fxslin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  197
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av fxslin

 1. Takker! Ja, det har vært stille her en stund , fritiden har gått mest til oppussning av kjøkken her i hjemmet. Men jeg mottar stadig litt deler nå og da. Så delehaugen til Z3'en vokser forsatt Når det blir litt varmere og lysere dager, så skal det bli litt kos med montering av disse (jeg orker ikke dette når det er kaldt og mørkt, liker når jeg kan ta meg god tid og pusle litt, er jo tross alt en hobby). Når det gjelder de andre bilene så "går" disse som de skal i det daglige, merker at jeg nesten konsekvent velger i3'en når jeg skal ut på småkjøring. Den er en helt ypperlig "bybil" og gjør jobben bra! X5 skal inn på en liten garanti jobb til uka, da jeg har fått en "skrapelyd" i girspaken når den går fra "D" til "P". Dette er visst nok en kjent/vanlig feil og gikk rett på garantien (veldig fornøyd med forhandler her). Har også noen planer om å kjøre "all black" på den etterhvert med sorte nyrer og sort vindus lister.
 2. Hei! Jeg har vært en relativt passiv forum leser en god stund nå. I mens så har jeg lekt litt med tanken med å poste litt info om bilen min og mine små oppgraderinger som har blitt gjort og skal utføres. Mest for å kunne spørre dere om tips og triks underveis i dette eviggående prosjekt. Samt bidra litt til mangfoldet av biler her på forumet. Det hele startet slik: Jeg har lenge hatt veldig sansen for X5 (E53 og E70) med pga andre prioriteringer så var jeg egentlig ikke på markedet for ny bil. Men hadde dog et par bilsøk finn.no søk gående for å følge med. Lang historie kort: Da sto jeg plutselig der med en stock 2002 BMW E53 US importert (2006) med miles på speedometeret men i veldig god teknisk stand og utseendemessig bra. Jeg lurte lenge på om jeg var gal som gikk etter "moroa" framfor det fornuftige ( jeg har alltid hatt litt sansen for biler med karakter, har tidligere hatt en boble fra 1973 og en 1996 Jeep TJ Wrangler med softtop ) Har selvsagt en del planer med bilen etter å fulgt med på diverse forumer: * Fikse skjønnshets feil og klassike E53 lyter (f.eks bagasjerom lokk) - blir vel aldri ferdig med dette * Fikse pixel feil - done * Nye frontlykter - done * Hvite baklykter+sideblink - done * Bytte ut business cd/radio med en Android unit (2din) + rygge kamera (lager egen post om dette etterhvert) - done * Bytte cdplater hoder bøtta med en bøtte uten dette - done * Bytte sidespeil med asperical blind sone speil - done * Wrappe/lakke interiøret (har en test folie på nå fra kina, den er dårlig så den skal av) - ikke done * Større sommer dekk (19" eller 20") - ikke done * Større vinter hjul (19" med 255/50) - done * Aluminums stigtrinn - ikke done * Titan nyrer + luftinntall - ikke done Slik så bilen ut når jeg overtok den: Slik ser den ut i dag: Noen bilder av 2 DIN Android enhet som under installasjonen (dere kan også skimte testen av folien på interiøret): Da bilen er i daglig bruk, så haster jeg ikke av gårde med modifseringer.
 3. Nå hadde jeg 2002 3.0i så motor messig kan jeg ikke si så mye om 3.0d. Men kort sagt dette er dyre biler å eie enn snittet, hvis man ikke kan gjøre mye selv. Jeg i stemmer alt som blir sagt tidligere i tråden her, girkasser anbefales ofte flushes før 150K km. Hadde selv problemet med bremse kalipper som tok kvelden som Hawkon88 nevner, ubehagelig opplevelse på motorveien. Ellers så er E53 et knirkemonster, utrolig mange interiør lyder og jeg brukte lang tid på fikse disse (95% kommer fra bakluka, både øvre og nedre del). Dog så er en del av disse ute å kjøre og det er lett få tak i deler. Jeg kjøpte f.eks lykter, felger og dekk ganske billig på finn.no (og på dette forumet). Vi var svært fornøyd med vår, men den krevde konstant oppmerksomhet og var i øvre klasse for driftutgifter.
