Rune-K

Medlemmer
 • Innholdsteller

  297
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Rune-K

 1. Det er kanskje like greit at Wheeler Dealers gir seg. Det er alltid skummelt når man drar et konsept for langt. Jeg ble ordentlig skuffet over de siste episodene. Hadde store forhåpninger da jeg så hvilke biler de skulle pusse opp men synes de fikk veldig lite ut av det. Spesielt episoden da de tok den gamle Cadillacen. De viste jo nesten bare hva de ikke fikk til. Blir litt som de siste episodene med gamle Top Gear. Det tapte seg mye de par siste sesongene.
 2. Jeg tro nok det skal svært mye til før ulven går på mennesker både store og små. Spørsmålet er derfor om man skal ha husdyr eller ulv. Blir litt oppgitt når man sier at det bare er og gjete sauen. Folk synes jo maten er alt for dyr allerede, hvis man skulle betalt for gjeting i tillegg så går det jo ikke.
 3. Det enkle svaret er JA. Ellers så bør jo man jo ha andre dempere på senkefjærer. Hvis du har kjørt med standarddempere og senkefjærer ville jeg i værtfall ha byttet de. Jeg pleier og regne levetiden på dempere til ca. 100k.
 4. Ulvespørsmålet er utrolig kompleks men slik jeg ser det så er det veldig enkelt. Sau på utmarksbeite er noe av den mest bærekraftige måten og produsere mat på mens ulv og sau går ikke sammen. Siden man har mer enn nok ulv i Russland som er endel av den samme stammen så er det et veldig enkelt spørsmål for meg hva som må vike. Landbruket i Danmark og mange steder i resten av Europa er jo et sorgens kapitel. Jeg husker ikke akkurat gjeldsgraden blant danske bønder men den er skremmende høy og flesteparten av de driver vel på kreditors regning i et evig kjør for og bli mest mulig effektive. Det synes jeg er noe av det mest skremmende med den regjeringen vi har nå. De vil ha større enheter og mere effektiv produksjon i landbruket og det er vanskelig og få til i Norge. Det er vanskelig og kombinere med god dyrevelferd. Men sålenge det eneste viktige når man handler er prisen på maten og kjøttet kommer ferdig vakumpakket rett fra biff fabrikken så blir det slik. På mange måter er jeg fornøyd at jeg ikke ble bonde selv om jeg savner kuene noen ganger. Prøver så godt jeg kan og holde meg oppdatert på hva som skjer da. Fiat og Folkevogn, hm, tydelig av det foregår spennende ting blant bilfabrikantene om dagen.
 5. Jeg ser heller ikke det store problemet med og ale opp dyr kun for skinnet eller pelsen bare de blir behandlet bra mens de lever. Derfor og synes jeg pelsdyrdebatten i Norge blir litt feil. Hvis man skal forby noe fordi noen ikke greier og behandle dyrene sine bra så blir det feil. Det finnes pelsbønder i Norge som greier dette helt fint men det er ikke like spennende og høre om de. En av de flinkeste er vel en forhenværende dyrevernaktivist. Jeg har egentlig større problemer med og forsvare moderne kyllingoppdrett. Og bare for og korrigere en vanlig missforståelse blant folk. Alle dyr som blir slaktet i Norge blir bedøvet først inkludert halalslakting. Den største forskjellen er at det står en og velsigner dyret før det blir slaktet. Vanligvis er vedkommende en vanlig muslimsk ansatt på slakteriet som har dette som tilleggsoppgave. Jeg tror hvis slakteriene kunne velge så hadde det vært billigere og enklere for de om alt ble slaktet på halal måten. Jeg kan tenke meg at det største problemet med og merke alt som halal er at mange nordmenn da ville vegre seg fordi de tror at halal er det samme som dyreplageri og det er det ikke i Norge.
 6. Jeg blir bare så oppgitt vær gang jeg hører slike kattehistorier. Jeg mener det er helt legitimt av man ikke ønsker de kattene men kan man ikke da bruke en hammer og gi de ett kakk i hodet før man kaster de. Det må være bedre og drepe de med det samme enn og pine de til døde. Men nå tror jo den menige mann at alt må taes med til veterinæren for og gi de en sprøyte. En hammer fungerer like bra og er mye billigere.
