tennbrikket

Medlemmer
 • Innholdsteller

  744
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  1

tennbrikket last won the day on February 21

tennbrikket hadde mest likt innhold!

Om tennbrikket

 • Vurdering
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjøretøy
  02 E46 320D

Siste besøkende

1343 profilvisninger
 1. Noen funderinger over Ista/Inpa/kabler og modeller.

  Ista fungerer fint på e87, bruker det på min e46. Angående kabel, så har jeg en med bryter på som jeg skyver til høyre eller venstre. På e46 må jeg ha den helt il venstre, mens på e90 på jeg ha den helt til høyre hvis jeg husker korrekt. Er vell noe med k line og d can bus regner jeg med. Nyere biler enn e90 vet jeg dessverre ikke, men står endel på første side i den store diagnose tråden.
 2. BMW E46 320DAT TRF stage 2 :)

  defa pakke er også såpass heldig at vi har 2 av 5 garasjeplasser som er oppvarmet hjemme. Men ja hadde setevarme i golfen jeg hadde og det var rimelig digg.
 3. BMW E46 320DAT TRF stage 2 :)

  Dagens økt. Montert original ramme til klima som ble levert med biler med navi. Klimakontrolleren sitter helt OK uten denne rammen, men er litt gløpper her og der.
 4. Dagens økt. Montert original ramme til klima som ble levert med biler med navi. Klimakontrolleren sitter helt OK uten denne rammen, men er litt gløpper her og der.
 5. Siden SUV er nevnt så hadde jeg uten tvil gått for en X1 med xdrive. Med det budsjettet som er satt opp så får man seg en rimelig pen x1. Hjelper nok ikke på at jeg ikke kan fordra utseendet på 2 serie. Min personlige mening er at en x1 ser ut som en helt vanlig SUV, skiller seg meget lite ut. En 2 serie ser man er grusom og er noe jeg personlig legger merke til. Men som du nevnte så er nok prøvekjøring det lureste.
 6. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Angående TVer så har jeg nesten gitt opp å handle over nett før jeg har sett TVene opp mot hverandre i butikken. Men dolby vision virker spennende. Men regner med tv-en kun skal bli brukt til film osv. Oled skjermer er visst ikke noe gode å spille på. Alt for høy input lagg etter hva jeg har sett på tester. Jeg personlig har mange filmer lokalt, så da jeg var på jakt på ny TV så fant jeg den som støttet flest filformater i både lyd, bilde og tekst og der kom Samsung som soleklar vinner.
 7. tja, nå kjører jeg windows ce på min, så ikke særlig mye fancy funksjoner. En kamerat av meg har android versjonen med 1GB ram, og så lenge man ikke åpner google play store ved oppstart så funker den fint. Er ett helvete når alle apper skal oppdateres samtidig. Ser at folk er meget fornøyd med 2GB ram versjonen. Tenker selv å oppgradere til 2GB versjonen på nyåret. Min har vært dønn stabil. Hvis du googler e46 versjonen av spilleren, så er det uttalige tråder på e46fanatics som omhandler spilleren.
 8. Litt dyrt, men jeg og mange andre jeg kjenner bruker spillere fra eonon. Litt dyrt, men bilen blir plutselig så mye mer moderne, med blant annet Google maps på spilleren osv. Kan styre alt fra rattet også. Har hatt en sånn spiller i min e46 i litt over 2 år og er veldig fornøyd. Hadde også samme problemet med for gammel spiller mtp aux. 2003 modell spillerne var også dyre, siden folk visste at disse støttet aux og att folk ville kjøpe uansett pris. Skal ikke se bort i fra at spillerne er billigere på black friday. http://www.eonon.com/Android-Car-GPS/Vehicle-Specific-GPS/BMW-E39-Android-71-1-Din-Car-Stereo-7-Inch-Multimedia-In-Dash-Car-DVD-GPS-Navigation-Support-Steering-Wheel-Control.html
 9. Fått av ukas veisalt og klar for å stå varmt ett par dager.
 10. BMW E46 320DAT TRF stage 2 :)

  Jo, takk for det. Synd jeg er så dårlig på å skru. Strekker meg ikke noe lenger enn service, bremser, støtdempere og litt annet dill dall. Stor fordel å bo på bygda når det gjelder garasjeplasser. Prøver å holde bilen i så god form som mulig. Er veldig billig og enkle biler å skru på sammenlignet med endel annet, noe som gjør at det er litt morsomt å holde bilen i god stand, uten at man trenger å bruke flere tusenkroner. Har nå kjørt uten spylervæskemotor som fungerer i en god stund, har vell hatt skrikende Biltema viskere nesten ett år også. Bosch viskere er kanskje dyrt, men nå skjønner jeg hvorfor. Alt går så silkemykt! Kjenner at jeg nesten gleder meg til å møte tungtransport på veien i morgen, så man får testet kombinasjon av ny motor og viskere.
 11. BMW E46 320DAT TRF stage 2 :)

  På tide med oljeskift, ca 15k km siden sist. Ser det er mye olje diskusjoner på forumet om dagen. Her er hva jeg går for, året rundt. 5w30. 10 liter med detta og 2 filtre koster snaut tusenlappen på koed. Veivusfilter, pollenfilter og luftfilter ble byttet for ett par uker siden. Luftfilteret var hvert fall godt å få byttet, det så ikke ut. Men fy flate den luftfilterboksen var ett helvete å få på igjen. Tolmodigheten begynte å henge i tynntråd da man sto ute i full vind. Fattern var opptatt med å bytte bensintank på en gammel Audi 100, var litt strialt å begynne å dytte den ut fra garasjen med løftebukken, så da ble det utemekaniker i ett par timer. ellers har jeg fått byttet en gåen spylevæskermotor og montert helt ny Bosch viskere ( takk Gud, aldri mer Biltema viskere)
 12. Sammenligning av olje

  M47 min får 5w30 året rundt. Under tusen kroner for 10l olje og 2 filtre på koed. Passer akkurat perfekt med 2 oljeskift PR år. Ligger på va 20-30k km hvert år.
 13. Får bidra litt med bil fra tidlig 2000 tallet, syns det holder seg godt til å være 15 år gammelt.
 14. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  hvis man planlegger å ha bilen over lengre tid, så er det helt klart verdt det. Bytter man bil før garantiperioden går ut, så kan jeg nok skjønne det. Er vanskelig å komme til alle steder hvis man ikke har mulighet til å bruke løftebukk osv. På min ble alle kanalskjørt skrudd av for å få tectyl i alle hjørner og kroker. Hvis man ser på bil som en bruksgjenstand som ikke har noe særlig annen verdi enn A til B, så forstår jeg det. Men det er mange BMW'er som har blitt hogd pga understellet er rustet i stykker. Hvor godt understellet holder seg på f30 vill vi nok se om 10 år.
 15. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg er evig takknemlig for at jeg kostet på min e46 understellsbehandling i 2015. Den er meget fin under, og det hadde den ikke vært hvis jeg hadde droppet det. Greit nok med underspyling, men fy flate det saltet setter seg. Har blant annet sammenlignet med kamerater med e46 og e90 som ikke har hatt understellsbehandling, og min er betraktelig bedre under.