Øyvind.J

Medlem
 • Innholdsteller

  175
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Øyvind.J

 1. Noen som har en delebil stående eller har bakluke og lykter liggende? Skal i gang med et prosjekt i løpet av sommeren:) 2008 e61 lci. Motorras og påkjørsel bak.
 2. Øyvind.J

  E90 lugger ved pådrag

  Jeg tipper du bør bytte strammer hvert 3-4 år. For å være sikker.
 3. N Nå tror jeg ikke du skal begynne å skru av noen lys i dash.. I mange tilfeller taes en OBD-Test på EU-kontroll, så da er du busted uansett.
 4. Hadde en meget fin langtur på over 60 mil og bil fungerte fint. Bil har vært prosjekt leeenge og det var vel noe usikkert på om bil skulle holde den lange veien. Det gjorde den!:) I dag ville jeg ta en siste tur med bilen mens prøveskilta enda er lovlige, gass hengte seg opp og jeg må bremse mens jeg kjører i 50km/t. Ruser opp til 6000rpm, sjekka vaier og den er slakk og spjeld nesten stengt. Nå har jeg nok noe falskluft, men hva i alle dager kan dette bety? Sliter litt med diagnosen så har ikke fått sjekka. Noen her som har en viss ide? Reiv ut LMM-kontakten da rusa den bare til 3000rpm så jeg i det minste kunne kjøre normalt hjem. Takker for innspill.
 5. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Hei! Nå når man altså fått en snodig risting i bilen. Om jeg triller ned en bakke og slipper ut clutch i f.eks 3.gir så oppstår problem ganske tydelig. Så det er i forbinnelse med drivlinje. Vet at jeg et dårlig Dobbelmassesvinghjul, men kan det være synder? Når dette oppstår virket det nesten som at eksos er "tett", at motor jobbet hardt, lyden er ganske tydelig bak, men trykker jeg inn clutch så er motor meget villig og har utelukket det. Lyden er "bassaktig" og det rister i paneler. Skal prøve å filme dette senere i dag slik at dere kanskje kan fatte bedre hva jeg mener. Hvilke symptomer har dere andre på dårlig svinghjul? Jeg har merket en dunkelyd på tomgang og i blant rister det noe jævelsk om jeg gir for lite gass når jeg slipper clutch, men selve problemet jeg prøver å formidle her er ikke slik. Denne "dype" lyden og risting i chassis er av annen karakter.
 6. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Fant ut av det, Var krysset på mellomaksel Jævla dumt at man ikke får kjøpt disse løs. Koster jo flere tusenlapper for mellomaksling.
 7. Øyvind.J

  M50b25 går kun på 5

  Dysa hadde motorolje på seg? I såfall er jo det et mirakel siden dysa sprayer ut bensin:) Om du tenker på coilen/pluggen så er vi nok enige. Slettes ikke unormalt at TOPPDEKSELPAKNINGNEN blir sliten og olje drypper nedi hullet.
 8. Øyvind.J

  *LØST* Bensin på tennplugger, motor drukner (?)

  Brunaktig farve er et godt tegn, sota plugger tyder på for fet blanding = for mye bensin. Ofte er det falskluft som er synder da. Dog fint at du fikk bilen til å fungere:) Coiler er jo gjenganger, da putrer det fælt. Faktisk var katalysatoren min rødglødende da jeg måtte kjøre hjem på 5 sylinder. (en coil var gåen så bensina ble antennt i den varme eksosen i stedet for i kammeret!
 9. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Har en "dunkelyd" på tomgang og risting når jeg slipper clutch f.eks i oppoverbakke. Noe som jeg tipper er svinghjulet. Ulyden/ristingen jeg sliter med nå er av en annen karakter. Risting i karossen og en bassaktig lyd. Har aldri vært borti dette før. Skal opp på bukk til uka å se nærmere på saker.
 10. Øyvind.J

  Kallenavn på bilene deres?

  Oftest kalt "Evighetsprosjekt" hehe.
 11. Øyvind.J

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Har og kjøpt fra autodoc. Monroe støtdempere og litt ulike andre deler. Skal sies at det var billig, men er så langt happy:) Angående Biltema så har de gode batterier! Men kjøpte en bærekule og noe verktøy derfra og det holdt veeeldig kort tid. Pleier dog å kjøpe ledpærer til huset derifra. Den ene utepæra med sensor holdt 2 år! Det er bra i mine øyne, da den kosta 39.90!
 12. Øyvind.J

  20" felger til bmw e61 xdrive

  Du vil vel som de aller fleste her inne få problemer. Bmw`s X drive takler ikke engang ulikt dekkdybde på samme dekk dimensjon frem og bak.. Tipper du bør holde deg til lik dimensjon og ha gode dekk.
 13. Øyvind.J

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Vil tørre å påstå at om du kjøper fra biltema er som å sparke seg selv i baken. De handler inn billigst mulig og det er aldri fra samme plass.. Kjøper ikke engang oljefilter fra biltema.
 14. Øyvind.J

  Mystisk "bass og risting" i E87.

