Dweezil

Medlemmer
 • Innholdsteller

  636
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  2

Dweezil last won the day on May 19 2015

Dweezil hadde mest likt innhold!

Om Dweezil

 • Vurdering
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  F11 520xdat

Siste besøkende

1043 profilvisninger
 1. Siden det er kaldt og snø på veiene: 1. Rattvarme (burde vært obligatorisk på alle biler solgt i Norge!) 2. Webasto 3. Adaptiv cruise-control 4. xDrive 5. Head-up Display 6. Navigasjon med Real Time Traffic Information (har flerfoldige ganger spart meg for mange minutter til/fra jobb!) 7. Surround View 8. Komfortseter 9. Delt bakluke Av tilbehør jeg godt kunne klart meg uten: Panoramasoltak Feltskifte-/blindsonevarsler Varsel ved kjøring for nært kantlinje
 2. Leveringstid etter produksjon

  Skjønner! Men du kan jo se positivt på det og prise deg lykkelig over at du slipper å kjøre Prius i ventetiden... så satser vi på at julenissen kommer tidlig i år!
 3. Leveringstid etter produksjon

  Den som venter på noe godt... Og mens du venter kan du jo slå i hjel tiden med å studere denne guiden, riktignok beregnet på leveranse av tysk-produserte BMW-er til nord-amerikanske kunder, men det kan jo hende du får noen nyttige tips, lell: http://www.bmwblog.com/2009/07/14/how-to-follow-a-new-bmw-from-order-to-shipping-and-to-delivery/ Kan ikke forhandleren gi deg et anslag på levering, evt. en indikasjon på når bilen ankommer Norge? Hvor i landet bor du? Jeg er heldig sånn sett; min BMW-forhandler holder til tre og et halvt steinkast unna bilhavna i Drammen, så jeg slapp å vente på innenlands transport... PS. Tipper bilen først skal innom transit-havn i Tyskland før den lastes opp på ny båt for frakt til Norge. Sånn går no dagan...
 4. Leveringstid etter produksjon

  X5 produseres i USA, gjør den ikke? Det vil nok påvirke frakttiden til norsk forhandler. Det gikk tre-fire uker fra min 5-serie ble produsert i Sør-Tyskland til den var klar for utlevering hos forhandleren. Frakt fra USA til Europa vil nok fort forlenge leveringstiden med tre-fire uker, avhengig av hvordan man treffer med bilfrakteskip, etc.
 5. BMWCCN

  Er medlem! Man skal ikke bruke særlig mange kroner på BMW-relatert utstyr og tjenester før medlemsavgiften er tilbakebetalt i form av rabatter.
 6. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Møller viser arroganse overfor kunder som er berørt av VW-diesel-gate: https://www.dinside.no/motor/dieselgate-berorte-vw-kunder-krevd-for-17000-kroner/68803019 Dette samsvarer med mine egne Møller-erfaringer: MYE feil på fabrikkny Passat 09. Det ble forsåvidt håndtert korrekt innenfor garantiperioden, men det var et sabla styr å skulle ha nybilen på verksted opptil flere ganger i året. (Én av grunnene til å kjøpe ny bil er vel å slippe å renne ned døra til verkstedet?) Et ledningsnett fra styreenheten til motoren ble slitt (?!?) og kortsluttet rett etter utløp av reklamasjonstiden, med det resultat at motoren oppførte seg høyst merkelig og gikk i full nødmodus. Møller ville ikke dekke én krone, men mitt lokale VW-verksted (Albjerk på Åssiden i Drammen -- honnør til dem!) ga meg en kraftig redusert pris. At man må forvente slitasje på bremser og bevegelige deler har jeg full forståelse for, men at et ledningsnett skal bli slitt litt over fem år ut i bilens levetid? Det kan ikke skyldes annet enn feilmontering eller dårlig ruting av kabler. Jeg kommer aldri til å kjøpe et Møller-importert produkt igjen. Det gir jeg livstidsgaranti på!
 7. Ting skjer i München: https://www.dagbladet.no/nyheter/afp-eu-har-raidet-bmws-kontorer/68807951
 8. Trekke tung henger med F11 520d auto?

