Pelle_Pøkk

Medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Pelle_Pøkk

 • Rang
  Korporal

Profile Information

 • Kjøretøy
  F30 330e M Sport
 1. Pelle_Pøkk

  Syngelyd fra hjul/ hjuloppheng under fart, med video.

  Jepp, jo stivere understell jo mer lyd, take it or leave it Snadder med EDC. 330e kom dessverre ikke med dette. Men er higen på et slikt system ved kjøp av neste bil om en 3-4 år. Regner med utvalget av hybride drivlinjer er ganske mye bedre hos BMW da.
 2. Pelle_Pøkk

  Syngelyd fra hjul/ hjuloppheng under fart, med video.

  Uff da, får håpe støyen ikke plager tinnitusen for mye. Ja jeg prøvde å øke trykket 10-15%, men da ble bare lyden mer høyfrekvent (som når du strammer en gitarstreng) Jeg skal se til å kjøre med pasjon og slite dem ut fort som fy Jeg kan vel ikke forvente en stille bil når den har M-sport understell og triller på 19", Da burde jeg kjøpt Luxury utgaven med 16" og ballongdekk Har snust litt på Michelin Pilot Super Sport non-RFT, hørt mange lovord om dem.
 3. Pelle_Pøkk

  Syngelyd fra hjul/ hjuloppheng under fart, med video.

  Ja, er ganske forbauset. Har aldri hørt slik støy fra dekk før... Kan neppe være meningen at de skal synge slik. Nå sitter jeg vel med øret i et brennpunkt for denne frekvensen inne i kupeen da (uflaks), ettersom lyden mer eller mindre forsvinner når hodet flyttes. Har fått prøvd en likedan F30 med samme dekkene, og kan bekrefte at de har en høyfrekvent støy (litt som en ufo, der frekvensen svinger opp og ned) Ellers er jo dekkene meget gode. Ingen sporing selv med 19". Men støyen er et for stort minus i margen. Neste sett blir nok ikke RFT.
 4. Pelle_Pøkk

  Syngelyd fra hjul/ hjuloppheng under fart, med video.

  Hallo folkens, Jeg kan mer eller mindre bekrefte at syngelyden kommer fra runflat-dekkene, da den dempes betraktelig ved kjøring på nylagt asfalt. Det eneste som satt meg ut her er at lyden har en forsinkelse fra start. Dette har nok sammenheng med at dekkene må opp mot driftstemperatur før resonansen setter inn... Et jo helt fantastisk godt gjort av Bridgestone/BMW å få dekket til å resonere under kjøring... Hatten av for dem... Er det andre med F3x og OEM RFT som opplever det samme?? Jeg får bare slite de ut fort som fy så jeg får satt på noe konvensjonell gummi 😂
 5. Heisann! f30 330e, 14K km. Jeg har fått en høyfrekvent syngelyd/resonans som kommer etter ca 10-30 minutters kjøring etter start på morgenen. Den virker å komme fra høyre side. Flytter jeg på hodet blir den mindre merkbar. Nærmeste sammenligning jeg kan komme på er et vått vinglass som resonnerer når man sklir fingeren over kanten, en slags UFO-lyd, eller kvinnelig operasanger i vibrato Den forsvinner ikke ved bremsing. Den er hørbar fra ca. 40 km/t og oppover. Virker mer eller mindre upåvirket av svinging. Kommer ikke fra parkeringsbrems, da den ikke forsvinner ved å dra lett i denne. Da den dukker opp en tid etter start, virker det som om det er noe som må gå varmt før den dukker opp. Jeg kan legge til at jeg dessverre kjører på stock Potenza S001 RFT (noe møkk mtp. støy) , men kan ikke i min villeste fantasi forestille meg at dette er dekkstøy, da frekvensen er for høy og da lyden ikke er der fra start. Hør på vedlagte video en høyfrekvent synging over bakgrunnsstøyen. Det må konses litt for å høre den. Takker for alle kyndige forslag! 20170630_090444_1.mp4