Rune-K

Medlemmer
 • Innholdsteller

  326
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Rune-K

 1. Synes dette høres normalt ut. Den enkleste måten og sjekke tilstanden på et batteri på er og koble et multimeter rett på batteripolene og kjøre startmotoren. På et fulladet batteri bør ikke spenningen synke mere enn 1,5-2 volt. Jeg ville ikke stolt alt for mye på en slik måler man stikker i sigarettenneren. Man kan ha mange kilder til spenningsfall mellom batteriet og sigarettenneren. Hvis du kobler til et multimeter på batteriet og samtidig sjekker den i sigarettenneren så får du en indikator på hvor nøyaktig den er. Ellers er ideell ladespenning 14,5 volt men som regel så ligger en BMW litt lavere så 14 volt er helt normalt. Hvorfor BMW og de fleste andre europeiske biler har litt for lav ladespenning vet jeg ikke. En grunn kan være at hvis den blir stort høyere enn 14,5 volt så synker levetiden på batteriet. Da er det tryggere og legge seg litt lavere og beholde batteriet lenger. Der er det litt forskjellig filosofi mellom merkene, at Chevrolet har litt høyere ladespenning forundrer meg ikke.
 2. Jeg har begynt og alltid sjekke originalprisen først. Mange ganger spesielt til syvern så blir jeg positivt overasket. Dog er enkelte ting usannsynlig dyre, spesielt ting som BMW nyproduserer. Men vi får i vertfall tak i det. GS har jeg sluttet og bruke, de har nesten de samme prisene som forhandler så jeg ser ikke noe poeng med og kjøpe originaldeler derifra.
 3. Jeg er helt enig med deg @Hansh Jeg ferierte i Bergen for en 10 års tid siden og husker jeg ble ordentlig skuffet over den Bryggen dere skryter så mye av. Så mye bobiler som kjørte forbi der var rett og slett slitsomt. Fant fort ut at og kjøre bil og parkere i sentrum var tilnærmet umulig. Jeg fant ut at det var mye bedre og parkere syvern på Arna stasjon og ta toget inn. Det første Bergen kommune burde gjøre var og lage en stor parkering på Arna med veldig god skilting og informasjon til bobilene også burde man lage et slags ukeskort på jernbarnen.
 4. Er det noen grunn til at du ikke vil kjøpe den hos din lokale forhandler? Hvis jeg har tolket ETK rett så koster den under 200 kroner som en originaldel.
 5. Hun tenker på ny da man kan få en slik en til samme pris som et annet merke brukt. Tror det er 4 takt ja. Kjøper hun ny så er det vel også 5 års garanti på den. Kjøpsloven gjelder vel også her. Ellers er hun ganske høy for og være 16 år så mulig den blir litt liten, usikker.
 6. Veldig O.T men er det noen som har greie på scooter her? En niese av meg skal handle scooter nå og har sett på en Peugeot Kisbee. Den er jo nesten 5000 billigere en andre scootere men er den noe tess? Nå er jo Peugeot stor på scooter så den kan vel ikke være direkte dårlig. Jeg har jo ikke vært borti moped siden jeg kjørte Tempo Corvette for snart 30 år siden.
 7. Dette synes jeg høres litt merkelig ut. Skal ikke forsikring være et kollektivt ansvar for alle som har forsikringen. Med det opplegget her så vil det si at man betaler etter hvordan man har kjørt det siste året. Da begynner det og ikke bli forsikring lenger men kun ytterligere en avgift for og kunne kjøre bil. Man kan dra det lenger med overvåkning av hvor man kjører med lavere premier hvis man kun holder seg på 4 felts motorvei hvor det nesten ikke er ulykker. Kan det da kalles forsikring? Synes dette er et viktig prinsipielt spørsmål.
