Øyvind.J

Medlemmer
 • Innholdsteller

  108
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

Alt postet av Øyvind.J

 1. BMW E34 M50B20

  Fikk du i orden bilen?
 2. Eksoslekkasje på kald motor m52 E39?

  Eller du kan få bilen på bukk å sjekke under også. Sjekk rundt flexirør, behøver ingen zalo til det. Se etter sot-dannelser. Man merker fort en lekkasje når man står under.
 3. HJELP! Lekkasje..?

  Toppdekselpakning vil ikke ha noe med røyklegginga å gjøre. Desverre. Om Co-tester ikke skifta farve når du satt rett på eksos er jo spesielt. Hvordan tester har du kjøpt?
 4. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Merker meg at Oslo begynner å bli noe absurd. MDG og Kong Raymond ødelegger nattesøvn og økonomien til vanlige arbeidsfolk. Skyhøye takster for å kjøre inn og UT av byen. Parkeringplasser er bytta ut med malingsflekker til 700.000,- skattekroner som ikke engang er egnet for asfalt!? MDG gjør visst alt for å bli tidenes mest forhatte parti. De er vel under SV nå, noe som i seg selv er en bragd. Disse Koranklossene som er stabla rundtom for å beskytte oss mot Muslimer, er det vår nye hverdag? I såfall burde vi vel heller forby muslimer istedet for biler?
 5. Er det slutt på gamle biler her inne ?

  Har en gammel traver jeg og. Montert ny/brukt topp for 5 år siden og har blitt kjørt ca 200 mil siden da. Handlet inn en del slitasjedeler, ikke montert enda. Mangler ennå mye før man kan si seg fornøyd. Originale M contour 10" bak og 8.5" fram. 520i m50
 6. Byttet tennplugger, nå starter ikke bilen

  Startmotoren din går godt nok rundt til at du sku fått start. Få med en kompis og prøv med startgass, hold full gass mens du/han sprayer inn i Innsugsbelg/luftfilter! Starter motoren mens du sprayer så vet du at du har dårlig bensinkvalitet/trykk. Starter den ikke så er det feil på tenninga. Napp gjerne av slangen til bensintilførsel og legg nedi en brusflaske for å få undersøkt kvalitet eller om det i det hele tatt kommer noe.
 7. Byttet tennplugger, nå starter ikke bilen

  Og selvsagt har du mikset om på tennspoler for å se om feil flytter seg?
 8. Byttet tennplugger, nå starter ikke bilen

  Og hvor gammel er bensinen? Lite på tank som har fått en god dose kondens i seg? Vri ut alle tennplugger å sett i mot gods, sett en kompis inn i bilen for å vri på starter og se at de faktisk gir gnist.
 9. Sammenligning av olje

  Jo, eneste grunnen man velger 0w framfor 5w er smøreegenskaper ved kaldstart.
 10. Svidd lukt fra inni bilen

  Sølt mye olje nedpå manifold?
 11. Motorfusk 116 i 2005 mod

  Forøvrig så er jo også tennspoler/dyser et typisk problem også på disse.
 12. Motorfusk 116 i 2005 mod

  Om du åpner opp oljepåfylningen og lager deg en liten krok av f.eks en sveisepinne og prøver å kjenne hvor stramt kjeden sitter rundt drev. Den skal sitte temmelig tight, om du klarer å vippe opp kjedet fra tannhjul veldig enkelt så prøv å snu på motoren med en pipe på veivaksling for at strammer skal presse maks ut mot skinna. Jeg bytta kjedestrammer på min 1.6 for noen mnd siden, jeg hadde ingen feil på min motor, men bytta den uansett. Kosta ca 500,- for original her i Sverige. Det var stor forskjell på spenningen mellom ny og gammel. BMW har ofte bare bytta strammer om alt er bra ellers i motor. Med hell. Finnes jo mulighet for at kjeden må byttes også, men det koster ikke veldig mange kroner for en strammer kun for å teste.
 13. Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Ai ai. Håper det maaaange år til dette scenarioet blir virkelighet, kjenner ikke at jeg vil gi helt slipp på bilentusiasmen helt enda. http://www.side3.no/motor/motorlegende-bob-lutz-spar-dagens-bilindustri-en-grim-framtid/3423389281.html
 14. bmw e39 520d dålig fart i varmeapperat

  Går det ikke å følge kabel/vaier?
 15. Bmw 520 e39 2001 mod el feil hjelp:)

