Basse Lusk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  483
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  1

Basse Lusk last won the day on September 24 2015

Basse Lusk hadde mest likt innhold!

Om Basse Lusk

 • Vurdering
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Trondheim

Siste besøkende

1098 profilvisninger
 1. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Hvorfor har vi ikke selvkjørende fly? Å ta av og lande på en velstrukturert flyplass synes å være en langt enklere øvelse enn å navigere i trafikken. Kan det være at risikoen er for høy, og skadepotensialet for stort? Min redsel for selvkjørende biler i vanlig trafikk er at når teknikken først svikter, og det gjør den, da er det ingen fornuft til å overta styringen, med enormt skadepotensiale. Færre ulykker sikkert, men de som skjer blir uhyggelige. Teknologien mange drømmer om finnes ikke, og er heller ikke teoretisk mulig i dag. Vi kan for lite, og teknologien er uegnet. Da tenker jeg på at roboter og sensorer skal settes i stand til å tolke hensikt i fotgjengeres ansikter. Dette er helt utopisk. Aspergere har en nevrologisk mangel som gjør at de må prosessere informasjon fra ansiktsuttrykk slik en datamaskin gjør. Derfor oppleves de "sen i avtrekkeren", om de i det hele tatt kommer frem til rett resultat. Den normale hjernen prosesserer lynraskt, mye raskere enn en datamaskin kan klare, fordi den benytter ikke struktur og systematikk. Det er en intuitiv prosess. Vi er ikke i nærheten av i gjenskape noe som ligner på menneskelig intelligens.
 2. En haug med diverse felger! Se her :)

  Prisantydning på de to øverste? Edit: Følger du ikke med på tråden din, @turbojugen?
 3. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Kanskje dette kan være av interesse, @Fredrik: Kun 4 av 45 malingsprodukter får godkjent i test
 4. Forsikring. kasko eller ikke?

  Hva med å sette forsikringen på dama? Startbonus er gjerne 50 % nå, selv fikk jeg 60 på min første bil, faktisk. Så bytter du selskap hvert halvår for å øke bonusen raskere. Det er dessuten mulig å veksle mellom kasko og delkasko fra måned til måned, aktuelt hvis du kjører lite i perioder.
 5. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jeg falt umiddelbart for Tesla da den første Model S kom. Endelig en elbil som så ut som en ordentlig bil og var sprek i tillegg. Det var jeg som måtte overbevise venner og kjente om denne nyvinningens fortreffelighet. Så intet hat mot Tesla her, nei. Men Tesla har gjort en del design-blemmer de siste årene, både visuelt og teknisk. Det må man tåle å høre og kunne forholde seg til uten å bli anklaget for blasfemi. Min neste bil blir nok en elbil, men det skjer ikke før den nye batteriteknologien er etablert, som også Toyota venter på.
 6. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Når dørene er lukket blir det tydelig hvor stygg denne bilen er, derfor. Hver gang jeg møter en Model X slår det meg hvor stor og pregløs koloss den er. I stadig mislykkede forsøk på å skape vakre linjer var det en som fikk en briljant idé: Hvorfor ikke droppe linjene fullstendig ... Noen blir sikkert sure nå, men smaken er som baken, så ikke ta på vei fordi om ikke alle synes bilen din er det ypperste av design.
 7. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  Jeg fikk hjelp til å sette på merkene. Dette kan jeg bedre enn deg, sa damen bak skranken, du har så store og mandige hender. Takk som byr, sa jeg. Resultatet ble perfekt. Stoppet to ganger av politiet i rutinekontroll samt EU-kontroll uten kommentar. Ikke la regelrytteri styre livet ditt.
 8. Tipper ingen har foreslått ADVOKAT foran og LAWYER bak.
 9. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  ... og tipper uttaket koster mer med det nye navnet? Elbilforum har en debatt her.
 10. Rense skinnseter - hva bruker jeg?

  Jeg bruker skinnrens og balsam fra Ikea, beregnet til deres skinnmøbler. Det som er godt nok til stua bør være godt nok til bilen, tenker jeg.
 11. Fredriks alternative bimmerstråd

