Øyvind.J

Medlem
 • Innholdsteller

  179
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Øyvind.J

 1. Øyvind.J

  Smeller fra luftfilterboks

  Possible causes P0170 Intake air leaks , Faulty front heated oxygen sensor Ignition misfiring Faulty fuel injectors Exhaust gas leaks Incorrect fuel pressure Lack of fuel Faulty Mass Air Flow (MAF) sensor Incorrect Positive Crankcase Ventilation (PCV) hose connectionRead more: https://www.autocodes.com/p0170_bmw.html
 2. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Her i Finnmark brukes det lite veisalt, det behøves rett og slett ikke. Dog har kanskje klima mye å si om man behøver veisalt eller ei. I Bergen er det et MUST, ellers har de hockeybane til vei. De siste årene har de lagt i litt salt i grusen her oppe også, men ikke såppas som brukes i sør. For mye salt tiltrekker seg dyr til veien, fauna blir ødelagt, biler vet vi blir helt ødelagt. Som du sier: Livet eller bilen, så jeg skjønner jo hvorfor det brukes salt, men spørsmålet er jo om det må brukes så sinnsyke mengder? I all slags vær. Husker i Trondheim, der var det optimalt føre -10 og ingen hadde problemer. Så kom de å ødela alt med en masse salt og vi måtte kjøre hjem på sørpeføre. Været var likedan så de kunne spart seg for saltinga.
 3. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Veisalt og kulde er ikke noe bra for bilene våre nei, særlig veisalt.
 4. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Når vi er inne på e39, jeg bytta bort en gammel Audi a4 nå mot å få låne en bilhenger (måtte flytte en e61 LCI) +1500,- i lomma. Nå ringte han å spurte om jeg ville ha en e39 528ia i stedet for de 1500,- Har aldri eid en før, funderer sterkt på å hente bilen. Står riktignok uten frontlykter, men starter og går, med fungerende automat. Jeg synes å minnes at disse bilene er ganske så gode å kjøre, mye bil for pengene og flust av reservedeler på markedet. Har ikke sett på bilen enda, men skal dit på Torsdag. Om det ikke er veldig mye dall med bilen så henter jeg nok min første e39! Det blir og den siste bilen jeg skaffer på en god stund. Har prosjekter i hytt å gevær her nå, e34, e61, w124 og nå kanskje e39? Komisk nok så er vår 04 Mondeo STV den eneste som er kjørbar og registrert.😛 Den har gått merkelig feilfritt, må innrømme at Ford ikke er så elendig som jeg trodde, gode seter har den og. + god plass til folk og last.
 5. Noen som har en delebil stående eller har bakluke og lykter liggende? Skal i gang med et prosjekt i løpet av sommeren:) 2008 e61 lci. Motorras og påkjørsel bak.
 6. Øyvind.J

  E90 lugger ved pådrag

  Jeg tipper du bør bytte strammer hvert 3-4 år. For å være sikker.
 7. N Nå tror jeg ikke du skal begynne å skru av noen lys i dash.. I mange tilfeller taes en OBD-Test på EU-kontroll, så da er du busted uansett.
 8. Hadde en meget fin langtur på over 60 mil og bil fungerte fint. Bil har vært prosjekt leeenge og det var vel noe usikkert på om bil skulle holde den lange veien. Det gjorde den!:) I dag ville jeg ta en siste tur med bilen mens prøveskilta enda er lovlige, gass hengte seg opp og jeg må bremse mens jeg kjører i 50km/t. Ruser opp til 6000rpm, sjekka vaier og den er slakk og spjeld nesten stengt. Nå har jeg nok noe falskluft, men hva i alle dager kan dette bety? Sliter litt med diagnosen så har ikke fått sjekka. Noen her som har en viss ide? Reiv ut LMM-kontakten da rusa den bare til 3000rpm så jeg i det minste kunne kjøre normalt hjem. Takker for innspill.
 9. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Fant ut av det, Var krysset på mellomaksel Jævla dumt at man ikke får kjøpt disse løs. Koster jo flere tusenlapper for mellomaksling.
 10. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Hei! Nå når man altså fått en snodig risting i bilen. Om jeg triller ned en bakke og slipper ut clutch i f.eks 3.gir så oppstår problem ganske tydelig. Så det er i forbinnelse med drivlinje. Vet at jeg et dårlig Dobbelmassesvinghjul, men kan det være synder? Når dette oppstår virket det nesten som at eksos er "tett", at motor jobbet hardt, lyden er ganske tydelig bak, men trykker jeg inn clutch så er motor meget villig og har utelukket det. Lyden er "bassaktig" og det rister i paneler. Skal prøve å filme dette senere i dag slik at dere kanskje kan fatte bedre hva jeg mener. Hvilke symptomer har dere andre på dårlig svinghjul? Jeg har merket en dunkelyd på tomgang og i blant rister det noe jævelsk om jeg gir for lite gass når jeg slipper clutch, men selve problemet jeg prøver å formidle her er ikke slik. Denne "dype" lyden og risting i chassis er av annen karakter.
 11. Øyvind.J

  M50b25 går kun på 5

  Dysa hadde motorolje på seg? I såfall er jo det et mirakel siden dysa sprayer ut bensin:) Om du tenker på coilen/pluggen så er vi nok enige. Slettes ikke unormalt at TOPPDEKSELPAKNINGNEN blir sliten og olje drypper nedi hullet.
 12. Øyvind.J

  *LØST* Bensin på tennplugger, motor drukner (?)

