Rune-K

Medlem
 • Innholdsteller

  427
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rune-K

 1. Sarpsborg. Hvis du skal på landstreffet til BMWccn så kan vi fikse det da.
 2. Hva med en slik som dette.http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Testinstrument-og-Elektronikk/Digitalt-multimeter-bil-2000024258/ Den kan også måle kamvinkelen noe som er en mye mere nøyaktig måte og sjekke stiftåpningen på. Det bør du sjekke før du justerer tenningstidspunktet. Sjekk også om vakumslangene på fordeleren skal være tilkoblet eller ikke. Det varierer litt. Sjekk også at vakumklokka og vektene i fordeleren fungerer som de skal. En liten dråpe olje på fordelerakselen er heller aldri feil. Biltema hadde en tenningslampe med innebygd turteller før. Den har jeg brukt med godt resultat mange ganger. Det er synd du bor så langt vekk eller så skulle jeg justert den for deg.
 3. Begynner og ligne noe nå. Husk at tenningen må du stille med tenningslampe og riktig turtall. Gjør du ikke det så blir det aldri bra. Sjekk håndboka for riktig turtall på din bil. Det er som regel noe annet en tomgangsturtallet. Husker jeg justerte en gammel 323i for endel år siden. Den skulle ha et turtall nærmere 5000 o/min. Da var det bare og finne fram øreklokkene før man begynte og justere.
 4. Rune-K

  Remskive!!? Hjelp :)

  Bare et liten presisering til alle dere som har gode (kjærring)råd. Husk at den skal skrues fast like hardt som den satt igjen. Er jo ikke noe lettere det. Et verksted som har det riktige verktøyet bør jo ikke bruke stort mere enn en time på denne jobben. Da er du i vertfall sikker på at man får skrudd den ordentlig fast igjen.
 5. Selv for en som meg som liker det best originalt så ble det et utrolig stilig motorrom.
 6. Rune-K

  Festeklips til BMW E24,

  Er det nr. 6 her du mener? http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=5331-EUR-05-1981-E24-BMW-635CSi&diagId=51_0794 I tilfelle er det bare og stikke til nærmeste BMW forhandler og bestille.
 7. Det er viktig og bruke bilen også. Skru på vinteren, kjøre på sommeren er en grei regel.
 8. Hvis den ledige kabelen du har er tykk nok så holder det med den ene. Den bør være på minimum 2,5 kvadrat. Ellers så kan du bruke 2 stk på 1,5 kvadrat. Det går mye strøm til lyktene så jeg ville ikke brukt noe mindre. Gammel Opel var jo beryktet for og bruke tynne ledninger. Der kunne du ha 13,5 volt på batteriet og 10 volt ved lyspæra. Slikt blir det dårlige lys av.
 9. I såfall ville jeg kjørt med både nær og fjærnlys i de ytterste lyktene. Disse kobler du akkurat som de var originalt. Da slipper du og tenke noe mere på de. På de to fjærnlysene ville jeg dratt nye ledninger fra sikringen til fjærnlysene og fram til lyktene. De vil sikkert virke hvis du bare kobler deg til på ledningen til de ytterste lyktene også men det er ikke sikkert at ledningene er tykke nok til og unngå spenningsfall. det sikreste er og dra to nye ledninger fra sikringsboksen. Husk også god jording av lyktene. Hvis glassene og reflektorene er like i alle 4 lyktene ville jeg kjørt med H4 i alle. Du behøver jo ikke og koble til nærlysene i de innerste. Det er vel ikke lov med 4 nærlys. Sett inn en H4 i fjærnlyset og se hvordan lysbildet blir. Hvor er parklysene montert?
 10. Originalt så er det nærlys og parklys i de ytterste lyktene som skal lyse hele tiden også får du fjærnlys i de to innerste i tillegg. Siden bilen din originalt har kun 2 lykter foran så er det mulig at du trenger en lysbryter fra en bil som har 4 for og få det riktig. Jeg husker ikke helt hvordan det er koblet, men jeg tror de ytterste nærlysene vil slokke hvis du bruker lysbryteren fra en bil med 2 frontlys. Hvis du har koblingskjemaer så ta en titt på hvordan det er koblet på en 323i. Men trenger du og bruke H1 pære hvis sokkelen er til H4 da? E23, E24 og E28 brukte H4 pærer i de ytterste lyktene også var ikke terminalen til fjærnlysene koblet til. Du kan vel gjøre det på den samme måten. Bruke kun nærlystråden i de ytterste og H1 i de innerste lyktene. Alternativet hvis du ikke får tak i en annen lysbryter er og bruke både nær og fjærn i de ytterste og kun fjærn i de to andre.
 11. Rune-K

  Olsen Bil-historier

  Den "lærlingen" som har sveiset det der har noen timer igjen før han er utlært. Man bruker jo ikke stort lenger tid på og gjøre det ordentlig hvis man kan sveise. Måtte du betale hele reparasjonene selv eller hvordan løste det seg?
 12. Rune-K

