Rune-K

Medlem
 • Innholdsteller

  516
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Rune-K

 • Rang
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Nylige profilbesøk

1203 profilvisninger
 1. Rune-K

  Hvor starter man med automat-manuell konvertering? (E36)

  Da jeg jobbet som høgger solgte vi endel sett for ombygging til diverse biler. Det er alltid en fordel og ta alt fra den samme bilen ellers er det alltid noen bolter og braketter du mangler. Gearkassen er det letteste og finne. Det kan også hende du trenger en ny midtkonsoll. Husker ikke med E36 men endel BMWer har også forskjellig utveksling på diffen om du har automat. Det er også mulig du vil få noen feilmeldinger på motoren hvis den ikke kan finne styreenheten til automatkassen.
 2. Rune-K

  Nytt prosjekt BMW E34 525 ix touring

  Du skal selvfølgelig få tak i en brukt støtfanger som du kan modifisere.
 3. Rune-K

  danskiii's E21. Whats next?

  Som sagt. Det heter eksosbrems. Hva med tidsriktige "oppgraderinger" innvendig? Studer katalogen fra Eiker motorshop eller Biltema fra 80 tallet så finner du mye artig utstyr som var et must når det sto på som værst. Og selvfølgelig vindavisere i akrylplast montert på framvinduene. Husker at Biltema solgte elektriske vindusheiser for ettermontering. Det var noen klumper med innebygd motor som man skrudde fast over vindussveiva. Tenk og finne et slikt sett idag. Eller setetrekk med integrert sidestøtte.
 4. Rune-K

  danskiii's E21. Whats next?

  Klarer du og finne en original diffbrems så er jo det konge. Hva med og lese seg opp på god gammeldags sugetrimming. Det var jo det man drev med før. En M10 som hyler på 7000 rpm er mye artigere enn en turbo. Det heter forresten eksosbrems og ikke turbo. En annen kamaksel og weber gasser så er du vel godt på vei. Kanskje kraftigere ventilfjærer.
 5. Rune-K

  Nytt prosjekt BMW E34 525 ix touring

  525Ix er helt klart en framtidig klassiker. De kostet jo omtrent det samme som en 540 så det er vel ikke så rart at de kun produserte ca. 9000 av de fordelt omtrent like på sedan og touring. Gjetter på at flesteparten ble solgt til folk som virkelig trengte de. Av touring så produserte de flest i 1992 med litt over 2000 eksemplarer. De andre årene så lå de mellom 6 og 800 i året. Litt interessant er at touringen var klart overrepresentert blant Ixene. Av E34 så ble det produsert nesten 1,2 millioner sedan men bare litt over 100 000 touring. Den jeg hadde var en sedan som ble solgt ny i alpene. Den hadde endel sjeldent utstyr som man ikke finner så ofte på E34. Bl.a. Original webasto med et ekstra batteri i kofferten. Original telefon. Gardiner i dørene bak. Sportseter men uten varme merkelig nok. Og noe jeg ikke har sett i andre E34, nemlig nedfellbart baksete i en sedan. Kanskje den første eieren likte og frakte mye ski og ikke likte touring. Jeg savner den bilen.
 6. Bare for og avslutte diskusjonen så har vel Israel nesten fullstendig likestilling i hæren sin og har hatt det i mange år. Man kan mene mye om den israelske hæren men den er i vertfall ikke inkompetent. Bare et liten historie til. Jeg ble sittende og prate med en kvinnelig kollega for et par år siden og hun fortalte om den første turen hun hadde med kjørelærer under aspiranttiden. Vedkommende var en lokomotivfører av den virkelig gamle skolen så hun fikk klar beskjed. Jenter var serveringpersonell, til nød konduktør så dette likte han ikke. Dette skjedde for en 7-8 år siden så man kan diskutere hvor langt verden har kommet. Skal legges til at kollegaen min kommer fra en jernbane familie med mange lokomotivførere i slekten, hadde det vært andre så hadde jeg antagelig mistet en dyktig kollega der og da.
 7. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Så vidt jeg husker så er nr. 3 holderen til bryteren. Den er skrudd fast med en av skruene som holder hengslet til hanskerommet. Hvis du ikke finner ut av det skal jeg få tatt et bilde iløpet av helgen.
 8. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  E3 er flotte biler. En bekjent av meg har en 3.3 lang utgave siste årsmodellen. Det er virkelig en flott bil som en gal tysker pusset opp helt fra grunnen av, til og med byttemotor fra BMW. Det er synd at de ruster nesten like mye som E9. Har sett enkelte som C-stolpen er nesten borte på. Det eneste som holder taket på plass er lakken.
 9. Rune-K

  Nytt prosjekt BMW E34 525 ix touring

  Lykke til. Hadde en 525Ix sedan endel år og det er den bilen jeg virkelig savner. Det var en suveren bil, synd at rusten tok den. Tror den ble skrotet noen få år etter at jeg solgte den.
 10. Så fin jordebil hadde aldri vi. Det var en stor nedtur da det begynte og bli vanskelig og finne biler som hadde driften på riktig aksel og vi måtte ta til takke med gamle gnagere.
 11. Rune-K

  koble fjernlys

  Takk @Otis Ser ut som at du har rett. Og etter og ha prøvd og forstå det der så er jeg glad jeg ikke er jurist.
 12. Rune-K

  koble fjernlys

  Jeg har ingen problemer med hvordan jeg kan koble @Reef89 og den linken der har jeg allerede sjekket ut. Takk likevell. Jeg er bare usikker på reglene og kan ikke finne de noen steder. Det eneste jeg vet er at før så var det et krav om separat bryter, jeg er bare usikker på om denne regelen fortsatt gjelder.
 13. Det var jo fast hver eneste høst det og tråle bruktannonsene og skaffe seg noen jordebiler. Da fikk man tak i mye ræl men du verden så mye moro vi hadde. Den dårligste jordebilen vi prøvde må ha vært en Golf 1 pickup. Den var ubrukelig på absolutt alt. Ungdommen nå kjenner jo ikke til begrepet jordebil engang, tragisk.
 14. Rune-K

  koble fjernlys

  Jeg skal hjelpe en kamerat og koble opp noen ekstra fjernlys på pickupen sin. Hvordan er reglene på det elektriske. Antall og slikt noe er greit nok, har du plass er det lov. Men hvordan kan jeg koble de opp. Før måtte man ha en egen bryter inne i bilen for og kunne slå av ekstralysene men hvordan er reglene nå? Holder det å ta styrestrømmen fra de originale fjærnlysene eller må man fortsatt koble inn en bryter i kretsen? Har prøvd og søkt litt men finner ikke noe fornuftig.
 15. Pen bil uten tvil. Tøft at de går for stofftak.