  Brunaktig farve er et godt tegn, sota plugger tyder på for fet blanding = for mye bensin. Ofte er det falskluft som er synder da. Dog fint at du fikk bilen til å fungere:) Coiler er jo gjenganger, da putrer det fælt. Faktisk var katalysatoren min rødglødende da jeg måtte kjøre hjem på 5 sylinder. (en coil var gåen så bensina ble antennt i den varme eksosen i stedet for i kammeret!
 13. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Har en "dunkelyd" på tomgang og risting når jeg slipper clutch f.eks i oppoverbakke. Noe som jeg tipper er svinghjulet. Ulyden/ristingen jeg sliter med nå er av en annen karakter. Risting i karossen og en bassaktig lyd. Har aldri vært borti dette før. Skal opp på bukk til uka å se nærmere på saker.
 14. Øyvind.J

  Kallenavn på bilene deres?

  Oftest kalt "Evighetsprosjekt" hehe.
 15. Øyvind.J

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Har og kjøpt fra autodoc. Monroe støtdempere og litt ulike andre deler. Skal sies at det var billig, men er så langt happy:) Angående Biltema så har de gode batterier! Men kjøpte en bærekule og noe verktøy derfra og det holdt veeeldig kort tid. Pleier dog å kjøpe ledpærer til huset derifra. Den ene utepæra med sensor holdt 2 år! Det er bra i mine øyne, da den kosta 39.90!
 16. Øyvind.J

  20" felger til bmw e61 xdrive

  Du vil vel som de aller fleste her inne få problemer. Bmw`s X drive takler ikke engang ulikt dekkdybde på samme dekk dimensjon frem og bak.. Tipper du bør holde deg til lik dimensjon og ha gode dekk.
 17. Øyvind.J

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Vil tørre å påstå at om du kjøper fra biltema er som å sparke seg selv i baken. De handler inn billigst mulig og det er aldri fra samme plass.. Kjøper ikke engang oljefilter fra biltema.
 18. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Ingen slakke i hjul, ingen feilkoder, ingen motorlampe, kjeden er stram. Skal rive ned litt deksler å sjekke hardy/mellomaksel.
 19. Øyvind.J

  Bil fra Sverige som flyttegods

  Takk for svar! Selger bort rubbel og bit til neste uke! Gøy å lete etter ny bil på nett:) Så er i grunnen ikke noen stor nedtur å selge bort bilene.
 20. Hei godtfolk! Nå har vi endelig klart å karre oss hjem igjen fra Sverige. Bodd der 4 år og eid en e87 i snart 1 år. Vil ha denne med som flyttegods. Stoppet på tollen mellom Norge og Finland, de var jo selvsagt Finske og fattet egentlig ingenting av det jeg spurte om:p Jeg vet at man må betale moms (ca 10.000) for å få den Norsk, men må man selv kontakte Sverige for å få igjen moms der? Vi har bodd ca 1 uke i Norge nå, har ikke meldt adresse endring enda så vi kjører nå rundt i byen her med Svensk bil. Vet ikke hvor lenge jeg kan kjøre med Svensk bil etter man har endra bosted adresse fra Sverige til Norge. Noen synspunkter? Skal stikke innom biltilsynet i morgen den dag, men vil gjerne vite litt på forhånd:)
 21. Øyvind.J

  Valg av ny bil (E34) Tips?

  Nå har jo e34 allerede passert e39 i pris og etterspørsel blir neppe mindre med årene. Er jo ikke flust av de på veiene for tiden. Stor motor er jo alltids gøy, men m50b25 har jo nesten 200hk originalt og en gammel 535 har jo ikke så altfor mye mer hk. Så lenge du ikke kjøper en rekke 4 så tror jeg du kan forvente deg en pris stigning m50b20 er jo en skuddsikker motor, med litt trim så har du en billig og artig bil. 2 stk innsug kamaksler, chip, eksos osv gjør den jo til en ganske artig 2 liter!
 22. Øyvind.J

  Bil fra Sverige som flyttegods

  Takk for svar. Ja, fant ut at jeg må kvitte meg med bilene nå. Kosta faen 54.000,- i import og jeg betalte 40.000 for bilen... Heia Norge.
 23. Øyvind.J

  Knirking Bmw E91

  Det er nå snart 1 år siden jeg spruta ATF olje i mine foringer, de er fortsatt helt lydløse.
 24. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Fant i dag ut på jobben at Toyota har BMW 1.6 diesel motor:) Fikk ta over en jobb etter at en lærling har holdt på nedi der. Stakkarn hadde glemt en slangeklemme til trykkrøret så kunden var ikke helt fornøyd med oss. Etter 2 dager som Toyota mekker så må jeg si meg meget tilfreds. Det er fine biler å jobbe med og det er et stort og trygt konsern. Riktignok er ikke nye Toyota så feilfrie som folk vil ha det til;) Mye rart som skjer med motorene i både BMW-dieseln og PSA motoren som står i ProAce. Kanskje Toyota ikke burde samarbeide med andre:p ?
 25. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Endelig! Flytter hjem til Norge igjen:) Nå har jeg altså 2 svenske og 2 norske biler. Tar inn e87 som flyttgods (da sambo nekter å selge den). E34 og w124 slenger jeg på bilhenger og drar de opp med CRV`n. W124 fikk BMW-farve, Boston Green2 Usikker på hvilken farve e34 får.