fxslin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  581
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  5

Alt postet av fxslin

 1. Alpina dynamic, orginale eller kopi?

  Jeg tar sikkert feil. Mener at jeg har lest at alpina dynamics kun kom i 19» og oppover.
 2. Ah det med snøen i felgen tenkte jeg ikke på! (Facepalm) Det vil jo forklare hvorfor ristingen forsvant mens «luftskip» følelsen besto! Takk!!
 3. Hei! Jeg har vært en relativt passiv forum leser en god stund nå. I mens så har jeg lekt litt med tanken med å poste litt info om bilen min og mine små oppgraderinger som har blitt gjort og skal utføres. Mest for å kunne spørre dere om tips og triks underveis i dette eviggående prosjekt. Samt bidra litt til mangfoldet av biler her på forumet. Det hele startet slik: Jeg har lenge hatt veldig sansen for X5 (E53 og E70) med pga andre prioriteringer så var jeg egentlig ikke på markedet for ny bil. Men hadde dog et par bilsøk finn.no søk gående for å følge med. Lang historie kort: Da sto jeg plutselig der med en stock 2002 BMW E53 US importert (2006) med miles på speedometeret men i veldig god teknisk stand og utseendemessig bra. Jeg lurte lenge på om jeg var gal som gikk etter "moroa" framfor det fornuftige ( jeg har alltid hatt litt sansen for biler med karakter, har tidligere hatt en boble fra 1973 og en 1996 Jeep TJ Wrangler med softtop ) Har selvsagt en del planer med bilen etter å fulgt med på diverse forumer: * Fikse skjønnshets feil og klassike E53 lyter (f.eks bagasjerom lokk) - blir vel aldri ferdig med dette * Fikse pixel feil - done * Nye frontlykter - done * Hvite baklykter+sideblink - done * Bytte ut business cd/radio med en Android unit (2din) + rygge kamera (lager egen post om dette etterhvert) - done * Bytte cdplater hoder bøtta med en bøtte uten dette - done * Bytte sidespeil med asperical blind sone speil - done * Wrappe/lakke interiøret (har en test folie på nå fra kina, den er dårlig så den skal av) - ikke done * Større sommer dekk (19" eller 20") - ikke done * Større vinter hjul (19" med 255/50) - done * Aluminums stigtrinn - ikke done * Titan nyrer + luftinntall - ikke done Slik så bilen ut når jeg overtok den: Slik ser den ut i dag: Noen bilder av 2 DIN Android enhet som under installasjonen (dere kan også skimte testen av folien på interiøret): Da bilen er i daglig bruk, så haster jeg ikke av gårde med modifseringer.
 4. Da kan jeg vel konkludere er hellrat'en (jada har døpt om Hellrot'en, meget stolt over det fantasifulle navnet!), har sett sin siste isbane kjøring for i år. Fikk en uventet mulighet til å kjøre litt på et jorde på kløfta denne lørdagen. Banen er ikke er lang, men dog morsom å kjøre på og ganske krevende da den både heller opp og ned, samt sideveis i svingene. Så jeg møtte da opp der noe forsinket og oppdaget at det var litt labert oppmøte, så hadde banen til dels helt for meg selv. Moro! Klar til dyst! Etter en del runder med lek og noen pirutter. Så endte jeg slik, som man bør og hør ved slik kjøring. Ble raskt dratt ut igjen av traktor og fikk tatt en rask inspeksjon på standplass, altså tilsynelatende greit ut. Men ble så tilbudt å "låne" (en betaler 300kr så kan en kjøre alle biler som er på stedet) 4wd trekker, slik at jeg kunne sleppe meg litt mer løs med tanke på fart og kjøre litt mer bajas! Fikk så da denne med rådet: "Denne er veldig lett!" Var en meget morsom bil å kjøre, kjente godt at den spratt sidelengs på dumpene i svingene og at noe skjedde over "bakketoppene"... Kjørte bare ut en 3-4 ganger med denne Men på vei hjemover så merket jeg at Hellrat'en hadde det ikke godt etter banekjøringen, bilen ristet og gynget fælt (bilen sluttet å riste etterhvert). Brukte vel i praksis 2 felter (kjentes slik ut) hele veien hjem, trenger vel ikke å nevne at jeg tok svært rolig hjem med noen "sjekk stopper". Var egentlig litt lei bil når jeg kommer hjem, men måtte ta en liten inspeksjon for så se om jeg kunne se årsaken. Fant fort ut at jeg har punktert/lekkasje i høyre fram demper og at venstre demper synger på siste vers. Og at eksos anlegget har løsnet fra bakre gummi feste sitt. Men kunne ikke se noe som direkte forklarer "ristingen" (edit: det kjentes ut som at jeg hadde alvorlig kast i et av hjulene), tok en kjapp visuell titt på foringer med "brekkstang" fant ingen som var "lealøse". Men uansett, så fort snøen forsvinner så var det planlagt å investere noen timer i denne bilen og klargjøre den for sommer sesongen. Den opprinnelige planen var: oppgradering av bremser (ventilerte for bremser) skifte av termostat det sedvanlige rust fiklingen Nå må jeg legge til bytte av dempere/fjærer på alle 4 hjørner. Jeg gjerne imot noen tips på billige men ok TUV godkjente sett, dette er å blir en budsjett bil som jeg ønsker å holde i teknisk OK stand og kan brukes som en alternativ DD/lekebil. Tar også gjerne imot tips på hva jeg skal se etter mtp denne "ristingen" jeg opplevde... PS: beklager lite action bilder, jeg var alene i dag. Men har noe GO pro video, så vi får se om det kommer noe ut av det etterhvert.
 5. Lek på isbane i dag! Som resulterte i ødelagt bil.... så blir noen timer i garasjen framover:-/
 6. Ikke så mye å si, bortsett fra veldig KULT!
 7. Den store finn.no tråden.

