orala

Medlemmer
 • Innholdsteller

  259
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om orala

 • Vurdering
  Kaptein

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestfold
 • Interesser:
  Bil og fly.
 • Kjøretøy
  BMW 525 2001

Siste besøkende

547 profilvisninger
 1. Knirking Bmw E91

  OK. Takk for tips.
 2. Knirking Bmw E91

  Ja, jeg har fått knirk venstre side bak på E 39. Kan man spraye på noe ved smøring?
 3. Gul oljelampe lyser. Lekkasje?

  Takk, da lærte jeg noe nytt. Trodde det bare var diesel som trengte vakuumpumpe.
 4. Gul oljelampe lyser. Lekkasje?

  Litt utenfor tema her. Hvorfor har en bensinmotor vakuumpumpe?
 5. Gul oljelampe lyser. Lekkasje?

  Nå vet ikke jeg hva som er på E46, men på E39 er det en gul oljelampe som indikerer lavt oljenivå. Den ser ut som ei gammeldags oljesmørekanne og en dråpe ved tuten. Oljetrykkslampa er rød. Motorlampa er gul og viser omriss av en motor.
 6. BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Hvis du har gnist så skulle den starte med startgass. Den kompresjonen var jo veldig lav, men også veldig ujevn. Du holdt vel full gass når du gjorde testen.
 7. Leste i en avis for en tre fire fem dager siden at Norske myndigheter har ingen mulighet til å samle inn penger fra utenlandske (Polsk i dette tilfelle) langtransportfirma. Det er vel derfor de driter i dekkutrustning og ellers teknisk tilstand. De kan jo få kjøreforbud, men ingen bot. Det er så merkelig at man lure på det er korrekt, når vi ser hvordan din sak er. Og mine bøter også.
 8. Bensinforbruk

  Føling og gjetting fungerer dårlig for å fastslå bensinforbruk. Jeg foreslår du fyller tanken og nuller ut trippteller. Kjører til tanken er nesten tom. Så tar du antall liter fylt og deler på antall mil du leser av på trippteller. Svaret er forbruk i liter pr mil. Gratulerer med ny/brukt bil.
 9. Du har vel skjønt det meste, men de spør vel ikke om hvorfor du kjørte i Sveits, men at du nøye angir om du har behov for å kjøre bil i yrkesmessig sammenheng i Sveits. Trur eg.
 10. Kjøp av BMW E39

  Yes, helt enig. Selvsagt facelift og manuell siden jeg har det sjøl og synes det er vellykket, men også å kjøpe en relativt dyr i god stand. Tror nok min bil er er en sånn med kun 185 000 km, men den er nesten helt sikkert ikke til salgs. Jeg vil ha så mye at ingen kjøper tenker jeg.
 11. Kjøp av BMW E39

  Jeg har en 525 Touring facelift 2001 som jeg har hatt i 12,5 år. Fylte tanken i Sandefjord sentrum i dag. Kjørte innom Kiwi, så til Larvik og tilbake til Sandefjord. 0,77 på mila. Kjørte økonomisk med hensikt men var oppe i 115 på nåla på E 18. Bra resultat, manuell gear. Har hatt veldig lite trøbbel, bruker lite olje. Anbefaler sterkt E39, men ville vært obs også på Xenon nærlys. Jeg måtte bytte fordi de lyste så svakt. Å polere glass løste ikke problemet. Lyktene er veldig dyre, og jeg kjøpte noe Depo greier og det er ikke mye å rope hurra for. Min har 192 hk og det er sprekt nok hvis man bruker turtall. Forøvrig kjører jeg på LPG.
 12. Polske deler?

  Da tenker du vel på bruktdelmarkedet. Det jeg har kjøpt var i esker med papirer. I siste tilfelle var jeg med verkstedeieren til delebutikken for å kjøpe dynamo. Delebutikken i seg selv var nesten som et supermarked på Manhattan der alle kvadratmeter utnyttes helt opp til taket og bare såvidt man kunne gå mellom hyllene og priser på alt. En norsk delesjappe er dessverre en vits sammenlignet med dette, i en liten landsby i Polen. Forøvrig visste "alle" at folk fra Norge har mye penger så jeg fikk betale rikelig. Spesielt til bergingsbilen. Vi kommuniserte på tysk og kona til sjefen på verkstedet skrev regning og kommenterte at dette var da veldig dyrt. Nei, helt normalt kom det fra sjefen uten å se på papiret. Jaja, det var meget hyggelige folk og super service og bilen fungerer så det er greit.
 13. Polske deler?

  Jeg har litt erfaring. Original dynamo fra bilen var ny, måtte byttes på 105 000 km. Polsk dynamo (vet ikke merke), ble kjøpt fordi det fantes ikke dynamo i Norge, og den var rimelig. Tror den kostet 2500. Tilfeldigvis måtte denne dynamoen byttes i Polen fordi jeg presterte en bomgiring til 2. istedet for 4 ved en forbikjøring. Da gikk det noen få minutter så ble det mye støy i maskinrommet og lagrene i dynamoen var skadet. Ladingen fungerte. Ny Polskprodusert dynamo av merket Valeo ble montert. Den kostet litt mindre enn den forrige og pr i dag er km stand 185 000. Det er selvsagt den dyre varianten på 120A. Jeg var naturligvis meget lykkelig over at M54B25 tålte den klønete førerens manøver.
 14. Feil med bmwen min??

  Man kan peile olje på varm motor et par minutter etter at den er stoppet, med peilepinne. Veldig mange bilfabrikanter anbefaler jo å peile ved bensinfylling, og da er man jo ute og kjører. Dette står beskrevet i Volvo instruksjonsbok. Om det er BMW så er vel ikke det noe spesielt med dette.