tennbrikket

Medlem
 • Innholdsteller

  790
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

tennbrikket vant dagen sist Februar 21 2017

tennbrikket hadde mest likt innhold!

Om tennbrikket

Profile Information

 • Kjøretøy
  02 E46 320D

Nylige profilbesøk

1786 profilvisninger
 1. tennbrikket

  BMW E46 320DAT

  kw v1 bestilt :). Polyflex foringene kommer på tirsdag, så blir å montere dem fortløpende. Kw settet regner jeg med ikke kommer før om ett par uker da dette var bestillingsvare fra bildeler.no. Veldig spent på hvordan bilen blir å kjøre. Nå sporer den skikkelig, ved svak nedbremsing så drar den skikkelig til venstre, noe som gir mening da bærebrua med ny foring er 2 år gammel på høyre siden, så den burde ikke være utslitt. Hører også litt klunking bak, så har bestilt opp rear trailing arm bushing som det så fint heter på engelsk. Nye dekk blir også kjøpt inn etter jeg har fått gjort en 4hjulskontroll. Kjører på noen minerva dekk, som er fryktelig dårlige. Bilen blir kostet på endel kr i understellsoppgraderinger i år, så får håpe den holder seg endel år fremover. Bilen er jo tross alt 16 år gammel, og har gått 256xxx km.
 2. tennbrikket

  BMW E46 320DAT

  Da har jeg fått hentet bilen på verksted etter bytte av trykkreguleringsventil. Bilen oppfører seg mye bedre, og nødmodusen som kunne oppstå ved hard akselerasjon fra stillestående er borte. Får håpe polyflex foringene kommer før onsdagen, har langhelg så hadde vært flott og kunne fått montert disse. Har lest og hørt at enkelte foringer kan være ett helvete og få av, så en langhelg til denne jobben hadde passet perfekt.
 3. tennbrikket

  Som nye 225.40.18 og 245.40.18! 1600kr

  tja, trenger jo egentlig nye dekk, de jeg har nå sporer som ett uvær. Dog har jeg kjørt på kina dekk i alle år, og fristen for å prøve noe nytt typ premium dekk er stor. Har du noen tester å linke til?
 4. tennbrikket

  Løst! Fikse baklukelås e46 Touring

  Fikk hvert fall åpnet bagasjerommet med den nød åpneren, hvor vidt det gjør at jeg kommer nærmere en løsning er uvisst.
 5. tennbrikket

  Løst! Fikse baklukelås e46 Touring

  Da har jeg dessverre blitt en eier av dette uheldig problemet selv. Startet med at bakluken kun åpnet seg periodisk. Men nå er det helt dødt. Hører ingen lyd av mikrobryteren heller. Demonterte listen akkurat og dynka alt i biltema sin multispray. Hadde ikke wd40 liggende så da ble det den, men til ingen hjelp. Har dessverre lånt bort pcen med inpa til en kamerat, så har ikke fått testet om jeg får åpnet den elektronisk. På nøkkelen min så åpner kun den "andre" knappen glassluken, denne fungerer dog. Samt alt av lys. Håper virkelig kun at det er defekt mikrobryter, men sliter veldig med å finne DIY. 99% av alle jeg finner er til sedan. Noen som har innspill til hva jeg kan prøve? Evt en guru på feilsøking på bilelektronikk på østlandet som tar på seg sånne jobber?
 6. tennbrikket

  Spørsmål ang 4hjulskontroll

  Sitter og vurderer å handle coilovers selv, og har alltid lurt på hvor det lønner seg å gjøre 4hjulskontroll, dette varierer jo sikkert veldig fra verksted til verksted. Men burde man f.eks gjøre det på ett BMW verksted hvis man har dette tilgjengelig i nærheten?
 7. tennbrikket

