dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  121
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av dopus

 1. Prøver å fjerne oksidering og hvite flekker fra takrailene og vinduslister i alu. Lurer i den forbindelse på om disse har en clearcoat utenpå eller om det er alu. Har prøvd med ultimate compound fra meguiars, og den tar noe men ikke alt. vill metalpolish virke på disse railene, eller er det bedre å kjøpe enda grovere polish??
 2. Ble fin glans etter vask og sprayvoks (sonax carnauba spraywax), kjappt å påføre og pent resultat. Holder vel til neste vask.
 3. Stemmer det er en 2013.Forhandleren jeg kjøpte bilen av har undersøkt litt. Viste seg at området var lakkert tidligere på garanti på grunn av rustboble rett over bakfanger. Lakkverkstedet som utførte garantijobben hadde dokumentert forrige skade med bilder, så boblen jeg har fått nå må anses som ny rustskade. Min lokale bmw forhandler har nå fått info og bilder, og har nå søkt om utbedring på garanti. Får svar i neste uke. Veldig kjappt respons fra forhandleren jeg kjøpte bilen av (ALD bruktbil i Oslo)
 4. Var innom den lokale bmw forhandleren i dag. Fikk opplyst at området har vært lakkert tidligere. Og at jeg måtte ta det opp med forhandleren jeg kjøpte bilen av. Bmw mente rusten skyldes dårlig forarbeid av dem som har lakket område tidlige. Har tatt kontakt med forhandleren som jeg kjøpte bilen av på mail Så får vi se hva som skjer. Fikk IKKE opplyst at den skulle være omlakkert i det området da jeg kjøpte bilen. Venter på svar fra forhandler.
 5. Var en tur og snakket med vårt lokale bmw forhandler. Fikk vite at ansvarlig person for rust garanti / utbedring var på ferie fram til onsdag, men ut i fra det dem så så regnet dem med at det var garantisak, men må vente til onsdag for å få det 100% bekreftet.
 6. Bilen er 2013 utgave, og derfor fortsatt under 5 års garantien, så jeg regner med at dem fikser dette på garanti. Men det er jo irriterende når det er ingenting man kan gjøre for å unngå det. Det har jo ikke skjedd pga ytre påvirkninger. Takk f or tipset anngående skiltplate. Skal sjekkes ved neste lakkrens/voksing.
 7. oppdaget boble i lakken på den smale stripen mellom dør og hjulbue venstre side bak. Blir en tur til Bavaria på mandag, så får vi se hva dem sier. Bilen er fortsatt under garanti.
 8. Da var sommer storvasken tatt. Avfetting clayklut tørk glaze fuzzo syntetisk voks Ble brukende resultat oppdaget en prikk som antagligvis er en rustboble. Så det blir en tur innom Bavaria på mandag. Er jo garanti enda på bilen.
 9. Bruker bmw sin skinnrens/smøring. Den tok i hvertfall missfarging fra dongeri bukser. Har også hørt at det kan være lurt å gå over setene med en steamer for å åpne porene i skinnet, og på den måten få en mer dyptvirkende rens ved bruk av skinnrens.
 10. Samme greia som i bensineren da? Som selger på bavaria prøvde å selge til meg som twinturbo motor. Trodde faktisk at den 525d hadde to stk turboer etter "liten turbo som mater en større" prinsippet. Men da lærte jeg noe nytt i dag også.
 11. Twinturbo?? Eller er det jeg som har missforstådt??
 12. Det er vel avhengig av årsmodell. 525d dem første årene var 3 liter 6er men ble senere endret til 2 liter biturbo. Husk at girkassen på 525d med 3 liter ikke er den samme som på 530d. den på 525d er, etter det jeg har skjønnt, den samme som på 4 sylindrede utaver (520d,525d) og da er vel max dreiemoment på rundt 500 nm
 13. Da var bakbremser skiftet (mangel på pkk). Gikk for orginal skiver og klosser. Gikk greit med El-håndbrekket når det ble satt i service mode med Ista-D. For dere som skifter selv. Auto hold, fungerte ikke med en gang etter skiftet, men etter å ha rullet et par km kunne plutslig slås på igjen,
 14. arnott sine luftbelger skal visstnok være bedre enn orginal belgene fra bmw, slik jeg har skjønnt det ut ifra det jeg har funnet av info på nettet.
