Rune-K

Medlemmer
 • Innholdsteller

  376
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Rune-K

 1. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg pleier bare og bruke de produktene som søsteren min anbefaler men jeg har i værtfall lært en ting av henne. Når det gjelder maling så er dyrere bedre. Vi malte hytta i sommer med ny kledning og brukte et Jotunprodukt som hun kom med. Det var sikkert Drygolin av noe slag.Det var svindyrt, typ 1600 kroner for 10 liter men det skulle vare i minimum 10 år som hun sa og hytta vår ligger 5 meter fra sjøen. Jeg kan sikkert høre med hva hun anbefaler slik som huset ditt ligger @Fredrik så får du heller smugle litt maling til Danmark
 2. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg tror Drygolin fungerer bra men hvis du vil ha et bedre svar så bør jeg høre med søsteren min som er maler, hun kan det der mye bedre enn jeg kan.
 3. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/jotun/jotun-odel.aspx Den falmer litt fortere i fargen en annen maling men så koster den omtrent halvparten av vanlig husmaling også. Men til en låve så er den helt ok. Siden du skal male en hel låve så er jo prisen litt vesentlig. Den bør ikke brukes på et vanlig hus da de som regel ikke har god nok lufting bak kledningen men til en låve med bordene plassert ved siden av værandre der du får god lufting er det ikke noe problem.
 4. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Det er noen i regjeringen som er ærlige. De intervjuet en finanspolitisk talsmann på radioen igår, husker ikke om han var H eller Frp men han sa det rett ut. Siden det skulle komme avgifter på el bil etter vært så begynte de pent nå med de tyngste bilene. Det er nok ikke riktig sitert fra meg men innholdet er riktig.
 5. Moment trekking generelt

  Jeg mener selvfølgelig topplokket. eller toppen som man også kan si. Toppdekselet som sitter over topplokket igjen og beskytter bl.a kamakselen skal skrues med 10Nm og det er som du sier ikke kritisk. Det med korrekte betegnelser på motordeler er viktig og var noe vi brukte endel tid på og da jeg jobbet som høgger. Spesielt når kunden var på telefon var det greit og spørre en ekstra gang for og være sikker. Det mest vanlige er vel hvis vi regner bra topp til bunn. Toppdeksel, topplokk, motorblokk og bunnpanne til slutt.
 6. Moment trekking generelt

  Det er vel bl.a. usikkerheten over hvor tørre boltene er som gjør at på topplokk så skal det ofte etterdras med grader. BMW begynte vel med dette på M30 motoren rundt 1980. Alle som har montert et topplokk på en gammel M30 kan sikkert skrive under på at det er forbausende stor forskjell i motstanden på boltene når det draes med moment først for deretter og etterdra med grader. Ellers pleier det vel og stå i spesifikasjonene om boltene skal smøres eller ikke.
 7. Kjøpe L7

  Det finnes nok flere i Norge men da må man se på eldre biler. Det finnes i vertfall en E23 L7 i Norge. Jeg så den på Rudskogen men det er sikkert 10 år siden så jeg vet ikke om den fortsatt eksisterer. Jeg viste ikke at BMW hadde brukt L7 betegnelsen på andre syvere enn E23 men det har vel litt med interessen min og gjøre. Derfor ble jeg litt nysgjerrig når trådstarter ville kjøpe en slik en.
 8. forstilling Z4 og E46

  Nå begynner forstillingen på Z4en min og bli litt slapp. Det rister litt når jeg bremser bl.a Denne har jo den klassiske forstillingen med "boomeranger" som bærebruer. Samme delenummer som E46. Jeg regner med at det er de store gummiforingene som sitter i bakkant som begynner og bli slitt. noen som har andre forslag. Uansett ser jeg at Koed selger forsterkede bærearmer med alt av foringer til en ok pris. De er fra Meyle, er det noen som har noen erfaringer med de. Er det stivere gummiforinger på de? Hvordan er kvaliteten? Det koster jo bare litt over 1000 kroner ekstra kontra og bytte kun gummiforingene og da er jo alt nytt.
 9. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Dette var vel fint det. Flott at noen tørr og tenke utenfor boksen når det gjelder hus. Vi har alt for mange kjedelige hus i dette landet.
 10. Kan ikke dere kranglefanter starte en ny tråd om bruktbilpriser også holde dere der. En bruktbil er vært nøyaktig så mye som noen er villig til og betale for den, punktum.
 11. Kjøp av løftebukk. Budget

