mcbanan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    96
  • Ble medlem

  • Sist besøkt

Om mcbanan

  • Vurdering
    Fenrik

Profile Information

  • Kjøretøy
    BMW 523i
  1. Med tanke på det som har skjedd med Olsen Bil, ville eg ha sjekke denne bilen nøye før eit eventuelt kjøp
  2. Er det pumpa som er gåen i ditt tilfelle? I ni av ti tilfeller er det elektronikken som er gåen, ikkje sjølve pumpa/ hydraulikkenheten. Etter det eg har forstått. Du kan fint køyre utan modulen mens den er på reparasjon, så lenge du dekker til litt med alufolie så det ikkje kjem drit inn på kontaktane. ABS, ASC/DSC og speedometer vil ikkje fungere, men så lenge ein er bevisst på det går jo det fint. Eg antar at det er ABS-modulen som er gåen i mitt tilfelle, så har no skrudd den ut og klargjort den for sending til modulemaster. Har pakka inn hydraulikkenheten og kontakten med alufolie, slik at eg kan bruke bilen i mellomtida. Etter det eg har forstått er ikkje dette eit BMW-spesifikt problem, men eit problem med mange Bosch modular frå denne tida. Dog BMW gjorde ikkje oss eigarar nokon tjeneste ved å plassera modulen omtrent 7cm frå eksosmanifolden.. Så skal oppdatere her med tidsbruk og pris, slik at folk kan sjå det ved søk på google osv. Prisane på nye modular og rep.kit er jo fullstendig forbi all fornuft, så reparasjon er nok det beste alternativet.
  3. Hei, den feilkoden har ikkje eg. Men er mange feilkilder i modulen, og feilkodane er ikkje alltid så nøyaktige. Iflg. diverse forum ihvertfall Regner med at du veit at modulemaster og andre firma fikser desse modulane for ein relativt rimelig sum? Styrevinkelsensor er eg usikker på om eg har? Eg har sånn variabel styring, kjem ikkje på navnet i farten. Men når eg går inn på den i diagnosen kjem eg ikkje inn. Det har eg aldri gjort, heller ikkje før feilen kom. Edit: skal seiast at eg har ein håndholdt diagnose-sak, ikkje Inpa osv. Men kjem inn på dei andre aktuelle modulane.
  4. Har sett eindel G30 rundt i byen i det siste, og kan ikkje sei at det vekker noko "må ha" begjær. Som nevnt over her er det mykje som minner om Avensis. Ser rett og slett litt uproposjonert ut. F10 derimot, den eldes med verdigheit
  5. Hei! Den første skikkelig varme dagen her i Bergen, for eit par veker sidan, var eg så heldig å få besøk av abslampa i dashbordet. Kom etter ein 30 minutters køyretur, når eg stoppa bilen og starta den igjen. Kom heim, sjekka koden som sa "speed sensor rear left". Sletta den, og når eg sjekka på nytt dagen etterpå var alt OK. For å være sikker tok eg ut sensoren, rensa den og holet litt, og monterte den tilbake. Men neste gang eg brukte bilen, kom lyset og koden tilbake når bilen var god og varm, og eg stoppa og starta den igjen. Kjøpte ny Bosch-sensor og monterte den idag. Renska godt inne holet med bremserens før eg monterte. Tok bremserens på ein q-tip som eg holdt inn mot hjullageret mens eg snurra rundt for å reingjere godt. Så tok eg ein kebab-run for å sjekke om det gjorde susen, men lyset og koden kom like forbanna etter eg stoppa og starta bilen når den var blitt varm. Tenker då at det tyder på abs-modulen? Fikk tips om hjullageret og, men kan ikkje sei at eg høyrer noko frå det, og hjulet går like greit rundt som på andre sida. Når eg får feilkode på sensoren venstre bak, så fungerer ikkje speedometeret, sidan det brukar den sensoren for å lese farten. Men når eg les av live-data viser alle sensorane 2km/t når bilen står stille. Ville tru at ein sensor som var gåen eller hadde ledningsbrudd ville vist ein anna verdi? Og når eg går under livedata for motoren mens eg køyrer, får eg sett farten eg har. Bruker ikkje den samme sensor, eller er det ein på f.eks girkassa og? Synsing mottas med takk
  6. Hei! Har lasta ned imaget til Otis, og no er kabel ankommet frå den fjerne østen. Får ikkje installert driverane som fulgte med kabelen, stemmer det at eg må slå av autensiering av drivarar for å få dei installert?
  7. Ok, eg er ikkje sikker på om det lar seg gjere eller ikkje. Eg veit ihvertfall at eg må fram i motorrommet for å lese ABS kodar Men har du overgang er det jo kjapt å sjekke.
  8. På den årsmodellen har han sikkert den gamle koblingen i motorrommet og? Må bruke den for å få tilgang til dei fleste moduler, er ikkje mykje ein kan bruke OBD porten til.
  9. Du må få tatt diagnose Hvis du ser i den store diagnose-tråden er det sikkert nokon nær deg som kan hjelpe deg med det. Kamsensor gir ikkje motorlampe, men vil vise på diagnose. Skal være svakt undertrykk i oljepåfyllingen når motoren går, men kan være feil med veivhusventilasjonen allikevel.
  10. Veldig godt fornøyd med min Creator C310, kjøpt på ebay for 3-400. Får gode tilbakemeldinger på nettet og.
  11. La om til sommardekk idag, Style 66 med nye Goodyear Eagle F1. Støysvake og null sporing, slik eg håpte
  12. Jøss, standard understell? Trenger jo ikkje senk på desse bilane da, ser jo kjempebra ut Og standard understellet er jo utruleg behagleg å køyre med. Eg har 17" style 66 liggande som skal på om ei veke, og var bekymra for om eg kom til å trenge senk, men med mindre din bil er unntaket ser det ut som eg kan spare meg for den utgiften
  13. Ser veldig bra ut! Dette er 18" felger, sant? Du har originalt sportsunderstell?
  14. Hei! Ønsker å kjøpe 17" til e39, enten originale BMW felger eller merker av god kvalitet. Type AC, Alpina, BBS o.l I bergensområdet, ellers må ein være villig til å sende
  15. Tusen takk til Otis for jobben med å distribuere diagnoseprogrammer Har installert Vmware-imaget her nå, heilt supert.