Rune-K

Medlem
 • Innholdsteller

  445
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rune-K

 1. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  850 motoren er nok en svensk konstruksjon ja. Mulig Porsche gjorde noen konsulentoppdrag for Volvo. De gjør jo mange slike oppdrag. Ellers er den motoren ganske artig konstruert. Den har bl.a ingen løse lagerbukker. Lagerbukkene til kamakslene er integrert i toppdekselet og tilsvarende med bunndelen av motoren. De brukte heller ikke pakninger i motoren. Den eneste store pakningen var topppakningen ellers brukte de kun tetningsmasse. Brukte man for mye der så ble toleransene i lagrene alt for store. Man bør lese verkstedhåndboka før man åpner en slik motor. Uten og være ekspert på det så tror jeg noen av de nyeste motorene til BMW er konstruert på den samme måten men Volvo var 20 år tidligere ute.
 2. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Første generasjon A4 var en ordentlig møkkabil. Den spiste jo forstilling men det er jo ikke rart når bærekulene var på størrelse med en Fiat Uno. Det hjalp jo heller ikke at folkevogn hadde bestemt seg for og ha 5 stk pr. side. A4 var den siste bilen jeg demonterte før jeg sluttet som høgger. En utrolig tungvint bil og skru på. Audi 90 var i en helt annen liga. En kammerat hadde en slik noen år, solid og artig bil men litt tungvint og skru på den også. Det var tydelig at motorrommet egentlig var beregnet på en firer. Det blir gjerne litt ekstra jobb når man må demontere drivakselen for og bytte framre delen av eksosanlegget.
 3. En antennesplitter fungere dårlig på en moderne BMW som har antenneforsterker. Jeg monterte en splitter på min gamle 83 modell og der fungerer det fint. Da jeg skulle måtte ha DAB i Z4en så ville ikke jeg heller ha en antenne i frontruten. Etter endel tenking så limte jeg fast en glass antenne på veltebøylen. Der synes den nesten ikke og fungerer ok. Det eneste jeg sliter med er hvis det er kupert terreng, da mister jeg signalene i bunnen av bakkene. Men jeg kan jo ikke heve bilen for og få inn radio heller. Antennen er jo montert så høyt som det er mulig.
 4. Rune-K

  sveise inn forsterkning i bakstilling e46 330CI

  BMW har jo bl.a limt hele fronten på E65 rett på torpedoveggen. Så bare du bruker riktig karosserilim så bør det være bra nok det. Det var fascinerende da vi var på fabrikkbesøk for endel år siden og så hvordan robotene siktet seg inn og limte fronten rett på en blank torpedovegg. Ved en frontkrasj på E65 så ryker jo heller metallet rundt enn selve limflaten.
 5. Rune-K

  Bmw e3 3.0s 1972 #bags

  Typisk at det skal stoppe på noe så banalt som lysene. Tror du sliter litt med og finne automatisk justering av lysene på E3 ja.☺️
 6. Rune-K

  Bmw e3 3.0s 1972 #bags

  Ser ut som et artig prosjekt. Har selv aldri skjønt det luftgreiene men veldig fint at andre holder på med det. Mangfold er aldri feil. Hvordan er muligheten til og få denne typen ombygning godkjent i Norge? Når det gjelder deler så prøver du alltid din lokale BMW forhandler først. BMW leverer forbausende mye. Koed og GS leverer jo også originale deler så det blir bare et spørsmål om hvor du liker og handle. Greier ikke BMW å skaffe så finnes det et par firmaer i Tyskland som kan hjelpe.
 7. Rune-K

  bra Verksted

  Du kan høre her. Er du medlem i BMW car club Norway så får du også rabatt på deler. https://www.bmwverksted.no
 8. Rune-K

  Sport filter, går det gjennom EU?

  Jeg ville nok tatt vare på den originale filterboksen uansett. Hvis du en gang skal selge så er det mange som liker og ha det originalt.
 9. Rune-K

  Aircondition kompressor E65

  Ikke for og være frekk men det synes jeg hørtes rimelig ut. Til sammenligning så måtte søsteren min ha en ny en til en Toyota Corolla for et par år siden. Den kostet nesten 17000.
 10. Jeg brukte ikke noe spesielt da jeg måtte bytte den ene innvendige ringen på mine BBS rs for noen år siden. Har aldri vært noe problem det. Det er vel viktigere og bruke riktig moment og skru de i kryss. Husker når jeg måtte fikse min ene og søsteren min hjalp meg. Da trodde hun i vertfall at jeg var sprø. Det var en hestejobb og skru de sammen igjen.
 11. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg kom over Doug selv for en måneds tid siden og som du sier så kan han bli veldig slitsom. Det holder lenge med en video av gangen. Har vel fortsatt ikke bestemt meg for om fyren er morsom eller ikke. Men sålenge han tester biler som Lamborghini LM002 så kan jeg tilgi mye.
 12. Rune-K

  Spørsmål ang 4hjulskontroll

  Jeg har sett både hvordan merkeverksteder og uavhengige justerer BMW og det er stor forskjell. De fleste uavhengige har ikke vektene som kreves for og få det riktig. Det er som regel full tank. 75 kg i begge framsetene og 75 kg i midten bak. men det varierer litt fra bil til bil. Jeg justerte den gamle syvern min på merkeverksted og da lempet de mange sandsekker før de var fornøyde.
 13. Har du sjekket om simringene til veiven er montert riktig vei? Har hørt om amatører som har byttet veiv selv og satt inn simringene feil vei. Hvis man ikke vet bedre så kan man tro at de skal hindre olje fra clutchsiden og trenge inn i veivhuset men de skal jo tette så trykket i veivhuset ikke blåser ut i friluft.
 14. Rune-K