  BMW E46 320DAT

  Lite nytt som skjer om dagen, har dog begynt å bestille litt oppgraderinger til understellet. Tenkte å ta litt og litt før sommeren begynner for fullt. Har hatt litt problemer med risting ved nedbremsing, så gårsdagens kjøp ble polyflex foringer. Kjøpte kun de jeg vet jeg har mulighet for å bytte selv. Autobua hadde ikke alle på lager, så en uke måtte jeg belage meg på å vente. Uansett hyggelig å få en mail av kundeservicen der kl 7 om morgenen dagen etter jeg har bestilt at det jeg dessverre måtte belage meg på en ekstra uke venting. Ikke alle nettsider som opplyser om ventetid på bestillingsvarer osv. Rauk på trailing arm bushes og, så får virkelig håpe bilen kommer til å ligge som støpt på veien med nye foringer. Hvis pengene strekker seg til utover sommeren, så er det kanskje håp for ett kw v1 senkesett. Ser ut som jeg må ha nye sommerdekk, så får se hvor mye det kommer på først. Har også en verkstedtime i mai hvor det skal bli byttet trykkreguleringsventilen som sitter på høytrykkspumpa, så håper det løser en veldig periodisk nødmodus som kun skjer ved stillestående full akselerasjon i (D), skjer ikke i (DS) eller hvis jeg triller i 5/10km/t i D og gir full spiker. Har også sett en trend om å lakkere kalliperen for å freshe de opp litt, må si jeg har vurdert dette selv. Veldig usikker på farge, hadde først bestemt meg for rød, men ettersom kw settet er gult, så ble jeg litt usikker. Ikke at jeg ser kw settet noe særlig når hjulene står på, men når jeg skal ta de av, så er jeg usikker på om det blir krasj med røde kallipere og gule coils. Kan fort hende jeg går for svart, bare for å shine de litt opp. Hva tenker dere? Gul, rød eller svart? Norsk vinter bærer også litt preg utvendig, så det blir lakkering nå i mai/juni. Har fått en meget hyggelig pris, så blir å ta begge bakskjermene. Den ene har noen bobler, mens den andre er det noen som har brent igjennom lakken for endel år siden. Panser og frontfanger skal også tas. Panser har mye steinsprut, mens frontfanger har mistet endel klarlakk. Var også ufatterlig uheldig forrige uke med at jeg fikk en bulk i døra av en arbeidskollega som hadde parkert siden av meg. Håper også å få rettet opp i dette i sammen slengen.
 8. tennbrikket

  Den store finn.no tråden.

  dette må da være meget billig? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=118822279
 9. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Mener å huske at girkassen min ble resatt etter oljeskift hos rats. Eneste som ble gjort utover oljeskift og filter var en software oppdatering av girkassen.
 10. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Hei, sitter å ser på polyflex foringer. Og håper og tror jeg har funnet den som sitter på bærebrua hvis jeg ikke tar helt feil. Ser polyflex blir tilbudt i to forskjellige versjoner. En uten aluminium og en med. Noen som har en formening om hvilken av disse man burde gå for? Ser at de forklarer at aluminiums versjonen er mer en high performance versjon av den uten. Burde kanskje gå for denne første som sist? https://autobua.no/understell/powerflex/standard-serie/bmw/bmw-3-serie-lilla/e46-3-serie-1999-2006/e46-3-serie/front-wishbone-rear-bush-303-pff5-4601 https://autobua.no/understell/powerflex/standard-serie/bmw/bmw-3-serie-lilla/e46-3-serie-1999-2006/e46-3-serie/front-wishbone-rear-bush-aluminum-outer-pff5-5601
 11. tennbrikket

  Nye sommer dekk til F10

  Sitter og ser på sommerdekk selv, heller litt mot Michelin dekkene. Ligger på samme dekkdimensjon som deg, så får jeg lov til å spørre hvor mye dette kom på?
 12. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Vi signerte avtale på 300/300 til en pris av 999kr inkludert TV. Syns prisen er grei. betaler mer for vdsl og canal digital til sammen nå.
 13. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Nord- Odal kommune
 14. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Siden mange fra dette forumet representerer folk fra flere kommuner så er jeg litt nysgjerrig når det gjelder fiber tilgjengelighet .Jeg bor i en relativ liten kommune med ca 5000 innbyggere i Hedmark. Når det gjelder infrastruktur i henhold til Internett, så har det vært veldig variabelt rundt om her. Selv har vi vdsl fra Telenor med 70/25 linje. Men har hatt endel klassekamerater med 2/0.5. Varierer veldig hvor langt unna man bor sentralen osv. Men i fjor så fikk kommunen støtte til å legge fiber på de stedene internettet er som verst. Nå som det har gått under ett år så har faktisk Eidsiva begynte å legge fiber rundt på mange av de resterende plassene som ikke fikk i fjor (Telenor som stod for fiberen i fjor). Spørsmålet mitt er da hvordan er fiber tilgjengeligheten i resten av Norge? Tenker da på utenfor byer, små kommuner osv. Er litt av en gravejobb de har hatt her. Må jo være veldig dyrt å legge fiber, det bor også endel gamle folk som jeg regner med takket nei til å melde seg på. Er 9000kr i oppkoblingsavgift. Er også noen store avstander mellom husene litt utenfor her jeg bor, må jo ta veldig mange år for Eidsiva for å kunne tjene opp dette.
 15. Fantastisk bra vær ute. Hva passer vell bedre enn en vask