Rune-K

Medlemmer
 • Innholdsteller

  309
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Rune-K

 1. Du har selvfølgelig sjekket sikringene? Så vidt jeg husker så er det to sikringer, en til høyre og en til venstre. Du har vel også de gammeldagse sikringene som blir slappe i kontaktene ettervært. Må du feilsøke noe mere utover dette så bør du nesten skaffe deg et koblingsskjema. Søk på BMW e21 ETM så finner du det fort.
 2. Litt o.t. men er det flere enn meg som åpnet denne tråden for og finne ut hva slags tulling som ville ha en E30 M3 som bruksbil.
 3. Tøff bil, prisen har jeg ingen formening om da jeg aldri har fulgt meg på prisene på disse. Lekker hekk da. Men det er en ting jeg ikke liker, man setter ikke på et custom eksosanlegg for at en Citroën skal bråke mere. Da har men virkelig ikke skjønt poenget med denne bilen. Samme med å ta vekk luftfilteret, mannen skulle vært skutt.
 4. Man bytter vel aldri bare fjærene hvis man skal senke bilen. Fjører og støtdempere er jo tilpasset værandre.
 5. Det er godt mulig, jeg bare kjenner jeg blir irritert på slik upresis språkbruk og da blir Trygg trafikk en useriøs forening i mine øyne. Man trenger ikke bryte fartsgrensen for å råkjøre samtidig så kan man enkelte ganger kjøre mye fortere enn fartgrensen uten å råkjøre.
 6. Helt enig med begge Fredrikene, det blir bare feil og klage over at politiet gjør jobben sin. Sett i forhold til alle de gangene jeg har brutt fartsgrensen så har jeg vel kommet billig ut av det tross alt. Så kan man alltids klage på fartsgrenser o.l men da får man ta det med de rette instanser. Det eneste jeg kan bli irritert på mange ganger er ordbruken til bl.a. Trygg trafikk. Helt greit at man har kjørt for fort i forhold til fartsgrensen men det vil ikke si at det er det samme som råkjøring.
 7. Men vil en slik antennesplitter virke hvis man har en gammeldags utvendig FM antenne? Vil helst slippe og klistre en antenne i frontruten på syvern. Det blir bare så feil.
 8. Det er selvfølgelig fullt mulig og fortsatt reparere selv. Problemet er at det blir mye vanskeligere enn det var før. Både ved utstrakt bruk av spesialverktøy og mye av man idag ikke kommer langt uten og stille en diagnose først. I tillegg så blir det mye lenger mellom de som kan litt om det. Da jeg vokste opp så kunne jo alle mannfolk bytte olje og filter, tennplugger var heller ikke noe problem. Røyk termostaten, og det gjorde den ofte, så var det bare og løsne to skruer og klippe i stykker termostaten så man fikk kjørt fram til man kjøpte en ny en. Klarte man ikke og bytte bremser selv så kunne alltids naboen hjelpe deg og måtte man justere tenning eller forgasser så kunne alltids den andre naboen hjelpe deg. Så kan man alltids spørre om alt var bedre før. Om det blir mindre service på en el-bil er helt sikkert men jeg er usikker på om det blir mindre bremseservice en før, spesielt i Norge der man salter. Bremsene blir jo brukt mye mindre en før og da ruster de fast. Kan godt tenke meg at i framtiden blir det mye bytting av bremser som har rustet i stykker.
 9. Denne var ny for meg, det dukker stadig opp noen E23 som jeg ikke har sett før. Kan virke som at eieren importerte denne i 2000 og har hatt den siden. Litt rart at den er registrert som en 735 men har kun en 3,2 liters motor. det mest sannsynlige er at den er importert fra Sverige. Der solgte de 732 som 735 noen år, jeg tror det var ett eller annet med noe utslippsgreier og gjøre.
 10. Dette med at det snart er nesten umulig for menigmann og fikse noe selv tror jeg er en av grunnene til at bilpleie begynner bli veldig populært. Noe må man jo gjøre med bilen sin. Det er snart bare tullinger som meg som synes det er artigere og skru ifra værandre en motor enn og og vaske bilen. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere en og vaske bil.
 11. Jeg er helt enig med deg når det gjelder Model X. det begynner jo nå og bli noen av de og vær gang jeg ser de så er det et eller annet som ikke stemmer. Spesielt på skrå bakifra så er den bare klumpete. Litt rart siden de traff veldig på designet på første forsøk og feilet så til de grader andre gangen. Siden man på en el bil er mye mindre bunnet til hvordan man plasserer komponentene så synes jeg det er helt ok slik som BMW gjør og tørr og tenke litt utenfor boksen.
