Dweezil

Medlemmer
 • Innholdsteller

  647
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  2

Dweezil last won the day on May 19 2015

Dweezil hadde mest likt innhold!

Om Dweezil

 • Vurdering
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  F11 520xdat

Siste besøkende

1199 profilvisninger
 1. Tråden om nye 5-serie G30/G31

  Ja, dette kan fort få en kaskade-effekt blant produsentene. På den annen side er det jo ingen tvil om at diesel er et godt valg mhp. utslipp for dem som bor landlig til og kjører lengre strekk daglig. Husker jeg skrev til deg i en annen tråd at jeg ville gått for 530d på ny 5-serie. Men det beste er nok å ha is i magen og følge med på utviklingen. For min del synes jeg i hvert fall det er for risky å skulle legge pengene på bordet for en ny 5-serie med diesel-motor i dagens bilmarked med høy fokus på teknologi-omstilling.
 2. Ny 5-serie, hjelp til å velge rett motor

  Om jeg hadde hatt et kjøremønster kompatibelt med dieselmotor og jeg skulle kjøpt ny 5-serie i dag, så hadde jeg gått for 530d. Den er ikke ekstremt mye dyrere enn 520d, er ganske mye rimeligere enn 540i og gir deg BMWs driftssikre og sofistikerte diesel-teknologi i sekser-utgave, med dertil hørende lavt forbruk og utslipp. Draget i denne motoren er helt fantastisk, og det er helt riktig motor for en 5-serie, om du ikke skal strekke deg helt opp på øverste hylle (f.eks. M550i). Du kan selvsagt risikere å gå på en smell ved evt. innføring av ulike former for dieselforbud, samt at annenhåndsverdien kan bli skadelidende av samme årsak. Men å kjøpe en 5-serie er på sett og vis ikke veldig fornuftig i utgangspunktet (sett i forhold til å f.eks. kjøpe en Skoda eller Toyota), så den risikoen tror jeg at jeg hadde tatt med "på kjøpet".
 3. BMW Forhandlere

  Jeg har bare gode ord å si om Bilia, men de ser ut til å kun forhandle Toyota i Trondheim... Har også hørt mye bra om Bavaria, men samme geografiske problem med dem... så da er det vel Sulland som gjelder, om du ikke vil handle bli sørafor. Foreslår at du tar en tur innom dem. Kan hende får du et annet inntrykk om du møter opp enn det du får når du sender epost. Og jeg tror BMW Norge stiller ganske strenge krav til sine forhandlere, så det kan da vel ikke være så ille? Edit: Ser at du har Bilhuset Visborg AS i Verdal... Kanskje en mulighet å ta en tur innom dem?
 4. Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Autofil/Dagbladet har publisert sammenligningstest av Volvo V90, Mercedes E-klasse og BMW 5-serie: https://www.dagbladet.no/tema/disse-bilene-er-de-mest-eksklusive-pa-markedet-og-testvinneren-er-en-av-verdens-beste-biler-for-oyeblikket/69324742 Noen som har tilgang og kan poste en dump...?
 5. Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen på første EU-kontroll i dag. Fristen er i slutten av mai, men jeg tenkte jeg skulle være tidlig ute. Booket en time hos NAF og var sikker på at den skulle skli gjennom uten anmerkninger... men de fant mer enn 25% rust på ene sida av venstre bremseskive bak! Synes det er for galt (og sikkert kostbart) å bytte denne etter kun tre år! Kontrolløren hos NAF mente det kunne gå an å få av rust ved å foreta harde oppbremsinger over noen ukers tid. Noen som har erfaring med en slik fremgangsmåte? Kan det virke, eller må jeg bite i det sure eplet og begynne å planlegge utskifting?
 6. Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen på service hos Bilia Drammen i går; det var tid for å bytte bremsevæske. Hadde avtalt å sitte og vente til bilen var ferdig. Da jeg leverte nøkkelen, fikk jeg beskjed om at det var en kampanjereparasjon på AC-anlegget som han tilbød seg å ta i samme slengen. Det ble ca. en time lenger å vente, men jeg hadde mulighet til å sitte og jobbe i venteområdet, så det var bare fint for meg å få det gjort. Da han kom ut med nøkkelen (til estimert tid!) hadde han i tillegg tatt oljeskift-service som lå ca. 3000 km lengre frem, pluss at han hadde justert opp kjørelengden fram til skift av bremseskiver, for han hadde sett at det var godt med belegg igjen og mente derfor at computeren i bilen var i overkant pessimistisk med tanke på tidspunkt for utskifting. Alt sammen gikk på bilens serviceavtale, så jeg kjørte avgårde uten å betale en krone. Tommel opp og stort smilefjes til BMW og Bilia Drammen!
 7. Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Ha, ha, både plasseringen til BMW og Toyota var jo veldig overraskende... https://www.dinside.no/motor/her-er-bilmerket-som-far-flest-fartsboter/68946138
 8. Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Verden er full av kyniske mennesker, noen av dem også BMW-eiere: https://www.dagbladet.no/nyheter/plutselig-oppdager-politiet-noe-som-far-dem-til-a-rive-bilen-i-stykker/69083173
 9. Laste ned kartoppdatering?

