Mortenej

Medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mortenej

 • Rang
  Korporal

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Ålesund
 • Kjøretøy
  E34 520iA, F10 525d

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Overtok tidligere i vår en '11 F10 525D, siste årgang med 6 syl Diesel.👍 Veldig godt fornøyd med bilen, men kjenner at jeg gjerne kunne hatt bedre seter, denne har std stoler med skinn. Har nå komt over et sett med hel elektriske comfortstoler og lurer på om noen vet om det er mulig å få disse til å fungere i F10, evnt hva som må gjøres.
 2. Herlig oppdatering, Godt å se at du kommer i mål, og du fortjener en dag i sofaen. Regner med det blir godt å få denne igjenom EU og så skilt. Ser fram til det samme selv, men må nok vente til våren
 3. Mortenej

  E34 520iA

  Fant frem følgende, pluss vire så var det å sette igang med kveldens mål, få åpnet dreneringen til takluka. Trykktank e ikke dumt så slipper jeg å styre med hageslange oppe i takluka. Greit å begrense vannsølet i bilen når en skal lete etter lekasje. fylte dreneringa med vann og brukte viren for å stake ut å løsne det som lå i der inne. utrolig mye dritt som lå der inne, men til slutt virker det som alt er ute. og fått vasket reint rundt luka på begge sider. Blei mørkt før jeg var i mål så ble vanskelig å få tatt gode bilder av alt som kom ut. Men en fin våt flekk under bakenden på bilen viser at vannet kommer ut. Og det beste, ikke en dråpe inne i bilen. Så neste nå er å følge @sveigis råd å legge silikon rundt pakningen til bakluka. Da er forhåpentligvis bilen tett....
 4. Mortenej

  E34 520iA

  Kjapp oppdatering her etter høstferien, fikk ikke bilen inn i garasjen før vi dro på tur, så var litt spent på å se om den hadde tatt inn mere vann mens vi var borte. heldigvis så så det bra ut. Rakk å legge å pusse blankt å legge på et Brunox under batteriet og i dørken ved fører. Her var det kun overflate rust 😊, så slapp så mye mere arbeid. Det oransje under batteriet er restene etter merket som stod der, umulig å få vekk resten av dette. Har igjen en liten flekk på passasjersiden som jeg må se på før jeg setter sammen interiøret. Bestillt lakk i samme farge som bilen som jeg skal hente i morra, så forhåpentligvis er setene inne igjen iløpet av helga. I kveld blir det garasje jobb, får gjøre en ny insatts med å få i gang porten slik at jeg kan få bilen under tak. Blir så mye lettere å jobbe når en ikke trenger å være avhengig av været. Håper å få sett på dreneringa til takluka i kveld, så jeg er sikker på at denne er åpen og vannet kommer ut bak.
 5. Herlig oppdatering Sveigis, Rene manualen på hvordan fikse håndbrekk. Godt for oss andre at du dokumenterer så grundig, skal iallefall ikke stå på det om vi ikke får løst problemene.
 6. Mortenej

  E34 520iA

  Står igjen å få vasket skikklig, men slik den står nå kommer det ikke inn mere via takluka, så er bare via bakluka det kommer noe, og ikke ille det heller, men pakningen skal tettes. men må få den innom hus, for her ser det ikke ut til at regnet slutter med det første.
 7. Mortenej

  E34 520iA

  Det jeg vet om bilen er at den ble solgt ny i Tyskland i '95 og kom til Norge i '99. Fulgte med Norsk servicehefte, og bilen er kjørt ca 5000km !! i året siden den kom til Norge så spørs det om 39' km på 3 år i Tyskland stemmer... I såfall er km standen på 162' korrekt. Noen som vet om det er mulig å spore dette? Denne skal jeg absolutt ta vare på, og motivasjonen steig et par hakk når jeg så hvor bra dette var. hekta, ja fare for at jeg blir det, men la oss håpe at det blir med denne ene og ikke 8 Selv om naboen lurte på om jeg hadde startet med bilsamling. Ja mere bilder blir det Er gøy å lese andres blogger som har bilder og viser hva en gjør for både og fikse og holde vedlike.
 8. Mortenej

  E34 520iA

  Da er framseter ute av bilen og bakteppe og deler av midtkonsollen. Fått løfta på mattene foran og det ser jo ganske fint ut. Må bare legge ut bilder føler meg ganske priviligert som har funnet en så hel bil - Så langt, e veldig spent på kanalene når jeg får tatt av skjørtene. Men den som leter finner.... Under batteri, men dette overasker ikke, og var kun lakkslipp og overflaterust, så da var det frem med drillen og stålbørsten og kjøre på, pussa jeg ned til bare mettallet og smurte på med Brunox. Skal få lakket dette før batteriet kommer på plass. På førersida fant jeg litt rust i overgangen mellomg gulv og kanal helt inne ved overgangen til torpedoveggen, under fugen. Kan se ut til at det har samlett seg en del fuktighet fra fothvileren. håper det og ikke fra undersida... Blir nok å smøre på med brunox her også På passasjersida fant jeg brunt omtrent på samme plass men lengre opp på kanalen, bak stømkabelen til batteriet. Vanskelig å komme til her å finne ut hva som er årsaken. Men her skal framskjermen av uansett så får se fra utsiden hva det kan være. Mye fukt i gulvmattene, så står til tørk no. Håper å få bilen inn i garasjen iløpet av helga og blir lettere å jobbe da, ser jo ikke ut til at regnet ute skal gi seg med det første. Fordelen med å ha dratt ut alt av matter og la bilen stå ute er at en ser om det kommer inn mere vann men det virker greit no. Fortsatt ikke trygg på dreneringa bak, men står med fronten lavest nå så det meste av vannet finner nok veien ut foran. Blei ei lang oppdatering, men greit å få dokumentert tilstanden med litt bilder.
 9. Mortenej

