dopus

Medlem
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dopus

 1. Kikker også på oppgraderingssett til min f11 med basic (ingen orignal diskant i dørene og ingen forsterker i bagasjerommet) Ønsker meg noe som er litt bedre enn standard (men uten å trekke opp kabling til ny forsterker). Har sjekket litt og det finnes jo litt av hvert å velge i ute på det store internettet. Fannt et kit , MATCH MS 83C-BMW.2 - Plug and Play BMW som står passer Fserie bmw, men av en eller annen grunn er ikke F11/10 med i kompabilitets oversikten. Leser man innstallasjonsinstruksene så ser man at det er komponent høyttalerene som ikke er F10/F11 kompatibel. Hva kan være årsaken til dette? Jeg vet jo at til min bil med basic så må jeg skaffe meg diskant holdere i dør/speilhus. men det må da være en annen grunn enn dette?? Noen som vet?
 2. dopus

  F10 520d fra 163 til 184 hk

  Vet at dette er en litt eldre tråd, men håper trådstarter fortsatt er på forumet og kan svare meg på et par spørsmål Hvor lang tid tar kodingen? Det er vel kun snakk om å kode dme? Er det innstillinger som må tas backup av og restore etterpå??
 3. dopus

  E90 320i starter ikke. Tom for ideer nå

  Nå er ikke jeg noe BMW motor ekspert, men hadde et tilsvarende problem på en Saab 9-5 2.0t som jeg hadde. Da hadde veivakselgiver tatt kvelden. Da kunne du kinne så mye du orket på starteren uten anntydning til tenning. Kanskje det er noe tilsvarende på bmw sine motorer.
 4. dopus

  F10/F11 tråden

  Hvis du har garanti fra bmw eller forhandler så hadde jeg klaget på lykten som det er dugg i. Fikk skiftet begge mine på garanti når bilen var rett i underkant av 5 år!, men min bil er norsk solgt og har 5 års garanti. Det er vel 12 års garanti på rust/zink slipp. Fikk også fikset dette på 2 av dørene på min også. på garanti!
 5. dopus

  Klovnen sin f11

  Opplevde noe lignende i vinter. Da hadde en kar vært borti frontfangeren på min bil med en vw transporter, MEN han skreiv lapp.Så enten har jeg vært heldig og møtt på en av få som faktisk er ærlig og legger igjen lapp, eller så har noen sett han. Velger å tro det første.
 6. dopus

  Motorrens 2013 520i nødvendig?

  Oljeskift, med filter på automatkassa er jo annbefalt selv om den har såkalt lifetime fill. Men flushing har i enkelte tilfeller ført til mer problemer enn det har løst, pga flushen har fått dritt til å løsne som igjen har tettet oljekanaler o.l. Rett og slett at man har vært uheldig og ikke fått ut all dritte flusningen har løsnet. Kommer nok til å å få byttet olje og filter på min 8hp450 kasse etter hvert, men ikke flushe. Skal få ut ganske stor andel av oljen hvis den får stå og dryppe av seg over natta. kontra bare tappe av og fylle.
 7. dopus

  Luft i bremsesystem etter bremsevæskebytte.

  en kompis med en e61 hadde også problemer med bremsene etter "vanlig" lufting. Han fannt ut at det var en egen prosedyre med Rheingold diagnose for å lufte ABS pumpen i tillegg.
 8. dopus

  Visning statensvegvesen

  Ser ikke noe grunn til at dem skal henge seg opp i foringene. Er jo "samme" foringene, bare fastere materiale. Senkesett derimot må du ha hjulstillingskontroll på og målepapirer fra denne kontrollen som viser at camber, caster. toe in osv er innenfor kravene bilprodusenten har satt til denne bilen. I tillegg må du selføglegelig ha TUV papirer på senksesettet for at det skal godkjennes. Da jeg skulle få godkjennt senkesettet på Saaben jeg hadde for noen år siden, så måtte jeg lage meg shims for å korrigere camber vinkler i bakstillingen, så jeg måtte innom to ganger hos naf for å måle og få utskrift av verdiene. Men da alt av vinkler var innenfor specs, så gikk bilen rett i gjennom statens Vegvesen sin kontroll. og jeg fikk senkesettet skrevet inn i vognkort. Aldri noen der som spurte om polyforingene jeg hadde montert. Anngående sveising av forsterkninger så er jeg usikker på hva dem sier. Er jo bare å ringe statens vegvesen og spørre? Du får jo enten et ok eller et nei. Er ikke værre.
 9. Hvilken lakkforsegling er det som er brukt da?? Har bilen coating...er det det du mener med lakkforsegling.
 10. dopus

  Besvart - Garasjejekk til BMW X5

  kjøpte selv på aliexpress....som en slags kinesisk ebay. 4 pakning med jekkeputer....i tilfelle den blir løftet på en kamerat sin løftebukk. disse koster kanskje 10 dollar eller noe slikt for 4 og fungerer utmerket.
 11. dopus

