Øyvind.J

Medlemmer
 • Innholdsteller

  146
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Øyvind.J

 1. Knirkeforing BMW F25

  Ey:)
 2. IFH0018 INPA. BMW e87

  Nå har jeg fått lest og sletta feilkoder i INPA ! Fulgte Otis sine råd og sletta/installerte alt på nytt. Kjøpte inn ny interface også. Den nye Interface ser likedan ut som den gamle, men er av betydelig bedre kvalitet og ikke minst har den ekte Ftdi-chip. Nå skal jeg slette bort ISTA-D og installere det på nytt! Nå er jeg fornøyd og ser fram til å fortsette med feilsøkingen. God helg!
 3. IFH0018 INPA. BMW e87

  Får ikke kontakt med bilen (preface e87) i hverken INPA, NCS, tool32. Får Error IFH-0018, Error #28. Ifølge BMW`s FAQ så er det bare å sette Interface til COM1 eller frigjøre Com1. Slå av infrarød osv. Hjelper ikke. Er helt ny på BMW diagnose/koding så det går sakte, men sikkert fremover i all lesning om de ulike programmene jeg har. Kjører WINDOWS 10, noe som til tider får Compaqen til å blinke noe hysterisk i flere minutter. Funderer på å få lagt inn WIN 7 eller XP-Pro. Da visstnok alt er kompatibelt. Hva bruker dere andre? Måtte dere gjøre noen mods for å få INPA osv til å funke i WIN 10? Nå vet jeg ikke hvilken k+d-can kabel jeg har da kun et CE-Merke og et knøttlite kinesisk tegn er klistra på, lyser hvertfall når jeg plugger den i bilen. Om jeg bør gå for en annen kabel så kanskje dere har en anbefalning på hvilken type jeg bør ha? Kan roten til alt vondt være så enkelt som dårlig kabel? Har fått lagt inn E-SYS også samt fått taki en Leoni Kerpen Ethernet kabel. Ikke prøvd program mot F11 enda. Skal teste mot helgen.
 4. Knirkeforing BMW F25

  Jepp, skaff en sprøyte på apoteket og fyll med ATF olje og sprut inn i gummien. Min har vært stille i 9mnd nå etter at jeg spruta inn olje der. Så lenge det ikke er slark i foringen, er det ingen vits i å bytte den ut. Fyll med ATF
 5. E91 320d 06mod starter ikke

  Du må vel synke startsperra med INPA eller lignende?
 6. Knirkelyd bak, i dumpler.

  Jajamen. Det er en en "våt" foring så man lurer sprøytespissen inn gjennom gummi og sprøyter inn. BMW-mekanikere gav meg tipset så dette er ikke en uvanlig operasjon.
 7. E39, koble vekk "latent varme akkumulator"

  Interessant, ser jo at mange har problemer med dette. Fint at det går å bare koble vekk, måtte du kode noe slik Quandt1960 beskriver?
 8. Knirkelyd bak, i dumpler.

  Og fortsatt er foringen min stille som ei mus:) Spruta inn ATF olje. Riktignok kan man jo først sjekke med brekkjærn o.l at foringen ikke er slark i, noe jeg betviler siden du har såppas lav km-stand.
 9. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Den kjærringa der bør settes i gapestokk og bombarderes med egg. At hun får ture på slik er jo helt utrolig. Parkeringsplasser finnes vel ikke lenger i Oslo, men ute kontorer og malingsflekker (som ikke tåler regn) det kan de helt fint spandere på skattebetalernes bekostning. MDG har vel ikke rare oppsluttningen, men du verden som de bestemmer;)
 10. IFH0018 INPA. BMW e87

  Det er gjort. Glemte å nevne det. Takk for innspill.
 11. Hjelp, P0420, O2 Sensor feil?

  https://www.troublecodes.net/pcodes/p0420/
 12. IFH0018 INPA. BMW e87

  Er kanskje lettest ja. Skal prøve på det. Takk for det Otis.
 13. IFH0018 INPA. BMW e87

  Nå er jeg ganske så usikker og må ha hjelp til å få dette til å fungere. Otis? SweetBMW? Lagra følgende i OBD.INI: Port=COM1, Hardware=USB, Retry=ON, UBAT=off. Lagret og kopiert til C:Win Plasseringen til FTDI ligger under Port_#0003.Hub_#0001 (er dette rett?) Leste at det er en myte at man må velge COM1 til interface, uansett så er dette lagra på COM1. Driverversjon er 2.12.28.0 Spiller det noen rolle hvordan man installerte INPA mtp Comutgang? Eller kan man fritt bare endre senere? Sto forøvrig noe om at man skal velge Com9 ved Win10?? Ble ganske forvirret over all info. Jeg har ikke installert noe selv på Laptop, kjøpte alt ferdig installert. Har vært inne i Rheingold og henta ut Info om min bil på chassisnummeret da jeg ikke får noe kontakt med bil. Håper noen har en fin forklaring på hva jeg evt gjør feil her. På forhånd, takk for hjelp.
 14. E90 lugger ved pådrag