 8. Denne bilen har mekanisk pumpe så den finner du ikke under bilen. Hvis du skrur av luftfilteret så finner du den midt på topplokket. Det finnes to typer, en som man kan bytte enkeltdeler på og en nyere type som man må bytte hele pumpen. Om det går og få tak i deler nå er en helt annen sak. Prøv om du får start på den med og helle litt bensin rett i forgasseren. http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3811-EUR-04-1975-E12-BMW-525&diagId=13_0299 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3811-EUR-04-1975-E12-BMW-525&diagId=13_0300
 9. Det enkleste er vel og få noen til og gynge på bilen mens du følger med på hvor mye bevegelse det er i gummien. Du ser fort hvis gummien har løsnet fra metallet. Er du det minste i tvil så er det bare og bytte. Hvordan ser de ut på undersiden. Det kan komme mye salt og drit oppunder der som tærer hardt på metallet. Har du sjekket prisen? Hvis de koster under 500 kroner stk. så ville jeg ha byttet de uansett. Kjedelig og måtte gjøre den samme jobben om et år igjen fordi du sparte litt nå. Skal du bytte kun fjærer eller tar du både fjærer og dempere?
 10. Det var en utrolig mørk bil. Er det virkelig kun Bentley merket og baklyktene som ikke er svarte. Utrolig kjedelig med en stor klump som kun har forskjellige nyanser av svart.
 11. Er det noen som ha en slik mutter liggende? Den sitter på viskeroverføringen på E23, Er også lik på E12 og E28. Ny eller brukt spiller ingen rolle bare gjengene er bra. Delenr. 61611355438
 12. Det er litt rart det der men mange tror at bare man blir eldre så blir man mere fornuftig. Det stemmer på langt nær for alle. Det er bare og spørre konduktørene jeg jobber sammen med. Det er forbausende mange eldre som skal krangle på billetter og blir de tatt for og snike så blir de rett og slett sure fordi de blir tatt. De unge snikerne tar det som regel mye bedre. Idag opplevde jeg noe pussig på vei hjem fra jobben. Jeg hadde jobbet natta skulle ta toget hjem. Da det begynte og blir fullt så ble det et sete i en fireseter på meg. Sekken plasserte jeg selvfølgelig på hattehylla da jeg regnet med at det ville bli fullt. Jeg sovnet med det samme men da jeg våknet igjen så oppdaget jeg at det lå en fremmed veske på setet ved siden av meg. Da hadde det satt jeg en eldre dame, 55-60, år i den samme fireseteren diagonalt overfor meg. Hun hadde fylt opp setet ved siden av seg med et par vesker og for og slippe og og ha noen tvers over for seg så hadde hun plassert en liten veske der også. Det slutter aldri og forbause meg hvor mye folk gjør for og slippe og sitte ved siden av noen på toget.
 13. Det blir nok greit og begynne og montere igjen. Det er liksom litt artigere det. Ellers bør du sjekke funksjonen til bryterpanelet før du monterer det igjen. http://www.bimmerboard.com/forums/posts/12793
 14. 80 tallet ja, husker endel av det da jeg begynte i første klasse i 1979. En av de første nyhetssendingene jeg husker fra barndommen er når Blystadbrødrene kjører opp foran børsen i børstraktoren sin for og raide Kosmos. Når jeg tenker tilbake på det så var det mye rar mote og mye fin musikk og enda mere drittmusikk. Ellers husker jeg godt en gang vi dro på klassetur til Oslo. Da måtte alle dra på McDonalds og kjøpe burger. Noe slikt noe hadde vi ikke i Særp.
 15. Det er bare og komme det vell, Har man en BMW uansett stand så er det jo bare og møte opp. Det er jo det sosiale som er viktig, hvor strøken bilen er har mindre og si. Det blir selvsagt og lufte Syvern en tur. Ifjor kunne jeg skryte til naboen som er en virkelig hestemann at jeg også hadde kjørt på Bjerke.
