dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  135
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av dopus

 1. Hjelp!Jeg gir opp min E39 2,2 ,starter ikke..

  Nå har ikke jeg så god peil på bmw 2.2 motorer. Men før jeg kjøpte min f11 520d hadde jeg en saab 9-5 2.0T som oppførte seg til tider veldig likt det du beskriver.Spesielt på varm bil så kunne du kinne den i en halv evighet uten å få start. Det viste seg å vævre veivaksel giver som tullet. Det var ingen feilkoder å lese ut. Men vil tippe at den 2.2 literen sikkert har veiv eller kam aksel giver for å vite hvor stemplene er (på vei opp eller ned)
 2. F10/F11 tråden

  En kjapp innføring i hvordan kode f10/f11 Trykk her!! Liste over funksjoner og hvordan disse kodes: Liste i pdf format
 3. F10/F11 tråden

  Det er enkelt å kode . Finnes oppskrift på nettet. mulig du må gjøre det for hvert kjøreprogram. Når jeg kodet det på min f11 så er det for standard/comfort kjøreprogrammet, bruker jeg eco programmet så må jeg alikevel inn og skru av manuelt med knappen. Ikke noe problem for meg da jeg bruker comfort kjøremodus 96 prosent av tiden jeg bruker bilen!
 4. Laste ned kartoppdatering?

  https://www.bmwmvideos.com/bmw-navigation-updates-latest-bmw-road-map/ her inne ligger det link til filer .x filer lagret på mega ..bare å laste ned og åpne x filen i et x programm
 5. Laste ned kartoppdatering?

  Har funnet next 2018-1 kartene på nett også ( og generert fsc code selv....gooogle det så finner du ut hvordan), men husker ikke helt hvor jeg fannt dem. Skal se på filene når jeg kommer hjem fra jobb, om dem inneholder en link eller readme fil med nedlastings loakalasjon.
 6. Bmw f11520d lekkasje/fuktighet i vestre bakdør

  Hei Jass. Takk for svar. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen hos meg. I hvertfall ikke som kan merkes som fuktig gulv eller tilsvarende. Hadde bilen inne hos min lokale BMW forhandler, og det var fuktsperren som var problemet. Akkurat hvor eller hvordan, vet jeg ikke. men den blir i hvertfall skiftet på Garanti. fikk verkstedtime dagen etter at jeg var borte og snakket med dem. Problemet er nå funnet, del er bestillt og bilen skal inn igjen for å få skitet fuktsperren på fredag.
 7. Oppdaget til min store forundring at oppbevarigslommen i venstre bakdør er våt. Og når jeg åpner bakdøra så drypper det vann fra bunn av døra. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen, men utpå utsiden. Gulv og seter var heldigvis tørre, har også sjekket høyre bakdør, den var også tørr. Ja. Har sjekket vinduet. Det var igjenlukket. Noen som har opplevd lignende???? Siden bilen er under garanti, så blir det en tur innom forhandler på mandag. Hadde vært greit å vite om mulige årsaker til lekkasjen, og om dette er et vanlig problem
 8. Gummimatte F10/F11

  Har skiftet på min i sommer pga hull i nærhet av gasspedallen. da var bilen kjørt litt over 100 000 km. Tror ikke forrige eier har skiftet matter.(matte design fra prefacelift). Kjøpte nye orginale matter på GS, og satser på at disse holder nye 100 000 km.
 9. F10/F11 tråden

  Hvis bilen har slagside etter en dag eller to uten bruk (slik som min hade forrige romjul) så er det belgen som lekker. Har du fortsatt garanti så fikser dem det rask hos en bmw forhandler. hvis bilen er utenfor garantitid og du kan skru litt, så skal det ikke være så veldig vansklig å skifte belgen selv. Belger fra Airnot (tror jeg dem heter) skal visstnok være bedre og billigere enn orginal. Dem har tillegg en guide på hjemmesidene sine på hvordan man skifter dem.
 10. F10/F11 tråden

  neste gang er jo bilen utenfor garanti tiden...så kanskje jeg skulle tatt en tur til GS da. Walkabout. han på verkstedmottak påstod at jeg hadde fått 20 prosent rabatt (husker ikke om det var på deler eller om det var på totalprisen). Vil jo bare ha "stemplet i boka" Slik at garantier og slikt varer ut årene dem skal. Så hvis det er ting utenom vanlig service, som bremser osv så kan jeg skifte det selv. ( det gjorde jeg med bakbremsene...som fikk stryk på forrige eu kontroll pga rust (blir brukt for lite)))
 11. F10/F11 tråden

