dopus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  149
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av dopus

 1. Vakuumslange

  til drivstoff filteret i følge denne tråden på et annet forum. https://www.bmwfanatics.co.za/printthread.php?tid=62634
 2. F10/F11 tråden

  Bilen skal inn på diagnose på Bavaraia neste mandag, har jo sjekket selv med rheingold så jeg vet at det er egr feilmeldinger som ligger lagret. Han på kundemottaket mente det var veldig sannsynlig at EGRen blir skiftet på goodwille siden det har vært problemer siden i fjor høst, og det er kun en liten måned siden garantien gikk ut.
 3. F10/F11 tråden

  prøv med iron x. korrosol eller andre tilsvarende stoffer som skal løse flyverust fra lakken.. Greit å gjøre etter piggdekksesongen. da piggstøv har en tendens til å henge seg fast i lakken og lage slike flekker.
 4. Vakuumslange

  her ligger tekniske manualer til en haug med bmw. Kanskje du finner svaret ditt der. https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
 5. Vakuumslange

  Kan nok være greit å skrive hvilken modell og motor dette dreier seg om.
 6. Erfaringer med "aftermarket" oxygensensorer?

  Biltema sin tok kvelden da jeg var på langtur med min forrige bil. Da var den kun et par måneder gammel. Styr unna.
 7. F10/F11 tråden

  ja da har EGR ventilen tullet igjen. 4-5 egr relaterte feilkoder. Har tatt en kikk under panseret, og konstatert at EGR ventilen låg litt bakvendt til. Er det noen som har hatt ventilen ute eller skiftet den selv på en f10/11 520d n47 motor??. Ligger noe elektroniske koblier rett over ventilen. må disse fjernes for at ventilen skal kunne løsnes?? Skal uansett ta en tur bort til Bavaria, og høre om ventilen kan skiftes på goodwill, da problemet begynnte FØR garanatien var gått ut.
 8. F10/F11 tråden

  Takk for linken til videoen. men han tar jo faktisk ikke ut ventilen, barre løfter litt på den. Men da har jeg i hvertfall litt info om hvor på motoren den sitter, så får jeg ta det i nærmere øyensyn om det kan være ting i veien som må skrus løs eller flyttes. Tok en scan med rheingold, og fannnt en feilkode på EGR ventilen.Tok en funksjonstest av EGR ventilen og den åpner og lukker like mye som den skal, men kan jo være at dette av og til ikke skjer raskt nok pga sot og drit og at den derfor hiver ut en feilmelding på det.Vi får se om den dukker opp igjen. Var ingen motorlys selv om koden var til stede da jeg scannet bilen.
 9. F10/F11 tråden

  Har hatt et par feilmeldinger på EGR ventilen på min 2013 520d, som bavaria ikke ville skifte på garanti, da den var innenfor grenseverdiene når dem rekalibrerte ventilen, og nå som jeg ikke lenge har garanti på bilen, vurderer jeg å demontere og rense egr`en, eventuelt skifte den hvis det er for gale. Er det noen andre som har gjort dette på denne bil/motor, finner ikke en eneste DIY guide på nettet for min bil og motor kombinasjon. Håper noen har noen erfaringer å dele, eller linker til guider på nettet!
 10. Har nå hatt bilen inne på test. Før testen i dag oppdaget jeg en del dogg i frontlyktene, pluss noe zinkslipp under pyntelist på begge dørene på passasjer side. Disse gav jeg beskjed om til min lokale bmw forhandler. Hadde bilen på testen. Dem fant dem samme feilene, og bemerket det i rapporten. Ellers ikke noe annet enn en del feilkoder som ikke har blitt slettet (tror dem er relatert til at frontfanger har vært av til lakkering på en forsikringsskade (en som var borti og var ærlig og la igjen lapp) tror nok dem har startet bilen med frontfanger av (derav feilkoder på diverse sensorer framme). I hvertfall så blir begge frontlyktene byttet på garanti (disse koster vel 15k pr lykt), feilkoder skal sjekkes og eventuelt slettes/ utbedres) og zinkslippen skal fikses. Hadde dem fikset dette uten naftesten....Sansynligvis, men med naftesten så var det i hvertfall veldig enktelt å få tatt dette på garantien. Time på tirsdag i neste uke for å bytte lyktene og diagnose/sletting av feilkoder.
 11. Har en 2013 bmw 520d touring som er kjørt ca 107000 km. Bilen blir 5 år i midten av februar, og da går jo som kjent nybilgarantien ut på bilen.. Har tenkt litt på om eg skulle ta en garantiutløpstest hos NAF, men har den egentlig noe for seg med tanke på hva denne koster! Bilen var inne til "stor" service i fjor høst. Og feilene bilen har hatt i mitt eierskap er jo ikke noe man "finner" på en slik test. En gåen luftbelg ser man jo med en gang, feilmelding på egr dukker jo opp med varsel i dashbordet.. Sikkert andre her som har utført en slik garantiutøpstest. Hva er deres erfaringer?? Har man "tjent" inn igjen testen???
 12. Da har jeg bestemmt meg for å ta en slik test hos NAF. Tror ikke dem finner noe jeg ikke vet fra før av, men HVIS dem finner noe så hadde jeg nok angret på at jeg ikke tok testen hvis feilen hadde blitt funnet etter at garantien var gått ut. Takk til dere som svare meg i tråden!
 13. F10/F11 tråden