 7. Hehe, den bakfangeren er bare genial. Må være utrolig upraktisk og måtte stå en halvmeter bak bilen for og lesse inn varer. man får sterke armer av slikt noe. Ellers er jeg helt enig med det og behandle husdyra ordentlig. Jeg har ingen problemer med husdyrhold men de skal behandles bra. Har heller ingen problemer med og måtte slakte de når de har gjort sitt. Men dyreplageri synes jeg er fælt. Har sikkert litt med at jeg er oppvokst på gård med melkekuer. Savner kuene innimellom. Det gjorde meg aldri noe og måtte sende de til slakteriet bare jeg viste de hadde hatt det fint mens de levde. Jeg har egentlig mere problemer med diverse kosedyr rundt om. Hvis en katt eller hund begynner og skrante så må det være bedre og ta livet av den enn en masse operasjoner for og holde den i live noen år til. Det synes jeg grenser til dyreplageri. Ellers er vel de norske kuhudene kjent for og ha veldig god kvalitet. Hudlageret til Nortura ligger jo ikke så langt ifra meg og de leverer til bl.a. RR. I Norge så er jo det bare et restprodukt fra melkeproduksjonen. At man alte opp kuer kun for huden hadde jeg aldri hørt om men det forundrer meg jo ikke. Man skal ikke så langt utenfor Norge før de har et helt annet syn på husdyrhold.
 8. Det er ikke sikkert du trenger og kode noen ting. Jeg gjorde det samme i min Z4 (E85) Det sto i instruksjonene at det måtte kodes om men jeg bare plugget inn i bryteren i kontakten så virket det.
 9. Det siste bildet der blir bare så feil så jeg vegrer meg for og trykke "liker" på det siste innlegget dit. Det ser bare enda rarere ut hvis man lukker opp kofferten og spoileren stikker langt på yttersiden av koffertlokket. For de som husker en profil fra det gamle BMWccn forumet nemlig 02Henning så hadde han en veldig grei definisjon på nytten av en hekkspoiler. "Den øker marktrykket tilsvarende vekten av spoileren". Det er veldig godt sagt.
 10. Dette er en viktig forskjell på oss to Fredrik. Du greier på en lettfattelig måte og forklare hvorfor en bil er pen. Jeg derimot bare konstaterer fakta, nemlig at det er en pen bil. Når det gjelder hvilken bil som har den styggeste gummispoileren så finnes det vel mange gode kandidater fra 80 tallet.
 11. Jeg savner min Ix ja. Hadde en sedan med manuell kasse og den var super på framkommelighet. Det er et mye mere avansert drivsystem på disse enn på E30 Ix. Jeg solgte min som oppussingsobjekt da den begynte og bli veldig rusten men jeg aner ikke om den har kommer på veien igjen. Den har akkurat nok krefter men husk at det er en tung bil. Bensinforbruket lå på snaue litern. Og husk at alt av Ix spesifike deler er svindyrt og det er kun originalt som gjelder. f.eks så koster framdemperne rundt 4000 kroner stk og en drivaksel foran ligger på minst 12 000. Hvor mange som fortsatt eksisterer i Norge vet jeg ikke men det ble produsert kun rundt 10 000 av de totalt så det er en sjelden bil.
 12. Det var stilige bilder fra en ikke så fjern fortid. Det er når man ser slike bilder at man skjønner at framtiden har kommet veldig fort. Den røde sytråden rundt bakhjulene kan umulig tåle mye vind. Porsche 912 har jeg litt sansen for. Den var veldig riktig i linjene uten for mye fiksfakserier som ble skrudd på for og få den til og se tøffere ut. Litt som de første årsmodellene av E24 uten all plastikken som kom etter noen år. @Fredrik 90 det stemmer nok at det var E3 ja. Ellers var jo E21 315 litt spesiell da den ble produsert et par år etter at E30 kom i produksjon. Har lest et sted at det var for og få brukt opp resten av E21 karosseriene men synes det virker veldig rart. BMW lagde vel ikke haugevis av E21 karosserier for og plassere de på lager. I tilfelle var det utrolig dårlig planlegging. Men jeg husker det gikk endel 83 modeller 315 rundt omkring. Det var veldig tydelig hvordan bil det var da de hadde enkle frontlykter. Den var nok endel billigere enn en tilsvarende E30.
