tennbrikket

Medlem
 • Innholdsteller

  868
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

tennbrikket vant dagen sist Februar 21 2017

tennbrikket hadde mest likt innhold!

Om tennbrikket

 • Rang
  Oberst

Profile Information

 • Kjøretøy
  02 E46 320D

Nylige profilbesøk

2130 profilvisninger
 1. tennbrikket

  BMW dieselmotorer

  Tja, hadde vell kanskje gått an en dag det. Skal se hvordan planer begge har til helgen. Ser nå at når jeg sammenligner begge, så måler faktisk min høyere på IST. Kjenner jeg begynner å få vondt i hode av det problemet her. Burde vell kanskje gå over vakuumslanger en gang til. Bilen ryker veldig veldig mye ved pådrag, og drikker suppe som bare det ved pen kjøring. https://koed.no/no-no/catalog/diagram/11_3331/1/47665?steering=L&transmission=N&productiondate=20020700 er det ofte feil med del nr 1? Sikkert vanskelig og få testet? Googler så jeg blir svett, men Vacum control-engine-turbo charger og Vacuum control-AGR har samme delenr. Kunne det ha vært mulig og bare byttet om dem to for å teste? EGR er blokkert i software, samt montert TRF EGR erstatter, så har den noe for seg på den siden noe lengre? Eller forflytter jeg bare problemet hvis en av de er defekt? Hva tenker du @Hpi http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=EU72-EUR-09_2003_E46_BMW_318d&diagId=11_3331#11747796634 og http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=EU71-EUR-08_2002_E46_BMW_318d&diagId=11_3332#11747796634 Ser ut som jeg har vært litt borte vekk. Analyserte live data nå, og min mangler vanvittig mye ladetrykk ved akselerasjon ser det ut som. Legger ved ett dårlig screenshot, øverste målingen er ladetrykk. Til venstre er "skal" være verdi, mens høyre er faktisk verdi. Er så lite kyndig av meg når det gjelder mekking så skal høre med ett verksted jeg har tillit til om dem kan ta en titt på slanger rundt ic, samt vakuumslangen som går ned til turbo. Egentlig ta en titt på alt av slanger på nytt og rør som er på bildene fra realom nedenfor. Bilder ble litt alle steder her ser jeg, enkelte ting er bedre på datamaskin enn mobil.
 2. tennbrikket

  BMW dieselmotorer

  Prøvde å finne fram til live data i Ista, men må ha vært på feil plass. Jeg føler selv bilen er mest dau i starten av registret. Sammenlignet med steg 1 bilen, så er det meget stor forskjell i lav fart, mens den jevner seg ut i høyere fart. Når vi så på verdiene fra den andre bilen så var det litt forskjell mellom forventet og skal, men forskjellen var mindre mellom soll og ist enn enn på min. Samt at ist og soll ble kjapt veldig like ved litt pådrag. Skal se om jeg får lastet opp video fra den live data på den bilen også
 3. tennbrikket

  BMW dieselmotorer

  Bilen går som en dass om dagen, samt bruker usakelig mye fuel. Dro i gang INPA og målte på min e46 320D TRF stage 2, samt en kamerat sin e46 320D TRF stage 1. Sistenevnte drar meget mye hardere, og har vettu forbrukt, ca 0.55L på mila, mens min kryper opp mot nesten 0.9L. Har gått over det jeg har sett av vacuumslanger og fått byttet de som så dårlige ut, hjalp litt men føler jeg enda ikke er der den burde være. Har tenkt litt på defekt LMM, så var ute med INPA i stad og tok noen bilder og video under kjøring av begge bilene. Noen kloke hoder der ute som kunne ha tatt en titt på live data, og se om det henger på grep med defekt LMM? https://drive.google.com/drive/folders/10WeiT7I-_gIiTmNHasP3yA2eCCIUnVeC?fbclid=IwAR2IF44VSyRfawz2RQw_B0Kgm4yI66IGF3FqVknHP7Ak8FkiP5DWVBNNxXA https://drive.google.com/file/d/1-vIXwmhtXVAp_o1uqzYQ3dLt_FxzbIxM/view?usp=sharing Setter pris på alt av tilbakemelding. Sitter med en bosch (13627787076A) LMM fra koed i handlekurven nå
 4. Endelig fått på plass de nye skiltholderne jeg fikk for ett år siden. Planen var å sette dem på etter vårshinen i år, men siden bilen har vært borte på lakkering i sommer, så fikk jeg ikke smelt de på før etter vinterforbredelsene. Ser nå at jeg burde skaffe meg nytt skilt.
 5. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Så denne på lørdagen, må si jeg satt og humret bra for meg selv. Har litt sansen for sånn humor 😂
 6. tennbrikket