  Dårlige bilkjøp

  Har vel hatt to bomkjøp. Den første bilen jeg hadde var en Ascona B (selvfølgelig) Alle skulle jo ha det og jeg kjøpte den første jeg fant. Jeg var veldig fornøyd helt til jeg skulle vaske den første gangen. Gikk helt fint helt til underspylingen startet opp. Da hadde jeg brått svømmebaseng i bilen. Den første BMWen jeg kjøpte og var vel heller ikke noe godt kjøp. Kjøpte den på senhøsten og det var mørkt. Den eneste lyskilden som fantes var en 60 watts lyspære utenfor garasjen til selgeren. Den så veldig fin ut da. Selgeren hadde til og med byttet endel slanger i motorrommet så jeg var veldig fornøyd helt til neste dag og dagslyset kom. Jeg undersøkte litt på rustsveising på den, han som skulle gjøre jobben tok 4 runder rundt bilen og kom med en klassisk bemerkning. "taket var bra" Jeg fant ettervært ut at den hadde godt endel år på Hvaler og hvis ikke E12 var dårlig fra før så ble den ikke noe bedre av den saltholdige luften der ute. Men M10 motoren var bra og jeg har jo holdt meg til BMW siden.
 15. Bestefar hadde en påhenger for endel år siden som oppførte seg akkurat på samme måten. Gikk helt fint uten belastning men orket ingenting når den ble belastet. Den måtte vi sette på verksted for og finne ut av. De fant feilen men da viste det seg at bestefar hadde brukt for lite olje i bensinen så sylinderen var utslitt. En totakter må jo også ha kompresjon på undersiden av stempelet og påhengeren vi hadde orket rett og slett ikke og pumpe bensin/luftblandingen fra undersiden av stempelet og til toppen.
 16. Rune-K

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg kjørte en E34 Ix endel år og det var en flott vinterbil det. Når jeg måtte kvitte meg med den, les rust, så gikk jeg til den andre ytterligheten og kjøpte meg en Z4 E85. Det er også en ypperlig vinterbil og jeg har vel ikke savnet 4x4 noen gang selv om det innimellom snør her også.
 17. Rart det der med og snakke litt sammen, alt blir så mye enklere da. Jeg tror mange nabokrangler hadde vært unngått hvis flere hadde gjort som deg. På den annen side så skjønner jeg ikke hva man skal med mere plen da, Er ikke det bare mere og klippe.
 18. Rune-K

  Norbakken's E23 728i

  Du kan likeså godt skaffe deg koblingsskjema med det samme hvis du sliter med det elektriske. Søk på E23 ETM så finner du det lett. Det er detaljforskjeller på det du finner da de som regel er til US modeller. Spesielt lysene og varmeapparatet er det litt forskjell på men ikke værre enn at du kan finne ut av det. Jeg sjekket også ut det panelet til varmeapparatet jeg har liggende og det er lett og få ledningene originalt igjen på det. Det kan du få kjøpt til en ikke så halvgal pris.
 19. Sarpsborg. Hvis du skal på landstreffet til BMWccn så kan vi fikse det da.
 20. Hva med en slik som dette.http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Testinstrument-og-Elektronikk/Digitalt-multimeter-bil-2000024258/ Den kan også måle kamvinkelen noe som er en mye mere nøyaktig måte og sjekke stiftåpningen på. Det bør du sjekke før du justerer tenningstidspunktet. Sjekk også om vakumslangene på fordeleren skal være tilkoblet eller ikke. Det varierer litt. Sjekk også at vakumklokka og vektene i fordeleren fungerer som de skal. En liten dråpe olje på fordelerakselen er heller aldri feil. Biltema hadde en tenningslampe med innebygd turteller før. Den har jeg brukt med godt resultat mange ganger. Det er synd du bor så langt vekk eller så skulle jeg justert den for deg.
 21. Begynner og ligne noe nå. Husk at tenningen må du stille med tenningslampe og riktig turtall. Gjør du ikke det så blir det aldri bra. Sjekk håndboka for riktig turtall på din bil. Det er som regel noe annet en tomgangsturtallet. Husker jeg justerte en gammel 323i for endel år siden. Den skulle ha et turtall nærmere 5000 o/min. Da var det bare og finne fram øreklokkene før man begynte og justere.
 22. Rune-K

  Remskive!!? Hjelp :)

  Bare et liten presisering til alle dere som har gode (kjærring)råd. Husk at den skal skrues fast like hardt som den satt igjen. Er jo ikke noe lettere det. Et verksted som har det riktige verktøyet bør jo ikke bruke stort mere enn en time på denne jobben. Da er du i vertfall sikker på at man får skrudd den ordentlig fast igjen.
 23. Selv for en som meg som liker det best originalt så ble det et utrolig stilig motorrom.
 24. Rune-K

  Festeklips til BMW E24,

  Er det nr. 6 her du mener? http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=5331-EUR-05-1981-E24-BMW-635CSi&diagId=51_0794 I tilfelle er det bare og stikke til nærmeste BMW forhandler og bestille.
 25. Det er viktig og bruke bilen også. Skru på vinteren, kjøre på sommeren er en grei regel.