Gnaffert

Medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Gnaffert

 • Rang
  Sersjant

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW 535dx (F10)

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gnaffert

  BMW E90 vann i gulv bak

  @e301984 Regner med at du har funnet ut av hva som forårsaket vanninntregningen i bilen din nå? I så fall, fint om du vil dele det her. God jul
 2. Gnaffert

  BMW E90 vann i gulv bak

  Hei, Ikke utenkelig at det er den såkalte "vapor barrier" som har løsnet i limet innvendig i din venstre bakdør.. Du må av med dørtrekket for å sjekke den. Har det problemet selv på min 2012 F10, men opplever (heldigvis!) ikke så mye vanninntrengning som du beskriver.. Håper denne filmen kan være til litt hjelp:
 3. Gnaffert

  F10/F11 tråden

  Vet ikke om du har funnet ut av hva som forårsaker lyden på bilen din (?), men det kan virke som om du har en liknende (u)lyd som den jeg opplever. Som hos deg hører jeg den fra ca. 50 km/h og oppover. Men den følger bilens hastighet hos meg, og ikke turtallet på motoren. Siden lyden varierer med hvor fort hjulene ruller så var min første mistanke et defekt hjullager. Etter feilsøket viste det seg å være riktig; et defekt hjullager på høyre side foran.
 4. Gnaffert

  F10, vibrasjoner under kjøring

  @Maverick2002 Du har ikke tilfeldigvis xDrive på din F10? Har selv en F10 med xDrive hvor jeg merker en slags durelyd ved kjøring. Denne lyden har blitt mer merkbar i de siste månedene, og det gjelder både ved kjøring med vinterdekk (piggfrie Nokian Hakka R2. 255/40-19 foran/bak) og sommerdekk (Pirelli P Zero. 245/40-19 foran og 275/35-19 bak). Vanskelig å si om det er noen forskjell i duringen mellom sommer- og vinterdekk. Ingen av disse er runflat. Har forøvrig ingen erfaring med runflat. Tror ikke at lyden varierer med motorturtall, men skal få dette bekreftet. Lyden varierer i alle fall med hastigheten. Duringen er hørbar fra rundt 60-70 km/h. Er litt redd for at den kommer fra drivverk. Vanskelig å si, men kanskje den skyldes noe så enkelt som hardy-koblingen som tidligere er nevnt (?). Girkassen ble forresten skiftet olje på i fjor sommer. Jeg har ikke skiftet olje på fordelingskassen ennå, men skal få gjort det i nærmeste fremtid. Har av og til merkbar vibrasjon i bilen ved kjøring i lav hastighet (tilnærmet gangfart). Dette styrker min mistanke om at det er noe som har med drivverk å gjøre. Opplever du noe liknende, @Maverick2002?
 5. Gnaffert

  F10/F11 tråden

  Jeg opplever også "knepping" i rattet i min F10. Legger merke til det når jeg vrir på rattet i lav hastighet, gjerne om jeg dreier rattet litt hurtig (rask sving). Har selv ingen teori om hva det kan være som lager lyden. Nevnte det for BMW-verkstedet i forkant av en service for kort tid siden. Etter servicen står følgende beskjed på fakturaen: "Kontrollert kneppelyd fra ratt ved rask sving. Dette virker helt normalt. Ingen feil". Så sånn er det.. Ikke godt å si hva som lager denne lyden, men det er neppe noe å bekymre seg for.
 6. Gnaffert

  E53 3.0i Hvilken girolje?

  Ikke det at jeg har noe i mot Biltema eller deres oljer, men her ville i alle fall jeg gått for olje fra en anerkjent leverandør (evt. original olje). Girkassen er jo, etter motoren, den viktigste komponenten i bilen. Har du sjekket pris på original olje? F.eks. koed.no, gsbildeler.no eller schmiedmann.no. Dekkonline.com selger også oljer, både orgininal BMW-olje og andre merker. I forhold til valget mellom å skifte olje eller foreta en flushing av girkassen så er denne Youtube-filmen ganske informativ (selv om den ikke er BMW-relatert): Siden du har xDrive, kombinert med en passe høy kilometerstand, så ville jeg samtidig vurdert å skiftet ut oljen i fordelingskassen, og evt. differensialene. Nå vet jeg ikke om dette har vært gjort på din bil tidligere, men det kan jo være noe å vurdere? Flere andre bilmerker har utskifte av disse oljene som en del av det vanlige serviceregimet. Jeg har i alle fall ikke troen på såkalte livstidsoljer, selv om BMW tydeligvis har det. Men, det blir naturligvis helt opp til deg
 7. Gnaffert

