johanngj

Medlem
 • Innholdsteller

  175
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om johanngj

 • Rang
  Løytnant

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW E61 520D LCI

Nylige profilbesøk

603 profilvisninger
 1. johanngj

  Garanti-utløpstest

  Søk på «garantiutløpstest» og du vil få svar! 😄
 2. johanngj

  bygge om bmw e60

  Jeg har ingen peil på ombygging men mange andre før deg har stilt slike spørsmål. Felles for alle sammen er at vi vel aldri ser at dette ender med suksess. Mye mer jobb, mangler ting, får ikke godkjent. Jeg vil ikke dømme prosjektet ditt nord og ned, men du har statistikken i mot deg. Kjøp heller en 535.
 3. johanngj

  EGR/DFP ta bort/bytte EGR bmw 1serie n47 motor

  Helt uavhengig av hva som måtte være feil med bilen din, så får du her i allefall en pekepinn på hva ting koster. Mulig du finner billigere, men dette er ifra en tuner med mye erfaring og kompetanse på BMW. http://quickfix.no/wp-content/uploads/2014/07/pricelist.jpg
 4. johanngj

  E60/61 tråden

  En gjenganger på E60 pre LCI med strømtull har vært gåen IBS (batteriets negative ledning med innebygget strømkutter ved lav spenning) Masse tråder på forumet om dette, men dette gjaldt som regel biler med startvansker. IBS kan kobles ut for feilsøking.
 5. johanngj

  E90 Ødelagt mechatronic?

  Finnes det en manuell nødutløser? Som f.eks sette den i neutral ved tauing?
 6. johanngj

  Nye sommer dekk til F10

  Kan bare stemme i! Gikk fra forrige falken-generasjon til FK510. Sporingen er helt vekk, og dekkstøyen lavere.
 7. johanngj

  Motordeksel 520d F11

  Trodde det stod twin power turbo. Altså turbo med variabel geometri. Det har de jo også hatt lenge. Det hele er vel bare en innføring av et slagord. Til og med motoroljen heter twin power.
 8. johanngj

  Høytrykkspumpe gåen? 2011 520d N47

  Ikke for å strø salt i såret, men hvis en CP4 pumpe (slik du har) feiler, så er det stor fare for spon i resten av høytrykkssystemet. Har skjønt på tidligere tråder at det da er vanlig å skifte alle dyser ved pumpehavari. Men folk som TRF vet mer. Har du motorskadeforsikring?
 9. Om oljenivået er lavt, vil du kunne få slipping grunnet manglende evne til å bygge opp nok trykk i gitte situasjoner. Min slipping gav seg med oljeskift. Bare et oljeskift kommer på ca 5000 med nytt filter. Solenoidene koster ca 4000, og skifte av mechatronic kommer på 25000-30000 pluss oljeskift på verksted. Du kan jo starte med oljen.
 10. johanngj

  X1e84 stopper uten feilvarsel

  Mener du at du ikke får noen feilkode i iDrive, eller ingen feilkode ved bruk av diagnoseutstyr? Det er mange ting som ikke gir feilkode i iDrive, og da må du ha diagnoseutstyr eller avlesning på verksted.
 11. johanngj

  Automatkasse ruser seg ved giring

  Dårlig mechatronic. 6hpXX kassen er kjent for dårlig mechatronic. Hos VAG hadde de utvidet garanti på disse grunnet mye feil. BMW vil gjerne bytte hele kassen eller bare mechatronic (ventilhus), men ifølge forum kan man bare bytte solenoidene (4000,-) og håpe at dette er nok. Rusing/sluring kommer av for lavt trykk, og mechatronicen styrer dette. Hvis dette går for lenge, vil også resten av kassen lide grunnet sluring. Avhengig av km stand er også converteren du har ikke evigvarende mtp på lock up clutch. Kan gi during med pådrag i 3-4 gir. Forverres av trimming. Google 6hp19 mechatronic, så blir du raskt klokere.
 12. Gratulerer med fantastisk bil! Mange her inkludert meg som er grønne av misunnelse! Er det i takbøylene eneste alternativ? Synes både innfesting mot bilen samt høyde over taket var litt spesiell.
 13. johanngj

  E60/61 tråden

  Og hvor mange NM har du fått? Converteren i automatkassen din er ratet til max 420NM. Mange med tuning som kjører rundt med mer, men da på bekostning av levetid og ulyd fra converteren. Mange tuningfiler har momentbegrensning på 1+2 gir, som fører til at ulyden oppstår fra 3 gir og opp. Men dette kan tuningfirmaet fortelle deg mye mer om, hvis de er seriøse, vel og merke.
 14. johanngj

  Automatgirkasse slurer

  Dårlig lockup clutch i den brukte converteren også?? Byttet du solenoidene på mechatronic selv? Ser at de selges ny i KIT på feks eBay