  Det var den som har alle filte og inspeksjon i tillegg til oljeskift og bremsevæske, ble ikke funnet noe ekstra ordinært. Han på verkstedmottaket sa den servicen pleide å være hver 4 år ca, ved normal kjørelengde. Min er gått 107000. Neste service er om 2 år eller et gitt antall kjørte km. og den var visst ikke så omfattende, den "lille" servicen kostet bare ca 6500. Hadde jeg kjøpt ny bil så hadde jeg nok gått for service avtale ja, men ved kjøp av bruktbil så kan en jo være heldig å finne en bil med service avtale, men det hadde dessverre ikke min da jeg kjøpte den.
 12. F10/F11 tråden

  Da har jeg hatt bilen på service hos Bavaria.Viste seg at den skulle ha "stor" service.....var 10 tusinger fattigere etter å ha hentet bilen.Da var det ikke annmerket eller gjort noe ut over vanlig stor service Er det normal pris på en slik service...Synes selv det virker litt i overkant med tanke på hva dem gjør på en slik service. Har selv jobbet hos en bilforhandler, som solgte et par japanske merker. Kan aldri huske at en stor service på disse bilene var så dyre....men kanskje det er prisen man betaler for å ha "premium" bil.
 13. F10/F11 tråden

  Er vel sikkert forskjell i stallspeed på disse konverterene...siden maks dreiemoment ligger på forskjellig turtall på diesel sammenlignet med bensin motorer.
 14. F10/F11 tråden

  Skal vel tåle 500 nm hvis den brukes på dieselmotor, og 450 på bensinmotor.
 15. Prøver å fjerne oksidering og hvite flekker fra takrailene og vinduslister i alu. Lurer i den forbindelse på om disse har en clearcoat utenpå eller om det er alu. Har prøvd med ultimate compound fra meguiars, og den tar noe men ikke alt. vill metalpolish virke på disse railene, eller er det bedre å kjøpe enda grovere polish??
 16. Ble fin glans etter vask og sprayvoks (sonax carnauba spraywax), kjappt å påføre og pent resultat. Holder vel til neste vask.
 17. Stemmer det er en 2013.Forhandleren jeg kjøpte bilen av har undersøkt litt. Viste seg at området var lakkert tidligere på garanti på grunn av rustboble rett over bakfanger. Lakkverkstedet som utførte garantijobben hadde dokumentert forrige skade med bilder, så boblen jeg har fått nå må anses som ny rustskade. Min lokale bmw forhandler har nå fått info og bilder, og har nå søkt om utbedring på garanti. Får svar i neste uke. Veldig kjappt respons fra forhandleren jeg kjøpte bilen av (ALD bruktbil i Oslo)
 18. Var innom den lokale bmw forhandleren i dag. Fikk opplyst at området har vært lakkert tidligere. Og at jeg måtte ta det opp med forhandleren jeg kjøpte bilen av. Bmw mente rusten skyldes dårlig forarbeid av dem som har lakket område tidlige. Har tatt kontakt med forhandleren som jeg kjøpte bilen av på mail Så får vi se hva som skjer. Fikk IKKE opplyst at den skulle være omlakkert i det området da jeg kjøpte bilen. Venter på svar fra forhandler.
 19. Var en tur og snakket med vårt lokale bmw forhandler. Fikk vite at ansvarlig person for rust garanti / utbedring var på ferie fram til onsdag, men ut i fra det dem så så regnet dem med at det var garantisak, men må vente til onsdag for å få det 100% bekreftet.
 20. Bilen er 2013 utgave, og derfor fortsatt under 5 års garantien, så jeg regner med at dem fikser dette på garanti. Men det er jo irriterende når det er ingenting man kan gjøre for å unngå det. Det har jo ikke skjedd pga ytre påvirkninger. Takk f or tipset anngående skiltplate. Skal sjekkes ved neste lakkrens/voksing.
 21. oppdaget boble i lakken på den smale stripen mellom dør og hjulbue venstre side bak. Blir en tur til Bavaria på mandag, så får vi se hva dem sier. Bilen er fortsatt under garanti.
 22. Da var sommer storvasken tatt. Avfetting clayklut tørk glaze fuzzo syntetisk voks Ble brukende resultat oppdaget en prikk som antagligvis er en rustboble. Så det blir en tur innom Bavaria på mandag. Er jo garanti enda på bilen.
 23. Rense skinnseter - hva bruker jeg?

  Bruker bmw sin skinnrens/smøring. Den tok i hvertfall missfarging fra dongeri bukser. Har også hørt at det kan være lurt å gå over setene med en steamer for å åpne porene i skinnet, og på den måten få en mer dyptvirkende rens ved bruk av skinnrens.
 24. Omprogrammering av F11 525D

  Samme greia som i bensineren da? Som selger på bavaria prøvde å selge til meg som twinturbo motor. Trodde faktisk at den 525d hadde to stk turboer etter "liten turbo som mater en større" prinsippet. Men da lærte jeg noe nytt i dag også.
 25. Omprogrammering av F11 525D

  Twinturbo?? Eller er det jeg som har missforstådt??