andares

Medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om andares

 • Rang
  Sersjant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  2002 E46 330ci
 1. andares

  Quaife lsd til e46

  Takk for gode tips, beste og eneste guiden jeg har funnet hittil. Skjønte det sånn at sveiset kronhjul var noe de begynte med først i 2007, så da er hvertfall ikke det noe problem. Så er det vel bare et prisspørsmål om jeg skal sette det bort eller prøve selv
 2. andares

  Quaife lsd til e46

  Heisann Vurderer sterkt å anskaffe en quaife lsdtil min 330ci, hovedsaklig for å gjøre bilen morsommere på vinteren. Har skjønt det sånn at torsen lsd'er fungerer dårlig hvis det er veldig glatt, men vil tro at den uansett vil forbedre kjøreopplevelsen masse på normalt vinterføre. Det jeg hovedsaklig lurer på, og som jeg ikke har funnet noe info om er om det å installere en quaife er noe man kan gjøre selv. Går det an å bare bestille lsd enheten, demontere diffhuset og enkelt sette inn quaifeenheten, eller er det en jobb som kun forhandleren kan gjøre, slik at man må sende differensialen til dem? I tilfelle det første stemmer, er den noen som har en guide på hvordan selve installasjonen gjøres? Tar også gjerne i mot tips hvis noen vet om bedre, billigere eller enklere å gjennomføre lsd typer.
 3. andares

  motor brenner olje

  Bilen er fra tyskland, og har gått noen år der først, så da antar jeg at den ikke kom orginalt med denne. Kan det da bli knot med å få montert kuldeversjonen?
 4. Noen her som faktisk forstår hva dreiemoment og hestekrefter faktisk er? Har en følelse av at dette er et mye misforstått tema, også av de som tror de kan det (ref. biljournalister på youtube o.l). Nå forstår ikke jeg det ordentlig selv heller, så fint om noen kunne forklare, og mulig det egentlig er mye enklere enn jeg hadde trodd. Det sies jo at høyt dreiemoment skal gi høy akselerasjon og høy maks hk skal gi høy toppfart. Men med dette mener de vel egentlig at gjennomsnittlig høy effekt over en stor porsjon av turtallsområdet vil gi høy akselerasjon? For det er vel kun den mengen hestekrefter som leveres til hjuelene i et bestemt øyeblikk som er interessant, og ikke selve dreiemomentet. Vi har jo den fysiske formelen E = 0.5^*m*v^2 som kan skrives v = sqrt(2E/m), der v = hastighet, m = masse og E = enegi. Hestekrefter eller effekt er jo bare hvor mye energi som produseres per tidsenhet, så utifra denne formelen virker det som at det eneste som er interessant for å bestemme bilens akselerasjon er hvor mye effekt som leveres til hjulene (selv om denne formelen og mine fysikkunnskaper riktignok ikke er tilstrekkelige til å vise det.) og isåfall burde hestekraft/RPM grafen være den eneste interessante, og ikke dreiemoment/RPM grafen. Dreiemoment gir jo ikke energi i seg selv.
 5. andares

  motor brenner olje

  Har hørt at det finnes en cold weather versjon av CCV'en, vet noen om denne er mer tess?
 6. andares

  motor brenner olje

  skal se nærmere på hvor det spesifikt lekker i morgen, er planen
 7. andares

  motor brenner olje

  det er vel den videoen her vil jeg tro: Han brukte vel en billig catch can som ikke var ordentlig tett, så kan vel gjøres bedre. Men er enig i at det høres like greit ut å bare bytte ccv
 8. andares

  motor brenner olje

  må gjøre litt mer research på det catch can opplegget, men hvorfor kan man ikke egentlig bare bytte ut ccv'en med en ny en? Vil ikke det holde i lang tid fremover?
 9. andares

  motor brenner olje

  Så denne videoen: https://www.google.no/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DaJrEa95dH9c&ved=0ahUKEwiH7Zma96XYAhVMD5oKHQ1aAGsQwqsBCB8wAA&usg=AOvVaw1spunox7Thnk2f2Su8Hcuf der de forklarer symtomene på gåen toppdekselpakning og hvordan den byttes, og ble nokså sikker på at dette var problemet, men er det altså mer sannynlig at det er veivhusventilasjonen som er årsaken? Det vil vel være samme symptomer i begge tilfeller?
 10. andares

  motor brenner olje

  hmm, er dette altså problemet med tett veivhusventilasjon som andre nevnte som da vil bli løst? er det isåfall noe custom opplegg man må lage?
 11. andares

  motor brenner olje

  Hei! Har nylig kjøpt en 2002 330ci og den fungerer stort sett bra, men den sluker olje. den har omtrent sunket halve intervallet på dipsticken i løpet av en tur fra trondheim til oslo. I tillegg kan jeg nevne at jeg merker en litt annerledes lukt når jeg kjører, som jeg mistenker at er lukten av brent motorolje (uten at jeg egentlig vet hvordan det lukter). Noen som vet hva som mest sannsynlig er grunnen, og hva som bør gjøres? bilen har gått 200 000km.
 12. andares

  Valg av motorolje

  Takk for hjelpen, tror jeg går for castrol 0w30 (bor nå i trondheim, men er mye på kaldere steder også), om ikke den magnatec oljen. Noen tips til hvor man bør kjøpe det, eventuelt bestille på nettet? Er forresten 0w40 en enda bedre olje enn 0w30, siden den tilsynelatende skal ha et høyere spenn i positiv temperatur?
 13. andares

  Valg av motorolje

  Nettopp kjøpt meg en 2002 e46 330ci:) Må få skaffet motorolje og lurer litt på hva slags typer og merker man bør velge. Fant veldig mye forskjellig informasjon rundt om på nettet, men virker som om man trenger en type til kaldt klima her i Norge. 0w40 hørte jeg snakk om. Hørte også at castrol var et vanlig merke å bruke. Er biltema en dum ide?
 14. andares

  Kjøpe e46 330Ci i sverige

  Takk for hjelpen, da gjenstår det bare å finne et godt ekseplar i norge. Har jeg rett i at det legges ut mye flere annonser om våren/sommeren enn høst/vinter?