jungsub2908

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1
  • Ble medlem

  • Sist besøkt

Om jungsub2908

  • Vurdering
    Visekorporal
  1. Motorstopp! Hjelp

    Hei, jeg kjøpte bilen min for ca. 1mnd siden (det er nok siste uka i oktober) , en 316i E90 2007 modell. Da jeg kjøpte bilen mente selgeren at det er et strammehjul på dynamoen som er litt dårlig, lagde den litt ulyd osv. Resten virka OK, har prøvekjørt både på by og motorvei. Da avtalte vi at han skulle bytte dynamoen på verkstedet han pleide å dra på, og skulle selvfølgelig ta regningen. Ca 1 uke etter det, dynamoen ble byttet og jeg henta bilen. Dagen etter, batteriet gikk tom for strøm da måtte jeg ringe falck og vi fikk jumpstarta den. Jeg trodde bare at det var bare at batteriet ble ikke lada nok så kjørte jeg 1 times kjøretur. Det skjedde en gang til, da tenkte jeg kanskje det var batteriet som ble alt for gammalt, da bytta jeg batteri og alt virka greit. Det begynte å lyse motorlampe på dashbordet, da tok jeg bilen ned til verkstedet og lest opp feilkodene. Da fikk jeg 8 feilkoder: 2B98 Styreenhet-lagringsfeil, plausibilitetsfeil 2DEB Batteriovervåking 1, Batteri tomt 2C45 Lambdasonde (rekke1, sensor1), Ledningsavbrytelse 2A88 Kamakseljustering (rekke 1) utblåsing, Regulering på øvre anslag 2A83 Styring, innsugning kamaksel, Regulsering på øvre anslag 2E97 Generator, For høy temperatur 2C55 Lambasonde elde (rekek1, sensor1), for langsomme 2C56 lambdasonde elde (rekke1, sensor1), omkopling etter mager bland. langsom Da jeg mente at dynamoen og batteriet er nye, sa de at det kan være feil med computeren og sletta feilkoder, og sa de at hvis det kommer på igjen, skulle jeg komme til de og de skulle se på den nærmere. Det har ikke kommet noe igjen bortsett fra TPMS (tire pressure sensor eller hva det er, noe med lufttrykk i dekk) kom på et par ganger men de kunne jeg bare slette akkurat der og da. Men så skjedde det noe på lørdag. Jeg skulle bare på butikken og handle noe mat, ville ikke bilen starte og syntes det var litt rart fordi da hadde jeg akkurat kjørt hjem fra jobb. (ca. 20-30min) Jeg fikk hjelp av andre, så jeg fikk starta den av å dytte. Da mente de at jeg skulle kjøre litt rundt for å lade batteriet opp. Jeg kjørte et kvarter og snudde bilen for å komme meg hjem, begynte jeg å merke vibrasjon også mista motoren kraft mer og mer tilslutt stoppa bilen helt. Da fikk jeg ikke starta bilen igjen, måtte jo da ringe veihjelp. Jumpstart, dytting, ingenting hjalp så måtte bare taue bilen til verksted. I dag ringte de meg og sa at de har satt inn nytt batteri for å sjekke hva som er galt, men den fikk ikke starta og de finner ikke ut problemene. De anbefalte meg å dra på merkeverksted (bavaria) som er 20-30min unna. Verkstedet som bytta dynamoen på bilen min sa at det er 2 års garanti på jobben, så hvis det er noe med dynamoen så kunne de fikse den gratis. Men også problemet er jo da at det er 50km unna, og det er jo ikke trygt for meg å kjøre så lenge når bilen er ikke i topp stand. Nå sitter jeg her uten info, vet ingenting, vet ikke hva som er feil med bilen, vet ikke hvilke rettigheter jeg har ved garanti av reparasjon eller bruktbilkjøp. Derfor skriver jeg dette her. Tusen takk for at dere har giddi å lese et langt og tungt innlegg som dette, og håper jeg får fine tips fra eksperter.