Motorhavaristen

Medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Motorhavaristen

 • Rang
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW E61 LCI 520DAT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Motorhavaristen

  Rense DPF eller sette på downpipe uten DPF

  Jeg kjøpte selve røret på eBay, men ser at det selges til samme pris av en leverandør som har blitt linket til utallige ganger på forumet. Arbeidet var det et firma som da het Hordaland Chiptuning som tok. Tror det er litt under normal pris, men det er mange leverandører, så er lov å prute. Enkelt arbeid, men utstyret deres kan koste litt. Og ja, det lukter båtmotor, men jeg er ganske glad i båtmotorer, så det går helt greit. Heldigvis sitter jo du inni og trekker inn frisk luft forfra, så det er evt. andres problem.
 2. Motorhavaristen

  Rense DPF eller sette på downpipe uten DPF

  På ca. den km standen begynte min også å gi feilkoder. Prøvde det meste - endte med downpipe. Ville absolutt prøvd en DPF-rens hvor du sprayer direkte inn i filteret først. Hørte at å fjerne innmat gav uheldig resonans. Nå er den litt grovere i målet, men ingen sjenerende lyd. Den ble tunet samtidig, og jeg er veldig fornøyd med resultatet Betalte ca 2600 for downpipe og 5700 for installasjon og programmering. Altså mye billigere enn original DPF, og nå har jeg en sprekere bil. Tok en ordentlig runde for å se på hva ulike tuningselskap tilbød, det var innlysende at ingen av dem selv laget mappingene som de solgte. De kjøper maps av kilder de selv stoler på av forskjellige grunner, men det er ikke spesielt transparent for kunden hva forskjellene ligger i.
 3. Motorhavaristen

  Resonans eller eksosstøy ved lavt turtall?

  Takk for info. Om dette er noe som er normalt å oppleve så er det kanskje andre som har gjort tilsvarende som har samme erfaring. Det er jo en ganske kurant motor og modifikasjon.
 4. Motorhavaristen

  Resonans eller eksosstøy ved lavt turtall?

  Etter at jeg fjernet DPF på bilen min har den utviklet en høylytt resonanslyd fra eksos (tror jeg). Det inntreffer på lave turtall og kun i visse intervall, kanskje 900-1200rpm. Merker det hver gang jeg kjører sakte, spesielt når jeg slipper gassen og turtallet synker sakte, en drønnende bass-lyd. Ganske irriterende! Siden det kun gjelder visse turtall tenker jeg det ikke har noe å gjøre med eksoslekkasje, samtidig kan jeg ikke si at jeg merket det de første ukene etter operasjonen. Noen råd?
 5. Jeg har ettermontert et rimelig bra anlegg på min E61, og lurer enda litt på dette greiene her. Tar lang tid å boote sier du. 1min, i en bil? Ikke spesielt bra. Hva hvis man skal starte bilen og rygge, må man vente 1min på ryggesensor? Er den rask og responsiv som en ny iPad? Hvordan er den i bruk, er den enkel å bruke med kontrollhjulet i bilen? Har den noen USB-utganger? Høres ut som den trenger en bedre dac.
 6. Motorhavaristen

  Høyt forbruk etter tuning

  Jeg gikk ned fra ca 6.7/100 til 6.3/100. Tilfeldig eller ikke vet jeg ikke, men jeg bruker iallefall ikke mer diesel. Bruker gasspedalen flittig.
 7. Men altså, det er jo ikke gratis å bytte motoren heller. Hvis du kan gjøre jobben selv kan du bytte kjede selv også.
 8. Kan nevne at jeg lagde en tråd om dette for en tid tilbake. Gravitron.no sendte noe med helt andre specs enn det de reklamerte med, og ytte dårlig service. Konklusjonen der var å styre unna. Helt enig med at kina-dritt ikke er det samme som originalt, selv om det kommer opp en fin logo der det står BMW Connected Drive. Jeg har ikke installert noe sånt, fordi jeg tenker at det er mer gimmick/styling og upraktisk å bruke enn noe annet. Selv helt nye rimelige tablets er ikke spesielt responsive, så da tenker jeg at disse er heller ikke det. Produsentene av disse har ingen incentiver til å levere et produkt som får oppdateringer innen verken sikkerhet eller funksjonalitet. Man kan argumentere med at det får man ikke av BMW heller, men der er i alle fall alt testet grundig før det blir levert. Hvis noen føler annerledes hører jeg gjerne på innspill, men jeg er pessimistisk til sånne produkter. Prøvde med iPad i bilen, det ble bare rot, var liksom ikke plass til den noe sted. Følte meg som taxisjåfør. Har nå bare telefonen, men den er i minste laget for navigasjon. I gamle bilen lagde jeg en liten forhøyning foran instrumentpanelet, så la jeg en iPhone på langs der. Fikk skjerm-i-instrumentpanel som mange nye biler, kun på bekostning av å ikke lenger kunne se hvor mye over 200km/t jeg kjørte
 9. Motorhavaristen