 15. http://arnottinfo.com/manuals/A-2780.pdf hadde samme problem som deg. Min ble skiftet på garanti (2013 modell)
 16. En kompis bestillte for meg hos GS og fikk da rabattt på orginaldeler. Så har bestillt orginal (2delt) skiver og orginale klosser. ble 1500 dyrere enn uorginalt, men da vet jeg i hvetfall hvilken kvalitet det er.
 17. Fikk annmerkning om rust på skivene bak på min 2013 F11 da jeg hadde bilen på PKK. Har i dag hatt av skivene og sand/glassblåst disse, og fikk fjernet rust og glassering, målte dem til en god millimeter over minstemål, så disse er nok godkjent og bør gå i gjennom etterkontrollen uten problem....men tenkte jeg skulle skifte disse i løpet av året uansett. Da jeg hadde av skivene så la jeg merke til at disse er todelt med alu og stål del. Har vært inne på GS og kikket og ser at ettermarked skiver og klosser er ganske mye rimligere (klosser 7-800 i stdet for nesten 1800) og skriver er ca 700 billigere pr stk). Lurer i den forbindelse på om noen har prøvd zimmermann skiver og Bosch klosser på sin F10/11. Har skjønnt det slikt at ettermarkeds skiver er 7-800 gr tyngre enn oem. Er dette merkbart på kjøreegenskaper?
 18. ellers så er det slik det var på Saaben jeg har (reservebilen min hehe) Da den var nesten tom for strømm, så hadde den nok strømm til å slå inn releet for lysene, når releet slo inn sankt spenningen, og relet slo seg av. Dermed økte spenningen igjen nok til at relet slo inn igjen...og slik forsatte det. Releet av og på i rask rekkefølge. JEg brukte startkabler og da forsvant klikkelyden og bilen fikk nok strømm til å slå på rellene og, starte bilen, for deretter å ta en god kjøretur for å lade litt. (batterilader senere på dagen) Batteriet fungerer fortsatt helt utmerket
 19. Da har sommerfelgene fått seg en vask og et lag med fusso syntetisk voks (i mangel på skikklig felgvoks), og bilen har fått seg en vask.Klar for vår og sommer
 20. Du vet vel at brusholderen er under DEKSELET forran girspaen, og ikke mellom sete og midtkonsollen Gratulerer med flott bil.
 21. Ble en liten vask i ettermiddag. Var jo plussgrader, 😀
 22. Hei! Har merket at eksosen vibrerer litt på tomgang, noe som forplanter seg i chassises og kan føles inne i kupeen, og faktisk høres på utsiden av bilen. Hvis jeg setter foten på enderøret til eksosen forsvinner vibrassjonslyden, bilen er ca 4 år /100k km. Har lest litt på nettet og enkelte har skiftet vibrasjonsdemper på eksosen. Men er ikke dette bare døvekt? den kan vel ikke bli slitt??? Skal sjekke gummi opphenget itl eksosen også, og eventulet skifte disse. Er det noen andre her som har opplevd lignende problem? Hvordan løste dere dette??
 23. Da fikk 5eren seg en liten vintervask.. Får i hverfall byttet ut saltet
 24. Hadde bilen på eu kontroll hos NAF, og i den forbindelse så spurte jeg om dem kunne kikke litt på eksos opphenget.. Om det var noe slitasje? Men det var ikke noe dem hadde lagt merke til ihvertfall. Får ta en kikk selv når det våres og blir litt varmere i været. På min er det mest hørbart/merkbart i park eller nøytral.. Når drivverket ikke står med last/ load. Vibrasjonene forsvinner når jeg begynner å kjøre. Det er i tillegg mest merkbar når det er under 3 grader ute.