  Uansett hva du velger så bør du undersøke om gulvet tåler en to søyler før du gjør noe mere. Det er strenge krav til tykkelsen på gulvet hvis du skal ha en 2 søyler. Ellers er vel en 2 søyler og foretrekke til stort sett alt unntatt hvis du må mye inn i bilen, Da kan dørene være vanskelig og åpne. Ellers har jeg inntrykk av att noe som skiller billige fra dyre bukker er hvordan sikkerhetslåsen er konstruert så det kan være greit og sjekke hvor solid denne ser ut.
 12. Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er ingen tvil om at svenskene har laget interessante jagerfly. Det skal bli spennende framover om de har de økonomiske musklene til og fortsette den stolte tradisjonene de har. Jeg husker da jeg var høgger og demonterte endel SAAB 900. Det var tydelig at de hadde tatt endel inspirasjon fra flyindustrien på måten karosseriet var laget på. Tok man av de ytterste platene så var det mange ekstra forsterkninger som var laget på en utrolig snedig måte som de andre bilfabrikantene ikke var i nærheten av. Hele fronten var laget litt som en flykropp med motoren inne i kroppen og hjulopphenget montert på utsiden. Det var veldig elegant gjort men det førte nok til at bilen ble dyrere og produsere.
 13. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg skjønner akkurat hvordan du har det. Jeg jobber som lokomotivfører og for et par år siden skulle jeg kjøre formiddagstoget fra Dombås til Oslo. Det var en flott høstdag med skyfri himmel og høstfarger på trærne, da var Gudbrandsdalen vakker. Når de i tillegg spilte folkemusikk på radioene var det like før jeg begynte og gråte. Jeg har verdens beste utsikt fra kontoret, at jeg får betalt i tillegg er bare en bonus.
 14. E32 730i prosjekt, 1987

  En ting er sikkert, og bare bytte deler på lykke og fromme er i beste fall bortkastede penger. Hvis du tar et søk på BMW E32 ETM så finner du nok et koblingsskjema. Studer det først så har du et godt utgangspunkt.
 15. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg og sliter med utsendet på X modellen, synd da de traff blink på første forsøk med S-modellen. Det virker som om de bestemte seg for dørløsningen først og da ble utseendet som det måtte bli. Det er tross alt endel leamikk i taket for og få de til og virke så jeg mistenker at funksjonene gikk foran utseende. Hvis dere husker for noen få år siden så skulle alle produsenter av småbiler brått lage en cab med blikktak. De så nesten like ut alle sammen hvis man så de bakenifra. Hvorfor så mange hater Tesla er nok rett og slett janteloven. Det virker som om de er greie biler men jeg har vel fortsatt til gode og lese en ordentlig test av de der de sammenligner de med andre biler og ikke fokuserer kun på drivverket. Jeg kunne vært interessert i og vite hvordan understellet oppfører seg når det begynner og gå fort. Hvordan oppleves veistøy i kupeen. Hvordan er kvaliteten. Kort sagt slike ting man undersøker i vanlige biltester. At drivverket er bra vet vi jo.
 16. Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg vet ikke om denne er vist her før men den er uansett vært og se igjen. Det er mye jeg kunne kommentert her men det er bare og nyte i 40 minutter. Legg spesielt merke til hvordan man monterer en gearkasse. Var ikke mye HMS der.
 17. Jeg bare bytter olje og setter på en batterilader. Noen ganger har jeg satt inn en fuktball fra Biltema andre ganger ikke. Men det var en gang som jeg ikke satt opp et vindu for lufting mens fuktballen sto der. Det var ikke vellykket. Den dro ut masse fuktighet fra skinnsetene så de ble ordentlig stive. Ikke bra. Har også oppdaget at det nesten er bedre med kald garasje enn varm hvis du ikke skal gjøre noe med bilen iløpet av vinteren. I en varm garasje så trives musene veldig godt.
 18. Fredriks alternative bimmerstråd

  Tilfeldigvis så var dette en nyhet idag. Verden går framover, bare uendelig sakte noen ganger. https://www.nrk.no/urix/ny-lov-i-tunisia_-na-kan-kvinner-gifte-seg-med-ikke-muslimer-1.13691905
 19. Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er et utrolig vanskelig emne dette med innvandring og integrering. Jeg er bare så utrolig lei av den svart hvitt tenkingen som mange har, verden er ikke slik. Vi må i vertfall kontrollere innvandringen på en måte, hvordan er jeg usikker på men så lenge det er økonomisk fordelaktig og komme til Europa så vil de komme. Jeg husker jeg leste en interessant artikkel for en stund side. Finner den ikke akkurat nå men essensen var at man måtte gjøre det mye vanskeligere og jobbe svart så at det arbeidsmarkedet nesten forsvinner. Ergo styrke økokrim for og få ned innvandringen, jeg har aldri tenkt på det før men det virker logisk. Et par små digresjoner tilslutt så kan vi begynne og diskutere artigere ting etterpå. Jeg bodde et år på New Zealand hos en familie der. Der hadde slektningene deres kommet fra Irland på begynnelsen av 1900 tallet. De følte seg like mye irske som Kivi selv etter så mange år. De følte seg nok fullt integrert men det var egne menigheter og egne klubber for Irer. Røtter er viktig for mange. Jeg så på et program på NRK for et par år siden om utlendinger i Norge. Der var det en franskmann som hadde bodd her i snart 12 år og ikke kunne et år norsk. Som han sa alle nordmenn kan engelsk så hvorfor skal jeg lære meg norsk. blir ikke mye integrering av slikt.
 20. Fredriks alternative bimmerstråd

