Gå til innhold

Kvekkelyd M57N2 - med youtube-video


iittala
 Share

Anbefalte innlegg

Jeg har det jeg vil beskrive som en kvekkelyd under panseret mitt. Etter først å ha verifisert at det ikke finnes frosker der har jeg begynt å lete etter hva annnet det er som kan lage en slik lyd. 

 

Min foreløpige teori er at det er vakumstyringen til swirl flapsa som er defekt, men før jeg begynner å feilsøke og bytte deler (ingen feilkoder) tenkte jeg å høre om noen har hørt noe liknende.

 

 

 

 

Bilen som motoren sitter i er en 2008 X3 med manuelt gir og snart 200 000 km på telleren. 

 

Har forsøkt å søke, men fikk ingen treff på kvekkelyd og uhånderbart mange på lyd/ulyd..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lyden er kjent, men med en annen rytme. :)

Hadde en rytmisk dunkelyd fra motorrom. Ved å koble ut vakumslange (testing) på egr ventil forsvant denne.

Byttet egr ventil og fjernet swirlflaps. Etter dette var dunkelyden gått over til kvekking. Byttet turboventil og lyden forsvant. Kan ha noe med swirlflaps styring som du sier siden kvekkingen kom etter at jeg fjernet sw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mangler tydeligvis litt i feilbeskrivelsen min, tror jeg. 

 

Lyden oppstår primært når motoren er varm, og er lettest å fremprovosere med korte rapp på gasspedalen. Motoren går helt fint på tomgang og gassresponsen tror jeg er som den skal være. 

 

For meg høres det ut som en defekt vakuumklokke, men hvilke vakuumklokker aktiveres med en gang man gir gass? (jeg ser bevegelse i staget til swirl flapsene samtidig som lyden oppstår, og swirl flapsene skal demonteres uansett da det svetter fra dem).

 

Får starte med å demontere vakuumslanger og se som det gjør noen forskjell. Er det flere vakuumklokker enn AGR, Swirl flap styring og bremsekraftforsterker på denne? Turboen er så langt jeg kan se utelukkende elektronisk styrt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Etter demontering av swirl flaps (som for øvrig var elektronisk styrt) og utkobling av AGR har jeg ikke hørt lyden igjen. Om det er tilfeldig vet jeg ikke.

 

Motorgangen oppleves roligere nå, men om det er innbilling eller ikke, det skal jeg ikke påstå. Dog lyser motorlampa fint og gult etter utkobling av AGR, må vurdere å gjøre noe med dette også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...