  Svidd lukt fra bakhjul e90

  Opplevde varmgang, og derav noe svilukt, ved venstre framhjul på min forrige bil (Honda Accord). Det viste seg å være et ødelagt hjullager. Det skader neppe å sjekke. Lykke til, i alle fall
 8. Gnaffert

  N57-motor - ikke kontakt med glødemodul

  Takk for tilbakemeldingen og en nyttig tråd, @bareBård Definitivt noe jeg skal sjekke ut på min bil. Det er helt sikkert flere som har en slik ødelagt glødemodul, uten en gang å være klar over det.
 9. Gnaffert

  N57-motor - ikke kontakt med glødemodul

  Javel. Helt enig med deg, @bareBård! Denne feilmeldingen burde absolutt vises, uten å måtte ty til eksternt diagnoseutstyr.. Da bør jeg nok få sjekket min bil, da jeg ikke har fått beskjed om gløding på en god stund... Ut fra symptomene, så ser det ut som om min bil lider av samme feil som din. Hvor mye kostet modulen, mye jobb med å skifte den? Forresten, hvilket diagnoseprogram/utstyr brukte du?
 10. Gnaffert

  N57-motor - ikke kontakt med glødemodul

  Fikk du opp feilmelding i instrumentpanel/iDrive pga. den ødelagte modulen, eller må man koble til diagnoseverktøy for å få fram denne? Lenge siden sist jeg har fått opp meldingen "Preheating. Please wait", og selv om det har vært en unormalt mild vinter så lang, så har det vært mange dager med minusgrader...
 11. Har selv en F10 2012-mod., og har ved et par tilfeller opplevd litt problemer med Comfort Access. I regnvær (etter langvarig regn) har jeg merket at håndtaket i venstre bakdør lagde klikke-lyder, og at dette ikke lystret som det skal ved opplåsing/låsing av bil (ved berøring av selve håndtaket), og også at bilen låste seg opp og igjen av seg selv. Dette har heldigvis vært et engangstilfelle, som skjedde for et halvt års tid siden. Dette håndtaket (venstre bak) ble faktisk byttet på garanti, i november 2015, før jeg overtok bilen. Opplever jeg det samme problemet på nytt skal jeg reklamere på dette. Har også merket at det ikke alltid lar seg gjøre å låse bilen ved å berøre sensoren på håndtaket (på førerdøren), også dette ved regnvær/snø/våt bil. Da måtte jeg prøve noen ganger før jeg fikk låst bilen. Har oftere og oftere bare brukt fjernkontrollen for å låse bilen, det virker i alle fall uansett vær Under høytrykksvask av bil har jeg også merket at bilen har låst seg/låst seg opp, noe som jeg tror skyldes mye vann som renner over håndtakene (bilen tror kanskje at man berører sensorene på håndtakene, for å låse/låse opp?). Dette skjer bare når jeg spyler på eller i nærheten av håndtakene, og når jeg har hatt fjernkontrollen på meg. Har ikke merket dette med låst bil og fjernkontrollen et stykke unna. Heldigvis! Har lest en god del om andre med Comfort Access-problemer, og da har som regel løsningen vært å bytte ut selve håndtakene (de utvendige, om det skulle være noen tvil). Det står en del om Comfort Access-problemer her inne, samt på F10/F11-gruppen på Facebook. Det med at du ikke får kontakt med nøkkel under start av bil har jeg ikke hørt om før.. Da skulle man kanskje antatt lite batteri på nøkkel, men ser at du har byttet til nye batterier. Problemer med Comfort Access ser desverre ut til å være et velkjent problem... Håper du finner ut av det.
 12. Webastoen er veldig fin å ha for å slippe å skrape is av vinduene og det å sette seg i en varm bil. Skal være enig i at det er rart at den ikke varmer opp motoren i samme slengen. Det er kanskje lov å håpe at dette er noe som er blitt utbedret på den kommende 5-serien? Tenker jeg skal få montert på en Defa motorvarmer i bilen, for å begrense antall kaldstarter vinterstid. Siden jeg har Webasto finnes det visstnok bare en type kontaktvarmer som sitter på motorblokken, men det burde være bedre enn ingenting. Ideelt sett burde man hatt en motorvarmer som varmer opp oljen, men det ser ikke ut som om Defa har noen som er tilpasset min motor.
 13. Hei, Har en 2012 F10 diesel, med original parkeringsvarmer (kode 536). I følge skiltet på bilen er det snakk om en Webasto Thermo Top V. Vil Webastoen stoppe/slå seg av når man har startet bilen, dersom den allerede går? Har fått med meg dette med at Webastoen bør få gå helt til den stopper av seg selv (det er vel etter 30 minutter?). Er det sånn sett best å starte oppvarmingen en halvtime før man starter bilen, eller vil Webastoen fortsette å gå uavhengig av om bilen kjøres eller ikke? Varmer Webastoen også opp motoren? Det virker som at motoren blir noe raskere varm etter at den har stått på en stund.
 14. Gnaffert

