Dweezil

Medlem
 • Innholdsteller

  652
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Dweezil vant dagen sist Mai 19 2015

Dweezil hadde mest likt innhold!

Om Dweezil

 • Rang
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  F11 520xdat

Nylige profilbesøk

1320 profilvisninger
 1. Jeg har fått svar fra BMW Norge: "Takk for henvendelsen din. Våre SIM-kort er ikke låst til et nettverk og det er bare Telenor som skal koble fra sitt 3G-nettverk i løpet av 2020. Så selv om Telenor ikke har 3G, vil det være andre nettverk som fortsatt er aktive. Kundene vil fortsatt ha en tilkobling i bilen." Jeg mener å ha lest at også Netcom skal bygge ned sitt 3G-nett...? Før eller senere vil BMW få problemer med ConnectedDrive-tjenester i biler med kun 3G-enhet. Dersom dette svaret implisitt hinter om at BMW ikke vil tilby noen løsning for biler med kun 3G-mottak, synes jeg det er svakt.
 2. Her er to artikler fra Nettavisen/Side3 om samme tema: https://www.nettavisen.no/nyheter/telenor-med-dobbeltnyhet-faser-ut-bade-3g-og-fasttelefonen/3423500488.html http://www.side3.no/teknologi/nsker-a-skru-av-3g-nettet-i-norge---men-har-mtt-overraskende-hindring/3423288922.html I den første artikkelen anerkjenner ikke Telenor at det er noen utfordring i det hele tatt: "Og hvem blir berørt av det? Nesten ingen. Det er veldig få som har telefoner som ikke har støtte for de rette frekvensene, og har de det, så er det kanskje på tide å bytte, sier Amundsen." I den andre artikkelen er det heller ikke mye trøst å få fra Telias dekningsdirektør: "Vi teleoperatører kan ikke for all fremtid bære kostnaden for at noen få sitter på utstyr som baserer seg på gammel teknologi. Vi har sagt klart ifra at det vil være galskap å rulle ut noe nytt nå som ikke baserer seg på LTE/4G, sier Telias dekningsdirektør Tommy S. Johansen til Side3." Får håpe mobilenheten lar seg bytte uten å måtte bytte hele navigasjonssystemet... Hadde vært interessant å se tallmateriale på hvor mange biler som blir berørt, totalt over alle bilmerkene.
 3. Jeg kontaktet forhandleren min, men de virket ikke særlig oppdatert på problemstillingen. Har derfor sendt en epost til BMW Norge og venter spent på hva de svarer...
 4. Jeg har en 2015 F11 med Navi Pro og ConnectedDrive, og har hatt mye glede av bl.a. RTTI, BMW Remote og "Send til bil"-funksjonen i Google Maps. Så vidt jeg har klart å søke meg fram til, er min bil produsert før BMW gikk over til 4G/LTE-moduler i ConnectedDrive-systemene på F10/F11, og har dermed 3G mobilenhet. Ser nå at Telenor for alvor skal begynne å stenge (deler av) 3G-nettet (se bl.a. her), og jeg vil gjerne beholde mine ConnectedDrive-tjenester. Noen som vet om BMW tilbyr oppgradering til 4G/LTE for F10/F11 med 3G-enhet? (Mener å huske at temaet har vært oppe til diskusjon tidligere, men klarte ikke å finne de(n) relevante tråden(e). Beklager evt. duplikat-posting!)
 5. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen inne hos Bilia Drammen i dag. De sa at rusten på venstre bremseskive bak var i grenseland, men de valgt å la det passere. Dermed ble det stang inn og EU-godkjent bil hos Bilia, i motsetning til stang ut hos NAF i januar. Fikk beskjed om å foreta regelmessige kraftige nedbremsinger for å holde rusten i sjakk. Må tydeligvis vurdere å anlegge en mer aggressiv kjørestil... På toppen av det hele skulle de ikke ha noe for etterkontrollen. Nok en innertier fra Bilia Drammen BMW! Jeg har forøvrig sagt opp mitt NAF-medlemskap. Synes ikke det er verdt det. Bilberging får jeg jo enten på BMW-garantien eller via forsikringsselskapet.
 6. Ja, dette kan fort få en kaskade-effekt blant produsentene. På den annen side er det jo ingen tvil om at diesel er et godt valg mhp. utslipp for dem som bor landlig til og kjører lengre strekk daglig. Husker jeg skrev til deg i en annen tråd at jeg ville gått for 530d på ny 5-serie. Men det beste er nok å ha is i magen og følge med på utviklingen. For min del synes jeg i hvert fall det er for risky å skulle legge pengene på bordet for en ny 5-serie med diesel-motor i dagens bilmarked med høy fokus på teknologi-omstilling.
 7. Dweezil