 13. BMW begynte vel og snobbe ned ganske tidlig i andre markeder. Man fikk jo bl.a en billigversjon E12 i statene som het Bavaria. Den var utrolig kjip med bl.a et mye simplere dashbord. Eller var det E3 du kunne få i Bavaria versjon? Husker ikke nå og det er sent.
 14. E34 Ix er nok den bilen jeg savner mest av de bilene jeg har hatt. Det var en fantastisk bil. For og heller litt salt i sårene så er det nesten ingenting og gjøre med understellet. Innpresset for Ix er helt unikt. Mulig at felger fra E30 Ix kan passe med kraftige spacere. Ellers må du lete blant andre merker. Da blir det og lete blant forhjulsdrevne biler. Hvor mange andre merker som har 16" med innpress 54 og riktig boltsirkel er nok ikke mange. Understellet bak er likt som på standard E34 så der er det ikke noe problem med senk men foran må du få laget noen fjærer selv. Alternativt undersøke om det fortsatt er mulig og få tak i originale deler til sportsunderstellet. Regn med at det blir dyrt. Jeg ville vært veldig forsiktig med og senke for mye da drivakslene foran får endel ekstra belastning og må du bytte de så regn med et 5 sifret beløp pr. side. Såvidt jeg husker så er eksosanlegget også unikt for Ix så hvis du vil ha noe annet der så må du få spesiallaget noe. For og oppsummere, ikke gjør noenting med chassis og felger. det blir bare problemer. Kos det heller med hvordan den er, det er en helt fantastisk bil og kjøre men alt av Ix spesifikke deler er svindyrt og det er kun originalt som gjelder. Noe annet får du ikke tak i. Kanskje ikke så rart da BMW lagde kun ca. 10 000 av de fordelt på omtrent like mange sedan og touring. Da er det ikke interessant for andre og ta fram deler til de. Til og med spylertanken er unik for Ix. Kos det med en flott bil som var veldig avansert og dyr for sin tid. Var vel bare M5 som var dyrere.
 15. Jeg ville nok prøvd med noe kjemisk metall også satt på en slags "bandasje" utenpå røret igjen for og avlaste litt for trykket. Nå vet jeg ikke diameteren på røret ditt men du får jo slangeklemmer i alle størrelser. Det og en bit av en hermetikkboks vil nok avlaste det til du får tak i en rørlegger.
 16. Det er ikke lett og se hvordan BMW skal vokse nei. Personlig så synes jeg de kunne prøvd og reetablere Rover. Nå brant de seg jo mye forrige gang men Rover 75 var jo ikke en dårlig bil. En bekjent av meg jobbet på merkeverksted da de var nye og det eneste han hadde og klage på var den minste motoren ellers var de bra. Det var vel mere men britiske kulturen som krasjet med den tyske. Resten av Rover porteføljen derimot var et sorgens kapitel. Hvis de kan gjøre som de gjorde med RR og starte med blanke ark så tror jeg det er større håp med og lykkes.
 17. Nydelig lesning. Bare et lite minne fra en fergetur. For noen år siden var det BMW treff i Mo i Rana og da bestemte jeg meg for og ta det som en ferie og kjørte kysten ned hele veien til Stavanger før jeg kjørte hjem. En flott tur. Det jeg skal fortelle om hendte på et fergeleie på Helgelandskysten et sted. Da jeg parkerte syvern som jeg pleide for og vente på fergen var det ingen som tenkte på den. Så kom det et par tyske bobiler og parkerte i nærheten. De var interesserte, de ruslet rundt, pekte og snakket sammen om bilen min. Jeg satt bare på en benk et stykke bort og observerte. Hadde vel aldri tenkt på at den skulle vekke slik oppsikt. Blant de andre norske på fergekaien så var det jo bare en gammel bil. Og de som ikke liker tyske bobiler, Det er aldri noe problem, de følger med og slipper deg forbi når mulig, norske bobiler derimot er en helt annen historie.