  forsterker Z4

  Noen som har en forsterker til en 2005 model Z4 E85. Har standard Hifi anlegg. Må være fra en roadster.
 13. Atlanterhavsvolden var vel et slikt typisk Nazi prosjekt som man brukte masse resurser på uten noen særlig nytteverdi. Det er en tv kanal som sender endel programmer om dette om dagen. Jeg ble sittende og se på et program om kanaløyene. Der bygde de noen av de beste festningene under ww2 uten noen god grunn. Ingen turte og spørre Hitler om hvorfor for de hadde jo ingen strategisk betydning i det hele tatt. Slutt replikken sier vel alt. Under invasjonene i Normandie så satt de på kanaløyene og så at invasjonsflåten bare seilte forbi uten at de kunne gjøre noen ting. Sett i ettertid så var det vel bra at nazistene brukte så mye resurser på betong i stedet for og bygge fly og ubåter.
 14. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har alltid hatt sansen for Hudson Hornet. Det er rett og slett en pen bil også vant den vel stort sett alt av Nascar løp på begynnelsen av 50 tallet. Et klart bevis på at det som ser riktig ut også er riktig. Jeg likte også når Pixar kom med den bilfilmen sin at den gamle racinglegenden var en Hornet, en flott hylles til en nydelig bil.
 15. Jeg er såpass gammel at jeg savner når vi var oppe på Frognerseteren. Problemet var at det ofte ble snø der oppe. Valle Hovin synes jeg var et trist sted. Mye betong. Husker godt ene året det regnet så mye at det ble nesten svømmebasseng. Jeg har en nabo som er veldig inne i de travgreiene. Prøver og overtale han vært år til og få asfalt på Bjerke men han synes ikke det er noen god ide.
 16. Da jeg jobbet som bilopphugger hørte jeg at produsentene regnet levetiden på en amerikansk bil til 6 år. Og med tanke på endel av de dårlige tekniske løsningene det var på nye amerikanske biler så stemmer nok det.
 17. Rune-K

  dårlig tomgang ved kald motor.

  Er det noen som har greie på en gammel M70 V12 her? En kammerat har en 88 modell 750iL som går forferdelig dårlig på tomgang de første par minuttene etter start av kald motor. Den greier ikke og stabilisere turtallet og den nesten stopper. Etter et par minutters gange så går den silkemykt akkurat som den skal. Noen som har noen ideer? Skulle tro det var noe rart med kaldstartmekanismen men det er vel elektronisk styrt alt sammen. Har byttet begge rotorene og begge fordelerlokkene samt tennplugger og luftfilter. Alle slanger ser fine ut så det er ingen falskluft.
 18. Rune-K

  Bytte instrumentpanel - E28

  Speedometeret kan være giveren bak på diffen som er ødelagt. Fungerer økonomimåleren din? Hvis den ikke virker mangler du hastighetsignalet fra bakakselen. Ellers er det en intern feil i i speedometeret. Tank og tempmåler kan være dårlig kontakt på giveren i tanken og på motoren. Det sitter også et par muttere bak på tank og tempmåleren som er til jording av disse to instrumentene disse kan løsne og gi dårlig kontakt. Det må du demontere instrumentpanelet for og sjekke. En indikasjon kan være at nålene beveger seg i takt med blinklyset. Det er et sikkert tegn på dårlig jording internt i instrumentene. Ellers kan også dårlige SI batterier lage mange rare feil i instrumentene. Du finner mye om dette hvis du googler BMW E28 si-battery.
 19. Rune-K

  Polske deler?

  Jeg mener det er mye verre den praksisen Folkevogn har/hadde. (er usikker på hvordan det er nå.) Der skilte det markant i serviceprisen på en Folkevogn Passat og en Folkevogn A4. Der er jo tilnærmet samme mekanikk på disse bilene selv om grillen og interiøret er forskjellig.
 20. Dette var enda en rar diskusjon for meg og her er jeg helt på linje med @Fredrik 90 BMW har da alltid hatt todelt grill. Forskjellen er jo bare at på enkelte modeller så er det chrom i mellom nyrene og på andre så er det et lakkert parti. Husk også på at samtidig som de bilene @Fredrik 90 viser til så kom E23 og E24 med lakkerte deler mellom grilldelene. BMW har jo alltid variert så hva er problemet. Man kan også gå lenger tilbake i tiden og se på barockengelen. Den har det enkelte her kaller todelt grill men samtidig en ekstra loddrett chromlist i midten. Variasjon lenge leve sier jeg. Beklager at jeg ikke er like flink som andre til og finne fram relevante bilder, dere får lete litt selv.
 21. Du gjør pent ærbe. Jeg er spent på hvordan det blir og ha sikringsboksen der. Disse sikringene er jo beryktet for dårlig kontakt og det blir vel ikke noe bedre når de henger opp ned.
 22. Rune-K

  Må bytte setebelte

  Hvis du vil sette inn et brukt belte så sørg for at det ikke kommer fra en bil som har vært i en ulykke.
 23. Rune-K

  E39 som har klikka totalt..

  En kamerat av meg med en E39 sedan fikk en masse rare el feil en gang. Da viste det seg at den ene jordingsskinnen i kofferten ikke var skrudd fast, den var bare lagt inntil karosseriet. Det var tydelig at det hadde vært slik siden bilen var ny bare holdt på plass av dekslene i kofferten. Tilslutt etter mange år så løsnet den. Slike jordingsskinner finner du vel flere steder på bilen, bare og begynne og lete. Sjekk der som de brune ledningene samles i et punkt. Brun er alltid jord på BMW.
 24. Det tror jeg så gjerne. Mange av de har nok gått på fylinga for lenge siden.Det var mye rart man kunne gjøre med bilene på 80 tallet. Husker godt hvis en i klassen på ungdomsskolen fikk tak i en katalog fra Eiker motorshop. Den gikk på rundgang i klassen.
 25. Den fronten der bare skriker 80 tall. For en som husker når dette var høyeste mote så er det artig og se igjen. Husker det gikk en Manta her i distriktet i mange år med en lignende front. Du skulle ikke tatt 80 talls looken helt ut da. Da må laksetrappen på plass.