  Ryggelys

  Har du sjekket sikringer? Vet at på blant annet E46 så er det sikringer i motorrommet, hvor blant annet en sikring går til ryggelys og gløderelee. Kan være lett og overse da de fleste kun sjekker sikringer i hanskerommet.
 7. tennbrikket

  BMW E46 320DAT Gnukkehjørne på plass!

  Off, er ikke greit med denna rusta, får se om jeg får bulket 3/4 dører😂. Holder det seg bra i en 5 år til, så må jeg si meg fornøyd.
 8. tennbrikket

  BMW E46 320DAT Gnukkehjørne på plass!

  Kjedelig update. Driver og gnukker enda, men var så heldig (uheldig) og fant rust under 3/4 dører, bak silikonlista nederst. Heldigvis ikke rustet igjennom og blitt synlig på utsiden så tror jeg fikk tatt det i grevens tid. Pusset ned, la owatrol før det ble lagt to strøk bengalakk i samme fargekode (med litt owatrol i bengalakken) håper på å bli ferdig med bilen i løpet av neste uke. Fikk koblet opp welcome home lights, samt ibus Interface Istad. Har ikke fått kodet noe spennende, kun sjekket at det fungerer. VID_20181104_202149.mp4
 9. tennbrikket

  Hjulkontroll hva må gjøres?

  Har time hos Bilia 21 november for ny hjulkontroll og bytte av begge ytre endeledd, da mansjetten på den ene siden var dårlig. Har ikke helt trua på det lokale verkstedet som ble brukt. Har hatt en kamerat som jobbet der tidligere, og han sa det var veldig variabelt kunnskapsnivå der. Var det ikke gammel Volvo 940 så var det ikke interessant, og lysten til å utføre en nøye og riktig jobb iht produsenten var ikke tilstede.
 10. tennbrikket

  BMW E46 320DAT Gnukkehjørne på plass!

  Jo, takk for det. Har rukket å tilbringe noen timer her i helgen. 2k watt varmevifte og noen pledd ved porten så har det holdt seg en stabil temperatur på 22-25 grader her inne til tross for noen minusgrader ute
 11. tennbrikket

  Høyt forbruk bmw 330 XD 2010

  Lmm skal være fint mulig å måle i både inpa og Ista. Jeg skal selv måle min til uken med Ista.
 12. tennbrikket

  BMW E46 320DAT Gnukkehjørne på plass!

  Da er bilen vasket og klar for en gnukkende helg. Merker det er mye lakkstøv som sitter igjen etter lakkering. Dessverre så finner man også steinsprut på de mest utenkelige plasser når man inspiserer bilen nøye ved tørking. Vant en sånn lakkpenn i en give away som storefot hadde, må bare se om jeg finner den så har jeg hvert fall nok steinsprut å tette.
 13. tennbrikket

  BMW E46 320DAT Gnukkehjørne på plass!

  Nå begynner endelig og komme seg i gnukkehjørnet. Hyller, lys og en liten benk er på plass. Hvis influensaen har sluppet tak før fredag, så blir det nok å tilbringe helgen her med polering og generelt vinter forberedelse.
 14. Lengste min har stått i hvilemodus er en måned.
 15. har selv android 2din til e46 med px5 og 4GB ram. Den er helt vanvittig rask, starter på ett par sekunder fra hvilemodus, og lagg er nesten ikke tilstede.