Motorhavaristen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  19
 • Ble medlem

 • Sist besøkt

 1. E61 baklukerust og garanti

  Lurer på om det fortsatt gjelder hvis bilen er bruktimportert. Det er jo BMW som stiller med garantien, men den var jo teknisk sett gitt til en tysk kunde, og bruktimportøren lover sikkert ikke sånne ting. Jeg har uansett fått tak i verkstedet som har hatt service på bilen tidligere og de skal sende meg all dokumentasjon de har, så løser dette seg forhåpentligvis.
 2. e61 2010 , bytte ut sportskinn med comfort

  Hei. Jeg leste litt om dette til min. Husker ikke detaljene, men det er mange som har gjort dette. Sto mye om det på amerikanske forum, du finner lett ut av det med litt søking. Jeg har standard selv og bytter gjerne til comfortseter om jeg kommer over dem. Sport virker upopulært til disse bilene.
 3. E61 baklukerust og garanti

  De nevnte iallfall for me at noen verkstedskjeder hadde nederst på rapportene sine skrevet at «all karosseriservice må taes på merkeverksted» el. De med det fikk visstnok avslag. Ellers gikk det gjerne greit.
 4. E61 baklukerust og garanti

  Hadde du vært på aut BMW verksted eller annet? Min har jo rullet snart 300’ og er 11 år samt bruktimportert så den er innenfor garantien, men bare såvidt.
 5. E61 baklukerust og garanti

  Okei, flott. Hadde du hatt bilen til service hos aut. forhandler? Hvordan fikset de det, ble det pusset ned og lakkert? Må de det? Bryter ikke det med prinsippet om at merkeforhandler skal ha monopol på service? De sa der jeg var at det måtte ha iallfall noe å vise til BMW. Takk for svar. Du har ikke tilfeldigvis mulighet til å framskaffe et sånt så jeg kan se hvordan det er skrevet?
 6. E61 baklukerust og garanti

  Jeg har nylig kjøpt en BMW E61 '08 og har lagt merke til rust på bakluken, like under vinduet. Hele veien bortover er det bobler. Jeg besøkte karosseriværkstedet til Jæger i Bergen for å la dem se på det. De visste godt om problemene og hadde visst hatt en liknende bil innom der samme uke. De ba meg umiddelbart om å få se serviceheftet, men virket litt misfornøyd over atbilen ikke hadde vært innom en BMW-forhandler siden den var ny. Såvidt jeg forstår skal ikke det ha noe å si for garantien på bilen, så lenge det er et godkjent verksted. De hang seg opp i at bilen skulle ha karosseri-inspeksjon til gitte intervaller, og at selv om det var krysset av på at det var gjort, så måtte dette altså dokumenteres ytterligere. De sa at de måtte se papirer fra tidligere verksteder på utført arbeid også sende dette videre til BMW for å søke om reparasjonen. De fortalte at det var vanlig at det var et A4-skjema som mekanikeren fylte ut ved service, og at de ville ha kopi av det. Slik jeg forsto det skulle de da svare på om bilen hadde noen rustskader, og hvis ja; rapportere dette til BMW slik at det ikke utviklet seg videre. Jeg har egentlig ikke sett et sånt før, er det noen som har erfaring med å måtte framvise ekstra dokumentasjon ifbm. rustgaranti?
 7. Retrofit/programmering/koding Bergen omg ++

  Det hadde vært helt fantastisk! Hvor i Bergen bor du? Jeg skal vekk denne helgen, men neste helg er jeg hjemme igjen. Det ser litt tidkrevende ut, kanskje du har mulighet til å hjelpe meg da?
 8. Retrofit/programmering/koding Bergen omg ++

  Det er en E61 så det er ikke så mye infotainment å skryte av i den. Jeg lurer på å gjøre noe med det på sikt men har ikke bestemt meg helt for hva enda. I første omgang tenkte jeg iallfall ar jeg skulle lese ut feilkoder og oppdatere modulene, har fått tak i det jeg trenger av programvare og lest meg opp på det, men ikke brukt det enda. Har bestilt kabel, men venter på den enda.
 9. Retrofit/programmering/koding Bergen omg ++

  Hei! Jeg ønsker å oppdatere firmwaren på modulene til bilen min. Ifølge spesifikasjonene trenger jeg en brukbar strømforsyning, har du det? Hvis du har brukt winkfp osv trenger jeg veldig gjerne mitt hjelp til å komme i gang.
 10. Kjøpshjelp, E61 520D med høy km

