Rune-K

Medlemmer
 • Innholdsteller

  276
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Rune-K

 1. Det er helt sikkert riktig @ogee1 Problemet er bare at vi ikke vet, 2000 år fram i tid om plassen er like avsides da.
 2. Dette var tøft, har tenkt tanken litt selv. Ta en tur til gamle jobben for og lete litt deler og få laget noe fint. Er litt spent på om det ikke blir litt for tungt for et parkettgulv.
 3. Det største problemet med kjernekraft er vel om det er etisk riktig og produsere avfall som blir et problem for menneskene i all framtid. Leste en artikkel for sikkert 20 år siden hvor de lurte på hvordan de skulle merke deponier slik at framtidens arkeologer ikke begynte og grave der om ett par tusen år. Er det riktig og lage problemer for de som kommer etter oss? Det beste ville antagelig være og lage en stor rakett og sende alt mot sola. Problemet er hvis noe går galt med denne raketten. Eller er det bare og vise til denne klassikeren om sannsynligheten for en kjernekraft ulykke.
 4. Det har vært snakk om vindmøller mange steder men ofte blir det stoppet av det kjente NIMBY syndromet. Bare for og dra det litt tilbake til jobben. Alle vil ha jernbanestasjon midt i byen men ingen vil ha skinnene som går til stasjonen.
 5. Jeg jobber som lokomotivfører. Pleier og si at jeg har verdens beste utkikk fra kontoret mitt. Og kjøre nattoget og oppleve soloppgangen i Hallingdalen kan anbefales. Dessuten så kan jeg lovlig kjøre mye fortere en dere andre på norsk jord.
 6. Har du prøvd og ta et oljeskift på gearkassen?
 7. Modelljernbane er tøft det. Jeg har noen kollegaer som er virkelig inne i den verdenen. En har til og med en hagejernbane.Den er virkelig flott. http://www.aftenposten.no/osloby/byliv/Lokforeren-anla-jernbane-i-hagen-140097b.html Jeg er vel heller av den oppfatning at siden jeg driver med tog hele dagen så er det greit og ha noe annet som hobby.Men jeg har jo andre kollegaer som synes det er himmelrik og kjøre veterantog på fritiden også. Dem om det. Ellers bør du ta deg en tur innom gamlebyen i Fredrikstad neste gang du reiser forbi Fredrik. http://www.gbmj.no Annlegget der er helt utrolig.
 8. Den så jeg ikke komme. Det betyr vel i tilfelle at GM trekker seg helt ut av Europa. Det må være et nederlag for GM. Hvordan er det? Er Vauxhall blitt et datterselskap av Adam Opel AG eller kan PSA kun kjøpe Opel og la GM beholde Vauxhall?
 9. Nå sluttet jeg som høgger i 2002 men tror ikke den prisen er så gal. Vi pleide og ta mellom 1000 og 1500 kroner for en stol men det skilte mye mellom merkene. F.eks fikk vi inn en Hyundai Sonata med komplett skinn interiør. Det var umulig og selge mens til f.eks. BMW og MB så var slike ting salgsvare. Det er som alt annet snakk om tilbud og etterspørsel. En høgger vet jo prisen på nye deler han også. Husk også at en høgger må regne med timeprisen for og skru ut delene også. Det var jo enkelte deler vi solgte med klart tap men vi gjorde det fordi det var en god kunde. F.eks komplett ledningsnett til en bil. Skulle vi regne timeprisen på det så hadde det blitt alt for dyrt.
 10. Dette er helt klart en fordel med og kjøre eldre BMW. Samtidig så synes jeg at jeg ser en liten lei tendens men jeg vet ikke om den stemmer. Jeg synes at det er forbausende mye som begynner og bli vanskelig og få tak i til Z4en allerede, mulig jeg bare er paranoid.
 11. Det med elektronikken er jeg helt enig med deg. Og restaurere en 30 år gammel bil i 2025 blir et mareritt. Leste en artikkel for en 8-10 år siden at NASA hadde haugevis av bilder fra Viking sondene men ingen datamaskiner som greide og tolke de. Man finner ingen diskettstasjon for 8" disker som virker idag. Vi har litt av det samme problemet på jobben. Alle moderne tog har diagnoseskjermer av forskjellige slag for feilmeldinger o.l. Det eldste materialet vi har med en slik skjerm er fra 1990. Hvis en slik skjerm ryker da er det ikke bare og gå bort på nærmeste elektroforretningen og handle en ny en. Skal også legge til at man vil jo at det skal være driftsikkert og robust derfor bruker man ikke det nyeste av teknologi. Derfor brukte man også WIN 95 som operativsystem i Flytoget og på NSB type 73 selv om de ble produsert i tidsrommet 1998 til 2001.Det ble ikke billig da man oppgraderte systemet for noen år siden. Spesielt siden det er bygd i små serier.