 16. Utrolig interessant artikkel. Noe av det mest skremmende er nesten hvor mange i bilbransjen som viste at det var noe rart men som regnet med at de andre ordnet opp. Men det er klart man hørte jo mange rykter i de årene jeg var bilopphugger også. Det var jo enkelte firmaer man viste at man ikke skulle kjøpe bruktbil av.
 17. Du er gal @Fredrik 90 Det jeg forbinder med denne bilen er den totalslakten som Lars Ola Sandelien hadde i Vi Menn for endel år siden. Den er legendarisk, Lurer på om et bilblad hadde hatt nerver nok til og skrive noe tilsvarende idag. http://www.gjelstenli.no/webbilder/Chevrolet_Suburban_og_Ford_Excursion.pdf
 18. Du har selvfølgelig sjekket sikringene? Så vidt jeg husker så er det to sikringer, en til høyre og en til venstre. Du har vel også de gammeldagse sikringene som blir slappe i kontaktene ettervært. Må du feilsøke noe mere utover dette så bør du nesten skaffe deg et koblingsskjema. Søk på BMW e21 ETM så finner du det fort.
 19. Litt o.t. men er det flere enn meg som åpnet denne tråden for og finne ut hva slags tulling som ville ha en E30 M3 som bruksbil.
 20. Tøff bil, prisen har jeg ingen formening om da jeg aldri har fulgt meg på prisene på disse. Lekker hekk da. Men det er en ting jeg ikke liker, man setter ikke på et custom eksosanlegg for at en Citroën skal bråke mere. Da har men virkelig ikke skjønt poenget med denne bilen. Samme med å ta vekk luftfilteret, mannen skulle vært skutt.
 21. Man bytter vel aldri bare fjærene hvis man skal senke bilen. Fjører og støtdempere er jo tilpasset værandre.
 22. Det er godt mulig, jeg bare kjenner jeg blir irritert på slik upresis språkbruk og da blir Trygg trafikk en useriøs forening i mine øyne. Man trenger ikke bryte fartsgrensen for å råkjøre samtidig så kan man enkelte ganger kjøre mye fortere enn fartgrensen uten å råkjøre.
 23. Helt enig med begge Fredrikene, det blir bare feil og klage over at politiet gjør jobben sin. Sett i forhold til alle de gangene jeg har brutt fartsgrensen så har jeg vel kommet billig ut av det tross alt. Så kan man alltids klage på fartsgrenser o.l men da får man ta det med de rette instanser. Det eneste jeg kan bli irritert på mange ganger er ordbruken til bl.a. Trygg trafikk. Helt greit at man har kjørt for fort i forhold til fartsgrensen men det vil ikke si at det er det samme som råkjøring.
 24. Men vil en slik antennesplitter virke hvis man har en gammeldags utvendig FM antenne? Vil helst slippe og klistre en antenne i frontruten på syvern. Det blir bare så feil.
 25. Det er selvfølgelig fullt mulig og fortsatt reparere selv. Problemet er at det blir mye vanskeligere enn det var før. Både ved utstrakt bruk av spesialverktøy og mye av man idag ikke kommer langt uten og stille en diagnose først. I tillegg så blir det mye lenger mellom de som kan litt om det. Da jeg vokste opp så kunne jo alle mannfolk bytte olje og filter, tennplugger var heller ikke noe problem. Røyk termostaten, og det gjorde den ofte, så var det bare og løsne to skruer og klippe i stykker termostaten så man fikk kjørt fram til man kjøpte en ny en. Klarte man ikke og bytte bremser selv så kunne alltids naboen hjelpe deg og måtte man justere tenning eller forgasser så kunne alltids den andre naboen hjelpe deg. Så kan man alltids spørre om alt var bedre før. Om det blir mindre service på en el-bil er helt sikkert men jeg er usikker på om det blir mindre bremseservice en før, spesielt i Norge der man salter. Bremsene blir jo brukt mye mindre en før og da ruster de fast. Kan godt tenke meg at i framtiden blir det mye bytting av bremser som har rustet i stykker.