dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  139
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om dopus

 • Vurdering
  Løytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Rogaland
 • Interesser:
  bil.motor,data,teknologi,hifi
 • Kjøretøy
  2013 BMW 520D Touring

Siste besøkende

372 profilvisninger
 1. Da har jeg bestemmt meg for å ta en slik test hos NAF. Tror ikke dem finner noe jeg ikke vet fra før av, men HVIS dem finner noe så hadde jeg nok angret på at jeg ikke tok testen hvis feilen hadde blitt funnet etter at garantien var gått ut. Takk til dere som svare meg i tråden!
 2. Har en 2013 bmw 520d touring som er kjørt ca 107000 km. Bilen blir 5 år i midten av februar, og da går jo som kjent nybilgarantien ut på bilen.. Har tenkt litt på om eg skulle ta en garantiutløpstest hos NAF, men har den egentlig noe for seg med tanke på hva denne koster! Bilen var inne til "stor" service i fjor høst. Og feilene bilen har hatt i mitt eierskap er jo ikke noe man "finner" på en slik test. En gåen luftbelg ser man jo med en gang, feilmelding på egr dukker jo opp med varsel i dashbordet.. Sikkert andre her som har utført en slik garantiutøpstest. Hva er deres erfaringer?? Har man "tjent" inn igjen testen???
 3. F10/F11 tråden

  Er i hverrtfall slik på min prelci f11 2013. Står den i drive med foten på bremsen durer den mye mer enn hvis den står i park. Må ha et eller annet med at man setter drivverket i spenn, og at man da belaster eksokoppheng mere. For på min så kommer duringen fra eksosen.
 4. F10/F11 tråden

  Hei. Har begynnt å irritere meg over noe bilen min har begynnt med i det siste. Har en f11 med automatisk bakluke....og automatisk rollo cover eller hva det nå heter.Rolloen blir løftet opp og ned av noen skinner på hver side av bagasjerommet, med en eller annen form for elmotor. I det siste har denne rolloen begynnt å stoppe halvveis nede når jeg lukker bakluken eller bakluke vinduet. og jeg hører et lite klunk fra venstre side av bilen.Det skjer ikke hver gang men la oss si 2 av 3 ganger. Opp går alltid helt fint, det er ned som er problemet. Når rolloen ikke går ned så sperrer det for deler av utsynet ved rygging...så det er en smule irriterende. Noen andre F11 eiere som har opplevd noe lignende.. hva var eventuelt løsningen??? Er det meningen at disse skinnene skal smøres på noen måte??? I dag oppfører den seg normalt igjen (etter at jeg hadde bestillt time hos bmw forhandler, da bilen enda har en måend igjen av garantitiden). Var minus grader i går og på lørdag.....da rolloen ikke ville ned. I dag er det 3-4 pluss. Kanskej det har noe å si?!?!?!?!!!
 5. Hjelp!Jeg gir opp min E39 2,2 ,starter ikke..

  Nå har ikke jeg så god peil på bmw 2.2 motorer. Men før jeg kjøpte min f11 520d hadde jeg en saab 9-5 2.0T som oppførte seg til tider veldig likt det du beskriver.Spesielt på varm bil så kunne du kinne den i en halv evighet uten å få start. Det viste seg å vævre veivaksel giver som tullet. Det var ingen feilkoder å lese ut. Men vil tippe at den 2.2 literen sikkert har veiv eller kam aksel giver for å vite hvor stemplene er (på vei opp eller ned)
 6. F10/F11 tråden

  En kjapp innføring i hvordan kode f10/f11 Trykk her!! Liste over funksjoner og hvordan disse kodes: Liste i pdf format
 7. F10/F11 tråden

  Det er enkelt å kode . Finnes oppskrift på nettet. mulig du må gjøre det for hvert kjøreprogram. Når jeg kodet det på min f11 så er det for standard/comfort kjøreprogrammet, bruker jeg eco programmet så må jeg alikevel inn og skru av manuelt med knappen. Ikke noe problem for meg da jeg bruker comfort kjøremodus 96 prosent av tiden jeg bruker bilen!
 8. Laste ned kartoppdatering?

  https://www.bmwmvideos.com/bmw-navigation-updates-latest-bmw-road-map/ her inne ligger det link til filer .x filer lagret på mega ..bare å laste ned og åpne x filen i et x programm
 9. Laste ned kartoppdatering?