  Du har mange gode poeng Fredrik og jeg er stort sett enig med deg. Spesielt det med blandingekteskap er utrolig viktig men igjen det er ikke noe som er unikt for Islam. Det er vel enda strengere blant jødene, hvordan det er blant buddhister og hinduer vet jeg ikke. Men enkelte grener av kristendommen kan være streng den og. Jeg har noen bekjente som har giftet seg med folk i pinsemenigheten. Det var helt ok at de som giftet seg ikke ble pinsevenn men det var aldri noe snakk om hva barna skulle bli. Som en sa, enkelte ting bare diskuterer vi ikke. Ellers er vel det største problemet med kristendommen og jeg tror Islam har den også. Nemlig en misjonsbefaling. Det er helt utrolig hvor mye lidelse det er kommet ut av den. Der er de andre verdensreligionene mye bedre. Noe litt på siden men litt i samme gaten er vel hvordan det praktiseres i USA. Det er jo litt rart at det står i grunnloven deres at det er full religionsfrihet og samtidig så står det "In god We thrust" på dollarsedlene.
 21. Fredriks alternative bimmerstråd

  He he, helt greit. La oss bare si at vi er uenige om den saken. Missforstå meg rett, Jeg liker ikke radikal islam jeg heller. Det blir bare helt feil og si at alle muslimer tenker likt. Jeg kan ikke tenke meg at målet til de muslimene som blir slaktet i Myanmar om dagen av buddhistene har som mål og ta over verden. Skulle vi fulgt den tankegangen helt ut så er alle kristne onde fordi noen tullinger i USA dreper abortleger i guds navn. Eller at alle jøder er slemme bare fordi regjeringen i Israel ikke er verdens snilleste. La oss heller si at et av de store problemene i verden idag er radikal religionsutøvelse uansett religion.
 22. Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er en god analyse fra Goffeng der Fredrik. Man kan like det eller ikke men innvandring er et tema mange mener noe om. Men jeg hørte en analyse på radioen nå nettopp som kan være litt oppløftende. Blant de unge som stemte iår så kommer innvandringen langt ned på skalaen over hva som var viktig og hvis det var viktig så ville de ha mere innvandring. Grunnen var enkel. De er oppvokst i et flerkulturelt samfunn og ser det på en helt annen måte en foreldregenerasjonen. Jeg tror nok det er vanskelig og få en god integrasjon de første par generasjonene men om et par hundre år så er vi nok mye mere like alle sammen. Jeg vil heller ikke ha svenske tilstander derfor stemte jeg SP. Med svenske tilstander så mener jeg at den svenske landsbygda nesten er borte. Vil heller ikke ha danske tilstander der gjeldsnivået blant bøndene er så høyt at de driver på bankens nåde.
 23. Jeg har vel litt blandete følelser nå. På en side så er jeg veldig fornøyd med framgangen til SP. Synd det ikke ble regjeringsskifte samtidig. Skjønt for meg personlig så kan dette til og med bli bedre, om det er det beste for landet som helhet er jeg mye mere usikker på. Men hvis Erna&co fortsetter på den samme kursen så kan nok SP bli enda større om 4 år. Det er mange år siden de hadde en representant fra Østfold så det er mere enn et distriktsopprør. De fikk jo til og med 6,8 prosent i Sarpsborg, ikke dårlig det i en by som har hatt AP ordfører i mere enn 100 år. Ellers synes det litt rart og framstille det som en stor seier til den blå siden siden de alle gikk tilbake siden forrige valg. Men en sak som jeg håper at man kan slutte og diskutere nå er valgordningen siden den røde siden fikk mange flere stemmer enn den blå. Husker forrige gang da det ble motsatt. Det er jo fortsatt mange som trekker fram det i alle debatter. Noe annet som aldri slutter og forundre meg er hvorfor så mange regelrett hater AP. Jeg synes jo mesteparten av politikken til Frp og Rødt er helt på trynet men jeg hater de da ikke for det. Greit nok og ikke like motstanderen men og hate blir bare for dumt. Jeg tror ikke jeg hater noen jeg. Det store spenningsmomentet framover er vel hvor lenge Krf holder ut. Venstre har jeg gitt opp for mange år siden. Ellers tror jeg ikke SP nærmer seg Høyre før de slutter og lovprise alt som kommer fra Brussel. Jeg kan ikke skjønne hvorfor man ikke kan si nei noen ganger. Men vi får se. SP er flinke hestehandlere og bare de får igjennom sakene sine så er det greit for meg.
 24. Fredriks alternative bimmerstråd

  Aarebrot vil bli et stort savn. Jeg så vel på alle disse programmene når de ble sendt og de var tre flotte kvelder uten et kjedelig øyeblikk. det var godt han måtte ha noen røykepauser så jeg fikk gått på do.
 25. Jeg jobber sammen med mange fra alle mulige land. Men jeg synes og merke på diskusjonene på oppholdsrommet vårt at den største forskjellen på de og oss er hvordan vi ferierer. Mens vi har hytte i Norge så har de et sted i Bosnia, Pakistan eller andre land som de drar på ferie til. På de politiske feltene så synes jeg det er like mange forskjellige meninger der som hos andre.