  Rett inn på Street Outlaws der der:-)
 8. Ikke bare jeg som er lei vinteren skjønner jeg Godt dere er foran tidskjema på enkelt områder!
 9. Ah! Gratulerer med dagen!!!
 10. danskiii's E21. Oppdatering 18.03.18

  Dette tåler vi og setter pris på! Selvom vi ikke alltid like flinke til å skrive tilbake, så tror jeg nok at mange oss følger med! So keep up the good work!
 11. Prosjekt F82 M4

  Denne har gått meg hus forbi. Gratulerer, dette blir bra! Gleder meg til å følge tråden når du får den. BTW: enig med @Frode D ang fargevalget på leppen.
 12. Hehe, dette tror jeg ikke helt på. Folk som oss som steller og styrer med bilene våre finner alltids noe å fikse/forbedre:-) Men veldig ok ha å den følelsen, er da man begynner å se etter et nytt leketøy:-)
 13. Så vidt jeg vet så var dette en OEM kule som kom fra BMW, men jeg husker ikke detaljer på hvilken modell den dukket opp på (kanskje noen andre her på bimmers kan bakgrunnen bedre enn meg) Men den er kortere og veier en god del mer en vanlig kuler (ca 150g). Den skal visstnok bidra til "shortshift" feeling og øke "drivers performance" i følge BMW Den har blitt populær som aftermarket upgrade på flere BMW'er da gjerne også med lys inne kula. Så kort og godt et eksempel på et produkt som består tidens tann. Jeg hadde den på 2.8'er og har den på Z3M'en nå og jeg trives veldig godt med både lengde, form og vekt på den. Spesielt under aktiv kjøring. Men den er ganske dyr i OEM form, mener det var rundt 600-900kr på GS avhengig av rabatt humøret deres Link til en variant av den på GS: https://www.gsbildeler.no/nettbutikk/bmw_3_serie-e46-touring-330dm57n/etk_delekatalog-giroverforing/girkule_original__25117896886__175301
 14. M44 - tomgangs problemer

  Hei Da har min lekebil (97 Z3 med M44) fått litt issues som jeg trodde var relatert til kulde variasjonene i det siste. Symptomene er følgende: Starter fint, men hoster og harker (og den prøver seg på et par smell i potta) og dør ut etterhvert på tomgang. Dør også ut ved kjøring på lavt turtall, men holder jeg den på 2000+ og får jeg kjørt den varm så virker som den "kommer" seg. Når den er varm virker som den går helt fint og normalt igjen. Jeg mistenkte først at det var batteri/dynamo problemer, da den hadde fungert helt fint før jeg av ulike grunner ikke brukte den på 8-9 dager og den ble stående i kulda. Så batteri er ladet opp og jeg har også sjekket spenning med på batteri med og uten motor i gang. Da fikk 12.58 og 14.38, noe som jeg tenker er innenfor. Tenkte deretter at det kanskje var noe kondes problemer, men virker ikke som det er det heller (full tank osv er blitt forsøkt). Ser at jeg må bruke litt på dette ( skal se om jeg kan få lest av noe feilkoder i dag, men vet av erfaring at som oftes så får jeg ikke noe vettugt av disse eldre Z3'ene). Så jeg lurer litt på om noen av dere kan tipse meg litt om hva jeg bør se etter. Jeg har tenkt på disse "synderene": falsk luft / luftmasse måler cam position sensor tomgangsregulator Veivhus ventil Håper noen av dere kan komme med noen innspill på ting jeg bør se etter og gjerne rekkefølgene på hva jeg bør se etter. Takk på forhånd.
 15. Forsatt litt for kaldt til at jeg orker å stå ute i garasjen å skru så mye om dagen. Så både Hellroten og Z3M får være i fred for mine 10 tommeltotter. Hellroten blir brukt så mye som det lar seg gjøre, selvom jeg må innrømme at i den kulda så vi har nå. Så tar jeg helst i3 eller E70'en som begge tillater meg å sette meg inn i en forvarmet bil. Men har hatt et lite problem med Hellroten i det siste og det var at girkula løsnet mer og mer. Kom av flere ganger under iskjøringene. Så var på utkikk etter en billig erstatning. Jeg er stor fan av ZHP girkule, men jeg er ikke så interessert å bruke altfor kr på en lekebil (KR renner ut alikevel på viktigere deler). Men kom over grei skinnkule til 120kr på ebay som som lignet ZHP i formen ihvertfall, så jeg lot det stå til og bestilte en. Ble positivt overasket da den ankom, etter laaang tid. Kvalitets følelsen var bra, og skinnet kjennes bra ut, men helt klart noe lettere en orginal ZHP. Men ellers veldig lik i form og høyde. Er jo som kjent fort gjort å bytte slik girkuler på BMW, spesielt når den som sitter i er helt løs. Alle festene unntatt en var knekt, ikke rart den lekte glippe leken under aktiv kjøring. Ny kule smatt raskt på plass og føles helt grei ut. Spent på om jeg merker forskjell når sommerbilen tas ut dvale, der har jeg orginal ZHP kule. (Ser at jeg må virkelig ta en vårstell på Hellrot'en når kulda gir seg). Ellers så ligger det et sett med bremser fra en Z4 i garasjen som venter på bli montert på Hellrot'en, samt at jeg fikk bestilt småting nå i disse salgsdagene som GS kjører for tiden. Så når kulda og snøen forsvinmer, så blir det lange dager med mindre oppgraderinger og fiksing på både mine biler og venners Zed'er. Ellers så kan jeg avslutte med at M44 motoren i Hellrot'en oppfører seg helt normalt om dagen og tomgangsproblemene har forsvunnet helt. Så jeg håper det var kondens relatert... Ser at jeg klarer å lage en stor post av ingenting
 16. M44 - tomgangs problemer

