Erik BM

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Erik BM

 • Vurdering
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  2012 BMW F11 - 525d RWD

Siste besøkende

231 profilvisninger
 1. iOS 11.2.1 gjorde ingen forskjell. Fungerer fortsatt ikke. I utgangspunktet er det lagt opp bedre nå, en kan starte appen (3. parts) via "Connecteddrive" app. Dette fungerer som nevnt helt fint for Spotify og Webradio men ikke for TuneIN. Om det er andre som opplever det samme er det bare å vente på en oppdatering.
 2. Bruker USB-kabel. TuneIN har fungert veldig fint på samme måte som Spotify. Veldig greit å kunne velge andre ting enn typiske strømmekanaler osv. Men etter siste oppdatering fungerer det altså ikke. Kommer sikkert en fiks dersom dette er et generelt problem men jeg er fortsatt ikke sikker på om det er noe tull hos meg.
 3. Jeg har iOS11.2. Laster nå ned iOS 11.2.1 og skal teste om det utgjør noen forskjell.
 4. Andre som sliter med å få TuneIN til å fungere etter siste oppdatering av ios og connecteddrive appen? Spotify fungerer som før men jeg får ikke TuneIN til å virke. Jeg får grønn skjerm som en får når det er forbindelse med bilen, men nå mangler BMW-logoen. Usikkert om dette har betydning. Jeg har forsøkt å slette telefonen og legger den inn igjen. BT audio både av og på, ingen forskjell. Starte TuneIN app fra telefon først eller starte den via Connecteddrive appen (via CIC)Funker ikke. Virker som det er en forbindelse der men lyd og "bilde" fra TuneIN i CIC får jeg altså ikke. Spotify fungerer fint på denne måten, enten en starter appen direkte eller via connecteddrive. @Kjennern du pleier å ha oversikt. Bruker du TuneIN og ios?
 5. F10/F11 tråden

  Kan være hjullager. Jeg skiftet på min F11 på ca 85k km
 6. Takk for input. Det er skiftet klips og verkstedet har sandblåst klavene så de skal være skikkelig rene. De har sjekket klossene og sier som nevnt at det er tight og fint. De tok også ut et par nye klosser for å se og med de var det mer klaring enn de som sitter på. De var sikre på at det ikke var klosser eller klaver som klaprer. Selv synes jeg likevel det er litt rart siden dette kom umidelbart etter at bremsene var skiftet. Etter et par vask med dertil høytrykkspyling er det nå tydeligere klapring enn for 1 mnd siden da bremsene ble byttet. Utrolig irriterende lyd. Skal inn til en ny prøvekjøring med mekaniker denne uken så får vi se men jeg har liten tro på at han skal klare å høre hva det er.
 7. Panorama tak, positive og negative sider

  Jeg så bestemt etter bil med panoramatak da jeg kjøpte min. Jeg erfarer at jeg sjelden har trekket åpent og bruker heller ikke luka i særlig grad. Sommerstid blir det for mye sol/lys/varme. Andrehåndsverdien kan kanskje påvirkes noe da de fleste nok anser det som et pluss. Konklusjon: ikke nøye med panoarmatak neste gang jeg kjøper bil.
 8. Fikk nylig skiftet hjullager fremme og skiver/klosser rund baut på min 2012 F11. Etter dette har jeg fått en slags klapre- / klunkelyd i noe som høres ut som om det kommer fra høyresiden bak. Dette hører jeg KUN når jeg kjører på litt grov asfalt eller ruglete underlag. Ikke den typiske lyden dårlige endeledd gir når du feks kjører over en fartsdemper. Lener jeg meg fremover så høres det mer ut som om lyden kommer forfra, men fortsatt fra høyresiden. Siden dette kom umiddelbart etter skifte av lager/bremser så er det naturlig å tenke at dette har sammenheng med det. I tillegg når jeg legger foten forsiktig på bremsen så forsvinner lyden. Så jeg gikk tilbake til verkstedet og ba de sjekke. De skiftet så nedre bærearmer og det skulle da "være bra nå" som de sa. Det var det ikke... Så jeg har igjen vært innom verkstedet som nå har banket seg rundt understellet for å forsøke å lokalisere kilden til denne lyden men de finner ikke noe. De har også sjekket kalipere og klosser i tilfelle det kom derfra, men alt er tight og ikke noen klave til kalipper eller klosser som klaprer. Noen som har erfaringer med lignende?
 9. Dashbordkamera

  Jeg bruker testvinner fra DOD med kabel skjult i taktrekk - a-stolpe - under matta og til USB-kontakt under hanskerom. 12V til USB i ca. 15min og deretter klarer kameraet ca. 15min. For parkeringsvakt er det bare å bruke en powerbank som holder kameraet i gang lenge samt lades under kjøring.
 10. F10, vibrasjoner under kjøring

  Vibrerer det når bilen står i ro, og i nøytral? Hos meg er det turtallsavhengig, ikke hastighet. Alle hjul er balansert / korrigert. Vibrerer fra tomgangsturtall til litt over 1500. Over dette er det helt strøkent.
 11. Oppdatering 1: Sende kjørerute til bilen fungerer også. Bruk Connecteddrive-appen og lag reiserute som så sendes til bilen. I bilen får du en melding som gir deg mulighet til å legge destinasjonen til navigasjonen. Så når kona er ute med grombilen å ikke finner frem, så kan du sende resieruta til bilen. Evt. kan du selv kontakte "consierge service" fra bilen og be de søke opp nærmeste Michelinrestaurant / pølsebod (bruk det som passer) og sende til bilen.
 12. Om du kan spore bilen og lås opp/igjen så skulle en tro at du også skulle kunne styre klima, lys og horn. Men internett fungerer hos deg? Det gjør det ikke hos meg (har kode 614 Internet preparation), man alt det andre fungerer, inkludert RTTI. Funker det hos deg?
 13. PS: dette fungerte på min bil men jeg har ikke testet på andre. Sjekk utstyrskodene på bilen din. Vet ikke eksakt hvilke(n) som gjør at dette funker.
 14. Grey map-funksjonen fungerer også (viser trafikkflyt), veldig fint her i Oslo (med trafikkinfo også naturlig nok) og sporing av bilen. Tommel opp.
 15. Da kan jeg bekrefte at tjenesten Online/Assist på Tysk importbil fra 2012 (prod. 10/11), også fungerer her i Norge. Forutsetningen er som nevnt i denne tråden og i mange andre, at bilen er knyttet til den Tyske connecteddrive-portalen. € 119 for 6 mnd € 199 for 12 mnd Funker som snus. Låse opp, tute med horn, styre klimaapparat, få opp vær-widget etc.