fxslin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  178
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av fxslin

 1. Hei! Jeg har vært en relativt passiv forum leser en god stund nå. I mens så har jeg lekt litt med tanken med å poste litt info om bilen min og mine små oppgraderinger som har blitt gjort og skal utføres. Mest for å kunne spørre dere om tips og triks underveis i dette eviggående prosjekt. Samt bidra litt til mangfoldet av biler her på forumet. Det hele startet slik: Jeg har lenge hatt veldig sansen for X5 (E53 og E70) med pga andre prioriteringer så var jeg egentlig ikke på markedet for ny bil. Men hadde dog et par bilsøk finn.no søk gående for å følge med. Lang historie kort: Da sto jeg plutselig der med en stock 2002 BMW E53 US importert (2006) med miles på speedometeret men i veldig god teknisk stand og utseendemessig bra. Jeg lurte lenge på om jeg var gal som gikk etter "moroa" framfor det fornuftige ( jeg har alltid hatt litt sansen for biler med karakter, har tidligere hatt en boble fra 1973 og en 1996 Jeep TJ Wrangler med softtop ) Har selvsagt en del planer med bilen etter å fulgt med på diverse forumer: * Fikse skjønnshets feil og klassike E53 lyter (f.eks bagasjerom lokk) - blir vel aldri ferdig med dette * Fikse pixel feil - done * Nye frontlykter - done * Hvite baklykter+sideblink - done * Bytte ut business cd/radio med en Android unit (2din) + rygge kamera (lager egen post om dette etterhvert) - done * Bytte cdplater hoder bøtta med en bøtte uten dette - done * Bytte sidespeil med asperical blind sone speil - done * Wrappe/lakke interiøret (har en test folie på nå fra kina, den er dårlig så den skal av) - ikke done * Større sommer dekk (19" eller 20") - ikke done * Større vinter hjul (19" med 255/50) - done * Aluminums stigtrinn - ikke done * Titan nyrer + luftinntall - ikke done Slik så bilen ut når jeg overtok den: Slik ser den ut i dag: Noen bilder av 2 DIN Android enhet som under installasjonen (dere kan også skimte testen av folien på interiøret): Da bilen er i daglig bruk, så haster jeg ikke av gårde med modifseringer.
 2. Kan jeg unngå denne knappen hvis jeg kobler meg til radio sin strøm? Min er jo 97 modell, så jeg antar at den kan ha samme "problem". Problemet mitt er at jeg har ikke noe smart sted å ha den tiny enheten, har ikke askebeger. Men kan vel skjule den under armlenet, men den bør jo være brukandes under kjøring Så her må det tenkes litt. Har vel egentlig lurt til på noe ala Anycar AL-1080C eller lignende. Som kan være skjult, så bruker jeg tlf som nettradio.
 3. Nå begynner det virkelig å bli bra her! Utrolig hva lysene gjøre med utseende!
 4. Dette var faktisk intersant. Hva mener du med hardlinking? Er det via FM bånd? Jeg har drevet å forsket litt på dette med å koble til en blåtann på AUX ingangen, tanken var da å få mulighet til å spille av spotify, nett radio osv via denne. Og til slutt: bare fint med litt ekstra info i tråden min. Er jo derfor jeg er her for å lære og få tips!!
 5. Noen ganger så dukker det opp spontane muligheter. Jeg har alltid hatt en svakhet for Alpina felger og spesielt Alpina Dynamics Og ønsket meg veldig dette til Z3'en og har fulgt med på finn.no en stund. Men Z3 2.8L har håpløse ET behov og nesten ingenting passer både org. eller replica, så det har liksom aldri dukket opp noe til en anstendig pris. Jeg tror det bare var Z8 i Z familien som kunne bli levert med Alpina Dynamics orginalt men da med 19" eller 20". Alpina Dynamics ble vel aldri levert/laget orginalt med 18"? Men her om dagen dukket det opp et sett replica staggered 18" Alpina Dynamics med ET'er som faktisk kan passe min Z3. Så jeg måtte bare slå til, selv om jeg egentlig hadde planlagt å fikse de felgene jeg allerede har. Så nå ligger det et sett med Alpina Dynamics i garasjen og venter på litt kjærlighet og stell. Tror at det kan bli veldig rent og ryddig på min bil.
 6. Husk "no pictures? It didn't happen!!"
 7. Ah, trodde det gjaldt alle varianter av pre-facelift modellene. Takk for svar!
 8. Dette er som å lese mine tanker om vår 16 I3 (hatt den siden slutten av november). Vi er fornøyde med vår bil, den er i daglig bruk som pendle bil til Oslo og jeg bruker den mye på ettermiddagen iforbindelse med unger og deres aktiviteter. Men iphone app'en suger, krasjer ofte og er generelt ganske treg. Så den er skuffende.
