hogg

Medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. hogg

  Svidd lukt fra inni bilen

  Den er 2004 modell. Men takk for tipsene ja. Jeg får sjekke de gummipakningene først, og deretter vaske rundt. Hvordan vasker jeg det da, slik du skrev ovenfor? Ikke vet jeg hva brake cleaner er, men kan vel google hehe. Kan ikke bare spyle det vekk med vann altså?
 2. hogg

  Svidd lukt fra inni bilen

  Skal også sies at jeg har etterstramt det lokket til oljelifteret. Hvor noen sa til meg igår at det kan ødelegge pakninger, og man skal skru igjen for hånd? Jeg får skru opp og sjekke, bytte ut kobberpakningen og evt spyle motoren. Men kan jeg utelukke luftanlegget/ac? Da jeg kun merker denne lukten når jeg er inni bilen..
 3. hogg

  Svidd lukt fra inni bilen

  Er den pakningen av stål/kobber? Det var en slik pakning på fra før, som jeg ikke byttet da den så fin ut. Og så var det 2 andre gummipakninger, de byttet jeg til nye. Lukten er der enda, om ikke litt verre. Bør vel skru opp og sjekke filteret om pakningene er slik som de skal. Evt bytte ut den lille stålpakningen som nevnt ovenfor, om det var den du mente? ....Må bare få tak på et verktøy til å skru opp med.. Det er vel snart 2 mnd siden jeg begynte å merke lukten, vet ikke hvor lang tid det tar før evt sølt olje brenner bort?
 4. hogg

  Svidd lukt fra inni bilen

  Hei, Jeg er en ny eier av bmw 120i, den kjøpte jeg for et par måneder siden. Sist gang den var på service var i april 2016, har ikke tatt meg råd til det enda da jeg aldri har levert inn en bil før og er redd for kostnadene det kan påføre. Så til problemet jeg opplever nå: Jeg byttet olje på den for ca 3 uker siden. Skrudde ut pluggen under bilen, lot olja renne ut, åpnet lokket under panseret hvor du fyller i olja i håp om at det skulle renne raskere ut, så ventet jeg litt og skrudde i tilbake pluggen under bilen og fylte oppi ny olje (annen type enn den forrige, etter anbefaling fra BilXtra selger). Så byttet jeg oljefilter, den hadde jeg også kjøpt fra BilXtra. Den så noe annerledes ut enn det forrige filteret, men passet likevel. Dagen etter kjørte jeg til matbutikken, og da jeg skulle kjøre derfra igjen, idet jeg starta bilen, kom det en intens lukt som fra brent plast eller noe. Jeg begynt å hoste umiddelbart og rullet ned vinduene. Lukta forsvant etter 2 min og jeg merket ikke noe mer av den. I ettertid har lukta kommet av og til, etter at jeg har kjørt bilen i 5-10 min og stanser. Jeg går ut av bilen for å lokalisere lukten, men merker ikke noe. Heller ikke under panseret kan jeg merke samme lukten. Jeg kjenner den når jeg sitter inni bilen, og det lukter slags surt... brent plast eller svidd olje, jeg får litt vondt i brystet av det men har også astma. Jeg kan ikke se noe oljesøl på bakken under bilen. Men der hvor oljefilteret ligger, på selve stålet utenpå kan jeg se mørke flekker (olje?). Jeg prøvde å se litt lenger inn under med lommelukt, og kunne se en del svart grumsete graps, dette kunne jeg skrape vekk med en pinne og det ser ut som en blanding av olje og sand. Jeg er da på selve stålet under til høyre for oljefilteret utenpå (jeg har ikke skrudd opp noe). Beklager ufaglig språk da jeg ikke har så god greie på bil... Er det noen som har erfaring med dette, eller har en ide om hva det kan være? Det har ikke kommet noen varsellampe. Og denne lukta har jeg kun merket etter olje/filter-skift. Kan det være feil filter, eller skrudd feil? En pakning som er røken...? Bør jeg bare levere den inn på service? Jeg er usikker på farerisikoen rundt denne lukta. Den er ganske intens, og merkes kun inni bilen. Sist jeg merket lukta, var da jeg parkerte bilen i gardsrommet. Jeg satte nasen inntil vifteanlegget og kunne kjenne den lukta, men det kan være jeg tar feil siden lukta allerede var i bilen... Håper og takker for svar. Mvh Daniel