lurerlitt

Medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om lurerlitt

 • Rang
  Korporal

Profile Information

 • Kjøretøy
  325i E93

Nylige profilbesøk

108 profilvisninger
 1. CD veksleren ble værende da kufatec ble montert ved siden av og da trengte jeg ikke ta den bort. Var i begynnelsen litt forvirret angående CCC og CIC og hvordan DAB ville vises, så å ta den bort kunne være et alternativ. Men trengte altså ikke det.
 2. Ja er klar over det, men mener jeg har lest at loddrett/vannrett ikke hadde noe å si på akkurat denne antenna. Uansett er jeg veldig fornøyd nå og den ligger vannrett ...
 3. Rødt bruker vel å være pluss og brunt minus? Ofte greit å bekrefte med et billig voltmeter fra clahs / biltema. Plasseringen på antenna er sikkert grei den. Jeg har samme antenne og monterte den først under støtfanger bak, ganske nært karosseriet. Var ikke helt fornøyd med mottaket der, det falt ofte ut. Plasserte den idag faktisk vannrett under baklykta og har veldig bra mottak. Anbefaler deg å ta en titt bak der når du først holder på, kanskje du kan få den helt skjult
 4. Det har løst seg for min del. Har nå DAB i bilen og alt virker ok så langt. Dro til GS tidligere i uken for å klage litt / be om hjelp, fikk da beskjed om at noen med litt peiling skulle ringe meg. Det gjorde de i går og han jeg pratet med gav meg noen tips. I instruksjonen fra GS står det at kufatec boksen skal stå med fiberoptikken tilkoblet, men uten strøm i 2 min med tenning på for "å konfigurere" (hva som konfigureres vet jeg ikke). Han fra GS sa at det kunne være smart med 4-5 min. Greit, prøvde det. Slo så av tenninga, koblet til strøm i kufatec boksen og på med tenninga igjen. Jaggu var DAB valgbart i menyen. Han fra GS nevnte også at selve fiberoptikken kunne være litt følsom så jeg gikk over og trykte koblingene skikkelig inn, selv om jeg er sikker på at de var det tidligere også. Tredje tipset gikk på strøm. Pluss på pin 9 inn i boksen og jording på pin 8. Det er noen små tall på kufatec'en så det er lett å se (det var koblet riktig fra fabrikk). Jeg brukte også voltmeter for å verifisere. Nøyaktig hva som gjorde at det virker nå vet jeg ikke, men jeg tror fiberoptikken er veldig følsom. Disse tre tipsene kan uansett kanskje være verdifulle for noen. Så nå er jeg happy camper. Jeg tenkte jo å putte antenna under støtfangern bak. Det visste seg at alt jeg trengte å gjøre var å fjerne baklykta, så fikk jeg stripset antenna under bakskjermen med antennekabelen gjennom karosseriet der baklykta er. Det virker som en rimelig ok plassering, men antenna er jo i en viss grad utsatt for elementene, men jeg liker at den er skjult. Får vel bare erfare hvor smart det var å putte den der, og hvor smart det er mtp signal. Vet ikke helt hvilke andre steder antenna kan plasseres på en e93.
 5. Takk for hjelp så langt. Har lagt merke til at lyden i bilen blir borte med en gang fiberoptikken kobles til kufatec. Også når jeg kobler den grønne (originalt inn i CDC) rett inn i kufatec uten de medfølgende kablene. Tyder det på noe feil med kufatec enheten? La inn $654 i VO og kodet CAPPL. Da kom DAB frem som valg i menyen, men er grået ut, så får ikke valgt den (noe mer som må kodes?). Prøver å legge $654 i FRM på samme måte som i CAS, men da kommer det opp feilmelding om feil sekvens når jeg skriver VO.
 6. Fikk montert kufatec i dag, men ikke fått den til å bli funnet av ccc'en Vedlagt bilde viser brønnen på venstre side i bagasjerommet med cd-veksler(cdc). Hva den avlange saken under er, vet jeg ikke, men den hadde en grønn optisk kabel inn så tipper på forsterker? Uansett, det gikk greit å montere kufatec dab på sløyfen til cdc, og det er jo nok av plass å stripse fast kufatec'en bak cdc. Så da tenker jeg at jeg kan ha både cdc og dab installert i bilen. Jeg bekreftet ved øyesyn at det lyste rødt i sløyfen inn til kufatec boksen. Da DAB ikke kom opp i ccc(etter å ha fulgt veiledningen til GS), koblet jeg til INPA og fant ut at ccc versjonen er fra 2006 (bilen er produsert januar 2007). Da tenker jeg at jeg må oppgradere firmware. Innstallasjons-pdf fra GS sier iallefall så. Har googlet endel, men finner ingen beskrivelse på hvordan ccc firmware kan oppgraderes da stort sett alle treff går på å oppgradere til cic... Noen som har en guide på oppgradering av firmware? Min andre tanke var å kode Vehicle Options(VO) til å ha DAB og krysse fingrene på at kufatec da virket. Jeg fant en pdf som heter NCS_Changing_the_Vehicle_Order_CAS.pdf. Funket fint å kode cas, helt til siste punkt der det står "the 2nd control unit which stores the vehicle order must be coded". OK, noen som vet hva dette er? Så nå er jeg litt stuck Håper det er noen med synspunkt på hva mine neste trekk bør være.
 7. Akkurat. Får prøve og se Takk for svar.
 8. Interessant tråd Ingen innlegg med min problemstilling her. Jeg har en 2007 e93 (cab) med ccc og cd veksler i bagasjerommet. Bestilte meg en kufatec 40148 fra GS med DAB-antenne - Fakra (via. adapter). Dette er en selvklebende sak for montering i vinduet. Spm 1: Jeg kunne imidlertid tenke meg en skjult løsning ala dette: https://www.cartronics.co.uk/BMW-retrofit-DAB-in-3-series-E93 med tilkobling i bagasjerommet. Her er antenna montert under støtfangeren. Noen som vet om dette er en løsning som vil virke med antenna som fulgte med? Ser for meg at den kan klebes mot hardplasten på førersiden helt bakerst. Spm 2: Cd veksler brukes aldri, så tenkte å ta den vekk og montere kufatec'en der istedenfor. Er dette plug'n play eller er det sære ting jeg bør tenke på? Kufatec kan kanskje monteres ved siden av? Håper noen har synspunkter. Tenker å legge ut bilder og beskrivelse hvis jeg får montert det i løpet av helgen.