 12. Ikke noe problem. Jeg har aldri hatt noen ekstra tilsetning i min. Mener de fikk forsterka ventilseter da M10 kom rundt 1962.
 13. Det er kanskje like greit at Wheeler Dealers gir seg. Det er alltid skummelt når man drar et konsept for langt. Jeg ble ordentlig skuffet over de siste episodene. Hadde store forhåpninger da jeg så hvilke biler de skulle pusse opp men synes de fikk veldig lite ut av det. Spesielt episoden da de tok den gamle Cadillacen. De viste jo nesten bare hva de ikke fikk til. Blir litt som de siste episodene med gamle Top Gear. Det tapte seg mye de par siste sesongene.
 14. Jeg tro nok det skal svært mye til før ulven går på mennesker både store og små. Spørsmålet er derfor om man skal ha husdyr eller ulv. Blir litt oppgitt når man sier at det bare er og gjete sauen. Folk synes jo maten er alt for dyr allerede, hvis man skulle betalt for gjeting i tillegg så går det jo ikke.
 15. Det enkle svaret er JA. Ellers så bør jo man jo ha andre dempere på senkefjærer. Hvis du har kjørt med standarddempere og senkefjærer ville jeg i værtfall ha byttet de. Jeg pleier og regne levetiden på dempere til ca. 100k.
 16. Ulvespørsmålet er utrolig kompleks men slik jeg ser det så er det veldig enkelt. Sau på utmarksbeite er noe av den mest bærekraftige måten og produsere mat på mens ulv og sau går ikke sammen. Siden man har mer enn nok ulv i Russland som er endel av den samme stammen så er det et veldig enkelt spørsmål for meg hva som må vike. Landbruket i Danmark og mange steder i resten av Europa er jo et sorgens kapitel. Jeg husker ikke akkurat gjeldsgraden blant danske bønder men den er skremmende høy og flesteparten av de driver vel på kreditors regning i et evig kjør for og bli mest mulig effektive. Det synes jeg er noe av det mest skremmende med den regjeringen vi har nå. De vil ha større enheter og mere effektiv produksjon i landbruket og det er vanskelig og få til i Norge. Det er vanskelig og kombinere med god dyrevelferd. Men sålenge det eneste viktige når man handler er prisen på maten og kjøttet kommer ferdig vakumpakket rett fra biff fabrikken så blir det slik. På mange måter er jeg fornøyd at jeg ikke ble bonde selv om jeg savner kuene noen ganger. Prøver så godt jeg kan og holde meg oppdatert på hva som skjer da. Fiat og Folkevogn, hm, tydelig av det foregår spennende ting blant bilfabrikantene om dagen.
 17. Jeg ser heller ikke det store problemet med og ale opp dyr kun for skinnet eller pelsen bare de blir behandlet bra mens de lever. Derfor og synes jeg pelsdyrdebatten i Norge blir litt feil. Hvis man skal forby noe fordi noen ikke greier og behandle dyrene sine bra så blir det feil. Det finnes pelsbønder i Norge som greier dette helt fint men det er ikke like spennende og høre om de. En av de flinkeste er vel en forhenværende dyrevernaktivist. Jeg har egentlig større problemer med og forsvare moderne kyllingoppdrett. Og bare for og korrigere en vanlig missforståelse blant folk. Alle dyr som blir slaktet i Norge blir bedøvet først inkludert halalslakting. Den største forskjellen er at det står en og velsigner dyret før det blir slaktet. Vanligvis er vedkommende en vanlig muslimsk ansatt på slakteriet som har dette som tilleggsoppgave. Jeg tror hvis slakteriene kunne velge så hadde det vært billigere og enklere for de om alt ble slaktet på halal måten. Jeg kan tenke meg at det største problemet med og merke alt som halal er at mange nordmenn da ville vegre seg fordi de tror at halal er det samme som dyreplageri og det er det ikke i Norge.
 18. Jeg blir bare så oppgitt vær gang jeg hører slike kattehistorier. Jeg mener det er helt legitimt av man ikke ønsker de kattene men kan man ikke da bruke en hammer og gi de ett kakk i hodet før man kaster de. Det må være bedre og drepe de med det samme enn og pine de til døde. Men nå tror jo den menige mann at alt må taes med til veterinæren for og gi de en sprøyte. En hammer fungerer like bra og er mye billigere.