 4. Den har blitt lekker! Hvor kjøpte du grillen din? Blir noe en E70 med lignende grill etterhvert
 5. Vedrørende om du skal bruke forsikring eller ikke så kan vel ingen her gi deg et definitivt svar, spesielt ikke undertegnende da jeg ofte tenker med "hjerte". Men kanskje jeg kan bidra med noen punkter å fundere litt over: - Hva er tidshorisonten på bilen? Skal du ha den lenge, så er det kanskje verdt å bruke litt kr på den. - Hva er teknisk tilstand på bilen ellers? Dumt å bruke mye penger på lakk når kanskje det kommer andre store utgifter, noe som gjør at du "føler deg forpliktet" på en måte til å ta disse også hvis en investering i lakk jobb er gjort. - Hvor lang tid tar det deg å komme opp igjen på dagens % på forsikringen, hvis du bruker forsikringen til dette. Altså regne sammen mnds utgiftene totalt, kontra å ta en litt større egen kostnad nå. Jeg forsto det slik at du er ganske nevnenyttig, så kanskje veien ved å fikse litt selv på lakken + evt. rust arbeidet og deretter foliering er en gylden middelvei? Dette ble litt mange tanker, håper du finner noe verdi i posten min
 6. Dritt kjipt med slike idioter! Får håpe at du finner en god løsning på det.
 7. Du er ikke alene om å vente....... Klør i fingra pusle "på" og kjøre med Z'en (riktignok bare en Z3'er da) her huset også:-)
 8. Så veldig grom ut! Interiøret ser også fett ut
 9. Nei, jeg har kun tilgang til å styre låse og låse opp der også. Takker, det ser slik ut som det gjør på I3 vår. Tipper min bil er akkurat litt for gammel for webasto styring.
 10. Hm, ser jo ut til å matche min liste. Hvilken årsmodell har du, kan det være noe der som skiller selv om man har samme utstyrskode?
 11. Knall setter pris på det!
 12. Det har jeg også gjort. Tjenestene som kommer opp under "Available services" etter sist oppdatering er følgende: Assist info plus Assist my info Assist emergency call Automatic teleservice call BMW info BMW mobile care BMW online Door unlock E-mail Floating car data FCD Further information on POI Hotline Internet Online album info Online contacts Online country info Online search Routes Vehicle finder Får sende en mail til BMW tyskland og forhøre meg litt. Tror dette bunner i at jeg mangler 6AP eller 6AK kodene.
 13. Sjekket nå litt mer nå hva som ikke funket og funker. Internett funker ikke, men RTTI ser ut til å fungere. Får ihvertfall oppdaterte trafikkmeldinger. I BMW connect app'en så har jeg kun tilgang til: Kontroll av "lock/unlock doors" Vehicle finder Samt sende destinasjoner til bilen (rute planlegger) Jeg har kjøpt "teleservices" + "Online/assists" pakken på tyske BMW connected. Har følgende utstyrspakke basert på VIN nr: 6AA Bmw Teleservices 6AB Control Teleservices 6FL Usb-/audio Interface 6NF Ext.con.of The Music Play.i.mobilph 6NR Apps 6VC Control Combox 609 Navigation System Professional 612 Bmw Assist 614 Internet Preparation 615 Extended Bmw Online Information 616 Bmw Online 620 Voice Input System 633 Prep.mob. Ph. Business Litt skuffet at jeg ikke kan styre webastoen på min bil. Bruker det hele tiden på I3'en til kona.
 14. Jøss, nå skjer det ting:-) Det ble veldig bra dette her! Tøft gjort å kappe i org. deler, jeg hadde stressa litt med det!
 15. Det burde jeg selvsagt ha opplyst om i forrige post. Har kjøpt den tilgangen og da fungerte det meste. Bare ikke lys, horn og klima styringen.
