macrorain

Medlemmer
 • Innholdsteller

  412
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 • Days Won

  1

macrorain last won the day on August 18 2017

macrorain hadde mest likt innhold!

Om macrorain

 • Vurdering
  Major

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  F30 330e M-sport
 1. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  På generelt grunnlag er det alltid fornuftig å oppføre seg høflig og ydmykt i møte med offentlige tjenestemenn, der er vi enige. Jeg har ikke nok fingre til å telle hvor mange ganger jeg har blitt stoppet for ting jeg kunne fått bot og/eller forelegg for, men man slipper unna med en advarsel for det aller meste hvis man oppfører seg ordentlig. Hvis noen har tatt noen av mine poster som oppfordring til noe annet så var ikke det intensjonen. Hvis politiet stopper meg og ber meg ta av klistremerkene, så vil jeg trolig gjøre akkurat det. Poenget mitt er kun at jeg ikke tror noen trenger å bekymre seg for en sterkere reaksjon enn nettopp det.
 2. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  Jeg tenker jo det er fair nok å ta de av hvis man blir bedt om det, på samme måte som man blir høflig minnet om at man faktisk må ha skilter på bilen hvis man kjører rundt uten. Men det er et stykke derfra og til å bli anmeldt og dømt for dokumentfalsk. Si jeg f.eks henger to sykler bakpå bilen, og fordi jeg ikke gidder kjøpe sånn fint skiltfeste til å ha utenpå der, tegner jeg bare en liten plakat med skiltnummeret mitt på og teiper på syklene. Det er jo ikke helt innafor heller, og mye drøyere enn å skifte bakgrunnsfarge på N på skiltet. Men det er fortsatt ingen som ville finne på å dra meg til retten for dokumentforfalskning av den grunn. Det de fleste er opptatt av er nok hva som er konsekvensen av å kjøre rundt med disse merkene, ikke teoretisk juss.
 3. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  Jeg sa egentlig ikke det, jeg sa at man ikke kom til å bli dømt for dokumentforfalskning for en slik endring. Bakgrunnen for at jeg kan si det med relativt stor sikkerhet er a ) Dokumentets innhold er identisk b ) Formålet med endringen, nemlig å pynte på bilen sin (ikke egen vinning eller noen form for forsøk på å utgi noe/noen for noe det/de ikke er). Straffeloven og skjønn ifm eventuelle saker styres i ganske stor grad av formålet bak en eventuelt straffbar handling. Rettssystemet har hverken lyst eller kapasitet til å følge opp "tull" som dette her.
 4. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  Det er bra vi får lov av deg hvertfall da.
 5. Svarte N klistremerker skilt. ett must!

  Å påstå at dette er dokumentforfalskning er helt på jordet. Politifolk som kommer med den påstanden bør få seg ny jobb de passer bedre i, f.eks parkeringsvakt eller tannlege. "Dokumentet" inneholder nøyaktig samme informasjon som før, man har kun byttet bakgrunnsfarge på ett av feltene, og det på et felt som ikke er påkrevd (man kan velge bort hele det blå feltet om man ønsker). Du blir ledd ut av rettsalen hvis du forsøker å få noen dømt for dokumentforfalskning for å sette på et slikt svart klistremerke. Hvis man velger å håndheve regelverket like firkantet og strengt som bare en byråkrat kan, så kan jeg gå med på at kjennemerket ikke lenger er gyldig når man gjør en endring som bryter med regelverket om hvordan det skal se ut. Dette blir dermed i praksis det samme som å kjøre uten skilt. Det straffes i verste fall med et forenklet forelegg, altså ikke engang prikk i førerkortet. I alle tilfeller et godt stykke unna strafferamme og konsekvens for dokumentforfalskning. I praksis går det stort sett helt fint (ingen bryr seg). Er du riktig uheldig blir du bedt om å fjerne det, og må ut med 99kr for et nytt sett.
 6. Tuning av BMW 116i (F21)