  Blinkinga i dashboard kan og være relatert til forbruk, om lav spenning gir økt forbruk siden systemet sikkert går i "safe-mode". Som å koble ut LMM, da operer motor i safe mode. Økt forbruk, men man kan kjøre. Fjuskingen er mer interessant. En diagnose vil fortelle mer. Om kjøper legger ut for reim/spenner og sparer kvitteringer, kan han kanskje få igjen summen ved å klage til forbrukerrådet etter å ha fiksa bilen? Burde vel være noen i Sogn her på bimmers med diagnose?
 16. Bmw 520 e39 2001 mod el feil hjelp:)

  Reklamasjonsretten er dårligere når man kjøper bil privat kontra forhandler. Derav prisforskjeller på Privat vs Forhandler Vet ikke hvor sterkt du stiller, 15-17 år gammel bil kjøpt privat uten noe garantiavtaler.. Er det ikke bare å bytte reima/strammer og komme seg videre?
 17. Bmw 520 e39 2001 mod el feil hjelp:)

  Nja, du skal ikke se så mørkt på det. Om du har en m54b22 motor så koster det 1995,- for reim og strammer til din på GS Drit i forrige eier og kjøp deg delene du behøver. Dette skjer hver dag over hele verden, man kjøper noe som må fikses på. Om du ikke merka noe til problemet før du kjøpte bilen, men skjedde helt plutselig. Så vet vi jo at tiden var omme for reim/strammer. Er ikke engang sikkert du behøver strammer, men bare reima;) Den koster 288,- på gs. Dessuten er det enkelt å bytte selv, på strammer har du en boltskalle man setter en kopp/hylse på og slipper på spenningen mot reima. Så trer du bare av og på med en ny. Vipps, så fungerer alt igjen!
 18. bmw e39 520d dålig fart i varmeapperat

  Søker man på "feilen" du beskriver så kommer det opp bilder av en temp sensor på radiatoren.. Ikke at jeg vet om denne temp-sensoren skal kunne påvirke luftrykket inn til cabinen. Men, sku jeg tippe så er et spjeld lukket et sted? Om vifta går og du kjenner at det går å endre posisjon mellom de ulike utblåsene, men ingen trykk så kan det være så at noe sperrer for utblåset et sted? En vaier har hoppet av? Løv i en kanal?
 19. Bmw 520 e39 2001 mod el feil hjelp:)

  Har dere noen form kjøpsavtale? Har du konfrontert forrige eier? Ingen tvil om at det er noe tull med reim/strammer. Enig med Maxmek, dere bør gjøre en avtale. Klart er det bare en reim så kan du kanskje bytte denne selv? evt strammer?
 20. Bmw 520 e39 2001 mod el feil hjelp:)

  Mål batterispenning på tomgang med forbrukere på. Vifte, langlys osv. Kanskje regulatoren/generatoren, reima eller strammer som er dårlig. Kan nesten virke slik siden lys kommer blinkende tilbake under kjøring.
 21. HJELP! Lekkasje..?

  Jeg tror vi behøver en CO-test evt kompresjons-test for å få litt mer data. Tungt å bedømme uten å vite forhold. Komp-test finnes nok på biltema, men hvor bra de er skal jeg ikke spekulere i. Du venter en CO-tester i posten?
 22. HJELP! Lekkasje..?

  Du kanskje har en kombo av toppakning/toppdekselpakning.? Dog var det ganske mye søl rundt manifold, kan kanskje være noe mer enn bare toppdekselpakning? Vanskelig å bedømme. Den hvite gugga i påfyllingslokk bruker å være en indikering på mye småkjøring (kondens) men, også vann i olja. Hvordan ser peilepinna ut? misfarvet olje?
 23. HJELP! Lekkasje..?

  Toppakning er pakningen mellom motor og topp. Ryker den så blandes olje og kjølevann samt at motor koker. Og ja, ved en CO-test er det denne pakningen eller toppen som er synder. Toppdekselpakning er pakningen til toppdekslet, under der har du bare olje! DVS ingen akutt-krise, men oljesøl blir resultat, man kan kjøre, men bør få det fikset.
 24. HJELP! Lekkasje..?

  Klarer ikke å holde temp oppe? Altså når ikke drifttemp med kjølevannslekkasje? Da burde vel strengt talt tempen blitt veldig høy? Eller så har jeg missa noe. De gangene jeg ikke har fått normal drift-temp har det dreid seg om termostater..