  E34 520iA

  Takker for gode råd Svegis, og ikke minst bilder. Fikk åpna drenneringa noe mere i kveld. var stopp etter ca 30 cm, men etter litt forsiktig dytting kommer jeg nå ca 50 cm bakover, men da er det stopp. Virker som jeg er rett ved hengsla, skal det være mulig å stikke denne helt ut eller er det en kant el.l som stopper meg her? er mye dritt inne i kroken ved englsene, men rakk ikke å starte på noe rengjøring i kveld. Er ikke mye fritid med jobb som krever sitt utover kvelden og ungdommer som skal få sin del av opmerksomheten.
 10. Mortenej

  E34 520iA

  Tusen takk for velkomsten Så blir det spennende å se om jeg blir hekta eller ei. Målet er å få denne opp å gå å bruke som kose bil. Oppdaget desverre at bilen tok inn vann Seteryggen bak på venstre side var våt og det rant vann ned i dørken under baksetet. Virker som dette er en av de få gangene det har komt inn vann, for det var ikke tegn til gml fukt når jeg fikk tatt ut sitteputa. mye tørt støv og rask. Har fulgt med på trådene til flere E34 eiere her inne og forstått at takluke drenneringa er ei utfordring. Da var det bare å finne ei opplett byge som vi kaller det,.... Regner jo i ett sett her oppe. fikk kjørt takluka frem og tilbake, litt forsiktig og den kom seg sakte men sikkert. kjørte nok frem og tilbake et tyvetalls ganger før den åpnet seg helt. Tenker at her må jeg nok smøre opp. Fant frem en 3 mm vaier som jeg tilfeldigvis hadde liggende, og stakk denne inn i dreneringa, foran så tror jeg vaieren gikk helt ned, men bak så stoppet den etter ca 25 cm. Så da var det bare å få snudd bilen slik at fronten kom lavest, og baken opp. Deretter begynne demontering av baksetet og tak, og få dette lagt til tørk. best å få det våte ut av bilen raskest mulig. Det meste av vannet hadde rent bakover i bagasjerommet fant litt i reservehjulsbrønnen. Inne i kupeen fikk jeg løftet på gulvtrekket i baksetet, og her var det bare litt antydning til fukt på venstre side, mens høyre side er helt tørr. Og det beste av alt, ikke noe antydning til rust hverken i gulvet bak eller reservehjulsbrønnen. Var egentlig ikke tanken å ta takluke og interiør enda, men bedre å fikse dette å få bilen tett før jeg starter på hjulbuen. Så blir nok til at jeg snur på det og starter invendig. Takker for tips Bimmerlorris, tenker det blir ut med stolene og teppeløft foran også no. Håper jeg finner like fin bil foran som bak .
 11. Fantastisk insatts dere har lagt ned i denne. Imponert over alt du har fått gjort på under et år, spesielt med tanke på at du mangler garasje og bilen ikke var kjørbar, så der stod du, ute uansett temperatur for å få denne tilbake på veien. Har fulgt tråden anonymt siden i vinter men siden jeg omsider har skaffet eget prosjekt er det nok på tide å bli mere aktiv.
 12. Mortenej

  Bmw e34 540i / 6 Individual / 01.10.2018

  Ikke noen kjedelig oppdatering dette. Flott å se at du får tatt rusta på denne. Inspirerende for oss andre E34 eiere som spendt venter på hva som befinner seg under gulvmatta. Godt du har med deg noen som kan sveise arbeid slik at dette blir gjordt skikkelig så det vil holde.
 13. Mortenej

  E34 520iA

  Etter å ha gått med en drøm om å kjøpe en E34 i flere år, fikk jeg endelig muligheten til å begynne å lete etter et godt utgangspunkt for et årsiden. Var skikkelig heldig kom over en '95 520iA her tidligere i september som hadde kun 162' på klokka. Greit utstyrt med ryggesensor, AC, delskinn krok og stor dobbeltakluke. Det store minuset her var at den for et par år siden hadde fått besøk av en LandCruiser i høyre side, så her må hjulbuen og bakdøra byttes. Heldigvis har tidligere eier gjenomført en nødfiks slik at rust ikke har fått utviklet seg. Opprinnelig solgt i tyskland og kom til Norge som 3 åring. Mangler nok derfor nordisk spekk. Ser iallefall at jeg mangler setevarme. Bilen var sist EU godkjent i 2015, så planen er å bruke vinteren på å gå over bilen å få fikset det som evnt mangler. Fikk bilen i hus forrige helg og brukt uka til å se nærmere på hva som må gjøres. I tillegg til bakdøra må førerdøra byttes, her er det mere rust i forkant og nerkant til at jeg tror det lar seg fikse. Fikk med både ny førerdør og bakdør, men disse må lakkes, før de kan monteres. Det meste av utstyret fungere på denne. Det jeg har funnet sålangt er at bakre takluke kun vil opp bare en liten cm, samt glassluka vil ikke åpne seg overhodet. Håper at dette er småting som lar seg rette.