  Forskjellig Castrol-olje på LL04 ?

  Er det denne du sikter til? https://www.mobil1.no/motorolje/fs-x1-5w-50.aspx Jeg har forsøkt å lese, 0W40 er merket LL01, denne er ikke det, men har som du sier "BMW high performance diesel" merking. Jeg har bare eid bilen i et halvt år og ikke byttet olje, tenker å gjøre det iht serviceheftet og servicelyset i bilen. Hvis den ikke er sertifisert "long life"-olje bør jeg kanskje ikke det?
 10. Motorhavaristen

  Forskjellig Castrol-olje på LL04 ?

  Jeg har N47 uten DPF, burde jeg foretrekke ll01 heller, da? Har lurt litt på det.
 11. Motorhavaristen

  Veivhusventilasjon E91 LCI 320d

  Hvis du har N47 så var det en tidlig utgave av veivhusventilasjonen som svettet mye olje, den neste hadde en slags sentrifuge som returnerte mye av oljen, så vidt jeg husker å ha lest.
 12. Motorhavaristen

  DPF E61, Tett partikkelfilter?

  Anbefaler ikke uoriginalt DPF. Første du må gjøre er å ta diagnose. Hvis du ikke har utstyr til dette, kjør i det minste bilen varm og gå inn på den skjulte menyen i speedometeret og se på kjølevannstemperatur som han over sa. Hvordan du gjør det er et raskt googlesøk unna. Hvis DPF er tett kan du kjøpe et brukt et når det dukker opp eller skaffe rakrør, da må det gjøres endringer i ECU, gjøres vanligvis sammen med tuning.
 13. Motorhavaristen

  Vibrasjon i rattet ved bremsing

  Takk for svar. Jeg byttet hf casterstag og bærearm på verksted for en måned siden. Bilen en nå helt topp å kjøre, men før jeg fikk det fikset var den utrolig ustødig. Kanskje dette skjedde i forbindelse med det. Fins det en enkel måte å se selv om skiven er skjev?
 14. Motorhavaristen

  Vibrasjon i rattet ved bremsing

  Bilen min har visstnok fått nye klosser og skiver i fjor høst, før jeg kjøpte den. Syntes bremseeffekten var god i begynnelsen, men nå har blitt litt slapp. Fortsatt akseptabel. Har problem med vibrasjon i rattet når jeg bremser ned. På verksted fikk jeg tilbakemelding på at et "bananstag" i bakstillingen trengtes utskiftning. Er det definitivt dårlige skiver, eller kan det ha noe med det staget (eller annet) å gjøre?
 15. Motorhavaristen

  E61: Turbo lag

  Jeg har et irriterende problem. Når jeg står i et lyskryss tar det evigheter før bilen kommer seg av gårde. Den har veldig lite kraft ved lavt turtall, kraften kommer ikke før den hopper opp til 2500RPM, hvor da turboen blir dratt i gang og den går som en kule. Hvis jeg står stille og tar kickdown kan det ta i underkant av 2 sekunder før noen ting som helst skjer! Bilen har ikke DPF, swirl flaps tror jeg er fjernet. EGR skal være kodet vekk, men har ikke gjort noen fysiske endringer. Lukter ikke noe fra motorrommet. Har forsøkt å rense MAF og MAP med elektronikkrens. Vet at MAF ble byttet for noen år siden. Syntes bilen gikk bedre etter at MAP ble renset, men nå er den dårlig igjen. Kan ha vært placebo. Turbo lager en lav hvinelyd, men maks effekt er upåklagelig og verkstedet mitt mente det ikke var noe problem enda. Bruker ikke olje. Håper noen har noen gode tips.