Eivind320x

Medlem
 • Innholdsteller

  565
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind320x

 • Rang
  Oberstløytnant
 • Bursdag 09/16/1982

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tromsø
 • Kjøretøy
  2009 BMW 320xdat

Nylige profilbesøk

1649 profilvisninger
 1. Hei folkens. Hvilke erfaring har dere på dette punktet? Snuser litt på en bil som er rulla 33000km og bilen skulle hatt service for 5000km siden. Hva sier BMW angående en eventuell garantisak?
 2. Eivind320x

  Ulik dimensjon på hjul xdrive

  Ja. Bilen blir sur og grinete med engang. Du trenger ikke kjøre mange meter før du merker om bilen ikke liker dette.
 3. Eivind320x

  Ulik dimensjon på hjul xdrive

  Muligens fordi det finnes avvik i produksjonen som kommer i tillegg til dimensjonsavviket. Jeg har ikke noe godt svar, jeg orket ihvertfall ikke bruke 10 000kr på og finne ut forskjell på Conti med og uten stjerne. Derfor gjorde jeg som du beskriver. Kjøpte et brukt felgsett og tok frem felgene samt kjøpte to nye dekk å satte det bak. Da var bilen fornøyd og betydelig billigere enn og bytte transferkasse. Hadde jeg gjort det ville jeg fortsatt måtte bytte felger eller kjøpt stjernemerkede dekk, fordi garantien frafaller om ikke rettningslinjer er fulgt.
 4. Eivind320x

  Ulik dimensjon på hjul xdrive

  Det er ikke like felger på m-sport oppsette. Foran står det 8x18 med ET34 bak står det 8,5x18 ET37. Derfor måtte jeg bytte slik at det nå står 8x18. Du vil derfor ikke få korrekt geometri, som potensielt vil skade drivverket like mye. Lyden kom av at x-drive systemet koblet ut når jeg slapp gassen i lav hastighet. Mekanikeren på BMW kaldte det for knyting. Om du ikke ønsker og bruke penger på dekk, må du bytte felger slik at det er samme felg foran og bak samt lik dimensjon på dekk. Da kan du kjøpe akkurat hva du vil. Jeg har begynt å se meg etter en F31 320xdat. Kommer jeg over en bil som ikke har stjernemerkede dekk så blir den ikke vurdert. Rett og slett fordi garantien er borte på drivverket.
 5. Eivind320x

  Ulik dimensjon på hjul xdrive

  @kalinkamaen er nok ikke enig med deg. Da har du ikke hatt bil med slitt VTG. Kjøpte komplett sett med Conti sportcontact 5 uten stjerne i 225/40-18 og 255/35-18. Bilen var overhode ikke fornøyd, fikk klunkelyd av det. Måtte kjøpe 2 nye felger og 2 nye dekk for at bilen skulle bli fornøyd. Jeg betaler ihvertfall ikke 35-40000kr i ny VTG kasse fordi noen her inne mener at stjernemerkede dekk er tull. Ryker kassa og ny blir satt inn. Mister du garantien på ny kasse om BMW sine rettningslinjer ikke er fulgt.
 6. Jeg er desverre super expert på å begynne og oppgradere bil etter at jeg har kjøpt. Dvs. Har den ikke rett type felger eller dekk, så blir det byttet. Har brukt så sinnsykt mye penger på den jeg har nå, at neste bil skal ha alt før banken får noe lånedokumenter fra meg derfor nevner jeg MPPK, men husker ikke prisen på det ferdig montert. Vi er vell nesten på 17-20 000kr? Rattvarme er ikke noe jeg leter etter, men har den det, kobler jeg det ikke bort hehe. San Marino blå er min absolutte favoritt, men det er en M farge. Koster sikkert 20 pluss den også. Harstad bilen kommer fra Bodø, da BMW ble solgt til Sulland og de overtok butikken 1. juni. Fulgte ikke bruktbilene med i avtalen, siden de hadde nok av bruktbiler selv. Jeg har funnet noen andre biler som er litt mer attraktiv, men skal vente 1 mnd eller 2 til. Trenger noe som kalles lønnslipp ført hehe.
 7. For å si det slik, står det noe annet enn stjernemerkede sommerdekk på bilen, så er jeg ikke interessert. Vinterdekk skal være Hakka 8 eller 9 de kravene er ufravikelig. Blir bilen henta i sør hvor den er utstyrt med piggfritt, blir de revet av felgen hos nærmeste bekjent og solgt. Her i Tromsø er det kun 15% som kjører piggfritt, og jeg er ikke endel av de 15% Det blir en LCI med LED og gjerne Harman Kardon anlegg Har mest lyst på en 17 modell pågrunn av fulleffekt, blir det en 16 modell må det monteres MPPK før bilen blir overtatt. HUD har jeg ingen forhold til, men selvfølgelig et pluss, adaptiv er også pluss, men ikke et krav. Skinn vil jeg fortsette og ha, selv om det er kaldt på vinteren. Det er helt klart vanskelig og begrense utstyrsnivået, men begynner og komme i mål . Den bilen du linker har for høy pris i forhold til alder, det vises med tanke på at den har ligget nesten 6 mnd tilsalg uten at prisen har vært endret. Har også bestemt meg for sort, eller tanzanite blå bil Problemet mitt er at BMW Norge var første eier av bilen min, derfor har jeg mye utstyr. Blir derfor ikke til å gå ned på utstyret Jeg begynte og bruke skinnhansker på vinteren, når jeg er ute og kjører, det funker fint for meg. Vet derfor ikke om rattvarme er em dealbreaker. Panorama taket er noe jeg absolutt skal ha. Har det i dag, og digger det , men så har jeg også lyst interiør som gjør bilen lys og fin.
 8. Eivind320x