  Ny 5-serie, hjelp til å velge rett motor

  Om jeg hadde hatt et kjøremønster kompatibelt med dieselmotor og jeg skulle kjøpt ny 5-serie i dag, så hadde jeg gått for 530d. Den er ikke ekstremt mye dyrere enn 520d, er ganske mye rimeligere enn 540i og gir deg BMWs driftssikre og sofistikerte diesel-teknologi i sekser-utgave, med dertil hørende lavt forbruk og utslipp. Draget i denne motoren er helt fantastisk, og det er helt riktig motor for en 5-serie, om du ikke skal strekke deg helt opp på øverste hylle (f.eks. M550i). Du kan selvsagt risikere å gå på en smell ved evt. innføring av ulike former for dieselforbud, samt at annenhåndsverdien kan bli skadelidende av samme årsak. Men å kjøpe en 5-serie er på sett og vis ikke veldig fornuftig i utgangspunktet (sett i forhold til å f.eks. kjøpe en Skoda eller Toyota), så den risikoen tror jeg at jeg hadde tatt med "på kjøpet".
 8. Dweezil

  BMW Forhandlere

  Jeg har bare gode ord å si om Bilia, men de ser ut til å kun forhandle Toyota i Trondheim... Har også hørt mye bra om Bavaria, men samme geografiske problem med dem... så da er det vel Sulland som gjelder, om du ikke vil handle bli sørafor. Foreslår at du tar en tur innom dem. Kan hende får du et annet inntrykk om du møter opp enn det du får når du sender epost. Og jeg tror BMW Norge stiller ganske strenge krav til sine forhandlere, så det kan da vel ikke være så ille? Edit: Ser at du har Bilhuset Visborg AS i Verdal... Kanskje en mulighet å ta en tur innom dem?
 9. Autofil/Dagbladet har publisert sammenligningstest av Volvo V90, Mercedes E-klasse og BMW 5-serie: https://www.dagbladet.no/tema/disse-bilene-er-de-mest-eksklusive-pa-markedet-og-testvinneren-er-en-av-verdens-beste-biler-for-oyeblikket/69324742 Noen som har tilgang og kan poste en dump...?
 10. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen på første EU-kontroll i dag. Fristen er i slutten av mai, men jeg tenkte jeg skulle være tidlig ute. Booket en time hos NAF og var sikker på at den skulle skli gjennom uten anmerkninger... men de fant mer enn 25% rust på ene sida av venstre bremseskive bak! Synes det er for galt (og sikkert kostbart) å bytte denne etter kun tre år! Kontrolløren hos NAF mente det kunne gå an å få av rust ved å foreta harde oppbremsinger over noen ukers tid. Noen som har erfaring med en slik fremgangsmåte? Kan det virke, eller må jeg bite i det sure eplet og begynne å planlegge utskifting?
 11. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen på service hos Bilia Drammen i går; det var tid for å bytte bremsevæske. Hadde avtalt å sitte og vente til bilen var ferdig. Da jeg leverte nøkkelen, fikk jeg beskjed om at det var en kampanjereparasjon på AC-anlegget som han tilbød seg å ta i samme slengen. Det ble ca. en time lenger å vente, men jeg hadde mulighet til å sitte og jobbe i venteområdet, så det var bare fint for meg å få det gjort. Da han kom ut med nøkkelen (til estimert tid!) hadde han i tillegg tatt oljeskift-service som lå ca. 3000 km lengre frem, pluss at han hadde justert opp kjørelengden fram til skift av bremseskiver, for han hadde sett at det var godt med belegg igjen og mente derfor at computeren i bilen var i overkant pessimistisk med tanke på tidspunkt for utskifting. Alt sammen gikk på bilens serviceavtale, så jeg kjørte avgårde uten å betale en krone. Tommel opp og stort smilefjes til BMW og Bilia Drammen!
 12. Ha, ha, både plasseringen til BMW og Toyota var jo veldig overraskende... https://www.dinside.no/motor/her-er-bilmerket-som-far-flest-fartsboter/68946138
 13. Verden er full av kyniske mennesker, noen av dem også BMW-eiere: https://www.dagbladet.no/nyheter/plutselig-oppdager-politiet-noe-som-far-dem-til-a-rive-bilen-i-stykker/69083173
 14. Dweezil

  Laste ned kartoppdatering?

  Jeg ville ha tegnet abonnement via ConnectedDrive-portalen. Da får du rett til å laste ned alle oppdateringer som publiseres de neste to årene, helt lovlig og med koder direkte fra BMW. Abo koster kr. 900,-
 15. Dweezil

  F10 defekt girkasse

  Er det noe de klarer å gjøre på de autoriserte BMW-verkstedene, eller må man til dere eller annet spesialverksted for å gå byttet olje og filter på automatkassa?