dopus

Medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dopus

 1. Etter en tur på Telemarks humpete veier i skumringen, med xenon fjernlysene på, la jeg merke til lyset på høyre side ser ut til å vibrere når vi kjørte over ujevnheter i vegbanen. Ikke mye, men alikevel nok til at jeg la merke til det. Har ikke sett dette før. Er dette normal oppførsel på xenon lykter. Selve lyktene ble skiftet i mars/april i forbindelse med en garantiutløpstest, så disser er kun noen måneder gamle. Kan lys vibreringen skyldes feilmonteringen, eller er dette vanlig oppførsel på xenon lykter. Det skjer ikke når jeg kjører på vanlige norske veier, kun på noen småveier der det var veldig mye dumper og telehiv.
 2. Hvis du har en slik ethernet diagnose kabel, så finnes det programmvare på nettet for å lese ut en verdi på bilen , og deretter generere FSC kode selv. har gjort dette selv på min 2013 med next navigasjon/kartsystem. Bruker nå egen generert lifetime kode om jeg husker rett, så slipper jeg å generere ny kode for hver kart oppdatering.
 3. Mulig jeg hsr klart å google meg fram til svaret selv. Har lest meg fram til at det kan være blenderen ( den som blender lyset fra fjern til nær lys på bi-xenon) som vibrerer, og at dette er normalt på kjøring på veldig humpete vei. Og det høres egentlig ut som en god forklaring også, med tanke på hvordan bi-xenon virker.
 4. Nei ikke adaptive. Kun standard bi-xenon.
 5. Nei, det har jeg sett. når lyset justerer høyde under kjøring. Dette er mer som om pæren rister, i det understeller får et slag i det den kjører i en dump/hump. Og jeg var denne gang i passasjersetet i min bil, og jeg la kun merke til det på høyre/ passasjerside på bilen, kan hende at dette var pga at jeg satt på den siden. Har aldri sett eller lagt merke til dette før. Tenker kanskje om pæren ikke sitter 100 prosent korrekt i frontlykten, og at den beveger litt på seg ved "slag" mot understelllet. Får ta en tur bort til merkeverkstedet her lokalt, da det er dem som har montert lyktene da dem ble skiftet på garanti! Takk for tilbakemeldingen.
 6. Tolker det slik at denne kan tas via OBD. Dette stod i mailene jeg fikk fra ess. I april 2018
 7. Ser at Atuopower.no nå har en slik håndholdt programmerer for min 2013 F11 520d, og det er det etter min kjennskap ingen av dem, for min del, mer kjente tuning firmaene som har (ESS og BSR). Hos ESS må min bil inn og programmeres hos ESS, men etterpå kan jeg veksle mellom tuning og standard selv med deres kabel og software, Så jeg ble litt nyskjerrig på autopower og ders håndholdte programmerer. Er det noen som har erfaring med tuningen dem leverer?? hvem som "egentlig" leverer/utvikler tuningen deres?!?!?
 8. Min har fortsatt software versjon datert desember 2012. Ess sier man slipper å åpne ecu.kanskje det betyr at den må programmeres på benk, den skal i hvertfall ikke behøves å åpnes fysisk. Satse på at den kan tas via obd med "Forhandler" kabel.
 9. Snakket med dem pr telefon i dag. Han var usikker på om dem klarte min bil via OBD, eller om det var ECU ut. Har snakket med ESS i Aremark tidligere og dem sa at det gikk via OBD. Da mente kvål auto at dem også skulle få det til via OBD. Han nevnte din bil som en dem hadde oppgradert med ESS software. Dem matchet pristilbudet jeg hadde fått hos ESS i Aremark Det blir det nok en tur til Sandnes ut på sensommer/høst .
 10. dopus

  Luftbelg F11

  hmm. sjekket på gsbildeler for orginal belger ca 4500 pr stk.pluss et par timers arbeid.. Det finnes også ettermarkeds belger som skal være rimligere. du får arknott sine belger til ca 2200 pr belg på norske nettbutikker.
 11. dopus