  Delnr. hos GS borte?

  Koed.no har 😁
 9. Jeg må være litt forsiktig med og gjøre lista for lang😂 Blir vanskeligere å finne brukt. Er det forskjell på LED og adaptiv LED? Er en grunn til at jeg vil ha LCI og det er LED. Ja, er endel mørke veier her oppe, derfor er lys viktig. lyspakken et også noe jeg har lyst på, oppbevaringspakken har jeg ikke tenkt på, men må nok med.
 10. Eivind320x

  N47D20C Registerkjedelig motorhavari

  Hei Erik Dette er et problem som etter min erfaring oppstår rundt 100 000km. I mitt tilfelle måtte registeret byttes ved 118 000km, jeg benyttet meg av forsikringen og betalte kun egenandel, dette var i 2015. Har bilen komplett service historikk, er det ikke noe problem og tegne en drivlinje dekning hos forsikringselskapet før bilen er 9 år gammel. Da er du sikret opp til 200 000km. Det finnes masse filmer på youtube, hvor lyden er dokumentert. I 2015 sa merkeverkstedet at dette var en jobb til 44 000kr, hva den jobben koster i dag vet jeg ikke, men har hørt fra 20 000kr og opp. Jeg fikk mulighet til og søke goodwill, men valgte forsikringen. Det blir sikkert vurdert fra tilfelle til tilfelle. Synes ikke du skal bli skremt, så lenge du tegner forsikring. Eller undersøker om registerter har vært utbedret tidligere på den aktuelle bilen. Lykke til
 11. Er det denne utstyrkoden som er adaptiv Cruise? Det finnes nemlig cruise med bremse funksjon. 5DF ACTIVE CRUISE CTRL+STOP&GO FUNCT. Har lyst på 190hk og ikke 163hk. Er det forhandler vil jo MPPK være en mulighet. Denne ser jeg litt på. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=114353924 og denne https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=113456465
 12. Hei folkens Jeg begynner i ny jobb om ikke lenge, hvor det blir endel kjøring. Hvor mye vet jeg ikke annet enn at kjøregodtgjørelses grensa er 1000km i mnd. Derfor har jeg begynt og se meg etter ny bil. Har en 2009 E91 320xdat som BMW Norge bestilte i 09. Derfor er det greit med utstyr på den, men hva er "must have"på en F31 LCI. Ting jeg vil ha. m-sport panorama tak skinn stor Navi Harman Kardon elektrisk innfellbar hengerfeste.
 13. Eivind320x

  X5 - motor og girkasse - hvilken modell har hvilken kasse?

  Koed.no, legg inn regnummeret på bilen din, så vil du finne ut hvilke girkasse du har.
 14. Eivind320x

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Ja, det er også en mulighet, om det ikke er tvingende behov for dekk denne sesongen. Meld deg inn i BMWCCN så får du litt rabatt hos koed og GS. De piggfrie kan du selge
 15. Eivind320x

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Eller du kan kjøpe to felger til 8522,50 pr.stk også kjøre akkurat de dekkene du vil 😝