 18. Dette er helt klart et poeng. Dette er nok en konsekvens av at nyheter et blitt ekstremt ferskvare. Kommer det ikke ut iløpet av 5 minutter så er det for sent. Samtidig så er jo finansieringen til mediene under sterkt press. Det er blitt vanskelig og ta seg betalt for nyheter. Derfor synes jeg det er ekstra viktig og ta vare på pressestøtten i dette landet. Hvordan vinklingen til avisene er kan helt sikkert diskuteres men det er ikke det viktige i denne sammenhengen. Samtidig så er det spennende hva som skjer med tv lisensen. Noe må gjøres men hvordan det skal innrettes kan sikkert diskuteres, personlig så tror jeg den farligste måten å gjøre det på er direkte støtte gjennom statsbudsjettet. Da blir man avhengig av den til en vær tid sittende regjering og det er ikke bra. Reklamefinansiering er også tvilsomt. Foreløbig går det bra i Norge men man har mange eksempler i andre land på hvordan sponsorer trekker støtte hvis det er noe man ikke liker. Bare en liten digresjon om diskusjonsteknikk til @Fredrik Jeg husker fra ungdomsskolen at vi lærte og diskutere. Vi Fant en vilkårlig sak og debatterte den med ordstyrer, innlegg, replikk og alt som hører til. Det var utrolig interessant. Men sålenge alt i norsk skole skal styres ut fra PISA så blir det ikke plass til slikt. Ellers fant jeg denne saken fra http://forskning.no om hvordan enkelte grupper arbeider for og påvirke opinionen http://forskning.no/longform/vitenskapens-psykedelikapushere Selve saken skal jeg ikke ta særlig stilling til da jeg ikke vet stort om den men det er interessant og studere hvordan man prøver og påvirke de som styrer.
 19. Det jeg savner er en presse som er flink til og vinkle det begge veier slik det er nå så virker det som vi er på vei tilbake igjen til den gangen partipressen var på sitt sterkeste. Det var jo slik at det fantes en AP avis og en Høyre avis i alle byer og gjerne en venstre avis i tillegg. Leste man kun en av de så fikk man et veldig skjevt bilde av verden. Det virker som man er på vei tilbake der igjen. Leser man kun Nettavisen så består jo byrådet i Oslo av de største tullingene på jord mens leser man kun Klassekampen så er de de store frelserne. Ingen av delene er selvfølgelig riktig. Hvorfor det begynner og bli slik igjen kan sikkert diskuteres lenge, jeg har ikke noe svar. Klikkjournalistikken har sikkert noe av skylden men det er ikke alt. Man sier jo også at flesteparten av journalistene stemmer SV, men ser man litt bak tallene så stemmer jo ikke det helt det heller. Ser man på de politiske journalistene så trekker de inn mot midten mens tar man med alle så er det nok en overvekt av SV velgere. Det er kanskje ikke så overraskende at flesteparten av kulturjournalistene stemmer SV. Samtidig så blir det vanskeligere for den vanlige borger og følge med. Ser det på mange bekjente av meg. Har de ikke lest det på Facebook så har det ikke skjedd. Innimellom så føler jeg meg som en raring som foretrekker og lese nettaviser fra forskjellige politiske retninger. Mange av de er milevis fra der jeg står politisk men jeg synes det er viktig og prøve og forstå den andre siden også, jeg er kanskje litt rar. Jeg synes også jeg ser en trend av at flere og flere simpelthen ikke bryr seg, det er virkelig skremmende. Jeg husker da jeg begynte på ungdomsskolen for mange år siden. Det var i et valgår og den klasseforstanderen jeg hadde da klarte og flette inn valg og politikk i stort sett alle fag de første to månedene av 7. klasse. Det var utrolig lærerikt og man ble politisk bevisst på en helt annen måte. Jeg kan ikke se for meg at den samme kunne vært gjort på skolen idag hvor det eneste viktige er nasjonale prøver. Vi sprikte i mange retninger når det gjaldt meninger men vi fikk mange interessante diskusjoner. Spør man en 10. klassing idag så er det mange som ikke vet forskjell på SV og Frp hvis de i det hele tatt har hørt om de, da blir jeg skremt. Det blir jo litt rart at mange som stemte på Høyre ved siste stortingsvalg stemte slik kun for og få noe annet en AP. Det var ikke så viktig hva Høyre sto for det viktigste var og prøve noe annet.