 12. Det er alltid interessant og lese utredningene dine om de sosiale forskjellen på Norge og Danmark Fredrik, takk også til Arendal Fredrik som trigger deg,
 13. Nei det er enkel mekanikk på varmeapparatet. Problemet er jo at det er vanskelig og komme til. Et annet problem er at dette er den eneste bilen BMW laget med dette systemet så derfor er det ikke så mange som skjønner det. Men oppbyggingen er enkel. Ser for meg at det er værre med det første systemet BMW hadde. Der kontrollene så ut som på E12 og det var vakumklokker som styrte det. Den stroppen over viftehuset ville jeg ikke brydd meg om Pedi. den løsner på alle. Du trenger den egentlig ikke da passformen på viftehuset er såpass god så den sitter på plass uten denne stroppen. Viser vel bare hvor godt disse bilene er konstruert. Jeg har aldri hatt stroppen på den ene siden og har aldri hatt problemer med det. Jeg ville nok ikke splittet varmeapparathuset uten at det var absolutt nødvendig da plasten blir gammel ettervært og du risikerer bare og knekke noen flere fester. Ellers synes jeg ikke at jeg skriver så lange innlegg, det er i vertfall fort gjort. Hyggelig at du liker de da. Synes også det er god folkeskikk og skrive litt utfyllende i tilfelle andre kommer senere og lurer på noe. Det kan jo hende andre foretar et søk om noen måneder og lurer på det samme. Angående priser på E23 så ser det ut som om de har stabilisert seg nå. De var litt billigere for noen år siden men nå virker det som om de stiger veldig sakte igjen. Men flesteparten ligger ute til salgs veldig lenge. I Norge vil jeg si at en pen 745i ligger mellom 60-100,000. De andre ligger fra 50k og nedover. Har sett enkelte 728i ligge til rundt 10k. Men da er det mye rust. Husk også at flesteparten av bilene solgt i Norge var veldig kjipt utstyrt, dette var 80 tallet med avgifter på alt av ekstrautstyr. Derfor finner man 745i med sveivevinduer, stoffseter og uten klima. Vil du ha bra utstyrte E23 så er det bedre og lete nedover i Europa men da er prisnivået et helt annet. Husker for en 10-12 år siden så lå det en 77 modell til salgs i Tyskland som en familie hadde kjøpt ny og fått Alpina til og bygge om. Den kunne man få ferdig i Norge for ca 100,000. det kan man bare glemme nå.
 14. Det er ikke noe farlig og åpne boksen. Jeg måtte selvfølgelig gjøre det samme bare for at jeg var nysgjerrig. Jeg brydde meg ikke om og rengjøre noe da det så veldig bra ut men det var interessant og se hvordan det var konstruert.. Mesteparten blir jo styrt av mekaniske kontakter. Dette var akkurat i overgangen mellom at elektronikk var på vei til og bli billigere enn mekanikk. Jeg tok litt ekstra loddetinn på de 2 kontaktene der ledningene er tilkoblet bare for og være på den sikre siden. Det var antagelig ikke nødvendig det heller men du vet hvordan det er, det føles bra og ha gjort det. Det virker logisk med den grønne vakumklokka ja. Den var fortsatt og få tak i når jeg fikset min for en 3-4 år siden. Men bare mange nok legger inn en bestilling så hender det at BMW setter delen i produksjon igjen. De er flinke slik. Da jeg kjøpte bilen så var bensintanken gått ut men nå er den og få tak i igjen til en svindyr pris men vi får tross alt tak i den.
 15. Jeg kan ikke hjelpe deg med dilemmaet dit men jeg skjønner veldig godt hvorfor du vil beholde E34n. Det blir nok det samme forholdet som jeg har til syvern. Jeg kan godt bytte bruksbil men syvern har jeg hatt i så mange år nå så den vil jeg nok beholde til evig tid.
 16. Det er farlig med slike drømmer. De kan føre til mye rart. Jeg f.eks har en hemmelig drøm om og motivlakkere panseret mitt. Det har (heldigvis) ikke skjedd ennå. Men man vet aldri. Det er godt smaken er forskjellig. Angående felger så kan sikkert endel 5 eikede felger være ok. Problemet slik jeg ser det er hvis de blir for åpne da ser det veldig stusselig ut med det knøttsmå bremsene, synes jeg da. Du tenker riktig med de vakumklokkene. Jeg husker ikke hvilken funksjon de forskjellige har men den som får mest belastning er den til defroster funksjonen. Grunnen er at den er aktivert stort sett hele tiden. Grunnen er at BMW lagde en slags failsafe funksjon, slik at hvis du mister vakumet så går den i defroster modus. Andre slik som den til f.eks resirkulering brukes jo nesten aldri. Rekken med releventiler og slangene feiler aldri. På det nederste bildet ser du også en av de skruene på styreenheten som kan være greit og få strammet til før det blir dårlig kontakt. Husk også nye pakninger mellom varmeapparatet og torpedoveggen.