  Er i hverrtfall slik på min prelci f11 2013. Står den i drive med foten på bremsen durer den mye mer enn hvis den står i park. Må ha et eller annet med at man setter drivverket i spenn, og at man da belaster eksokoppheng mere. For på min så kommer duringen fra eksosen.
 14. F10/F11 tråden

  Hei. Har begynnt å irritere meg over noe bilen min har begynnt med i det siste. Har en f11 med automatisk bakluke....og automatisk rollo cover eller hva det nå heter.Rolloen blir løftet opp og ned av noen skinner på hver side av bagasjerommet, med en eller annen form for elmotor. I det siste har denne rolloen begynnt å stoppe halvveis nede når jeg lukker bakluken eller bakluke vinduet. og jeg hører et lite klunk fra venstre side av bilen.Det skjer ikke hver gang men la oss si 2 av 3 ganger. Opp går alltid helt fint, det er ned som er problemet. Når rolloen ikke går ned så sperrer det for deler av utsynet ved rygging...så det er en smule irriterende. Noen andre F11 eiere som har opplevd noe lignende.. hva var eventuelt løsningen??? Er det meningen at disse skinnene skal smøres på noen måte??? I dag oppfører den seg normalt igjen (etter at jeg hadde bestillt time hos bmw forhandler, da bilen enda har en måend igjen av garantitiden). Var minus grader i går og på lørdag.....da rolloen ikke ville ned. I dag er det 3-4 pluss. Kanskej det har noe å si?!?!?!?!!!
 15. Hjelp!Jeg gir opp min E39 2,2 ,starter ikke..

  Nå har ikke jeg så god peil på bmw 2.2 motorer. Men før jeg kjøpte min f11 520d hadde jeg en saab 9-5 2.0T som oppførte seg til tider veldig likt det du beskriver.Spesielt på varm bil så kunne du kinne den i en halv evighet uten å få start. Det viste seg å vævre veivaksel giver som tullet. Det var ingen feilkoder å lese ut. Men vil tippe at den 2.2 literen sikkert har veiv eller kam aksel giver for å vite hvor stemplene er (på vei opp eller ned)
 16. F10/F11 tråden

  En kjapp innføring i hvordan kode f10/f11 Trykk her!! Liste over funksjoner og hvordan disse kodes: Liste i pdf format
 17. F10/F11 tråden

  Det er enkelt å kode . Finnes oppskrift på nettet. mulig du må gjøre det for hvert kjøreprogram. Når jeg kodet det på min f11 så er det for standard/comfort kjøreprogrammet, bruker jeg eco programmet så må jeg alikevel inn og skru av manuelt med knappen. Ikke noe problem for meg da jeg bruker comfort kjøremodus 96 prosent av tiden jeg bruker bilen!
 18. Laste ned kartoppdatering?

  https://www.bmwmvideos.com/bmw-navigation-updates-latest-bmw-road-map/ her inne ligger det link til filer .x filer lagret på mega ..bare å laste ned og åpne x filen i et x programm
 19. Laste ned kartoppdatering?

