Erik BM

Medlemmer
 • Innholdsteller

  57
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Erik BM

 • Vurdering
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  2012 BMW F11 - 525d RWD

Siste besøkende

218 profilvisninger
 1. F10/F11 tråden

  Kan være hjullager. Jeg skiftet på min F11 på ca 85k km
 2. Takk for input. Det er skiftet klips og verkstedet har sandblåst klavene så de skal være skikkelig rene. De har sjekket klossene og sier som nevnt at det er tight og fint. De tok også ut et par nye klosser for å se og med de var det mer klaring enn de som sitter på. De var sikre på at det ikke var klosser eller klaver som klaprer. Selv synes jeg likevel det er litt rart siden dette kom umidelbart etter at bremsene var skiftet. Etter et par vask med dertil høytrykkspyling er det nå tydeligere klapring enn for 1 mnd siden da bremsene ble byttet. Utrolig irriterende lyd. Skal inn til en ny prøvekjøring med mekaniker denne uken så får vi se men jeg har liten tro på at han skal klare å høre hva det er.
 3. Panorama tak, positive og negative sider

  Jeg så bestemt etter bil med panoramatak da jeg kjøpte min. Jeg erfarer at jeg sjelden har trekket åpent og bruker heller ikke luka i særlig grad. Sommerstid blir det for mye sol/lys/varme. Andrehåndsverdien kan kanskje påvirkes noe da de fleste nok anser det som et pluss. Konklusjon: ikke nøye med panoarmatak neste gang jeg kjøper bil.
 4. Fikk nylig skiftet hjullager fremme og skiver/klosser rund baut på min 2012 F11. Etter dette har jeg fått en slags klapre- / klunkelyd i noe som høres ut som om det kommer fra høyresiden bak. Dette hører jeg KUN når jeg kjører på litt grov asfalt eller ruglete underlag. Ikke den typiske lyden dårlige endeledd gir når du feks kjører over en fartsdemper. Lener jeg meg fremover så høres det mer ut som om lyden kommer forfra, men fortsatt fra høyresiden. Siden dette kom umiddelbart etter skifte av lager/bremser så er det naturlig å tenke at dette har sammenheng med det. I tillegg når jeg legger foten forsiktig på bremsen så forsvinner lyden. Så jeg gikk tilbake til verkstedet og ba de sjekke. De skiftet så nedre bærearmer og det skulle da "være bra nå" som de sa. Det var det ikke... Så jeg har igjen vært innom verkstedet som nå har banket seg rundt understellet for å forsøke å lokalisere kilden til denne lyden men de finner ikke noe. De har også sjekket kalipere og klosser i tilfelle det kom derfra, men alt er tight og ikke noen klave til kalipper eller klosser som klaprer. Noen som har erfaringer med lignende?
 5. Dashbordkamera

  Jeg bruker testvinner fra DOD med kabel skjult i taktrekk - a-stolpe - under matta og til USB-kontakt under hanskerom. 12V til USB i ca. 15min og deretter klarer kameraet ca. 15min. For parkeringsvakt er det bare å bruke en powerbank som holder kameraet i gang lenge samt lades under kjøring.
 6. F10, vibrasjoner under kjøring

  Vibrerer det når bilen står i ro, og i nøytral? Hos meg er det turtallsavhengig, ikke hastighet. Alle hjul er balansert / korrigert. Vibrerer fra tomgangsturtall til litt over 1500. Over dette er det helt strøkent.
 7. Oppdatering 1: Sende kjørerute til bilen fungerer også. Bruk Connecteddrive-appen og lag reiserute som så sendes til bilen. I bilen får du en melding som gir deg mulighet til å legge destinasjonen til navigasjonen. Så når kona er ute med grombilen å ikke finner frem, så kan du sende resieruta til bilen. Evt. kan du selv kontakte "consierge service" fra bilen og be de søke opp nærmeste Michelinrestaurant / pølsebod (bruk det som passer) og sende til bilen.
 8. Om du kan spore bilen og lås opp/igjen så skulle en tro at du også skulle kunne styre klima, lys og horn. Men internett fungerer hos deg? Det gjør det ikke hos meg (har kode 614 Internet preparation), man alt det andre fungerer, inkludert RTTI. Funker det hos deg?
 9. PS: dette fungerte på min bil men jeg har ikke testet på andre. Sjekk utstyrskodene på bilen din. Vet ikke eksakt hvilke(n) som gjør at dette funker.
 10. Grey map-funksjonen fungerer også (viser trafikkflyt), veldig fint her i Oslo (med trafikkinfo også naturlig nok) og sporing av bilen. Tommel opp.
 11. Da kan jeg bekrefte at tjenesten Online/Assist på Tysk importbil fra 2012 (prod. 10/11), også fungerer her i Norge. Forutsetningen er som nevnt i denne tråden og i mange andre, at bilen er knyttet til den Tyske connecteddrive-portalen. € 119 for 6 mnd € 199 for 12 mnd Funker som snus. Låse opp, tute med horn, styre klimaapparat, få opp vær-widget etc.
 12. Det tror jeg du har rett i. Demrer for meg at jeg har notert meg noe om det tidligere. Uansett blir det samme forholdet vil jeg tro.
 13. Ok, takk for info Kjennern. Usikker på om jeg "har" 3G men har flusst av koder: 6AA Bmw Teleservices 6AB Control Teleservices 6FL Usb-/audio Interface 6NF Ext.con.of The Music Play.i.mobilph 6NR Apps 6VC Control Combox 6WA Instrument Cluster W. Extended Cont 609 Navigation System Professional 610 Head Up Display 612 Bmw Assist 614 Internet Preparation 615 Extended Bmw Online Information 616 Bmw Online 620 Voice Input System 633 Prep.mob. Ph. Business Bluet.interf. 676 Hifi Loudspeaker System 698 Area-code 2 7A2 Innovation Package Ii 7SP Navi Professinal W.handyprep.bluetooth
 14. Kjennern, jeg overførte min importerte F11 (2012, prod. 10/11) til Tysk portal og kan kjøpe Online/Assist (€ 119 pr. år). Det jeg ikke fikk helt svar på fra de (BMW Tyskland) er om dette fungerer i Norge. I bilen får jeg beskjed om at denne tjenesten ikke fungerer i mitt land (uten aktiv Online/Assist tjeneste altså). Kan du bekrefte om dette likevel fungerer med gyldig abonnement? Ikke så gira på å teste det til € 119 for så å finne ut at det ikke funker.
 15. Vinterfelger/dekk erfaringsdeling

  Her er du inne på noe vesentlig Øyvind L. Riktig dekk til riktig bruk. Det er fortsatt ikke et dekk tilgjengelig som er best i alle disipliner selv om enkelte etterhvert scorer veldig bra jevnt over.