 20. Noen ganger er det skremmende og lese hvor mye rart man kan få til bare man har penger nok. Jeg blir vel mer og mere oppgitt over amerikansk politikk. BMW har helt klart vel flinke til og pleie merkevaren Rolls-Royce. Skulle likt og vært flue på veggen hos Folkevogn da de oppdaget at de ikke fikk rettighetene til navnet da de kjøpte den gamle nedslitte Rolls-Royce fabrikken.
 21. Som et lite apropos til pendling så husker jeg da vi var på klubbtur til Dingolfing for noen år siden. Da nevnte de at fabrikken hadde egne busser som hentet arbeidsfolkene vær dag. Det var rett og slett så mange som jobbet der så hvis alle skulle kjørt egen bil så hadde det ikke gått. Personellparkeringen var forbausende liten. Knapt noen hundre plasser. Ellers virker det som om el-bilene drar ifra hydrogen nå ja så virker som om det er framtiden. Hørte om et firma nå som hadde begynt og levere skreddersydde løsninger for og bygge om klassiske engelske sportbiler til elektrisk. Vi kan like det eller ikke. Det jeg er litt spent på er hvor lenge fabrikantene fortsetter og legg inn falsk motorlyd i stereoen på bilen. Det er noe vi helt sikkert ler av om noen år. Noe jeg ikke liker er måten alt skal styres fra en skjerm i moderne biler. Der synes jeg Tesla er helt på villspor. Det må være sikrere og vri på en bryter for den kan du betjene uten og se på den, det kan du ikke med en skjerm, hjelper sikkert litt hvis du kan få det i headupen men jeg vil ikke si det er ideelt. Men det er klart et kostnadsspørsmål. en skjerm er lett og masseprodusere mens en bryter må man nesten sette sammen for hånd. Bare som en liten anekdote siden du nevnte Pobeda tidligere her. En bekjent av en kamerat holdt på og bli lurt da han skulle kjøpe seg et PV karosseri for noen år siden. Han dro og tittet og den var rustfri og fin men det var noe som ikke stemte med proporsjonene. Den var liksom litt mere klumpete selv om den lignet litt på en PV. Han fant heldigvis chassisplaten med kyrilliske bokstaver før det ble handel. Om selger viste hva han eide er ikke lett og si.
 22. Det er helt sikkert riktig @ogee1 Problemet er bare at vi ikke vet, 2000 år fram i tid om plassen er like avsides da.
 23. Dette var tøft, har tenkt tanken litt selv. Ta en tur til gamle jobben for og lete litt deler og få laget noe fint. Er litt spent på om det ikke blir litt for tungt for et parkettgulv.
 24. Det største problemet med kjernekraft er vel om det er etisk riktig og produsere avfall som blir et problem for menneskene i all framtid. Leste en artikkel for sikkert 20 år siden hvor de lurte på hvordan de skulle merke deponier slik at framtidens arkeologer ikke begynte og grave der om ett par tusen år. Er det riktig og lage problemer for de som kommer etter oss? Det beste ville antagelig være og lage en stor rakett og sende alt mot sola. Problemet er hvis noe går galt med denne raketten. Eller er det bare og vise til denne klassikeren om sannsynligheten for en kjernekraft ulykke.
 25. Det har vært snakk om vindmøller mange steder men ofte blir det stoppet av det kjente NIMBY syndromet. Bare for og dra det litt tilbake til jobben. Alle vil ha jernbanestasjon midt i byen men ingen vil ha skinnene som går til stasjonen.