  Her, 160hk. http://www.venturatuning.nl/chiptuning-bmw-116i.html Synes du 160hk høres voldsomt ut så er det forskjellige settings på disse boksene (har en selv), så du kan justere det ned.
 7. Hvis jeg har skjønt det riktig så må du kjøpe det senest ved første service, så da tror jeg kanskje det er for sent. Valgte basert på matrisen på nettet ja.
 8. Nå har jeg kodet om så baklysene lyser på DRL jeg også. Satt intensitet på medium, det så mer enn lyst nok ut. Greit med litt ekstra synlighet bak iom at refleksene er borte. Har også vært hos BMW og kjøpt 5år/60,000km serviceavtale Digresjon: Hvorfor kommer alle biler med separate reflekser nåtildags, det er jo ikke direkte pent? Hvorfor ikke ha de integrert i lyktene som tidligere?
 9. Jeg kjøpte ferdig lakkert, samme sted som @sluquet. Det er såvidt jeg har forstått nye, originale reflekser som er lakkert, og du kan velge mellom de fleste originale fargene. Jeg valgte jo da svart istedenfor bilens farge, men de hadde i bilens farge også hvis jeg hadde ønsket det. Lakkeringsjobben ser veldig bra ut.
 10. Hei, takk for det! Ja, jeg bestemte meg for å beholde BMW-emblemene som de var. Refleksene ble derimot erstattet med lakkerte varianter, du kan se hvordan det ble på noen av de nyere bildene. På alle bildene med BBS-felger fra side 10 og utover i denne tråden så er refleksene lakkert. Hvis du har sett på bildene og ikke la merke til det så ble det antagelig bra - Selv synes jeg det ser veldig bra ut, på litt avstand ser det ut ekstra lufteslisser lignende de som er på M-modellene. Og gjør at rompa ser mye renere ut enn med de røde refleksene. EDIT: Går du inn på profilen min og trykker på profilbildet mitt så ser du de lakkerte refleksene ganske bra der og. Jeg tenker forøvrig å kode om så bilen alltid har kjørelys så jeg sikrer at jeg synes bakfra også under forhold med redusert sikt på dagtid (hvor baklysene ellers ikke ville vært påslått). Per nå har jeg lysbryteren på "På" istedenfor Auto for å oppnå det samme.
 11. Ventura Tuning - noen mer erfaring?

  Tenkte å slenge ut en liten oppdatering siden jeg (ref min egen tråd) hadde litt problemer med venturaboksen initielt, før jeg først fikk ny boks og deretter fikk en ECU firmware upgrade fra BMW. Nå har jeg kjørt noen tusen km etter dette, og både bil og boks oppfører seg eksemplarisk. Skyvet er helt tullete, og det er ekstremt sjeldent jeg gir full gass iom at du har et helt drøyt moment lenge før. For de som liker å ligge sidelengs, så er det på tross av litt tyngre 3-serie enn normalt null problem å vippe ut rompa på tørr asfalt, og den er balansert og fin å kontrollere. Uten Ventura så må man være litt mer brutal for å få den til å slippe og det føles litt mindre ..naturlig. Med boksen er det egentlig bare å gi gradvis gass til momentet (og bakenden) (og gliset) kommer. Veldig fornøyd alt i alt!
 12. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  @stoltbmwelskerJeg har ikke forsket noe særlig på hvor lurt det er å lease en 330e sammenlignet med andre biler, men er veldig fornøyd med bilen isolert sett Hybrid-drivlinjen gjør den hyggelig priset sammenlignet med effekten du får. Effekt og bakhjulstrekk er viktige bokser hos meg, så da var dette et relativt sett enkelt valg siden jeg fra før er glad i BMW Du får vel endel info hvis du leser tråden min (link i signaturen)
 13. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  m3 stasjonsvogn..ombygg? hvor kom bildene fra?
 14. Min BMW G30 530E

  Oi, den var lekker i hvit ja. Nå angrer jeg nesten på at jeg ikke kjøpte 530e istedenfor 330e Grattis! Voldsomt mange som kjøper / får levert flotte biler her inne om dagen! Er vel tredje eller fjerde tråden jeg gratulerer og ser fjonge bilder i på bare et par-tre dager!
 15. Min F22 230i

  Kjempelekkert! Har siklet på den fargen selv! Det er en av de største fordelene med å kjøpe helt ny bil, at man kan velge fargekomboen helt etter eget hjerte 2-serie hadde vært mitt valg også hvis jeg ikke hadde huset fullt av gale unger, dette blir nok en veldig morsom bil