 19. Hehe, den bakfangeren er bare genial. Må være utrolig upraktisk og måtte stå en halvmeter bak bilen for og lesse inn varer. man får sterke armer av slikt noe. Ellers er jeg helt enig med det og behandle husdyra ordentlig. Jeg har ingen problemer med husdyrhold men de skal behandles bra. Har heller ingen problemer med og måtte slakte de når de har gjort sitt. Men dyreplageri synes jeg er fælt. Har sikkert litt med at jeg er oppvokst på gård med melkekuer. Savner kuene innimellom. Det gjorde meg aldri noe og måtte sende de til slakteriet bare jeg viste de hadde hatt det fint mens de levde. Jeg har egentlig mere problemer med diverse kosedyr rundt om. Hvis en katt eller hund begynner og skrante så må det være bedre og ta livet av den enn en masse operasjoner for og holde den i live noen år til. Det synes jeg grenser til dyreplageri. Ellers er vel de norske kuhudene kjent for og ha veldig god kvalitet. Hudlageret til Nortura ligger jo ikke så langt ifra meg og de leverer til bl.a. RR. I Norge så er jo det bare et restprodukt fra melkeproduksjonen. At man alte opp kuer kun for huden hadde jeg aldri hørt om men det forundrer meg jo ikke. Man skal ikke så langt utenfor Norge før de har et helt annet syn på husdyrhold.
 20. Det er ikke sikkert du trenger og kode noen ting. Jeg gjorde det samme i min Z4 (E85) Det sto i instruksjonene at det måtte kodes om men jeg bare plugget inn i bryteren i kontakten så virket det.
 21. Det siste bildet der blir bare så feil så jeg vegrer meg for og trykke "liker" på det siste innlegget dit. Det ser bare enda rarere ut hvis man lukker opp kofferten og spoileren stikker langt på yttersiden av koffertlokket. For de som husker en profil fra det gamle BMWccn forumet nemlig 02Henning så hadde han en veldig grei definisjon på nytten av en hekkspoiler. "Den øker marktrykket tilsvarende vekten av spoileren". Det er veldig godt sagt.
 22. Dette er en viktig forskjell på oss to Fredrik. Du greier på en lettfattelig måte og forklare hvorfor en bil er pen. Jeg derimot bare konstaterer fakta, nemlig at det er en pen bil. Når det gjelder hvilken bil som har den styggeste gummispoileren så finnes det vel mange gode kandidater fra 80 tallet.
 23. Jeg savner min Ix ja. Hadde en sedan med manuell kasse og den var super på framkommelighet. Det er et mye mere avansert drivsystem på disse enn på E30 Ix. Jeg solgte min som oppussingsobjekt da den begynte og bli veldig rusten men jeg aner ikke om den har kommer på veien igjen. Den har akkurat nok krefter men husk at det er en tung bil. Bensinforbruket lå på snaue litern. Og husk at alt av Ix spesifike deler er svindyrt og det er kun originalt som gjelder. f.eks så koster framdemperne rundt 4000 kroner stk og en drivaksel foran ligger på minst 12 000. Hvor mange som fortsatt eksisterer i Norge vet jeg ikke men det ble produsert kun rundt 10 000 av de totalt så det er en sjelden bil.
 24. Det var stilige bilder fra en ikke så fjern fortid. Det er når man ser slike bilder at man skjønner at framtiden har kommet veldig fort. Den røde sytråden rundt bakhjulene kan umulig tåle mye vind. Porsche 912 har jeg litt sansen for. Den var veldig riktig i linjene uten for mye fiksfakserier som ble skrudd på for og få den til og se tøffere ut. Litt som de første årsmodellene av E24 uten all plastikken som kom etter noen år. @Fredrik 90 det stemmer nok at det var E3 ja. Ellers var jo E21 315 litt spesiell da den ble produsert et par år etter at E30 kom i produksjon. Har lest et sted at det var for og få brukt opp resten av E21 karosseriene men synes det virker veldig rart. BMW lagde vel ikke haugevis av E21 karosserier for og plassere de på lager. I tilfelle var det utrolig dårlig planlegging. Men jeg husker det gikk endel 83 modeller 315 rundt omkring. Det var veldig tydelig hvordan bil det var da de hadde enkle frontlykter. Den var nok endel billigere enn en tilsvarende E30.
 25. BMW begynte vel og snobbe ned ganske tidlig i andre markeder. Man fikk jo bl.a en billigversjon E12 i statene som het Bavaria. Den var utrolig kjip med bl.a et mye simplere dashbord. Eller var det E3 du kunne få i Bavaria versjon? Husker ikke nå og det er sent.