  Ingen slakke i hjul, ingen feilkoder, ingen motorlampe, kjeden er stram. Skal rive ned litt deksler å sjekke hardy/mellomaksel.
 15. Øyvind.J

  Bil fra Sverige som flyttegods

  Takk for svar! Selger bort rubbel og bit til neste uke! Gøy å lete etter ny bil på nett:) Så er i grunnen ikke noen stor nedtur å selge bort bilene.
 16. Hei godtfolk! Nå har vi endelig klart å karre oss hjem igjen fra Sverige. Bodd der 4 år og eid en e87 i snart 1 år. Vil ha denne med som flyttegods. Stoppet på tollen mellom Norge og Finland, de var jo selvsagt Finske og fattet egentlig ingenting av det jeg spurte om:p Jeg vet at man må betale moms (ca 10.000) for å få den Norsk, men må man selv kontakte Sverige for å få igjen moms der? Vi har bodd ca 1 uke i Norge nå, har ikke meldt adresse endring enda så vi kjører nå rundt i byen her med Svensk bil. Vet ikke hvor lenge jeg kan kjøre med Svensk bil etter man har endra bosted adresse fra Sverige til Norge. Noen synspunkter? Skal stikke innom biltilsynet i morgen den dag, men vil gjerne vite litt på forhånd:)
 17. Øyvind.J

  Valg av ny bil (E34) Tips?

  Nå har jo e34 allerede passert e39 i pris og etterspørsel blir neppe mindre med årene. Er jo ikke flust av de på veiene for tiden. Stor motor er jo alltids gøy, men m50b25 har jo nesten 200hk originalt og en gammel 535 har jo ikke så altfor mye mer hk. Så lenge du ikke kjøper en rekke 4 så tror jeg du kan forvente deg en pris stigning m50b20 er jo en skuddsikker motor, med litt trim så har du en billig og artig bil. 2 stk innsug kamaksler, chip, eksos osv gjør den jo til en ganske artig 2 liter!
 18. Øyvind.J

  Bil fra Sverige som flyttegods

  Takk for svar. Ja, fant ut at jeg må kvitte meg med bilene nå. Kosta faen 54.000,- i import og jeg betalte 40.000 for bilen... Heia Norge.
 19. Øyvind.J

  Knirking Bmw E91

  Det er nå snart 1 år siden jeg spruta ATF olje i mine foringer, de er fortsatt helt lydløse.
 20. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Fant i dag ut på jobben at Toyota har BMW 1.6 diesel motor:) Fikk ta over en jobb etter at en lærling har holdt på nedi der. Stakkarn hadde glemt en slangeklemme til trykkrøret så kunden var ikke helt fornøyd med oss. Etter 2 dager som Toyota mekker så må jeg si meg meget tilfreds. Det er fine biler å jobbe med og det er et stort og trygt konsern. Riktignok er ikke nye Toyota så feilfrie som folk vil ha det til;) Mye rart som skjer med motorene i både BMW-dieseln og PSA motoren som står i ProAce. Kanskje Toyota ikke burde samarbeide med andre:p ?
 21. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Endelig! Flytter hjem til Norge igjen:) Nå har jeg altså 2 svenske og 2 norske biler. Tar inn e87 som flyttgods (da sambo nekter å selge den). E34 og w124 slenger jeg på bilhenger og drar de opp med CRV`n. W124 fikk BMW-farve, Boston Green2 Usikker på hvilken farve e34 får.
 22. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Opel Calibra er legende:) Siste Opel i mine øyne som virkelig fortjener en hyllest. Dog setter jeg Manta hakket over, men dog en tøff og bra bil.!
 23. Øyvind.J

  BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Virker som du bare må "synke" Nøkkel/EWS/Hjerne. Noen med INPA kan vel komme deg til unnsetning. Sjekk i diagnosetråden om det finnes noen nært deg med INPA/andre programmer.
 24. Øyvind.J

  BMW starter ikke, rar lyd ved start.

  Om det er EWS-feil, vil da startmotor gå rundt, men ikke sende bensin/tenning? Ser på visse e39/e46 går ikke startmotor rundt engang om det er krøll med EWS. Sjekk om det kommer strøm til bensinpumpe-sikringen. Om det ikke kommer strøm dit, så kan du prøve å sette en kabel mellom pinne 30 til pinne 87 på bensinpumpe-rele. Jeg hadde dette problemet, riktignok på en eldre bmw 5 serie. Om bil da starter så har du mye mulig feil på rele eller kontakter til rele. Verdt å sjekke.
 25. Øyvind.J

  BMW e46 1.9liter

  Vet at klima-motstandet som ligger på passasjerside en plass er typisk problem på e46/e39. Er motstand gåen så fungerer alltid bare høyeste trinn på vifta siden den kretsen er koblet utafor motstandet. Ingen motstand=full effekt. Om ute-tempsensor er gåen så påvirker dette også varmeregulering, leser også at det kan være en vifte som skal suge inn luft i klimapanelet som kan spøke, noen rengjør vifta andre bytter ut panel.