Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Om det er gummi eller plast som kommer i kontakt med olje blir dette hardt å sprøtt over tid det er litt sånn kjemien fungerer. Men det er ikke alene dette som er problemet som du nevner over, varmgang og mekanisk slitasje har nok åpenbart en finger med i spillet her i tillegg.
 3. At registeret har vært en svakhet er helt klart og kan gjerne nevnes, det var bare formuleringen om at plasten ikke tåler oljen som jeg finner litt uheldig, for det stemmer nok ikke helt.
 4. Tusen takk for svar dere! Finnkode: 223066023 er den bedre da?
 5. Nettet er vell fylt opp med havari på både Diesel og Bensinmotorene fra BMW. Om det er kjedet som strekker eller plasten som knekker så får du samme utfall. Men det fasinerende med dette er at dette problemet har "blitt fikset nå". Men likevell ser vi havari på samme problemet når de nye BMW`ene har fått noen KM på telleren. Ut i fra gammel tankegang var jo fordelen med kjede at det ikke krevde vedlikehold mens reim måtte byttes på intervaller. Jeg har allerede byttet min egen motor da jeg fikk registerhavari på Autobahn i Tyskland, da var det plasten som knakk som gjorde at det ble slakk i kjedet og kjedet hoppet. Når jeg nevnte dette på forumet på denne tiden var jeg bare ekstremt uheldig, men det viste jo seg i ettertid at veldig mange fikk dette problemet på 320i motoren. Deretter kom Dieselmotorene på løpende bånd med samme feil. Tenker det er en god erfaring å ha og heller være føre var på temaet, bytte dette da i mange tilfeller blir dette en stor kostnad å ta for en eier kontra å bytte registeret før stempelet stanger i ventilene.
 6. Elsker det når folk ikke bruker 20 sekunder på å rydde baksetet for søppel og rot før de tar bilde. Da sier ikke bildet meg 1000 ord, men heller sånn ca 8 ord: "sannsynligvis ikke så godt holdt - hold deg unna"
 7. Noen som vet hvordan jeg får alle assists helt av? BMW iX3. Ved å trykke en gang på DSC knappen får jeg "Traction Mode" Holder jeg inne får jeg opp "DSC off", men det er ikke helt avslått. Lar meg herje litt, men den er ikke heeeelt av. Jeg mener dette slo systemet helt av på forrige bil, en 225xe. Kan jeg skru antispinn *helt* av? Hvordan?
 8. Today
 9. Plast blir sprøtt av varme og særlig varmesykluser mellom ekstreme temperaturer. Her spiller mekanisk påvirkning også inn, det dras tross alt en kjede over skinnene. Olje og plast går helt fint. Hvis du har noen konkrete kilder som viser til det motsatte så vil jeg gjerne se det.
 10. Dette med regkjede vill vell alltid være ett problem så lenge de bruker plastskinner i registeret. Plast blir sprøtt av olje over tid og knekker av.
 11. Eventuelt kan du oppsøke et BMW-verksted som går inn med kamera og sjekker slitasje og slakke. Dette har etter hvert blitt standard prosedyre, koster 1500 kroner eller så.
 12. Usikker på om man oppgir total sum (vei avgift) eller kun pris på forsikringen. Men jeg bommet uansett litt, jeg betaler ganske nøyaktig 10.000kr i året i forsikring uten vei avgift. Dette er med IF med Amcar rabatt. 8000km og super forsikring! Faktisk en av de billigste forsikringene jeg har hatt på en bil og det er på den dyreste. Skjønner ikke helt hvordan
 13. https://www.finn.no/232125597 meget bra annonse bilder , ryddig bil og godt beskrevet
 14. Det er stor forskjell i pris mellom selskapene og hvilken årsmodell du forsikrer, jeg hadde tidligere 2 forskjellige selskaper. Min 2015 modell betalte jeg kr. 15000 for og for 2020 modell skulle de ha 21000, flyttet 2020 modellen til nytt selskap og betalte 13000, de skulle ha 23500 for 2015 modellen. Har nå flyttet begge til IF, har + forsikring. Har i dag 8000 km på 2015 modellen og 12000 km på 2020 modellen. Ser at motor og gir forsikringen har forskjellig prising. Betaler 3 ganger høyere premie for 2015 enn 2020 modellen i motor og gir forsikring. Totalt betaler jeg mindre i året for begge biler, enn det jeg fikk tilbud av et selskap på min 2015 modellen. Har 75% over 6 år på begge biler, normal egenandel. Ikke bonustap ved første skade nå. Bor i Oslo Nord. Dette er i IF. Trafikkforsikringsavgift til staten kommer på toppen.
 15. Jeg opplevde dette da jeg solgte min Porsche Cayman. Hadde dullet og stelt med bilen etter alle kunstens regler (og vel så det). Kjørte til og med bilen fra Kongsberg til Kristiansand for å overlevere den til kjøperen. Etter to uker ringte kjøper. Motoren hadde havarert på grunn av et veivlager som hadde feilet. Begge parter engasjerte advokat, så det lovmessige ble godt belyst. Vi endte opp med å dele regninga i stedet for å møtes i retten. På mange måter føltes det som en real løsning. Dette var hovedgrunnen til at jeg solgte 2011 X3'en gjennom Nettbil i sommer. Ville ikke risikere noe sånt igjen.
 16. ogee1

