orala

Medlemmer
 • Innholdsteller

  236
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om orala

 • Vurdering
  Kaptein

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Vestfold
 • Interesser:
  Bil og fly.
 • Kjøretøy
  BMW 525 2001

Siste besøkende

463 profilvisninger
 1. Problem med e39 når d regner

  Iflg. mitt innlegg med vanninnsug så skal da fusking forsvinne.
 2. Problem med e39 når d regner

  Håper jeg ikke roter fælt nå, men: Synes å huske at hvis det står vann i brønnen der bremseservoen står, og den har en lekkasje så kan den ta inn vann. Siden det er sug mot motoren vil det komme vann inn i den. Håper ingen ler.
 3. Trenger en oppklaring vedr. dekktrykk. E90

  Dekk og felg bør du absolutt kjøpe på samme sted og ikke langt hjemmefra. Du får pris på det du skal ha montert og balansert. Kanskje må de bytte ut ett eller flere dekk eller felger og balansere i flere omganger før det blir bra. Jeg føler at jeg bodde i dekkbutikken en periode.
 4. Trenger en oppklaring vedr. dekktrykk. E90

  Hvis det er kast/høydeforskjell, altså urundhet er jo det grunn for reklamasjon. Jeg har kjøpt en haug med dekk til 3 biler de siste par åra, og har dessverre opplevd urundhet. Har fått levert tilbake minst 10, 12, 14 dekk da de var urunde. Både dyre og rimelige. Dekktrykket spiller liten rolle, det er ikke det som er problemet. Vanligvis dekket og av og til felgen. Dekkselgerne kan si at du har dårlige bremseskiver og det er grunnen, men det har jeg aldri opplevd. Jeg byttet bremseskiver for å gjøre dekkselgeren tilfreds, men det hadde ingen effekt. Å balansere hjula på bilen gir et mye bedre resultat enn av bilen, men urunde dekk eller felger blir aldri bra. Jeg hadde jo samme problem i våres, nye felger og dekk, men umulig å balansere. Alt sammen returnert. Kjøpte brukte felger og dekk og det var bedre.
 5. Risting i ratt uten brems e91

  Jeg kan nevne min egen erfaring med ubalanse i hjul/risting på E 39. Av 6 sett med hjul siden 2005 har kun ett sett som jeg kjøpte i 2008 vært akseptable. Ingen feil på hjuloppheng/styring/bremser. Siste vår kjøpte jeg nye felger og dekk og balansen var så dårlig at butikken tok de tilbake etter utallige balanseforsøk. Så kjøpte jeg 4 brukte felger med 2 brukbare og 2 dårlige dekk som jeg måtte bytte. Jeg fikk hjulene balansert på bilen i forsøk nr 2. Dette er pr idag de beste hjula jeg har idag. Sommerdekk. Jeg har 2 sett sommerhjul og 1 sett vinterhjul. Problemet er like stort på Tahoe, litt enklere på Camaro. I mine tilfeller er den største feilkilden dekk. Nr 2 er felg. Jeg har 32 hjul og 31 er sånn middels bra. 1 reservehjul fra 2004 er ubrukt, kanskje det er helt fint.
 6. Løst: E46 ratt sentrerer ikke

  Hvis forstillingen skrangler er det nesten helt sikkert slitasje og noen deler som må byttes.
 7. Tråden for BMW med høy KM-stand.

  Meget god ide. Da kan jeg vurdere hvor mange år jeg har igjen med E39. Det kan bli lenge forstår jeg. 183 000 km. M54B25, manuell.
 8. Lufte kjølesystem M57?

  Jeg hadde like symptomer, riktignok E39 525 bensin. Byttet termostat i mai, men temperaturen var like lav og vandrende. Returnerte termostaten og fikk en ny og nå er alt normalt. Ved første leveranse i mai fikk jeg altså en termostat som ikke fungerte.
 9. Strøm til sirkulasjonspumpe E39

  På min bil er den bak radiatoren helt nede på BILENS venstre side. Festet i plastkappa rundt vifta. Den starter med tenning på. Min bil er 525 fra 2001.
 10. Skjevslitte dekk - mulig å bytte om?

  Det blir motsatt hvis de står på felgen. Altså hvis du bytter komplett hjul.
 11. Batteri varsel lampe lyser på E39

  Da er det vel på tide å feste den kabelen som du nevnte. Det kan jo være den.
 12. Batteri varsel lampe lyser på E39

  Post 1 har ikke et problem. Batterilampen/ladelampen skal lyse når tenninga er på. Når du starter skal den slokke for å indikere at dynamoen lader. 14,4V er normalt.
 13. Svidd lukt fra inni bilen

  Har du sjekket eksosanlegget for å se om en plastpose henger fast. Det har nemlig hendt meg. Jeg kjørte over en plastpose som festet seg i eksosanlegget og det stinket.
 14. Ulyd i motoren/utenfor M54

  Synes det ligner på løpe/strammehjul. Jeg byttet alle samtidig og delene var billigst hos BMW dealern.
 15. Castrol olje vs Biltema olje.

  Jeg lurer på hva som fungerer til bilcross.