  Hva ble konklusjonen her da?
 15. IFH0018 INPA. BMW e87

  Hei, jo Ediabas ikonet spretter frem når jeg starter INPA, derimot så lyser Interface kun rødt uansett hvilken posisjon brytern står i, skal visst blir grønt når man switcher til rett kobling i interface. Ok, da tror jeg at feil ligger i kabel eller en eller annen innstilling. Forsker videre i morgen, tusen takk for svar!
 16. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Har selv en rød liten e87 og går gjennom samme sak på jobben! Visstnok ble det stille da jeg sa at jeg behøver ingen "macho" bil for å bevise min manndomskraft;) Enig i at 1 serie er en rapp liten kjøremaskin!
 17. E90 lugger ved pådrag

  Okey, håper det bare er en bagatell da;)
 18. E90 lugger ved pådrag

  Kjeden kan være strekt uten å hoppe en tann på register. Er kjede strekt så matcher ikke parameterne fra fabrikk lenger og motorlampa lyser, hopper kjede en tann eller 2 så nytter det ikke å bare stenge av motor og starte igjen. men, ja han kan ha andre feil som f.eks tennspole eller sensor.
 19. E90 lugger ved pådrag

  Her er en artikkel om samme symptom på samme motor. Riktignok ikke bmw forhandler som fant feil, men dog. Det kan være tennspole/dyse/vanos/sensor feil også, men risting og motorlampe har i mange tilfeller også dreid seg om strekt kjede. Ved strekt kjede blir parametere for sensorer feil og risting oppstår. Start motor på nytt og alt fungerer fint til man ruser motor til 3-4000rpm, så rister det igjen. Jeg jobba ganske tett på BMW-mekkere her og fikk et enkelt tips til hvordan man sjekker kjede/strammer. Åpne oljelokket og prøv å vipp kjede av tannhjulet, dette skal sitte tight.! Om du kan røre mye på kjede, drei motor et halv runde og prøv igjen, jeg kjøpte ny strammer og kjeden ble ganske så mye fastere rundt tannhjul. Bmw hadde reklamasjon på registerkjede, men i mange tilfeller bytta de bare strammer og alt funka fint igjen. Strammerne til disse motorene slites fort. Enkelt å bytte og koster ikke mange hundrelapper. Spørs om det er for sent for din motor? Du bør ta en diagnose ja.
 20. E90 lugger ved pådrag

  Kjeden har nok blitt strekt og må byttes. Viser seg at kjedestrammer er dårlige på disse motorene. Dårlig kjedestrammer i kombinasjon med simplex-kjede er døden for disse motorene. Om den hadde hoppet en tann så ville det nok ikke hjulpet å bare slå av og på tenningen. Det koster nok noen kroner å få dette fikset ja.
 21. BMW E39 rister på tomgang og gasspådrag

  Du har 2 innlegg, begge er bumping av henholdsvis 7 år gammel tråd og denne 1 år gamle. Det enkleste for deg vil være å spørre inne på teknisk.. Forøvrig så kan en dårlig bensinpumpe/filter lage slike symptomer. Skjeldent at det er feil på samtlige coiler/plugger. Så har man misfire på alle så er det stor sjanse for at det er bensin-relatert. Evt styreenhet som har konka.
 22. Naf medlemsskap verdt det lengre?

  Jeg var medlem av Amcar for sikkert 15 år siden, fikk billigere forsikring allerede da på min Ford Taunus:) Var bare medlem noen få år, ska fundere på å melde meg inn igjen! Amcar er bra. På forsiden deres er det tilogmed bilde av en BMW i midten av 2 andre biler;)
 23. Naf medlemsskap verdt det lengre?

  Tolker det dit at om du har en sykkel, så er NAF rette organisasjon for deg. Ting har endret seg i NAF siden oppstarten i 1924. Fler og fler bileiere melder seg ut, noe man jo kan skjønne da de ikke representerer interessene for oss bil-eiere!
 24. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Min far kjøpte ny Peugot (husker ikke hvilken) i 2014 og har enda ikke hatt feil med den. Utrolig bra komfort og stilig design. Fransk bil er slettes ikke så dumt. Ford Capri som du nevner Fredrik, det er tidenes bil:) Har vel hatt den som favoritt bil siden jeg var 5 år gammel, min far hadde en 82 mod mk3, husker ennå hvor utrolig mye tøffere den bilen var i forhold til alt annet på veiene! I dag koster de mye, er så få igjen. Capri og Manta er gamle storheter ja. Snur meg 2 ganger om jeg ser en på veien, noe man sjelden gjør. Jeg måtte kjøpe meg et par små lekebiler av de 2 merkene nå i sommer faktisk:)
 25. Takk for det! Fikk ikke lader med PC så har bare prøvd å åpne programmer uten å koble til bil. Må få kjøpt meg en lader til uka. Fint om man kan bruke Ista i stedet for Inpa, bedre layout. Skal bruke kvelden på å lese meg opp i diagnosetråden:)