 17. Noe av det største problemet med franske biler er vel eierne. De fleste av de bryr seg jo ikke om bilene sine og kjører til det stopper, kommer det en rar lyd i bilen så går den sikkert over. Kontrasten til BMW eiere er stor. De sitter jo hele tiden og lytter etter den minste ulyd og den skal helst fikses igår. Dette er satt veldig på spissen men det er mye sant idet. Hadde de som kjørte franske biler vært like dedikerte som BMW eiere så hadde nok andelen som måtte berges vært mye mindre.
 18. Den beste motoren som BMW har levert må være M10. Den er tilnærmet umulig og ødelegge. Det var fast post på programmet på 02/classic treffene før hvor lenge man kunne kjøre de uten vann og olje før de stoppet. Rekorden var mange timer. Når det gjelder model så må det være E28 eller E34. Spesielt E28 er utrolig robust. Husker da jeg var høgger så solgte vi nesten ingenting til E28 mens til MB 123 og 124 så kunne vi selge alt.
 19. Dette får være en "oppgradering" vi får være enig om og være uenig om. Men som du sier kun skrudde deler og din bil. Jeg er bare nysgjerrig og nå spør jeg sikkert dumt men luftfjæring har jeg lite greie på. Skal dette erstatte fjærer og dempere foran og bak? I tilfelle så må vel støtdemper effekten bli laget med hjelp av diverse luftventiler. Blir ikke dette da veldig upresist sammenlignet med noen gode Bilstein dempere? Eller satser du på og bygge en amerikaner, en slik fort rett fram bil? Når det gjelder felger så ville jeg ikke valgt noen som er for åpne. Det ser bare dumt ut med de knøttsmå bremsene som sitter der. Jeg takket pent nei på de felgene jeg kunne få med da jeg kjøpte min. Det var noen 5 ekede 18" av noe slag. Sammen med 2 runder teip der som dekkene skulle være så ble det bare for dumt.
 20. Det pleddet begynner og bli sjeldent. Såvidt jeg har skjønt så var det spesiallaget for Norge. Var vist et firma i Vestfold som vevde det. Jeg har et liggende i syvern og har hatt endel forespørsler om og få kjøpt det. Foreløbig ligger det fint på hattehylla.
 21. Da har vi totalt forskjellig opplevelse. Kjører en god del på E6 mellom Sarpsborg og Oslo og bruker CC hele tiden. Legger meg stort sett en 5-7 km over fartsgrensen og da holder jeg greit flyten i høyre feltet. Tar jeg igjen en treg bil så er det bare og legge seg ut og sige forbi. Noen gangen må jeg ligge i venstre felt lenge fordi de i høyre felt kjører alt for sakte Da hender det at det kommer en i høy fart bak og vil forbi. Det enkleste da er og gi på ganske mye og legge seg inn i første åpningen for og slippe de forbi. Da kan man legge seg ut igjen og fortsette forbikjøringen av alle som kjører for sakte. Skal sies at jeg sjelden kjører i rushen.
 22. Dette har vi diskutert før og jeg sier det igjen. Sett i forhold til bruktprisen i Norge så får man som oftest mye bil for pengene med og velge fransk. Hvis man kun skal ha en billig bil for og frakte seg selv fra A til B så hvorfor ikke når bruktprisen er halvparten. Svogeren min er maler og firmaet hans har prøvd det som er av små vare biler. Sist gang kjøpte de Peugeot og er strålende fornøyd. Han var ikke like fornøyd da han kjørte Caddy. Det er jo rart at en brukt Toyota Aygo koster mer en en brukt Citroën C1. Det er jo den samme bilen.
 23. Hva med MR2 da? Toyota kvalitet og artige biler.
 24. Det må bli tempomaten. Dette gjelder begge bilene min. Høres kanskje rart ut med cruisekontroll i Z4 men den er utrolig nyttig.
 25. Vi er nok i et kraftig mindretall når det gjelder E23 men vi er noen. I BMW klubben så er vi 4 stk som er veldig fan og noen til som er litt mindre. Det som er rart er at vi 4 alle holder til i Sarpsborg og ingen kjente til værandre før vi ble kjent gjennom BMWccn, eller det er nesten riktig da to av de er far og sønn.I Sarpsborg med omegn så finnes det nok 6-7 biler. Ellers har jeg vært ganske aktiv på diverse treff i BMWccn siden jeg kjøpte syvern i 1999. De første årene kjørte jeg den til og med litt på banetreffene. Det var artig det men bremsene var alt for dårlige. Jeg satt også i styret i 02/classic avdelingen til BMWccn en stund så jeg har vært aktiv i miljøet noen år. Men det er klart hvis man bare holder seg til det private firmaet som Hylle driver så er jeg ikke der. Det er også stor forskjell på de folkene man ser på treff og de som holder seg på et forum. Mange at de flinkeste og mest kunnskapsrike folkene ser man jo aldri på et forum, de holder seg i garasjen.