Rune-K

Medlem
 • Innholdsteller

  457
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Rune-K

 • Rang
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Sarpsborg
 • Kjøretøy
  83 mod. 735, 05 mod. Z4

Nylige profilbesøk

1099 profilvisninger
 1. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Festene til de plastdekslene knekker på alle. Plasten blir sprø etter 40 år så det er det lite du får gjort med. Jeg fant en gammel sykkelslange som jeg brettet mange ganger og klemte mellom dekslene og der som viskerarmene er festet. Det ser ikke veldig proft ut men det holder seg på plass. Du bør også tenke på og bytte viftemotstanden når du først driver nedi der. Det er den spiralsaken som ligger under viftemotoren. Når den ryker (legg merke til at jeg skriver når) så vil viften gå kun på full fart. Det nederste bildet viser beholderen til clutch sylinderen. Noen har en gang i tiden satt på feil lokk så der skal det ikke være noen ledning. Det lokket du har der er til bremsevæske beholderen men det er knekt av en kontakt.
 2. Rune-K

  Schmiedmann

  Det med høyre og venstre var nok den største enkeltgrunnen til retur av varer da jeg jobbet som bilopphøgger. Spesielt lykter og speil var det mange kunder som misforsto. Det hjalp som regel og spesifisere førerside eller passasjersiden, mange kunder fikk seg en overaskelse da. Hva som har skjedd i dette tilfellet vet jeg ikke, dette er bare generelle betraktninger.
 3. Rune-K

