Rune-K

Medlem
 • Innholdsteller

  435
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Rune-K

 • Rang
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Nylige profilbesøk

1012 profilvisninger
 1. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg kom over Doug selv for en måneds tid siden og som du sier så kan han bli veldig slitsom. Det holder lenge med en video av gangen. Har vel fortsatt ikke bestemt meg for om fyren er morsom eller ikke. Men sålenge han tester biler som Lamborghini LM002 så kan jeg tilgi mye.
 2. Rune-K

  Spørsmål ang 4hjulskontroll

  Jeg har sett både hvordan merkeverksteder og uavhengige justerer BMW og det er stor forskjell. De fleste uavhengige har ikke vektene som kreves for og få det riktig. Det er som regel full tank. 75 kg i begge framsetene og 75 kg i midten bak. men det varierer litt fra bil til bil. Jeg justerte den gamle syvern min på merkeverksted og da lempet de mange sandsekker før de var fornøyde.
 3. Har du sjekket om simringene til veiven er montert riktig vei? Har hørt om amatører som har byttet veiv selv og satt inn simringene feil vei. Hvis man ikke vet bedre så kan man tro at de skal hindre olje fra clutchsiden og trenge inn i veivhuset men de skal jo tette så trykket i veivhuset ikke blåser ut i friluft.
 4. Rune-K

  Dårlige bilkjøp

  Har vel hatt to bomkjøp. Den første bilen jeg hadde var en Ascona B (selvfølgelig) Alle skulle jo ha det og jeg kjøpte den første jeg fant. Jeg var veldig fornøyd helt til jeg skulle vaske den første gangen. Gikk helt fint helt til underspylingen startet opp. Da hadde jeg brått svømmebaseng i bilen. Den første BMWen jeg kjøpte og var vel heller ikke noe godt kjøp. Kjøpte den på senhøsten og det var mørkt. Den eneste lyskilden som fantes var en 60 watts lyspære utenfor garasjen til selgeren. Den så veldig fin ut da. Selgeren hadde til og med byttet endel slanger i motorrommet så jeg var veldig fornøyd helt til neste dag og dagslyset kom. Jeg undersøkte litt på rustsveising på den, han som skulle gjøre jobben tok 4 runder rundt bilen og kom med en klassisk bemerkning. "taket var bra" Jeg fant ettervært ut at den hadde godt endel år på Hvaler og hvis ikke E12 var dårlig fra før så ble den ikke noe bedre av den saltholdige luften der ute. Men M10 motoren var bra og jeg har jo holdt meg til BMW siden.
 5. Bestefar hadde en påhenger for endel år siden som oppførte seg akkurat på samme måten. Gikk helt fint uten belastning men orket ingenting når den ble belastet. Den måtte vi sette på verksted for og finne ut av. De fant feilen men da viste det seg at bestefar hadde brukt for lite olje i bensinen så sylinderen var utslitt. En totakter må jo også ha kompresjon på undersiden av stempelet og påhengeren vi hadde orket rett og slett ikke og pumpe bensin/luftblandingen fra undersiden av stempelet og til toppen.
 6. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg kjørte en E34 Ix endel år og det var en flott vinterbil det. Når jeg måtte kvitte meg med den, les rust, så gikk jeg til den andre ytterligheten og kjøpte meg en Z4 E85. Det er også en ypperlig vinterbil og jeg har vel ikke savnet 4x4 noen gang selv om det innimellom snør her også.
 7. Rart det der med og snakke litt sammen, alt blir så mye enklere da. Jeg tror mange nabokrangler hadde vært unngått hvis flere hadde gjort som deg. På den annen side så skjønner jeg ikke hva man skal med mere plen da, Er ikke det bare mere og klippe.
 8. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Du kan likeså godt skaffe deg koblingsskjema med det samme hvis du sliter med det elektriske. Søk på E23 ETM så finner du det lett. Det er detaljforskjeller på det du finner da de som regel er til US modeller. Spesielt lysene og varmeapparatet er det litt forskjell på men ikke værre enn at du kan finne ut av det. Jeg sjekket også ut det panelet til varmeapparatet jeg har liggende og det er lett og få ledningene originalt igjen på det. Det kan du få kjøpt til en ikke så halvgal pris.
 9. Rune-K

  danskiii's E21. Pusser opp OZ vega

  Sarpsborg. Hvis du skal på landstreffet til BMWccn så kan vi fikse det da.
 10. Rune-K

  danskiii's E21. Pusser opp OZ vega

  Hva med en slik som dette.http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Testinstrument-og-Elektronikk/Digitalt-multimeter-bil-2000024258/ Den kan også måle kamvinkelen noe som er en mye mere nøyaktig måte og sjekke stiftåpningen på. Det bør du sjekke før du justerer tenningstidspunktet. Sjekk også om vakumslangene på fordeleren skal være tilkoblet eller ikke. Det varierer litt. Sjekk også at vakumklokka og vektene i fordeleren fungerer som de skal. En liten dråpe olje på fordelerakselen er heller aldri feil. Biltema hadde en tenningslampe med innebygd turteller før. Den har jeg brukt med godt resultat mange ganger. Det er synd du bor så langt vekk eller så skulle jeg justert den for deg.
 11. Rune-K

  danskiii's E21. Pusser opp OZ vega

  Begynner og ligne noe nå. Husk at tenningen må du stille med tenningslampe og riktig turtall. Gjør du ikke det så blir det aldri bra. Sjekk håndboka for riktig turtall på din bil. Det er som regel noe annet en tomgangsturtallet. Husker jeg justerte en gammel 323i for endel år siden. Den skulle ha et turtall nærmere 5000 o/min. Da var det bare og finne fram øreklokkene før man begynte og justere.
 12. Rune-K

  Remskive!!? Hjelp :)

  Bare et liten presisering til alle dere som har gode (kjærring)råd. Husk at den skal skrues fast like hardt som den satt igjen. Er jo ikke noe lettere det. Et verksted som har det riktige verktøyet bør jo ikke bruke stort mere enn en time på denne jobben. Da er du i vertfall sikker på at man får skrudd den ordentlig fast igjen.
 13. Rune-K

  danskiii's E21. Pusser opp OZ vega

  Selv for en som meg som liker det best originalt så ble det et utrolig stilig motorrom.
 14. Rune-K

  Festeklips til BMW E24,

  Er det nr. 6 her du mener? http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=5331-EUR-05-1981-E24-BMW-635CSi&diagId=51_0794 I tilfelle er det bare og stikke til nærmeste BMW forhandler og bestille.
 15. Rune-K

  danskiii's E21. Pusser opp OZ vega

  Det er viktig og bruke bilen også. Skru på vinteren, kjøre på sommeren er en grei regel.