  Bare oppdaterer med litt info: Min M44 oppfører seg forsatt helt normalt for tiden, men prøver å få brukt den litt mer jevnlig nå. Så det kan jo kanskje være en årsak.
 17. Helt rått! Ganske imponert nå @Thundercoil! Dette er ikke bare en gave til bilen, men også prosjekt tråden. Noe som alle vi som følger også får glede av å lese om! Utrolig glad for å kunne være en del av et slikt miljø!
 18. Dette er en understatement!! Tenk så mange biler som er der ute som med litt TLC vil kunne både «skinne» og være til nytte igjen! Men bra for oss entutiaster da:-)
 19. Utrolig bra arbeide!!!
 20. Dette begynner å ta form! Fint å være litt foran skjema tidsmessig, man møter jo alltid på noe som tar litt lenger tid en planlagt i slike prosjekter. Veldig morsomt å «følge» dere på dette prosjektet!!!
 21. Noe gikk feil med dagens måkeøkt....
 22. Skjer ikke så mye om dagen. Blir mest måking av all den snøen..... Men kan jo gi en litt update på at Hellrot'en har begynt å trøble litt med tomgangs problemer. Som kanskje noen av dere har sett av posten min på teknisk. Det morsomme/kjedelige er at jeg er ikke den eneste med M44 motor som sliter med dette, så forhåpentligvis finner en av oss ut av det... Slenger med et lite vinterbilde:
 23. Nei, var egentlig rett fram å få de av. Bare husk å markere hvor de satt, så slipper du å justere så mye i etter tid. (husker ikke om det var noe merke der fra før akkurat nå) Tipper hele jobben med å rense nedi der kan gjøres på en drøy halvtime.
 24. M44 - tomgangs problemer

  Jeg har rett og slett ikke rukket å jobbe med min bil. Men den grønne til @b-havers så skal visst nok den være sjekket og funnet i orden. @And-reas har du sjekket/byttet din? Men min har begynt å oppføre seg normalt igjen, etter at jeg begynte å bruke den daglig igjen. Eneste nå er at den kan finne på stoppe etter 2-3 min når den kald på tomgang. Håper få litt tid til å se nærmere dette snart. Men bør vel få lest av feilkoder først....
 25. Du vet det sikkert, men i de "flensene" nedover a-stolpen så går det noe drens hull/rør som skal lede vannet nedover til dørpakning sitt drens hull. Disse har lett for tette seg og dermed så renner vannet i bilen bak plast panelet ved foten og under teppet. Jeg fikk åpnet mine drens rør med litt WD40 og luft, samt at jeg kjøpt nye dørpakninger. Jeg kan sjekke med min "pusher" om han har flere OK dørpaknings sett liggende, hvis du vil? Ellers så vet jeg hvem jeg skal snakke med når jeg begynner med termostat, vannpumpe osv... på min røde Du har gjort alt jeg planlegger gjøre på min! Ang. tomgangsproblemene, så har symptomene forsvunnet fra min. Eneste forskjell nå er at jeg nå bruker den daglig igjen, men går fint ved kaldstart. Men den kan forsatt finne på å stoppe etter 2-3 minutter, mens den er kald. Men det er slutt på harking/pesing ved kjøring. Noen tanker på hva det kan være?