Oekern

Medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Oekern

 • Rang
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  Corrado G60. Bmw 320d E90
 1. Sent går det her, så ikke tenk på det! Jeg MÅ fikse dette problemet nå, absolutt siste frist for EU er 31/5.. Hadde håpet på og kunne få skrudd av disse lysa i dash slik at det forhåpentligvis ikke ble oppdaget på EU, men virker ikke som dette går ? Jeg klarer meg så veldig, veldig bra uten, men dette får man vel feil på ved EU kontroll ? (PKK eller hva nå F det heter) Har funnet en enhet på finn til 2900,- det er kanskje ikke så gærent prismessig ? Når man løsner røra fra ABS blokka, er det vakuum som gjør at det ikke renner væske ? Eller hva gjør man her ? Når man kjøper en annen ABS enhet - trengs det no form for koding ? Eller holder det med og slette feilkode etter bytte ?
 2. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Forrige "helg" fikk jeg polert bilen. Brukte torsdag, fredag og lørdag på dette. Det aller første jeg gjorde var og sope garasjegølvet - og det trengtes ! Til forvask brukte jeg først PB toppa med skum Brukte en detailer børste på vanskelige steder Så var det en runde med AG ultra, MPF og bremsestøv/flyverust fjerner Etter dette fikk man en meget god bekreftelse på at all tidligere beskyttelse var borte Etter dette ble bilen tørket og satt i garasjen. Clay var neste på lista Så står man igjen med et rent utgangspunkt som ser overraskende blankt og fint ut Men her er det MASSE og ta tak i. Bilen har straks rulla 280tkm så det aller værste er endel steinsprut i front. Ellers masse annet morro og ta tak i Her kan jeg ikke skjønne annet enn at noen har vært borti meg uten og si ifra Dette er da maskinparken som ble brukt. Begge nyinnkjøpt (North via finn, shinemate ny) Så satte man igang. Framskjerm fører side først ut. Denne gangen brukte jeg jekken for og få noe mer gunstig arbeidshøyde Den groveste polishen jeg hadde har 1500 slip. Antar at det er derfor jeg ikke ble kvitt alle ripene Forutenom dette ble jeg fornøyd med resultatet Så var det førerdør Panser (med MYE steinsprut) Lakkskade passasjerdør og øvrig Sola glimta til litt så jeg åpna porten for og se om man fikk en liten oppfattning av resultat Bakdør Tak Sideskjørt. Aner ikke hva dette er for noe Bagasjelokk Bakfanger På lørdag fikk jeg sjukt dårlig tid. Det var dåp på søndag så jeg måtte bli ferdig - og før jeg var ferdig fikk jeg en telefon om at besøket var på plass. (Rart ting alltid skal ta lengre tid enn man trur) Så plastdetaljer og ruter måtte jeg ta i ettertid. Da det ble sjukt stress på slutten lørdag rakk jeg heller ikke og ta noen ferdig-bilder. (Sola var borte uansett) Og etter dette har bilen vært møkkete når sola har vært framme. Så dette får jeg legge ut seinere. Jeg har heller aldri helt fått sett over bilen i sola, rein. Så jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvor bra/fornøyd jeg er med resultatet. Jeg ble litt "skuffet" over at jeg ikke klarte bli kvitt alle ripene, men man må tydeligvis grøvre til enn 1500 slip i polishen ? Hva anbefales ? Må si shinemate maskinen overrasket stort. Lite virbasjon og meget hendig plassering av turtallsknapp. North detaling maskinen skuffet stort med mye vibrasjon og håpløs plassering av turtallsknapp. Jeg måtte fordele produkt, stoppe den, justere, starte den igjen. På shinemate kunne jeg enkelt justere uten og måtte skru av maskin/bytte ´håndgrep.
 3. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Da var Supersport senkesett montert. Ble ferdig lørdag. Veldig grei skruing egentlig. Fikk lånt verksted med løftebukk - og det gjør jo alt mye enklere. Fikk og god hjelp av en kompis. Alt av lagre og gummi ble bytta, men da "skivekappe" ikke fulgte med bumpstopper kit (som jeg trodde) ble det en jalla-løsning på den ene siden bak. Brukte ei vanlig skive istedenfor og brukte om igjen den gamle på andre sia. Kjøper delen ny og bytter om etterhvert begge sider. Trodde bilen skulle bli lavere foran. Hjulbuen bak er nærmere dekket enn foran, men jeg syns ikke bilen ser baktung ut - HELDIGVIS. Hater det utseende, men når man legger merke til hjulbuene så er det jo alikevell noe irriterende. Settet er jo stivt, men var forberedt på det værre, så positivt overraska. 30/20mm senk + senkeskåler framme.
 4. Oekern

  Bruke skive istedenfor orginal «kopp» ?

