dopus

Medlem
 • Innholdsteller

  173
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om dopus

 • Rang
  Løytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Rogaland
 • Interesser:
  bil.motor,data,teknologi,hifi
 • Kjøretøy
  2013 BMW 520D Touring

Nylige profilbesøk

512 profilvisninger
 1. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  Takk for info
 2. dopus

  Speilkappe lakkering ca pris???

  Skaden ser slik ut!!
 3. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  hehe, vet at det programmering/flashing av ecu/dde. Hadde ustyr til å gjøre det på min gamle saab. Men der tok vi ut styreenheten og programmerte den . koblet til egen mekket strømforsyning og brukte styreenehetens bcm tilkobling. Den tok kun 3-4min å programemere. Tenkte egentlig på om man må ha ekstern strøm når man skal utføre flashing av DDE via OBD2. Et fullladet batteri varer jo mye mer enn et kvarter.
 4. Er det noen her som har lakkert speilkappene på ny.?? Oppdaget til min store irritasjon at noen har r vært borti speilet da bilen min stod parkert på jobb. Nin som har fått lakker sin speilkappe og vet sånn ca pris?? Fargen er saphire black metallic
 5. dopus

  M performance power kit til 520d 163hk

  Toppfarten er jo so regel elektronisk begrenset. Eller begrenset av utveksling i bakaksel og girkasse. Tror ikke min 520d øker topphastigheten ved chipping. Det er i tilfelle veldig marginalt. (bmw kittet til min bil inneholder heller ikke større bremser)
 6. dopus

  M performance power kit til 520d 163hk

  Hvofor skulle det i det hele tatt være nødvendig å skifte bremser, når man ikke endrer vekt eller topphastighet på bilen. Kjekkt med bedre bremser, men er ikke nødvendig bare pga endret effekt.
 7. For å svare på mitt eget spørsmål.! Høyttalersettene som passer F serie biler men ikke F10/11 har høyttalere som er skrudd fast i stålet i døren, F10/11 Og en del E serie, blant annet E60/61 har høyttalerene skrudd fast i dørpanelet / dørtrekk. Festene er derfor ikke plassert på samme plass på høyttaleren. Denne passer F10/11 og E serien (hvor høyttaler er montert i dørtrekket, IKKE i stålet): Mens denne passer resten av F serie biler (hvor høyttaler er montert i selve stålet i døren):
 8. Kikker også på oppgraderingssett til min f11 med basic (ingen orignal diskant i dørene og ingen forsterker i bagasjerommet) Ønsker meg noe som er litt bedre enn standard (men uten å trekke opp kabling til ny forsterker). Har sjekket litt og det finnes jo litt av hvert å velge i ute på det store internettet. Fannt et kit , MATCH MS 83C-BMW.2 - Plug and Play BMW som står passer Fserie bmw, men av en eller annen grunn er ikke F11/10 med i kompabilitets oversikten. Leser man innstallasjonsinstruksene så ser man at det er komponent høyttalerene som ikke er F10/F11 kompatibel. Hva kan være årsaken til dette? Jeg vet jo at til min bil med basic så må jeg skaffe meg diskant holdere i dør/speilhus. men det må da være en annen grunn enn dette?? Noen som vet?
 9. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  Vet at dette er en litt eldre tråd, men håper trådstarter fortsatt er på forumet og kan svare meg på et par spørsmål Hvor lang tid tar kodingen? Det er vel kun snakk om å kode dme? Er det innstillinger som må tas backup av og restore etterpå??
 10. dopus

  E90 320i starter ikke. Tom for ideer nå

  Nå er ikke jeg noe BMW motor ekspert, men hadde et tilsvarende problem på en Saab 9-5 2.0t som jeg hadde. Da hadde veivakselgiver tatt kvelden. Da kunne du kinne så mye du orket på starteren uten anntydning til tenning. Kanskje det er noe tilsvarende på bmw sine motorer.
 11. dopus

  F10/F11 tråden

  Hvis du har garanti fra bmw eller forhandler så hadde jeg klaget på lykten som det er dugg i. Fikk skiftet begge mine på garanti når bilen var rett i underkant av 5 år!, men min bil er norsk solgt og har 5 års garanti. Det er vel 12 års garanti på rust/zink slipp. Fikk også fikset dette på 2 av dørene på min også. på garanti!
 12. dopus

  Klovnen sin f11

  Opplevde noe lignende i vinter. Da hadde en kar vært borti frontfangeren på min bil med en vw transporter, MEN han skreiv lapp.Så enten har jeg vært heldig og møtt på en av få som faktisk er ærlig og legger igjen lapp, eller så har noen sett han. Velger å tro det første.
 13. dopus

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Oljeskift, med filter på automatkassa er jo annbefalt selv om den har såkalt lifetime fill. Men flushing har i enkelte tilfeller ført til mer problemer enn det har løst, pga flushen har fått dritt til å løsne som igjen har tettet oljekanaler o.l. Rett og slett at man har vært uheldig og ikke fått ut all dritte flusningen har løsnet. Kommer nok til å å få byttet olje og filter på min 8hp450 kasse etter hvert, men ikke flushe. Skal få ut ganske stor andel av oljen hvis den får stå og dryppe av seg over natta. kontra bare tappe av og fylle.