  Har funnet next 2018-1 kartene på nett også ( og generert fsc code selv....gooogle det så finner du ut hvordan), men husker ikke helt hvor jeg fannt dem. Skal se på filene når jeg kommer hjem fra jobb, om dem inneholder en link eller readme fil med nedlastings loakalasjon.
 20. Bmw f11520d lekkasje/fuktighet i vestre bakdør

  Hei Jass. Takk for svar. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen hos meg. I hvertfall ikke som kan merkes som fuktig gulv eller tilsvarende. Hadde bilen inne hos min lokale BMW forhandler, og det var fuktsperren som var problemet. Akkurat hvor eller hvordan, vet jeg ikke. men den blir i hvertfall skiftet på Garanti. fikk verkstedtime dagen etter at jeg var borte og snakket med dem. Problemet er nå funnet, del er bestillt og bilen skal inn igjen for å få skitet fuktsperren på fredag.
 21. Oppdaget til min store forundring at oppbevarigslommen i venstre bakdør er våt. Og når jeg åpner bakdøra så drypper det vann fra bunn av døra. Heldigvis har det ikke rennt inn i bilen, men utpå utsiden. Gulv og seter var heldigvis tørre, har også sjekket høyre bakdør, den var også tørr. Ja. Har sjekket vinduet. Det var igjenlukket. Noen som har opplevd lignende???? Siden bilen er under garanti, så blir det en tur innom forhandler på mandag. Hadde vært greit å vite om mulige årsaker til lekkasjen, og om dette er et vanlig problem
 22. Gummimatte F10/F11

  Har skiftet på min i sommer pga hull i nærhet av gasspedallen. da var bilen kjørt litt over 100 000 km. Tror ikke forrige eier har skiftet matter.(matte design fra prefacelift). Kjøpte nye orginale matter på GS, og satser på at disse holder nye 100 000 km.
 23. F10/F11 tråden

  Hvis bilen har slagside etter en dag eller to uten bruk (slik som min hade forrige romjul) så er det belgen som lekker. Har du fortsatt garanti så fikser dem det rask hos en bmw forhandler. hvis bilen er utenfor garantitid og du kan skru litt, så skal det ikke være så veldig vansklig å skifte belgen selv. Belger fra Airnot (tror jeg dem heter) skal visstnok være bedre og billigere enn orginal. Dem har tillegg en guide på hjemmesidene sine på hvordan man skifter dem.
 24. F10/F11 tråden

  neste gang er jo bilen utenfor garanti tiden...så kanskje jeg skulle tatt en tur til GS da. Walkabout. han på verkstedmottak påstod at jeg hadde fått 20 prosent rabatt (husker ikke om det var på deler eller om det var på totalprisen). Vil jo bare ha "stemplet i boka" Slik at garantier og slikt varer ut årene dem skal. Så hvis det er ting utenom vanlig service, som bremser osv så kan jeg skifte det selv. ( det gjorde jeg med bakbremsene...som fikk stryk på forrige eu kontroll pga rust (blir brukt for lite)))
 25. F10/F11 tråden

  Det var den som har alle filte og inspeksjon i tillegg til oljeskift og bremsevæske, ble ikke funnet noe ekstra ordinært. Han på verkstedmottaket sa den servicen pleide å være hver 4 år ca, ved normal kjørelengde. Min er gått 107000. Neste service er om 2 år eller et gitt antall kjørte km. og den var visst ikke så omfattende, den "lille" servicen kostet bare ca 6500. Hadde jeg kjøpt ny bil så hadde jeg nok gått for service avtale ja, men ved kjøp av bruktbil så kan en jo være heldig å finne en bil med service avtale, men det hadde dessverre ikke min da jeg kjøpte den.