  Har funnet next 2018-1 kartene på nett også ( og generert fsc code selv....gooogle det så finner du ut hvordan), men husker ikke helt hvor jeg fannt dem. Skal se på filene når jeg kommer hjem fra jobb, om dem inneholder en link eller readme fil med nedlastings loakalasjon.
 10. Bmw f11520d lekkasje/fuktighet i vestre bakdør

  Hei Jass. Takk for svar. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen hos meg. I hvertfall ikke som kan merkes som fuktig gulv eller tilsvarende. Hadde bilen inne hos min lokale BMW forhandler, og det var fuktsperren som var problemet. Akkurat hvor eller hvordan, vet jeg ikke. men den blir i hvertfall skiftet på Garanti. fikk verkstedtime dagen etter at jeg var borte og snakket med dem. Problemet er nå funnet, del er bestillt og bilen skal inn igjen for å få skitet fuktsperren på fredag.
 11. Gummimatte F10/F11

  Har skiftet på min i sommer pga hull i nærhet av gasspedallen. da var bilen kjørt litt over 100 000 km. Tror ikke forrige eier har skiftet matter.(matte design fra prefacelift). Kjøpte nye orginale matter på GS, og satser på at disse holder nye 100 000 km.
 12. Oppdaget til min store forundring at oppbevarigslommen i venstre bakdør er våt. Og når jeg åpner bakdøra så drypper det vann fra bunn av døra. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen, men utpå utsiden. Gulv og seter var heldigvis tørre, har også sjekket høyre bakdør, den var også tørr. Ja. Har sjekket vinduet. Det var igjenlukket. Noen som har opplevd lignende???? Siden bilen er under garanti, så blir det en tur innom forhandler på mandag. Hadde vært greit å vite om mulige årsaker til lekkasjen, og om dette er et vanlig problem
 13. F10/F11 tråden

  Hvis bilen har slagside etter en dag eller to uten bruk (slik som min hade forrige romjul) så er det belgen som lekker. Har du fortsatt garanti så fikser dem det rask hos en bmw forhandler. hvis bilen er utenfor garantitid og du kan skru litt, så skal det ikke være så veldig vansklig å skifte belgen selv. Belger fra Airnot (tror jeg dem heter) skal visstnok være bedre og billigere enn orginal. Dem har tillegg en guide på hjemmesidene sine på hvordan man skifter dem.
 14. F10/F11 tråden

  neste gang er jo bilen utenfor garanti tiden...så kanskje jeg skulle tatt en tur til GS da. Walkabout. han på verkstedmottak påstod at jeg hadde fått 20 prosent rabatt (husker ikke om det var på deler eller om det var på totalprisen). Vil jo bare ha "stemplet i boka" Slik at garantier og slikt varer ut årene dem skal. Så hvis det er ting utenom vanlig service, som bremser osv så kan jeg skifte det selv. ( det gjorde jeg med bakbremsene...som fikk stryk på forrige eu kontroll pga rust (blir brukt for lite)))
 15. F10/F11 tråden

  Det var den som har alle filte og inspeksjon i tillegg til oljeskift og bremsevæske, ble ikke funnet noe ekstra ordinært. Han på verkstedmottaket sa den servicen pleide å være hver 4 år ca, ved normal kjørelengde. Min er gått 107000. Neste service er om 2 år eller et gitt antall kjørte km. og den var visst ikke så omfattende, den "lille" servicen kostet bare ca 6500. Hadde jeg kjøpt ny bil så hadde jeg nok gått for service avtale ja, men ved kjøp av bruktbil så kan en jo være heldig å finne en bil med service avtale, men det hadde dessverre ikke min da jeg kjøpte den.