dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  94
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av dopus

 1. Rust på seteramme er et vanlig problem. Da jeg kikket på brukt bmw f30/31 gjorde jeg litt research, og en gjenganger på kjente feil var rust på seteramme. Har du fortsatt garanti på bilen hadde jeg tatt turen innom forhandler. Det bør etter min mening gå på garanti.
 2. Har en 2013 520D touring. Og vurderer en slik performance pack, med effektøkning til 200HK fra BMW. Dere som har fått et slikt kit innstallert....fulgte det med målepapirer, spesielt med tanke på utslipp, og at bilen er godkjent for å tåle den økte effekten. Tenker jo å få den nye effekten inn i vognkortet, nå får man jo ikke ekstra avgift lenger pga effektøkning, men Satans Vegvesen må vel alikevel ha papirer på at bilen ikke forurenser mer med den økte effekten. Så fulgte det med noe slike måle/tuv papirer med kitet???
 3. I dag morges da jeg skulle kjøre til jobb, fikk plutslig bilen det for seg at det var en hindring bak den i følge pdc systemet/ryggesensorene. Det er høyre side bak som viser hindring (som den ikke har). Den viste det samme også da jeg parkerte på jobb selv om det ikke er noen hindring der. Har kjapp sjekket at det ikke ligger noe å dekker til sensorene, men dem var fri for dritt (blader eller lignende) ER det noen som har vært borti noe lignende? Går det ann å resette pdcen på en eller annen måte??
 4. Nei.. Idag var det vel 5-6 pluss grader. Får se om det kun var et engangstilfelle. Skulle det gjenta seg så får ec ta en prat med bavaria.
 5. Hadde tenkt å ta turen til bavaria etter jobb, men da virket sensorene normalt igjen. Merklig. Får ta turen innom forhandler hvis det skjer igjen. Er fortsatt garanti på bilen.
 6. Hei. Har bestillt og fått noen led ryggelys som jeg vil teste på min F11. Men skjønner ikke helt hvordan jeg får tilgang til lyspæreholderen.Disse sitter jo i bakluken. Har tatt vekk coveret som dekker over varseltrekant/førstehjelpspute, men der er det bare tilgang til bremselyspæren, ut i fra det jeg kan se. Hvordan får man tilgang til rygglys pæren????
 7. Hmm så mye arbeid for å skifte to stk pærer. Hmm. Den på videoen var jo selvfølgelig en f10. Men prinsippet er vel kanskje det samme.
 8. Ingen som har skiftet disse pærene, og vet hvordan?
 9. Noen som vet hvordan man skifter ryggelyspærene på en F11??
 10. Peilepinne på min 520d 2013 i hvertfall.
 11. 2013 f11 520d Mens jeg har hatt den... Kun et halvt år: Luftbelg høyre side bak. Skinn løsnet på lårstøtte på sportssete. Det vil si at det hadde hoppet ut av festet under puten. Begge deler fikset på garanti
 12. Vanlig problem dette tydligvis. Min 5er er ca 4år 100k km og i dag stod den nede på dekket på høyre side. Kjørte innom bavaria og dem skifter belgen på garanti, Samme dag som jeg var innom. Det er god service.
 13. Eller ta en kjøretur på ca 40 min. Så lang tid bruker min f11 på kartoppdateringen
 14. Orginal programmvare. Men dem kan selvsagt se at den er "tuklet" med.
 15. Så flott å høre. Dem funket perfekt for meg også. Kjøpte koden en plass og lastet kartene ned gratis fra den andre plassen... Og prisen for fsc koden er den rimligste jeg har funnet.
 16. Nå som mørketiden er annkommet, så må jeg si at jeg er litt skuffet over min F11 2013, med tanke på ryggelysene. Synes disse er særdeles dårlig til å være en relativ ny bil. Er det noen som vet om det finnes ryggelys pærer jeg kan bruke med hvitere/mer lys. Hvordan fungerer Ledpærer med tanke på varmeutvikling og feilmeldinger? Noen som har prøvd andre pærer enn standard pæra?
 17. På min F11 med NEXT navi systemet så hoppet jeg fra 2013->2016 direkte....og for et par uker siden 2016-2->2017-1 Tror det skal gå helt fint. Er jo bare kartdata, endrer jo ikke navi softwaren.
 18. kostet meg 10 pund for en fsc kode på nett. fannt en egen link til kartene. Koden ble levert ca en halvtime etter bestilling..og fungerte utmerket. Brukte denne siden. Prisen på 10 pund var kun for fsc koden. Karter :trykk her for link
 19. link til side som har linker til kartene : Trykk Her!!
 20. Bmwnavipro.com Kjøper unlock kodene fra linken over. Billigste jeg har funnet og fungerer i hvertfall utmerket på min 2013 f11 Kartene til dem forskjellige systememe finner man hvis man googler litt. linkt til motion europe 2017-1 preorder
 21. fikk hverken avslag eller bedre vilkår da jeg opplyste til storebrand at jeg hadde alarm, fikk beskjed om at det var så vanlig med alarm at man ikke fikk noen ekstra fordeler , men det var hos Storebrand, andre selskaper kan ha andre policier.
 22. Forrige eier av min 5er har bare maskinvasket bilen...og det viser godt i lakken i form av vaskeriper. Og som din forhandler sa til deg. For å fikse dette så må bilen poleres (da fjerner man noen micron av klarlakk laget, hvor ripene sitter), og deretter beskyttes med en skikklig voks, eller sealer.
 23. Koster er til for å sope med (på bakken) ikke for å VASKE med. Man bruker en slik: Vaske vott i microfiber eller noe noe tilsvarende Og det er for å unngå riper i lakken.
 24. 5 gram avvik skal ikke være merkbart. Det var i hvertfall den beskjeden jeg fikk da jeg jobbet på delelageret hos en bilforhandler. La om en del dekk der. Prøvde jo selvsagt å få balanseringen i null. Men hvis maskinen sa 10 og 5gram for eksempel, og man limte på korrekt vekt . og kjørte maskinen på nytt og fremdeles fikk for eksempel 0 og 5gr så var det godt nok. og skal ikke være merkbart. Maskinen vi brukte var ganske avansert. med en slik utdrager for limvekter som piper når man er langt nok inne på felgen. slik at vektene blir plassert korrekt. Ellers var makskinen hel digital, med forskjellige programmer (skjulte vekter) osv. Vi fikk samme resultat om man spennte opp felgen på nytt og kjørte den på ny. Til trådstarter. Det har vel ikke havnet noe dritt inni dekket??.Skal VELDIG mye til, men man vet jo aldri. Vi brukte oppspenning i senterhullet med konen ytterst.
 25. Alarmen gikk på min 5 serie da jeg skulle skifte til vinterdekk. Var ikke mye lyd i den. Går det ann å kode inn at den bruker lydhornet også altså???. Noen som har oppskriften. (har kabel og programm).