  BMW dieselmotorer

  Jeg fikk beskjed om at BMW hadde sperret systemene fra å kode vekk power reduction på grunn av fokus fra myndighetene på ulovlig trimming. Mulig at Bimmercode (eller hva de nå heter) eller andre kan klare det?
 17. Det meste er produsert i Kina, enten det er billig eller dyrt, med eller uten logo. Men du skal finne noe info i oppsettet. Systeminfo? Versjon av Android, firmware, etc. Dette kan bidra til å identifisere enheten. Har du en dings plugget inn i OBD-porten? Ta den ut og se om det hjelper. Kan du koble enheten til Internett, syncer den da klokken?
 18. Dette var billig, er det IF super? Kjørelengde? jeg fikk tilbud fra If på 14’ med full bonus og 12’ km. Har gått for Gjensidige og betaler 12’.
 19. Kan si så mye at viss du hører rasling når du starter motor eller du får Crank correlation koder er det absolutt verdt å bytte kjede med plastskinner. Plast blir sprøtt når det er kontakt med olje og har en tendens å dette av i små biter som setter seg fast i oljepickup og da er vell sirkelen komplett
 20. Tror ikke du trenger en nøkkel leser, mener du kan bare bruke antennen som allerede er i bilen. Men følger du instruksene som ISTA gir skal det nok gå fint. Post gjerne en tilbakemelding viss du får det til.
 21. Da har det striper på! Litt dårlig lys her og ikke helt ren bil men det får komme flere bilder i dagslys! Meget fronøyd! 😃
 22. Det er jo helt rått. Og sikkert mer kjørelengde enn oss? Tidshorisonten vår er jo 5-6mnd, kanskje noe lengre om det blir individual.
 23. vi havnet på 9000kr på vår X3M, fatter ikke hvordan men jeg klager ikke
 24. Jeg fikk plussforsikring på iX3 nå, ca 6000 i året med 10k km kjørelengde. Vil si det er godt innafor, tror ikke økning til det dobbelte hadde vært så stor..
 25. olejohnny123

  Ole Johnny Martinsen

  2001 BMW Alpina B3 3,3 Cabrio. Nr 2 av 287
 26. N47 ble vel introdusert først 03/2007 i E87/E81 LCI og senere introdusert 07/2007 i E60/E61, E90/E91/E92/E83 og E88/E82 - som da vil si 2008-modeller for nevnte.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...