  Jeg ville ha tegnet abonnement via ConnectedDrive-portalen. Da får du rett til å laste ned alle oppdateringer som publiseres de neste to årene, helt lovlig og med koder direkte fra BMW. Abo koster kr. 900,-
 10. F10 defekt girkasse

  Er det noe de klarer å gjøre på de autoriserte BMW-verkstedene, eller må man til dere eller annet spesialverksted for å gå byttet olje og filter på automatkassa?
 11. DinSide virker fornøyd med nye M5: https://www.dinside.no/motor/avsindig-rakjoring-med-fartsmonster/68936573
 12. Siden det er kaldt og snø på veiene: 1. Rattvarme (burde vært obligatorisk på alle biler solgt i Norge!) 2. Webasto 3. Adaptiv cruise-control 4. xDrive 5. Head-up Display 6. Navigasjon med Real Time Traffic Information (har flerfoldige ganger spart meg for mange minutter til/fra jobb!) 7. Surround View 8. Komfortseter 9. Delt bakluke Av tilbehør jeg godt kunne klart meg uten: Panoramasoltak Feltskifte-/blindsonevarsler Varsel ved kjøring for nært kantlinje
 13. Leveringstid etter produksjon

  Skjønner! Men du kan jo se positivt på det og prise deg lykkelig over at du slipper å kjøre Prius i ventetiden... så satser vi på at julenissen kommer tidlig i år!
 14. Leveringstid etter produksjon

  Den som venter på noe godt... Og mens du venter kan du jo slå i hjel tiden med å studere denne guiden, riktignok beregnet på leveranse av tysk-produserte BMW-er til nord-amerikanske kunder, men det kan jo hende du får noen nyttige tips, lell: http://www.bmwblog.com/2009/07/14/how-to-follow-a-new-bmw-from-order-to-shipping-and-to-delivery/ Kan ikke forhandleren gi deg et anslag på levering, evt. en indikasjon på når bilen ankommer Norge? Hvor i landet bor du? Jeg er heldig sånn sett; min BMW-forhandler holder til tre og et halvt steinkast unna bilhavna i Drammen, så jeg slapp å vente på innenlands transport... PS. Tipper bilen først skal innom transit-havn i Tyskland før den lastes opp på ny båt for frakt til Norge. Sånn går no dagan...
 15. Leveringstid etter produksjon

  X5 produseres i USA, gjør den ikke? Det vil nok påvirke frakttiden til norsk forhandler. Det gikk tre-fire uker fra min 5-serie ble produsert i Sør-Tyskland til den var klar for utlevering hos forhandleren. Frakt fra USA til Europa vil nok fort forlenge leveringstiden med tre-fire uker, avhengig av hvordan man treffer med bilfrakteskip, etc.