  Ja riktig. Det tenkte jeg ikke på. Monterte med skive, men var jo veldig enkel skruing, så bytter til original del etter hvert.
 5. Sitter i saksa i manko av en del som ikke lar seg gjøre og få taki på en lørdag. Eller har du tips ? Det gjelder del nr 4 på bildet under. Denne gjør at foring over bumpstopper ikke glir videre ned på demperen. Uten denne får man ikke hold på underside av dempertårn. Er det noen som har tanker/inspill ved bruk av skive istedenfor koppen ? Sålenge man får hindra foring fra og gli ned så blir den jo låst i dempertårn, så jeg inbiller meg at man ikke behøver koppen rundt bumpstopperen - eller er det noe jeg ikke tenker over ? Alle innspill mottas med stor takk !
 6. Oekern

  Økern´s 320d E90

  MÅ man ha fjørklemme for og få ut demper forran/montere nye ?
 7. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Ja okei, men strammer man ikke til litt væl mye ved bruk av muttertrekker ? Har fått foringene nå, så mulig det blir bytte i morra hvis det ikke blir for kaldt. Stedet jeg har fått lånt er det ikke fyring i..
 8. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Da har det første mekaniske problemet oppstått. Fikk plutselig en høy og til dels kraftig "klunke" lyd bak i bilen. Kom da jeg kjørte på ulendt underlag (rein asfalt og tykk is om hverandre) på vei ut fra butikken. Lyden kom så videre ved hull i vegen og ved fartsdumper. Hadde et ørlite håp på at det var eksosen som hadde løsna i et oppheng, men så heldig var jeg ikke. Jekka opp bilen bak og skjønte fort at her er det noe gærent. Ser ut som at den har løsna i gummien i selve lageret ? Har faktisk senkesett liggendes da jeg kom over et fint tilbud på black friday, men lager måtte jeg bestille igår da jeg ikke hadde fått somla meg til det før.. Kjøpte senk da jeg uansett var belaga på og bytte dempere før EU (Lekk i 2 dempere) , så hell i uhell egentlig, men det hadde jo ikke behøvd og skje akkurat nå fordeom da, men sånn er det, hehe. Er det en enkel jobb og bytte dempere på denne bilen ? Har aldri skrudd på BMW før. Trenger man f.eks fjærklemme bak, eller får man dem ut får hånd når demper er ute ? Er det noe som er greit og være obs på ? Ser for øvrig at demperen bak ikke ser helt lik ut den orginale som står i. For meg virker det som den originale har 6kant på toppen for og skru den fast med ? mens den fra senkesettet kun har gjengeparti hele veien ? Det fulgte ikke med "bumb stopps" og sånn "trakt" som er på originalt. Er det vanlig og IKKE bruke dette på senkesett ? Har kjøpt en gummimatte til bagasjen. lovte meg sist vinter at det var lurt og kjøpe dette så man slipper fuktig teppe.. Prøvde autoglym sin rapid aqua wax for noe over en uke siden. Ga et fint piff til LSP igjen hvor avrenninga har tapt seg endel. (Fortsatt bra beskyttelse, altså)
 9. Oekern

  Trenger en oppklaring vedr. dekktrykk. E90

  Takker for svar ! Da skal jeg sjekke med stedet dekk ble kjøpt. Er nok litt lettere og kjøpe alt på samme sted ser jeg jo nå.. Virker som at det ikke er uvanlig i heletatt med urunde dekk. Det trodde jeg faktisk ikke. Har (relativt) nye skiver og klosser, så bør ikke stå på det (ca 20 t.km) Da lar jeg hvertfall dekktrykket være som det er intill videre.
 10. Har hatt en skikkelig runde med vinterdekk og felger nå. Har nå nye felger og nye dekk, men opplever likevel at det er noe vibrasjoner/ubalanse. Kjenner det godt i 100-110, men også i lavere hastigheter. Jeg har 225/40-18 dekkdimensjon. Stedet som la dekk (nye i år) på nye felger fylte på ca 2.8 bar i alle dekk. På dørkarmen står det at ved nevnt dekkdim skal jeg ha 2,2 bar foran. Står ikke nevnt bak på denne dim, men Bavaria sa at 0,3-0,5 mer bak en foran trygt kan brukes) Stedet jeg kjøpte felger av har dobbeltsjekket avbalanseringa og den er korrekt. De sier det er kast/høydeforskjell på dekk) Syns det var veldig stor forskjell på det som stod i døra og hva stedet hadde fylt på. Prøvde og tappe ut litt luft, ca 2,4 foran og 2,6 bak. Syns det hjalp n o e. Hva slags trykk er det jeg EGENTLIG skal ha på denne dim ? Har googlet endel, men blir ikke akkurat klokere.. Syns det hele er meget merkelig når alt er nytt, men det kan jo selvfølgelig være defekt på dekk (Noe annet??), men skulle vært artig og prøvd med rett dekktrykk først, hva nå enn det er.. Syns også det er meget rart når en dekk-butikk anbefaler noe helt annet enn hva lappen på bilen sier. J
 11. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Ja de gjør fort det, ekke rart folk har på 255 - og kanskje enda bredere bakdekk på disse bilene, good plass. Ja, ikke sant ? Godt jeg ikke var aleine om og mene det. Får tru det ikke gjør noe at jeg smurte inn baksiden av spacer. Er nøye med etterstramming av hjulbolter, så oppdager hvis det skulle skje noe..
 12. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Ja det er sant, men sånn ere.. Har hatt så hat forhold til bakhjula da de har sitti så godt inn i hjulbuen, samme med sommerhjula.. Så var godt og endelig få gjort noe med det ! Har lagt en god syntetisk forsegling som jeg håper/tror holder vintern ut, så bør gå fint ift salt hvertfall.