRF-Racing, vi har litt serverutfordringer denne uken. Usikker på om det er derfor du opplever litt muffens. Vi venter for øvrig på at en større softwareoppdatering skal bli klar, så vi kommer ikke til å gjøre noen andre endringer enn å få kontroll på serverkapasiteten med det første.
 7. Da må lovgivning også være på plass. Men når det gjelder trådstarters spørsmål om vi tror at vi ganske straks kan tilkalle en bil på døra, så må jeg nok si nei. Ikke med det første, ikke øyeblikkelig hver gang jeg trenger bil, og ikke her jeg bor
 8. Etter å ha gjennomført første prosjekt her, kan jeg garantere at for eksempel 7-serien per i dag ikke kan tilbakelegge for eksempel denne strekningen alene. Den strekningen kan by på smal grusvei uten merking, hullete asfaltvei uten merking, kjøring over molo, smal og mørk tunnel uten midtlinje, grusvei med revne som har flyttet 20 meter av veien og autovernet farlig langt ut mot et dropp på cirka 10 meter, svært uoversiktlig kryss og annet "snacks". Legger man til vinterstormer, veier som av og til stenges med bom eller lyssignal, kolonnekjøringer og slikt så begynner det å danne seg et bilde av utfordringene ingeniørene står ovenfor når det gjelder både sensorer og software før selvkjørende biler er i boks og har overtatt for oss mennesker. At det blir hovedsaklig selvkjørende transportmidler (målt i antall kjørte kilometer) etterhvert tror jeg meget godt kan hende, men det skjer nok ikke så fort som det er lett å få inntrykk av når man ser videoer av biler som for eksempel klarer å holde seg innenfor to hvite linjer på en jevn asfaltvei med fast mellomrom mellom seg og med lik avstand i bredden.
 9. Til info ble det i dag foretatt en mindre oppdatering av softwaren bimmers.no kjører på. Dette var hovedsaklig en sikkerhetsoppdatering.
 10. Jeg har jobbet litt med teknikkene som brukes for selvkjørende biler. I stor grad brukes det fortsatt kontraster og mønstre for å avgjøre bilens plassering på veien og i kjørebanen. Med veistandarden vi har i Norge per dato (+ snø) må helt ny teknikk utvikles eller veiene totalt endres. GPS fungerer til tider dårlig, om i det hele tatt, så det er ingen snarvei. Kommer man i mål med teknikken, skal fortsatt svært omfattende tester utføres, lovverket på plass, ansvarsfordeling være avklart og forsikringsløsninger må finnes.
 11. Det ble foretatt en mindre oppdatering av softwaren Bimmers.no kjører på i dag, 19.04.17 kl. 12.15. Oppdager du noe pussig etter denne oppdateringen, så legg gjerne igjen en kommentar.
 12. Fungerer greit nå i alle fall (Jeg har oppdatert softwaren til Bimmers.no i dag).
 13. Hvis det først skal elektrifiseres over hele fjøla, så kan det ikke komme fort nok. Da mener jeg 500 km+ faktisk kjørelengde, maks 15 minutter ladetid til 50%+ kapasitet, og med nok ladestasjoner rundt om. Om jeg "måtte" kjøpe nybil i dag, så hadde det blitt bensin med firehjulstrekk. Om 2 år kan situasjonen være helt annerledes. Mye fint som slippes av nye modeller i 2017-2018, men for egen del anser jeg det som fornuftig å sitte på gjerdet en god stund til. Føler meg for øvrig fortsatt usikker på batteridrift i forhold til personlig sikkerhet ved kollisjoner, plutselige branner og eventuelle elektriske felter det kanskje ikke er så gunstig å oppholde seg i over tid. Har ikke tatt meg tid til å lese meg opp på dette, så det er godt mulig jeg er helt på bærtur
 14. Systemet er satt til å åpne i samme vindu. Vet ikke om det generelt blant medlemmene ønskes at alle linker skal åpnes i nytt vindu?