Gå til innhold

BMW E39 vannpumpe-havari


Erlend Bleie
 Share

Anbefalte innlegg

Hei, vannpumpa mi tok kveld for noen dager siden. Har bestilt ny reim og vannpumpe, fått ut deksel og vannpumpa. Når jeg fikk ut vannpumpa var det ikke bare lageret som hadde gått, men selve impelleren hadde blitt delvis knust og flere plastbiter manglet. Hvordan skal jeg få ut disse bitene som ligger i kjølesystemet? Evt. hva kan skje med disse bitene liggende i kjølesystemet? Håper noen har vert borti dette tidligere å har noe hjelp å komme med!

 

 

 

post-76550-0-03022600-1413727706_thumb.j

Er veldig takknemmelig for hjelp! 

Mvh

Erlend

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke uvanlig at impelleren ryker på M50/M52. De bitene som mangler vil du neppe finne på noen enkel måte, uten å demontere hele anlegget. Jeg ville prøvd å montere ny pumpe og testet. Fungerer kjølesystem og varmeanlegg normalt så er de vel i orden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bytta på min for et par måneder siden, og der var det like lite igjen av pumpa. Har ikke hatt noe problem med kjølingen så langt.. :)

Takker for svar begge to! :) Rensa du slanger og slikt? eller smalt du ny rett i? :) Redd termostat skal få biter i seg eller noe slikt å evt. stå åpen hele tida.. Kjedelig med plastbiter i kjølekanaler osv. men viss det har gått fint for deg, rekner jeg med det går fint for meg også. Har fått ut noen av bitene som lå i pumpeåpninga :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta en hageslange å spyl gjennom systemet før du monterer pumpa igjen, kan hende du får ut en del da :) kan være en fordel å ta bort termostathus i samme slengen for å spyle bedre gjennom.

Skal prøve det! :) en spesiell plass jeg burde plassere hageslangen som er bedre enn andre i kjølesystemet? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk du / får du varme inn i bilen når vannpumpen er gåen? eventuelt hvordan merka du det? 

 

får ikke varmluft inn i kupen på min e46 coupe. hvordan kan jeg vite om det er vannpumpa? 

 

takk for svar på forhånd ! :)

Eg hørte ein rar lyd, nett som at eg hadde punktert. Så stoppa eg, alle dekkene var heile :P Lekte vatn ut under bilen, og då var det lageret i vannpumpa som hadde tatt kveld, og reima hadde dradd vifta/pumpa til sida. Så eg kan dessverre ikkje svare på noen andre av spørsmålene dine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...