dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  109
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av dopus

 1. Da var bakbremser skiftet (mangel på pkk). Gikk for orginal skiver og klosser. Gikk greit med El-håndbrekket når det ble satt i service mode med Ista-D. For dere som skifter selv. Auto hold, fungerte ikke med en gang etter skiftet, men etter å ha rullet et par km kunne plutslig slås på igjen,
 2. arnott sine luftbelger skal visstnok være bedre enn orginal belgene fra bmw, slik jeg har skjønnt det ut ifra det jeg har funnet av info på nettet.
 3. http://arnottinfo.com/manuals/A-2780.pdf hadde samme problem som deg. Min ble skiftet på garanti (2013 modell)
 4. En kompis bestillte for meg hos GS og fikk da rabattt på orginaldeler. Så har bestillt orginal (2delt) skiver og orginale klosser. ble 1500 dyrere enn uorginalt, men da vet jeg i hvetfall hvilken kvalitet det er.
 5. Fikk annmerkning om rust på skivene bak på min 2013 F11 da jeg hadde bilen på PKK. Har i dag hatt av skivene og sand/glassblåst disse, og fikk fjernet rust og glassering, målte dem til en god millimeter over minstemål, så disse er nok godkjent og bør gå i gjennom etterkontrollen uten problem....men tenkte jeg skulle skifte disse i løpet av året uansett. Da jeg hadde av skivene så la jeg merke til at disse er todelt med alu og stål del. Har vært inne på GS og kikket og ser at ettermarked skiver og klosser er ganske mye rimligere (klosser 7-800 i stdet for nesten 1800) og skriver er ca 700 billigere pr stk). Lurer i den forbindelse på om noen har prøvd zimmermann skiver og Bosch klosser på sin F10/11. Har skjønnt det slikt at ettermarkeds skiver er 7-800 gr tyngre enn oem. Er dette merkbart på kjøreegenskaper?
 6. ellers så er det slik det var på Saaben jeg har (reservebilen min hehe) Da den var nesten tom for strømm, så hadde den nok strømm til å slå inn releet for lysene, når releet slo inn sankt spenningen, og relet slo seg av. Dermed økte spenningen igjen nok til at relet slo inn igjen...og slik forsatte det. Releet av og på i rask rekkefølge. JEg brukte startkabler og da forsvant klikkelyden og bilen fikk nok strømm til å slå på rellene og, starte bilen, for deretter å ta en god kjøretur for å lade litt. (batterilader senere på dagen) Batteriet fungerer fortsatt helt utmerket
 7. Da har sommerfelgene fått seg en vask og et lag med fusso syntetisk voks (i mangel på skikklig felgvoks), og bilen har fått seg en vask.Klar for vår og sommer
 8. Du vet vel at brusholderen er under DEKSELET forran girspaen, og ikke mellom sete og midtkonsollen Gratulerer med flott bil.
 9. Ble en liten vask i ettermiddag. Var jo plussgrader, 😀
 10. Hei! Har merket at eksosen vibrerer litt på tomgang, noe som forplanter seg i chassises og kan føles inne i kupeen, og faktisk høres på utsiden av bilen. Hvis jeg setter foten på enderøret til eksosen forsvinner vibrassjonslyden, bilen er ca 4 år /100k km. Har lest litt på nettet og enkelte har skiftet vibrasjonsdemper på eksosen. Men er ikke dette bare døvekt? den kan vel ikke bli slitt??? Skal sjekke gummi opphenget itl eksosen også, og eventulet skifte disse. Er det noen andre her som har opplevd lignende problem? Hvordan løste dere dette??
 11. Da fikk 5eren seg en liten vintervask.. Får i hverfall byttet ut saltet
 12. Hadde bilen på eu kontroll hos NAF, og i den forbindelse så spurte jeg om dem kunne kikke litt på eksos opphenget.. Om det var noe slitasje? Men det var ikke noe dem hadde lagt merke til ihvertfall. Får ta en kikk selv når det våres og blir litt varmere i været. På min er det mest hørbart/merkbart i park eller nøytral.. Når drivverket ikke står med last/ load. Vibrasjonene forsvinner når jeg begynner å kjøre. Det er i tillegg mest merkbar når det er under 3 grader ute.
 13. Takk for tipset. Skal få tatt en kikk under bilen når været tillater det.
 14. Automatkassen. Hadde ikke vurdert en 5er uten automat. bixenon (kommer fra bil med halogen før kjøp av bmwen) Rattvarmen e digg.
 15. Rust på seteramme er et vanlig problem. Da jeg kikket på brukt bmw f30/31 gjorde jeg litt research, og en gjenganger på kjente feil var rust på seteramme. Har du fortsatt garanti på bilen hadde jeg tatt turen innom forhandler. Det bør etter min mening gå på garanti.
 16. Har en 2013 520D touring. Og vurderer en slik performance pack, med effektøkning til 200HK fra BMW. Dere som har fått et slikt kit innstallert....fulgte det med målepapirer, spesielt med tanke på utslipp, og at bilen er godkjent for å tåle den økte effekten. Tenker jo å få den nye effekten inn i vognkortet, nå får man jo ikke ekstra avgift lenger pga effektøkning, men Satans Vegvesen må vel alikevel ha papirer på at bilen ikke forurenser mer med den økte effekten. Så fulgte det med noe slike måle/tuv papirer med kitet???
 17. I dag morges da jeg skulle kjøre til jobb, fikk plutslig bilen det for seg at det var en hindring bak den i følge pdc systemet/ryggesensorene. Det er høyre side bak som viser hindring (som den ikke har). Den viste det samme også da jeg parkerte på jobb selv om det ikke er noen hindring der. Har kjapp sjekket at det ikke ligger noe å dekker til sensorene, men dem var fri for dritt (blader eller lignende) ER det noen som har vært borti noe lignende? Går det ann å resette pdcen på en eller annen måte??
 18. Nei.. Idag var det vel 5-6 pluss grader. Får se om det kun var et engangstilfelle. Skulle det gjenta seg så får ec ta en prat med bavaria.
 19. Hadde tenkt å ta turen til bavaria etter jobb, men da virket sensorene normalt igjen. Merklig. Får ta turen innom forhandler hvis det skjer igjen. Er fortsatt garanti på bilen.
 20. Hei. Har bestillt og fått noen led ryggelys som jeg vil teste på min F11. Men skjønner ikke helt hvordan jeg får tilgang til lyspæreholderen.Disse sitter jo i bakluken. Har tatt vekk coveret som dekker over varseltrekant/førstehjelpspute, men der er det bare tilgang til bremselyspæren, ut i fra det jeg kan se. Hvordan får man tilgang til rygglys pæren????
 21. Hmm så mye arbeid for å skifte to stk pærer. Hmm. Den på videoen var jo selvfølgelig en f10. Men prinsippet er vel kanskje det samme.
 22. Ingen som har skiftet disse pærene, og vet hvordan?
 23. Noen som vet hvordan man skifter ryggelyspærene på en F11??
 24. Peilepinne på min 520d 2013 i hvertfall.