 9. Liten update bare sånn for å vise at noe "skjer" selv om det er kaldt og mørk om dagen:-) Driver å ser litt på felgene som fulgte med Z3'en og legger en slagplan for disse om dagen. Dette er noen så vidt jeg kan se "Vertini Hennesey" felger (nå gjetter jeg fælt, men de ligner veldige under dippen). Felgene er dekket med sort plastidip så denne måtte av for å se tilstanden under. Som fryktet så er masse krakelringer og tull under klarlakken, men "leppene" er fine og lar seg polere pent opp igjen. Men disse krever nok litt arbeid for å få pene igjen, men en tanke for disse begynner å ta form... Med plastidip: Delvis "pælt" av dippen: Men kanten ble fin og blank igjen etter litt enkelt poleringen, så det er håp!
 10. Denne virket fornuftig priset, så sant tilstanden er som forespeilet. Litt plukk er det jo her og der selvsagt med disse E53'en. Og girkassa er vel et svakt punkt på disse pre-facelift modellene?
 11. Personlig så liker jeg at det er litt kontraster/overganger her og der. (Altså slik din bil er nå) blir ikke lakket plast veldig utsatt for steinsprut og slikt? Hm, Jeg har lakka plast på mine.... hmm må ut å sjekke dette utsagnet på min bil.
 12. Ser veldig bra ut! Løfter fronten mye. jeg synes 21" holder på disse her, men da med skjermbreddere. Har du disse? Mener at Alpina hadde 21" hjul til disse i en periode (mulig jeg husker feil)
 13. Hva er det som egentlig gjenstår nå? Interiør detaljer? Synes den begynner å bli farlig nærme "strøken" nå!
 14. Spent på dette her! Turte aldri å gjøre noe slikt på min da jeg hadde den. Dette blir et sikkelig løft når du er ferdig!
 15. Fikk satt meg ned og sjekket litt på realoem.com nå på delenr på E70 kontral E71. Ikke matchende delenr og store forskjeller i design også faktisk. Men ellers takk!!! Du bør vel kunne få noen kr på finn.no for dem, hvis du gidder?
 16. Det hadde vært knall om du kunne. Skal sjekke litt ikveld om de er samme på e70 kontra e71. Lørenskog er en kort tur fra ski
 17. Dette ble fint!! Mye mer "clean" utseende nå. Hva skjedde/skjer med de gamle stigtrinnene? (Er det samme delenr på e70/e71?)
 18. Ja, det er moro. Står riktig nok i garasjen i dvale om dagen. Gleder meg til våren nå:-) Men det er et par ting til som må plass før jeg er fornøyd: speilet på passasjer siden er knekt, har bestill ny innmat. Så den er på vei. Nye glass i speilene (ligger klart i dele hylla) Motor isolasjons platen (ligger klart, mer for kaldt til å montere ) taket (er i kontakt med en kar om dette) oppussning av felgene (så langt det lar gjøre). ++ en masse små ting som er bestilt som f.eks skrue deksler til CD43 radioen. + at jeg nekter å installere noe DAB greier på denne bilen, så jeg ser litt på ulike løsninger for å streame nettradio fra tlf via bluetooth. Lurer også litt på installere en short stub antenna, da FM nettet stenges ettterhvert uansett.
 19. Godt å se at ting er på stell igjen. Bra å se at motivasjonen forsatt er på topp! Skulle ønske jeg hadde tilgang på varm garasje, så jeg kunne stått å kost meg litt vedlikehold selv!
 20. Takker! ja, dette er dyre biler, men jeg fikk såpass bra innbytte på mine biler at jeg slo til. Var engetlig på utkikk etter noe nyere når jeg først skulle bytte ut E53'en. Men som du sier det er dyre biler og det var ganske mye å spare ved å ta en E70 og praktisk sett få samme bil. Og jeg er sånn idiot som kjøper bil med hjertet, dessverre:-) Dessuten så er E70/E71 de tøffeste bilene, dermed basta Tror og håper at du blir fornøyd med din!
 21. Ligger noen få bilder i tråden min: http://bimmers.no/forums/topic/803571-1997-z3-e367-28l-2013-e70-30d-x-drive-m-sport/?page=8#comment-3164699 Jeg holder mest på med prosjekt bilen min da. Men har noen mindre mods planer for X5 når våren drar seg til
 22. Gratulerer med ny fin bil:-) Kjøpe nettopp tilsvarende bil selv, har ikke gjort så mye mods selv ennå. Så her skal jeg følge godt med på hva du gjør og lære litt
 23. Oj, nydelig bil!!! Morsomt med slike biler, her skal det følges med. Liker at du har laget deg en tidsplan, da er sjansen for litt hyppig oppdateringer
 24. @gabz Har du sjekka med http://www.eksosanlegg.no/avd-vestby/ i vestby? Jeg vurderte dem når jeg hadde E53'en og planla å gjøre noe med stussene på den. Virker som de har litt erfaring og tar småjobber. F.eks noe sånt vurderte jeg med E53'en: http://www.eksosanlegg.no/gallery/x5-e53-3-0-d-2003/
 25. Tørka litt støv, mens jeg venter på sol og sommer!