Gå til innhold

Ikke EU godkjente led grøftelys


Teekay1983
 Share

Anbefalte innlegg

Var på EU kontroll og fikk mangellapp på at spredningen var alt for stor slik at det vil være sjenerende for møtende trafikk.

Er det et kjent problem at led pærer ikke møter kravene til spredning og gjelder det alle led pærer slik at det må byttes til halogen for å få det godkjent?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort svar: Ja.

Langt svar: Reflektorene i alle lykter er spesifikt designet for lyskilden, som i dette tilfellet er en halogenpære. Reflektoren tar lyset på den måten det blir utstrålt fra halogenpæren, fokuserer det og sender det noenlunde i korrekt retning. For at det skal fungere skikkelig må lyskilden være matchet opp mot reflektoren, som også er grunnen til at xenon i halogenreflektorer er noe mannskit. LED-pærene du har montert er antagelig et visst antall dioder plassert på en liten sylinder, noe som gir små lysglimt i alle himmelretninger, ikke en sentralt fokusert lyskilde som reflektoren faktisk "jobber sammen med".

Bruk heller noen kroner på skikkelige pærer til grøftelysene som gir hvitere lys enn andre billigere halogenpærer, LED i grøftelys har en tendens til å se helt noldus ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...