  danskiii's E21. C&C 12.08.18

  Jeg bruker helt vanlig halvsyntet på min M30. 10-40 går helt fint. Husk at alle av dagens oljer er mye bedre enn de som var på 70 tallet så Biltema burde fungere helt fint. Alle M10, M20 og M30 tikker litt og det får du aldri bort. Oljretypen hjelper ikke på dette da de ikke har hydrauliske ventilløftere. Og laksetrapp er tøft.
 4. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Når dysene er slitte så får du for mye bensin inn i sylinderen og CO blir for høy. Du ser tydelig forskjell på tuppen av tennpluggen hvis blandingen er fet. Hvis alt er ok skal den være ren og fin, lett koksgrå. Svarte plugger er sot som indikere at du får for mye bensin. Skru ut pluggene på nytt når du har brukt de litt og sjekk tilstanden. De skal være helt like på tuppen. en vanlig mekanikker ser dette med det samme. Når det gjelder bunnpannepakningen holder det som regel og skru til alle 10mm skruer du finner under og foran på motoren. De løsner etter noen år.
 5. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Det ser ut som du har for fet blanding på 3 av sylinderne. Hvis alt er ok skal de være koksgrå. Er de svarte så får du for mye bensin. Jeg gjetter på at 3 av dysene dine er utslitte.
 6. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har hørt at grunnen til og bruke touch brytere var at en av sjefene på AML prøvde en heis med den typen brytere og da ble han helfrelst. Med vanlig engelsk logikk så fungerer det jo i en bil hvis det fungerer i en heis.
 7. Jeg tenker at Elon Musk er like fornøyd med og tvinge de andre produsentene til og tenke nytt. Jeg kan ikke tenke meg at han bruker så mye penger kun som en investering, det er nok mye idealisme der også. Om investorene er enig er noe helt annet. Jeg er ikke sikker på om Tesla bryr seg om og bygge egne biler om noen år men heller blir en underleverandør for andre. For endel mindre produsenter kan det nok være like billig og lisensiere Tesla teknologi som og lage noe eget.
 8. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Lagondaen er bare fantastisk. Første gangen jeg hørte om den må ha vært en artikkel jeg leste rundt 1987/88. Jeg ble forelsket med det samme. Kanskje det er grunnen til at jeg siden har hatt en forkjærlighet for store 4 dørs biler. Ellers så har jo den som Doug testet nesten normale instrumenter og brytere. De tidligere utgavene var mye mere gale med 3 tv skjermer som instrumenter og touch brytere istedet for normale brytere. Da prototypen ble vist på slutten av 70 tallet så var systemet så avansert at de ikke fikk plass til det inne i bilen men de hadde bygd en funksjonabel modell som ble vist ved siden av. Og dette var det meningen at en produsent som på dette tidspunktet var tilnærmet konkurs skulle få til og virke. Noen ganger så er engelskmennene totalt uten hemninger, noen ganger blir det bra og andre blir det en katastrofe. Lagondaen tror jeg heller mot det siste.
 9. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Nå har jeg ikke studert systemet til MB men man kunne også få hydropneumatisk fjæring bak på E23, (standard på 745i) Det fungere i prinsippet akkurat som Citroën sitt system men den store forskjellen er at komponentene er montert vær for seg og ikke i en enhet som hos Citroën. Jeg gjetter at dette har å gjøre med patentene som de har. Dessuten så har BMW montert fjærer i tillegg men de synker når de står rolig de også. Det fungerer i værtfall veldig bra så lenge alt er iorden. Problemet er at det blir ekstra komplisert da man må ha en masse rør i mellom komponentene og de ruster selvfølgelig.
 10. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Bilferie i gammel bil er alltid trivelig. Minner meg på den norgesferien jeg tok for endel år siden i syvern. Sarpsborg, Mo i Rana, kysten ned hele veien til Stavanger og tilbake til Sarpsborg igjen. Bortsett fra en punktering så fungerte bilen upåklagelig.
 11. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har heller aldri hatt den store interessen for moderne Bugatti. Det er imponerende maskiner og alt det derre men i mine øyne så er det bare en skryteplattform for Folkevogn. Litt sånn se på meg hvor flink jeg er. Bare som et lite apropos til K70 så kan man se en annen kreativ måte og bruke en NSU motor på her.
 12. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  K70 må være en av de bedre bilene som Folkevogn noengang har laget. Den kommer liksom alltid i skyggen av Ro80. På mange måter så var jo K70 like innovativ. Jeg tror Audi ingeniørene studerte den veldig grundig før de lanserte den Audi 80 versjonen som kom i 1972. Onkelen min hadde en K70 på begynnelsen av 70 tallet og han snakker stadig om den som den beste bilen han har hatt. Ellers var jeg ganske nøytral til alt av folkevognprodukter fram til jeg jobbet noen år som bilopphugger. Da fant jeg fort ut at Audi skal jeg aldri ha. Det var mange i mine øyne elendige tekniske løsninger som man ikke fant før man begynte og skru på bilene.
 13. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  850 motoren er nok en svensk konstruksjon ja. Mulig Porsche gjorde noen konsulentoppdrag for Volvo. De gjør jo mange slike oppdrag. Ellers er den motoren ganske artig konstruert. Den har bl.a ingen løse lagerbukker. Lagerbukkene til kamakslene er integrert i toppdekselet og tilsvarende med bunndelen av motoren. De brukte heller ikke pakninger i motoren. Den eneste store pakningen var topppakningen ellers brukte de kun tetningsmasse. Brukte man for mye der så ble toleransene i lagrene alt for store. Man bør lese verkstedhåndboka før man åpner en slik motor. Uten og være ekspert på det så tror jeg noen av de nyeste motorene til BMW er konstruert på den samme måten men Volvo var 20 år tidligere ute.
 14. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Første generasjon A4 var en ordentlig møkkabil. Den spiste jo forstilling men det er jo ikke rart når bærekulene var på størrelse med en Fiat Uno. Det hjalp jo heller ikke at folkevogn hadde bestemt seg for og ha 5 stk pr. side. A4 var den siste bilen jeg demonterte før jeg sluttet som høgger. En utrolig tungvint bil og skru på. Audi 90 var i en helt annen liga. En kammerat hadde en slik noen år, solid og artig bil men litt tungvint og skru på den også. Det var tydelig at motorrommet egentlig var beregnet på en firer. Det blir gjerne litt ekstra jobb når man må demontere drivakselen for og bytte framre delen av eksosanlegget.
 15. En antennesplitter fungere dårlig på en moderne BMW som har antenneforsterker. Jeg monterte en splitter på min gamle 83 modell og der fungerer det fint. Da jeg skulle måtte ha DAB i Z4en så ville ikke jeg heller ha en antenne i frontruten. Etter endel tenking så limte jeg fast en glass antenne på veltebøylen. Der synes den nesten ikke og fungerer ok. Det eneste jeg sliter med er hvis det er kupert terreng, da mister jeg signalene i bunnen av bakkene. Men jeg kan jo ikke heve bilen for og få inn radio heller. Antennen er jo montert så høyt som det er mulig.