  Luftbelg F11

  Det kommer helt ann på om din bil er fortsatt under garanti??? min 2013 er utenfor garantitiden (gikk ut i februar/mars), og da er det nok ikke så mye å hente hos BMW. Min ble fikset i garantitiden. Da min bil stod på ræven nedpå høyre side, så fikset Bavaria det samme dag som jeg var borte og snakket med dem, faktisk mens dem ventet. Det var et så vanlig problem at dette var hyllevare på delelageret. Dem skal være relativt enkle å skifte selv også, dersom har litt grunnleggende mekke erfaring. Trenger ikke være rakkettforsker for å si det slik.
 12. intressant. Er mye nærmere med Sandnes enn Halden (ESS holder vel til utenfor halden.)
 13. Har skiftet høyttalere i min 2013 f11 med basic høyttaler system. Disse er et par 4" fulltone til framdørene og 2 stk 6,5" basser til under setene. Disse gis bort mot henting. Har du sprengt bass elementene dine. Nå har du muligheten til å fikse det. Holder til på Haugalandet, adresse og tlf får du ved å kontakte meg på PM
 14. Har hatt av dørpanelene framme, i forbindelse med montering av nye høyttalere. I etterkant virker ingen av knappene. Har dobbelt sjekket at ledningskontakten sitter korrekt. Men det er ikke liv i i bryteren. Finner ikke volt inn til bryteren, men har sjekket sikringene og disse er hele. F17 og f32 f18 og f7 f8 og f9.skjønner ikke dette. Motorene virker og kan kjøres opp med fjernkontrollen.
 15. dopus

  Fører side vindusbryter panel virker ikke.

  Fannt ingen brudd eller løse kabler. Men fannt tilfeldigvis at dersom jeg koblet til bryteren med tenning på. Så virket vindus bryter panelet. Også etter en stopp og start, men dersom jeg koblet til bryter med tenning av, og så skrudde på tenningen, så virket den ikke. Merklige greier. Ny lydisolering, med ny butyl gummi klister/pakning er i hverfall montert. Og alt virker Og lyden er mye bedre etter høyttaler oppgraderingen, vel verd pengene.
 16. dopus

  Fører side vindusbryter panel virker ikke.

  Ny lydisolering / weatherseal var faktisk lagervare (ca 650 kr) hos min lokale bmw forhandler. Så da blir det av med sealen og sjekke ledningsnett for brudd eller løse kabler. Er 99 prosent sikker på ar feilen ligger inne i døren der et sted.
 17. dopus

  Fører side vindusbryter panel virker ikke.

  Har googlet litt. Og har vel kommet til den konklusjonen at jeg må av med weathersealen, og lete etter løs ledning eller kabelbrudd. Hvis det hadde vært LINbus signalet så skulle speil justering fortsatt fungere. Burde jo målt koblingen fra bil til dør for å se at det kommer 12v fram dit. Noen som har koblingsskjema til "fra bil til dør" hurtigkoblingen??
 18. dopus

  Momentnøkkel fra Biltema, er det bra?

  I have a torque wrench from biltema, and have been using it at least 6-7 years without any problem. Its not the model you are considering, but at bigger one (up to 250nm I think). I also have a small one, but that one is from summitracing.com, I dont use the small wrench that much. 4-20nm is hand tight, and that is good engouth for me. My biltema torque wrench is also calibrated professionally. ( my workplace delivers tools to the offshore buisness, and we have the tools needed to calibrate the torque wrench) So the wrench is probably more accurate now, then when it was new :-D.
 19. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  Takk for info
 20. Er det noen her som har lakkert speilkappene på ny.?? Oppdaget til min store irritasjon at noen har r vært borti speilet da bilen min stod parkert på jobb. Nin som har fått lakker sin speilkappe og vet sånn ca pris?? Fargen er saphire black metallic
 21. dopus

  Speilkappe lakkering ca pris???

  Skaden ser slik ut!!
 22. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  hehe, vet at det programmering/flashing av ecu/dde. Hadde ustyr til å gjøre det på min gamle saab. Men der tok vi ut styreenheten og programmerte den . koblet til egen mekket strømforsyning og brukte styreenehetens bcm tilkobling. Den tok kun 3-4min å programemere. Tenkte egentlig på om man må ha ekstern strøm når man skal utføre flashing av DDE via OBD2. Et fullladet batteri varer jo mye mer enn et kvarter.
 23. dopus

  M performance power kit til 520d 163hk

  Toppfarten er jo so regel elektronisk begrenset. Eller begrenset av utveksling i bakaksel og girkasse. Tror ikke min 520d øker topphastigheten ved chipping. Det er i tilfelle veldig marginalt. (bmw kittet til min bil inneholder heller ikke større bremser)
 24. dopus

  M performance power kit til 520d 163hk

  Hvofor skulle det i det hele tatt være nødvendig å skifte bremser, når man ikke endrer vekt eller topphastighet på bilen. Kjekkt med bedre bremser, men er ikke nødvendig bare pga endret effekt.