orala

Medlem
 • Innholdsteller

  276
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om orala

 • Rang
  Kaptein

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestfold
 • Interesser:
  Bil og fly.
 • Kjøretøy
  BMW 525 2001

Nylige profilbesøk

694 profilvisninger
 1. orala

  Dog lykter e60!

  Søk etter SILICA gel på google.
 2. orala

  E24 vil ikke starte etter motorvask

  Problemet i seg selv er kanskje kjent. Jeg fikk advarsel fra BMW forhandleren i 80 åra da disse bilene var nyere. Han sa: Du må ikke ta motorvask på denne bilen. I detalj vet jeg intet. Det var M6, men det er vel nokså likt, kanskje.
 3. orala

  Risting e39

  Har du sjekka hjul for urundhet/høydekast? At du har prøvd 4 sett hjul utelukker ikke det. Hastighet 45-60 er der man ofte kjenner høydekast.
 4. orala

  Pipe/kvitrelyd

  Fikk det anbefalt av en bilmekaniker som har ca 35 års erfaring og holder på fremdeles. Det funket jo.
 5. orala

  Pipe/kvitrelyd

  Jeg brukte silikonspray på reima, men det måtte gjentaes med noen dagers mellomrom. Det funket etter mye spraying. Tror det var på våren etter jeg tok bilen ut av vinterlagring.
 6. orala

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Du er inne på noe der, men de som er bra har stått på i ca 7-8 år. Jeg er ikke hjemme så jeg kan ikke se nøyaktig hvor lenge og antall km kjørt. Forøvrig byttet jeg nettopp bakbremser fordi klossene separerte fra jernet. 10 år og ca 100 000 km. Brembo bak. De nye bremsene kjøpte jeg fra Autodoc og var veldig billig, så da er vel kanskje det noe skrot også, men har ikke merket noe ennå etter 2 måneder.
 7. orala

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Takk til både Kjell Z3 og scoot for gode tips.
 8. orala

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Kjører E 39, men har hatt vibrasjonsproblemer. Vibrasjon ved bremsing blei bra etter å bytte skiver tre ganger. Fikk nye klosser og skiver hver gang hos Biltema. For å bli kvitt ubalanse ved kjøring, byttet jeg felger, kjøpe nye dekk 2 ganger, og nye felger 1 gang. Etter årevis med frustrasjon kjøpte jeg noen gamle brukte skitne felger med 2 dekk som måtte byttes. Dette var det beste jeg hadde kjørt på lang tid, så jeg fikk de balansert på bilen og det er akseptabelt. Ikke 100%, men 97 kanskje.
 9. orala

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Ja, jeg er vel like hysterisk med automatolje. Har 2 biler med automat og har bytta gearolje tre ganger på 128 000 km på 2004 Tahoe. Første bil med automat kjøpt i 1981. Hittil ingen flush, ingen reparasjoner.
 10. orala

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Jeg bruker også longlife, men likevel max 10 000 km. Kall meg hysterisk, men jeg plages hverken med majones eller hinsides oljeforbruk. Det kan jo hende jeg er helt på bærtur og kaster pengene ut av vinduet. Dessuten tror jeg ikke bilfabrikantene er interessert i at bilene skal vare mer enn passelig lenge, de skal stadig selge nye. Gratulerer med ny (brukt) bil.
 11. orala

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Du har vel ikke tenkt å kjøre 25 000 km før du bytter motorolje?
 12. orala

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Jeg ville sagt at dette er det ikke behov for. Jeg har eid og kjørt bil siden 1972 og aldri gjort en motorrens. Jeg bytter olje på 7 500 - 10 000 km. Det er jo heller ikke nevnt i vedlikeholdsplanen på noen bil som jeg kjenner til.
 13. orala

  Pipelyder i X3 E83

  Noen biler har pipelyd / hyling ved fullt rattutslag. Helt vanlig og normalt på litt gamle amerikanske biler. På min E 39 er det ikke noe sånn lyd. Har du sjekket oljenivået på styreservoen?
 14. orala

  Pipelyder i X3 E83

  Jeg ville fått en second opinion. Det er sikkert et annet verksted du kan forhøre deg hos. Pipelyd høres jo ut som en bagatell, men 10 lapper er jo ikke prisen på å fikse en bagatell synes jeg.
 15. orala

  *LØST* Bensin på tennplugger, motor drukner (?)

  Jeg veit ikke om den indikasjonen har betydning. En som har greie på det dukker vel snart opp, men jeg tenkte det samme som du. Hva skjer om du gir gass?