  Jeg trekker båthenger på ca. 800 kg totalvekt med min F11 520xd. Ikke samme vektklasse som du skisserer, men til gjengjeld merker jeg nesten ikke at jeg drar henger -- det er stort kraftoverskudd. Så jeg vil tro at å trekke campingvogn skulle gå veldig greit. Man roer jo ned kjøringa ganske mye uansett når man kjører vogntog, så rask akselerasjon er jo ikke et tema. Og trekkraften til BMW-dieselen, også de med fire sylindre, er det ikke noe å si på. Men jeg forstår deg godt om du bruker det som et påskudd til å gå for en 530d!
 9. Grattis med fet M2!! Og ikke minst: Grattis med kommende avkom! Utrolig kult å se barnesetet bak...! (Kudos for at du satser på å lirke ungen inn og ut av barnesetet uten bakdører til hjelp...)
 10. Endelig BMW !!! Men hvilken?

  Du lover å selge Toyotaen hvis hun selger bikkja... Du kan trøste deg med at man blir mindre hysterisk etterhvert! Jeg har i hvert fall langt mer senkede skuldre i dag enn da bilen min var ny. (Men jeg tar fremdeles godt vare på den!)
 11. Endelig BMW !!! Men hvilken?

  Grattis med 3-serie! Ikke noe dumt valg! Dersom en bil skal brukes til unger og/eller hunder kommer den til å bære preg av det over tid. På den positive siden er min erfaring at BMW-er har et solid og slitesterkt interiør, som med regelmessig stell og pleie kan framstå nesten som nytt, selv med sølekonger i bilen. Sørg for å regelmessig rense og sette inn skinnsetene (hvis du har?) med skinnmelk. Jeg hadde mye heller stappet hundene bak i BMW-en enn å måtte gnure bak rattet på en gammel Toyota på langtur. Kjøp deg heller en god støvsuger med møbel-munnstykke og sett av en time eller to til rengjøring etter turen. Og for å unngå skraper på lastekanten bak, legger du bare en setebeskytter i et plast-lignende materiale over kanten før hundene hopper inn/ut. Vipp den inn i bagasjerommet før luka går igjen, så ligger den klar til de skal ut igjen. Jeg vil også anbefale en bagasjeromsmatte, dersom bilen ikke har dette. Det er en gummimatte ala mattene på gulvet inni kupéen, tilpasset bagasjerommets utforming og med kant rundt hele, slik at søle og smuss blir fanget opp og ikke trekker ned i stofftrekket på bagasjeromsgulvet. En viktig ting til slutt mhp. trafikksikkerhet: Det er ikke optimalt å frakte hunder løst i bil! Dersom det smeller skikkelig, kommer de med voldsom kraft bakfra og kan gå tvers gjennom seterygger og skade dere som sitter foran. De bør enten sikres med en type sele-løsning, eller settes i bur. I det minste bør du ha en solid type gitterløsning mellom bagasjerommet og baksetet. God tur!
 12. Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde vært utrooolig fett med en M550i xDrive! Den er så "feil" mhp. drivlinje at det nesten blir riktig. Men så var det det at faenskapen skal betales, da...
 13. Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Fikk en skikkelig grusklump i frontruta her om dagen. Det smalt vesentlig høyere enn ved vanlig steinsprut. Det gikk heldigvis bra med frontruta der og da, men seinere på dagen var det blitt en sprekk tvers over hele ruta. Tid for bytte er booket hos Bilia Drammen; blir tross alt kjekt med helt ny frontrute! Bilen er egentlig overmoden for en skikkelig vask, men det får bli når ny rute er på plass. Høytrykk er vel ikke helt optimalt mot sprukket rute. Håper ruta holder ut noen dager til!
 14. Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Og verden er en M4 fattigere... (har tydeligvis ikke hørt om 'banekjøring', han fyren der) http://drm24.no/nyheter/trafikkulykke-i-havnegata-1782226
 15. Ny bil

  Grattis!! Fikk én time i en tilsvarende demobil i Drammen, og det var utrolig artig. Motoren er helt konge!! Tenk å kjøre en slik i det daglige... (men du får holde godt på lappen din, da!)