  Har lest litt mer om de forskjellige. Hordaland Chiptuning virker greie. Billigere enn BSR også.
 11. Hei. Som tittelen sier, er det noen som har noen erfaringer med de forskjellige ettermarkedsløsningene? Det er et norsk merke som ser ut til å ha den mest oppdaterte maskinvaren i det minste, men operativsystemet ser likt ut som de andre https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=110841084 Man får DAB+ og støtte for Bluetooth-streaming. Det ser ganske responsivt ut også. Har sett tidligere modeller fra det store utland for rundt 4000kr + moms om man er så uheldig å pådra seg det. De hadde utrolig lave specs, på nivå med en billig Android-tablet fra 5-10 år siden. Denne så hakket bedre ut, selv om den ikke akkurat er noen racer. Men jeg er mer skeptisk til lydkvalitet og hvordan den oppleves å bruke i det daglige. Google Maps hadde vært veldig deilig å få på plass, men hvis man skal drive å stikke hendene sine langt inn i dashboardet for å skrive hvor man skal har det kanskje ikke noe for seg. Jeg har denne "M-ASK" typen og den er det ikke så mye bruk i lengre. Ikke er det noe vits i FM og AM, CD-veksleren har sovnet inn og jeg tror ikke jeg har noen CDer uansett. Ikke kan den brukes til navigasjon, mangler DVD og får visstnok bare opp piler når man først har den.. Så alt er vel bedre enn slik den er nå Håper på innspill!
 12. Kjøpshjelp, E61 520D med høy km

  Har du? Hva da? Jeg har søkt litt rundt og de fleste virker veldig positive. Ja, jeg bor i Bergen.
 13. Dette ble jo veldig bra, hold oss oppdatert. Jeg er i samme situasjon som deg og tenker at jeg på sikt vil oppgradere, og er ikke redd for å dra litt kabler her og der.
 14. Kjøpshjelp, E61 520D med høy km

  Tusen takk for veldig gode svar! Han jeg kjøpte den av sa han hadde staket alle dreneringskanalene til soltaket, og jeg har ikke merket spesielt mye til fukt nå. Tror bilen har stått en stund før jeg fikk den, det var kanskje derfor. Helt tørt under alle matter og i bagasjerom, heldigvis. Også tørt på sidene i bagasjerommet. Det var bare selve speilet, det så jo veldig enkelt å bytte ut, har bestilt nytt fra Jæger. Gassfjærer også bestilt, både bagasjerom og panser trengtes. Jeg ser at ene skiltlyset bak faktisk er dårlig, så det er ikke så rart at det gir feilmelding. Kjøpte noen nye fra Ebay. Jeg meldte meg inn i BMWCCN. Fine rabattavtaler, men selve forumet var stille som graven.. ser ikke ut til at det skjer så veldig mye der, dessverre. Siden jeg er glad i detaljer har jeg forøvrig merket følgende ting: Venstre tåkelys bak - CANBUS feil av og til. Dårlig ledningsnett? Virket som det var et kjent problem når jeg googlet det. Noen som sa noe om en kampanje på det. Spyledyse på bakruten fungerer ikke, kommer ingenting ut. Pumpen går i alle fall. Varmetrådene på bakruten virker som de har litt lite guff. Kan ledningen være dårlig? Ekstranøkkelen til bilen fungerte ikke på avstand, men fungerte å åpne bilen med. Jeg bestilte et nytt batteri til den, kretskortet var litt irret men så greit ut etter at jeg renset det. Manglet bagasjeromstrekk, det fant jeg heldigvis på Finn Litt steinsprutrust på taket, samt noe rust på bakluken. Stemmer det jeg hører om at BMW dekker baklukerust inntil 12 år? Ikke noe imponerende stereolyd i denne bilen. Forrige eier sier han byttet ut høyttalerne framme med noe Pioneer greier, og han har en liten sub i bagasjerommet. Foretrekker standard-anlegget i min Audi A4 Bilen har også svarte ettermarkeds-BMW emblem, syntes ikke så mye om dem - bestilte noen nye originale. Den har også hjemmesotede ruter bak. Har sett verre men det var litt vanskelig å se ut med dem. Regner med at programvaren til bilen ikke har blitt noe særlig oppdatert. Har det noe for seg? Jeg bestilte en diagnosekabel fra Ebay og er vant til å sysle med sånt på andre bilmerker. Er det risikabelt på noe vis? Jeg har også veldig lyst til å chippe den på sikt, motoren og girkassen virker som de er i god stand og har akkurat vært overhalt. Jeg heller mot BSR. Er det noen som syntes det er en dårlig idé?
 15. Kjøpshjelp, E61 520D med høy km

  Takk for svar! Jeg fikk den i dag og har kjørt rundt 50km med den. Det er noen småting jeg har merket Veldig mye dugg i bilen syntes jeg. Kan jo være at den har vært lite brukt og at det blir bedre. Spurte ham om han hadde sjekket etter lekkasjer, han sa han hadde det. Har ikke sjekket så mye selv, hvor bør jeg se? Glasset på speilet på førersiden var ganske stygt, er det lett å bytte? Utrolig treig bakluke, tror gassfjærene må byttes. Sto ikke noe dele-nr på dem, hvor finner jeg det? Skiltlysene bak gir også en irritrende canbus feil, fordi de er LED. Eller virker den superbra og jeg er veldig fornøyd!