  Sette inn ekstra lyspære i lykt på en f11

  F10/F11 med xenon bruker bi-xenon-pærer, dvs. at den samme pæren fungerer som både nær- og fjernlys, litt som en vanlig H4 halogenpære. Den billigste måten å få litt mer lys i nær-/fjernlys på er å bytte til bedre lyspærer enn de originale, f.eks. Philips X-tremeVision eller Philips WhiteVision. Xenonpærer vil svekkes over tid, og når det har gått så langt at fargen har blitt lilla-aktig er det på høy tide å bytte. De innerste reflektorene i frontlyktene er "kurvelys" (cornering lights), som tenner og slukker avhengig av rattvinkelen (lysbryter må stå i posisjon A). De brukes bare for å lyse inn i kurver. Dette er vanlige H7 halogenpærer. Det er kanskje mulig å koble disse om til å lyse som ekstra langlyspærer (?), uten at jeg kan si noe mer om det. Ønsker du et hvitere lys i disse, for å bedre stå i stil til hovedlysene, så kan du f.eks. bytte ut pærene til Philips WhiteVision. De vil gi et hvitere lys enn en standard halogenpære. For å få sterkere lys i disse går det an å montere et xenonkit, evt. LED-pærer, uten at jeg helt ser vitsen med det. De tenner/slukker avhengig av rattvinkel, og lyser vanligvis kun i korte perioder. Dette går igjen ut over levetiden på lyspærene. Ønsker du bedre langlys så tror jeg ekstralys, f.eks. led-bar e.l., er veien å gå. Om du leter på nettet så finner du et hav av forskjellige typer ekstralys. Har sett noen montert på innsiden av nyre-grillen, og da synes de ikke så godt fra utsiden. På min forrige bil hadde jeg Hella Luminator m/xenon, og jeg var veldig fornøyde med dem. Hadde det vært i dag ville jeg nok gått for LED i stedet for. Lykke til!
 15. Gnaffert

  842 cold climate E60 lci

  Jeg har også lest mange forskjellige svar på hva som er forskjellig på biler med og uten kode SA842 Cold climate-version. Hva som er forskjellig varierer fra bil til bil, men oppvarmet veivhusventilasjon ser ut til å være noe som går igjen. Jeg har selv en tyskimportert F10. Den har varme i både speil og spylerdyser, og dessuten en helt lik dynamo som en tilsvarende norsk bil (konklusjon etter å ha sammenliknet delenumre). Det som jeg derimot fant ut er forskjellig for min bil, er at tilsvarende biler som er utstyrt med 842 cold climate har: - en annen innsugningslyddemper/luftfilterboks. - et oppvarmet rør (fra friskluftrøret) til veivhuset. Består av et rør med påmontert varmeelement. Anbefaler deg å søke med VIN (de 7 siste sifrene), eller på generell biltype, på http://bmwfans.info/ . Når du har kommet inn til delekatalogen skal det være en boks merket med "Usage". I feltet foran kan du skrive inn nøkkelord eller delenummer. I dette tilfellet skriver du "S842A" og trykker på boksen. Du skal da få opp deler som er spesifikke for den utstyrskoden. Det finnes helt sikkert andre tilsvarende nettsider du kan bruke, men denne funket i alle fall fint for meg Jeg går forøvrig med konkrete planer om å få påmontert "cold climate-delene" i min bil. Mulig jeg lager en aldri så liten tråd om dette når den tid kommer.