 16. Da har jeg fulgt oppskriften i denne tråden og fått min tysk importerte bil (2013 E70 - prod 2012-11-01 ) lagt til på tyske connecteddrive portalen og lagt inn appen på tlf. Selve prosessen fungerte smertefritt, jeg ble til og med oppringt fra BMW i Tyskland hvor de ba meg sende egenerklæring på nytt med tysk adresse da jeg hadde satt norsk adresse der i farta (La bare inn tysk adr på selve registreringen av den tyske profilen min). Men jeg får kun opp muligheten til se hvor bilen er (hvis jeg er innenfor 1.5km) og låse/låse opp bilen i app'en. Internett og andre ting fungerer relativt bra (bare tregt som f...). Er dette fordi jeg ikke har: 6AP Remote services 6AK ConnectedDrive services At jeg ikke f.eks kan fjernstyre webastoen (fungerer fint med nøkkelen)? Eller finnes det veier rundt det?
 17. Har vel egentlig ikke så mye å bidra til tråden din. Men ønsker kun å oppmuntre deg til å forsette postene dine Leste igjennom hele den monstertråden din om E28 du satte i stand forrige uke og den var en "real page turner". Spennende (jakten på oljetrykk, godkjenning osv...) og lærerikt. Håper jeg får andledning til å se på bilene dine en dag i framtiden!
 18. Sier bare en ting: helt nydelig! Den fargen er utrolig fin!!!
 19. Hm, det er i hvertfall nok plass bak og under spilleren min. Jeg får forske litt til og tenke litt mer på behovene mine, kan ikke huske at jeg faktisk hører på radio når jeg kjører Z3 (er jo nok god lyd ellers). Ellers så klarte jeg ikke å la være å teste de nye felgene, så jeg tok en kjapp runde for å sjekke fitment. Synes det ble fin "klassisk" og en anelse sporty look. Så er det bare å lande dekkmerke og størrelser!
 20. Gratulerer med å få bilen i hus! De endestussene kommer de med noen sportpakke kanskje? Jeg har de også org og jeg har m-sport. Men nyere bil.
 21. Kan jeg unngå denne knappen hvis jeg kobler meg til radio sin strøm? Min er jo 97 modell, så jeg antar at den kan ha samme "problem". Problemet mitt er at jeg har ikke noe smart sted å ha den tiny enheten, har ikke askebeger. Men kan vel skjule den under armlenet, men den bør jo være brukandes under kjøring Så her må det tenkes litt. Har vel egentlig lurt til på noe ala Anycar AL-1080C eller lignende. Som kan være skjult, så bruker jeg tlf som nettradio.
 22. Nå begynner det virkelig å bli bra her! Utrolig hva lysene gjøre med utseende!
 23. Dette var faktisk intersant. Hva mener du med hardlinking? Er det via FM bånd? Jeg har drevet å forsket litt på dette med å koble til en blåtann på AUX ingangen, tanken var da å få mulighet til å spille av spotify, nett radio osv via denne. Og til slutt: bare fint med litt ekstra info i tråden min. Er jo derfor jeg er her for å lære og få tips!!
 24. Noen ganger så dukker det opp spontane muligheter. Jeg har alltid hatt en svakhet for Alpina felger og spesielt Alpina Dynamics Og ønsket meg veldig dette til Z3'en og har fulgt med på finn.no en stund. Men Z3 2.8L har håpløse ET behov og nesten ingenting passer både org. eller replica, så det har liksom aldri dukket opp noe til en anstendig pris. Jeg tror det bare var Z8 i Z familien som kunne bli levert med Alpina Dynamics orginalt men da med 19" eller 20". Alpina Dynamics ble vel aldri levert/laget orginalt med 18"? Men her om dagen dukket det opp et sett replica staggered 18" Alpina Dynamics med ET'er som faktisk kan passe min Z3. Så jeg måtte bare slå til, selv om jeg egentlig hadde planlagt å fikse de felgene jeg allerede har. Så nå ligger det et sett med Alpina Dynamics i garasjen og venter på litt kjærlighet og stell. Tror at det kan bli veldig rent og ryddig på min bil.
 25. Husk "no pictures? It didn't happen!!"