  Besvart - Garasjejekk til BMW X5

  Vet ikke hvordan det er med din bil, men på min 5 sere så er jekkefestene firkantet, og du bør bruke adapter for å ikke ødelegge festene. noe tilsvarende :
 12. dopus

  Besvart - Garasjejekk til BMW X5

  Biltema har faktisk ganske ok jekker..uten for mye dill dall. Kjøpte : http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Lofteverktoy/Garasjejekk-25-tonn-2000034315/ til min søster da dem fikk seg litt høyere bil. Har også deres blå 3 tonnns jekk som jeg kjøpte pga at min gamle 2t jekk ikke klarte å løfte JEEP cherokee`en jeg skiftet dekk på høyt nok. Den som AWT linket til så også grei ut, men noe dyr for en jekk som brukes to ganger i året, etter min mening.
 13. dopus

  F10/F11 tråden

  Da fikk jeg beskjed om at bmw hadde sluttet med at bmw tok hele kostnaden på goodwill, men dem kunne dekke 70 prosent av delen og 50 prosent av arbeidet.Da ble det under 2500 i hvertfall ,som er ca det samme delen som delen koster hvis jeg skulle ha skiftet den selv. Så da dår en satse på at den nye ventilen lever i 5 nye år 😎...minst.
 14. dopus

  F10/F11 tråden

  ja du kan bruke clay bar/swamp/klut, men faren er at du drar med deg disse partiklene rundt på lakken mens du clayer. Ved å bruke en kjemisk flyverust fjerner og høyttrykksspyler så minsker du sjangsen for at du drar med deg noe av dritten rundt på lakken hvis du velger å claye i tillegg. På grunn av farenf for å dra med seg forurensinger rundt på lakken og lage mikroriper når du clayer, har jeg fått annbefalt å kun claye når man også skal hånd eller maskin polere bilen før man eventuelt legger på voks/sealer
 15. dopus

  F10/F11 tråden

  Hvis ikke tror jeg nok at jeg klarer å skifte den selv...men ok for meg om det blir dekket av bmw norge.
 16. dopus

  Vakuumslange

  til drivstoff filteret i følge denne tråden på et annet forum. https://www.bmwfanatics.co.za/printthread.php?tid=62634
 17. dopus

  F10/F11 tråden

  Bilen skal inn på diagnose på Bavaraia neste mandag, har jo sjekket selv med rheingold så jeg vet at det er egr feilmeldinger som ligger lagret. Han på kundemottaket mente det var veldig sannsynlig at EGRen blir skiftet på goodwille siden det har vært problemer siden i fjor høst, og det er kun en liten måned siden garantien gikk ut.
 18. dopus

  F10/F11 tråden

  prøv med iron x. korrosol eller andre tilsvarende stoffer som skal løse flyverust fra lakken.. Greit å gjøre etter piggdekksesongen. da piggstøv har en tendens til å henge seg fast i lakken og lage slike flekker.
 19. dopus

  Vakuumslange

  her ligger tekniske manualer til en haug med bmw. Kanskje du finner svaret ditt der. https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
 20. dopus

  Vakuumslange

  Kan nok være greit å skrive hvilken modell og motor dette dreier seg om.
 21. dopus

  Erfaringer med "aftermarket" oxygensensorer?

  Biltema sin tok kvelden da jeg var på langtur med min forrige bil. Da var den kun et par måneder gammel. Styr unna.
 22. dopus

  F10/F11 tråden

  ja da har EGR ventilen tullet igjen. 4-5 egr relaterte feilkoder. Har tatt en kikk under panseret, og konstatert at EGR ventilen låg litt bakvendt til. Er det noen som har hatt ventilen ute eller skiftet den selv på en f10/11 520d n47 motor??. Ligger noe elektroniske koblier rett over ventilen. må disse fjernes for at ventilen skal kunne løsnes?? Skal uansett ta en tur bort til Bavaria, og høre om ventilen kan skiftes på goodwill, da problemet begynnte FØR garanatien var gått ut.
 23. dopus

  F10/F11 tråden

  Takk for linken til videoen. men han tar jo faktisk ikke ut ventilen, barre løfter litt på den. Men da har jeg i hvertfall litt info om hvor på motoren den sitter, så får jeg ta det i nærmere øyensyn om det kan være ting i veien som må skrus løs eller flyttes. Tok en scan med rheingold, og fannnt en feilkode på EGR ventilen.Tok en funksjonstest av EGR ventilen og den åpner og lukker like mye som den skal, men kan jo være at dette av og til ikke skjer raskt nok pga sot og drit og at den derfor hiver ut en feilmelding på det.Vi får se om den dukker opp igjen. Var ingen motorlys selv om koden var til stede da jeg scannet bilen.