Øyvind.J

Medlemmer
 • Innholdsteller

  49
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Om Øyvind.J

 • Vurdering
  Sersjant
 • Bursdag 10/23/84

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Råneå
 • Interesser:
  Gitar, BMW, Familie, Jobbe ute på tunet, matlaging og fotball.
 • Kjøretøy
  E87, e34, w124
 1. Lambdaen leser av forbrenningen. Med en coil/tennplugg/dyse ut av funksjon så blir det aldri en optimal forbrenning. Skal et visst trykk til før dyser åpner. La oss si at bensinpumpa er i grenseland og med nød klarer å åpne dysene. Har du en annen pumpe å prøve med? Er en long-shot siden bilen fungerte før motorbytte da men. Har du stokka om på tennplugger? Prøv det. Se om feil flytter seg. Stokk om på f.eks 3 og 4 sylinder.
 2. Du, det der har jeg selv reflektert over. Ipads, tv og godterier er blitt en slags "barnevakt" slik at man selv kan leve det livet man vil. Barnet blir til en pløsete tomsing, men hva gjør vel det. Selvsagt har jeg også brukt denne barnevakten, men visse foreldre tyr til dette hver eneste dag. TIlslutt vet ikke barnet om annet og dette blir normalen. Motorikk, logikk og psyke utvikler seg negativt. Ikke heldig når barnet engang blir voksen. Angående bilturer så var faktisk musikk redningen for oss:) Så da behøvde jeg aldri å montere DVDspiller (flax:)
 3. Det er rart at man hadde så elendig smak før. Jeg får vel innrømme at jeg satt lexuslykter på en e36 engang. Ser ikke ut i måneskinn, men duverden så kry man var. Nå setter man orange/hvite og små felger. Bruker penger på kjedelige ting som servicer og ordentlige dekk. Du skal forøvrig ha skryt for den doningen der. Ser jo ut som den kom av samlebåndet i år.
 4. Hadde barne-tv vært like bra som det var på 80-90 tallet så hadde tilogmed jeg kunne sett på det enda;) Merket fort at dattera mi ble fort lei av det tullet de sender i dag. Gode gamle tom og jerry på VHS ble redningen:p
 5. Jepp. Stapp et brekkjærn inn mellom traversforing og kaross. Om du da klarer å bevege bakstilling opp og ned flere cm så har du funnet feil;) Ganske så vanlig feil på gamle bakhjulstrekkere. Samme gjør du med diffopphenget.
 6. Napp ut kabel til coil på sylinder 4, hører du forskjell på motor? Nei? Da har du en død coil. Begynner motoren å fjuske så fungerer coilen du nappa ut. Misfire kan og være bensin-relatert, dyse. Om du får ettertenning (bensin antennes i eksosanlegg og det smeller i potta) så vet du at en coil/tennplugg er ødelagt. Stokk omså om på tennplugg fra sylinder 4 til f.eks sylinder 1. Flytter du feil så har du funnet kilden, da må du gjøre en service, noe jeg uansett anbefaler deg å gjøre.
 7. Kunne du bytte klossene uten å kjøre inn stempler via PC på Volvoen?
 8. Må inn med PC ja, kjøre inn stempel en bit og presse inn resten med tang.
 9. Ville det ikke vært lurt og ta diagnosen først og deretter feilsøking/spørre folk på forumet?
 10. Hm. Snodig. Ujevn tomgang kan nok linkes til feil verdier på tomgangsregulator. Vet at visse har rengjort denne (brake cleaner o.l) med hell, men om det er denne som er synder for lambda er jeg i tvil om. Dog hører ofte ujevn tomgang sammen med falskluft også. I slike tilfeller bruker man ofte en røykmaskin, ganske hendig da man tvært ser om det siver røyk ut av koblinger/slanger osv. Får du lånt/stukket innom et verksted som har så har du hvertfall utelukket dette. Eller gjør som denne fyren:P haha Jeg er usikker på hvor lenge du må kjøre for at sot skal oppstå. Jeg kjørte 60 mil med prosjektet mitt og hadde svarte plugger da jeg kom fram. Hadde gjort service før ferd. Om de ble sota etter 2 km vet jeg ikke.
 11. Bra at du har funnet ut at det kommer strøm fram.! Men, vær forsiktig med airbag! det sendes strømpulser fra multimeter når man OHMer. Går bra 99/100 ganger, men det var totalforbudt å måle airbag på forrige arbeidsplass jeg hadde. Noen sier det er oppspinn andre viser til arr. Kommer anpå multimeter også. Visse sender så små impulser at det aldri blir farlig. Nå vet jeg ikke med BMW, men på VAG bruker det være dårlig kontakt ved sensor, tar man ut kontakten og setter tilbake og sletter feilminne så pleier det faktisk å funke. Gjorde det senest for 5-6 uker siden. Ikke hørt noe siden:) Men, du må nok belage deg på ny airbag enhet tror jeg.
 12. Er slettes ikke alltid du får noe utslag med startgass, selv om du dynker hele bilen inn i det.. Er pluggene dine sota så har du fet blanding som kan skyldes falsk luft. Kommer for mye bensin i forhold til oppmålt luftmengde.
 13. https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?2059044-E46-m50-drift-swap-thread
 14. Var Audi og Vag mekaniker i ca 1.5 år. Det rekker kan man si. Er Honda mekaniker nå. Hva med en skikkelig X-drive? Eller har du låst deg helt til m3?
 15. Tja, da får du hjullager problemer, særlig fram. Tror jeg har bytta over 50 stk bare på 1.5 år. Alle nyere biler har sine feil og mangler. Audi har sine og BMW sine. Bare ikke kjøp Steptronic/tiptronic/DSG (automat versonene til VW/Audi familien) Da får du se hva utgifter betyr.! Har sett endel biler med kun 40-50000km måtte bytte. EL-servo om du bor i kalde strøk (18-30 minus) Ad-blue systemet takler ikke kulde og blir til en krystalisert soft-is under tanken Hjulstøy som f.. En kunde kom innom med sin nyinnkjøpte A5, klagde på ulyder som visste seg å være ekstremt dekkstøy. Han hadde dog billig dekk, men jeg synes lydnivået er høyt i flere VW-Audi. Skal du ha en optimal bil uten særlig feil, så er det bare kjedelige Honda som kan kjøpes.