  Så ikke en eneste elbil på min tur i Tyskland nylig. Mine tyske venner lo godt av elbilsatsingen. Et aspekt jeg ble oppmerksom på, er den høye strømprisen de har der. I Norge lønner det seg å kjøre elektrisk på grunn av billig strøm og dyr bensin/diesel, men i andre land er det ikke stort å spare.
 12. Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har nettopp booket en demotur med i3, så jeg er på ingen måte motstander av batteribiler på det personlige plan. Det er de store linjene jeg ser på her, og i det perspektivet er elbilsatsingen et underlig skue. Når stat og næringsliv går sammen om å drive frem en spesifikk teknologi, vil det gå utover noe annet. Prinsipielt er jeg tilhenger av at fremskrittene skal drives av valgene hver enkelt gjør for seg selv, fordi det sikrer en nær optimal utnyttelse av ressursene (og det er det beste for miljøet også). Subsidiert teknologi fremstår som et bedre valg for den enkelte fordi prisen ikke gjenspeiler kostnadene, og dermed velges den fremfor annen teknologi som i det store bildet ville gitt en bedre ressursbruk. Når den enkelte får rabatter ved kjøp og bruk av elbil, betyr det at regningen for rabattene betales av andre. Gratis for elbilisten betyr ikke at det er gratis for fellesskapet. Dette får ubønnhørlig konsekvenser for effektiv utnyttelse av ressurser, og vil være dårligere for klima og miljø på lang sikt. Norge har en fjerdedel av elbilparken i Europa. Det er ikke på grunn av særnorske forhold at bilprodusentene satser på batteribiler. Når jeg nevnte Bilderberger-konferansen, var det fordi den gir næringslivsledere og politikere mulighet til å danne en felles oppfatning om fremtiden. Politikere hadde aldri vedtatt ambisiøse mål med stans av salg av nye fossilbiler om x år, om de ikke var rimelig trygge på at produsentene kan levere. Ei heller hadde produsentene vedtatt tapsbringende prosjekter om de ikke var rimelig trygge på hva politikerne ville gjøre. Dette handler om fremtiden, ikke tilstanden her og nå. Det er slike ting politikere og næringslivet diskuterer seg frem til i uformelle fora. Konspirasjon? At folk snakker sammen betyr ikke at de konspirerer. Det må gå an å stige opp fra den ene grøften av blind naivitet, uten å falle i grøften på andre siden der verden styres av konspirasjoner. Bilderberger-konferansen har vært avholdt i 70 år, det er ingen hemmelighet. Det som er hemmelig er hva som blir sagt. Dens betydning for de store linjene i politikken er udiskutabel.
 13. Fredriks alternative bimmerstråd

  Hverken teknologi eller klima- og miljøhensyn kan forklare satsingen på elbiler hos de store produsentene. Det er alltid økonomiske hensyn som teller mest. Men elbiler er i utgangspunktet tapsprosjekter for produsentene, så hvor er økonomien? De multinasjonale selskapene får et nytt sugerør i statskassen ved å satse på elbiler. Atter en gang har staten og multinasjonale selskaper gått sammen om å tappe fellesskapet for midler. Selskapene sitter ikke på hver sin tue og tar avgjørelser om de store linjene isolert på hvert sitt styrerom. De møtes på årlige konferanser sammen med representanter for verdens land og regjeringer, som for eksempel Bilderberg-konferansen. Her stakes kursen ut for fremtiden. Alle som kan tenkes å komme i maktposisjon er representert, ikke bare regjeringen, men altså opposisjonen også, så selskapene vet i grove trekk hva de kan vente seg av ulike regjeringer i fremtiden. En slik forutsigbarhet er gunstig når milliarder skal satses på fremtidig utvikling. På den negative siden finner vi mangel på demokratisk kontroll, mangel på markedsstyrt og teknologidrevet utvikling, og altså slusing av midler inn mot de multinasjonale selskapene.
 14. Fredriks alternative bimmerstråd

  Interessant å lese en turists betraktninger. Men stolpediagrammer er ikke nok til å overbevise meg om at folk kjøper Tesla og suv-hybrider på grunn av miljøet. Et slikt resultat kan man få om undersøkelsen gjøres på landsmøtet til MDG. For alle andre er det rabatten som teller. Uten subsidier forsvinner elbiler fra salgsstatistikkene i Norge også. Det er helt ufattelig at Norge subsidierer et amerikansk selskap for å holde liv i en utdatert teknologi. Batteribiler har ingen fremtid. Det er meningsløst å kjøre rundt med hundrevis av ekstra kilo som til alt overmål må lades av strøm som fraktes langveisfra, når den samme strømmen kan produseres direkte i bilen. Fremtiden er atomdrevet. Ett gram tilsvarer 28 000 liter bensin. En fremsynt regjering hadde heller bevilget pengene til mer forskning på thoriumreaktor og fusjonsenergi.
 15. Det er vel bare å prøve? Ellers, siden du uansett skal bruke TUNE2AIR, hvorfor ikke bruke nettradio fra mobilen? Kan styres med knappene på rattet, og kanal og programinfo/sangtittel vises på bilens skjerm.