Sign in to follow this  
Benjiin1

Problemer med E39 540i 1999 (ABS/DSC) og dårlig lading

Recommended Posts

Hei

Da er det feilmelding på  ABS, DSC samt speedometer ikke fungerer. I tilegg lader bilen dårlig. Tror dere at det er en sammenheng?

Mulig at det ABS modulen som har tatt kvelden?

Takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du må lese ut feilkoder, ABS /DSC modulen er kjent for å feile på E39 med årene. At bilen lader dårlig kan være dårlig batteri eller dynamo/spenningsregulator. Kan være en sammenheng da elektronikk liker spenningsvariasjon dårlig men det må feilsøkes. Du kan aktivere hemmelig meny 09, den skal lades med minst 14.0VDC avhengig av hvor mye last, normalt er 14.2-14.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja speedometeret går vel på ene abs føleren bak på disse, så hadde jeg vert deg så hadde jeg bare sjekket/byttet den abs følern jeg. å hvis abs og speedo ikke virker så virker ikke dsc heller da alt dette henger jo sammen, lading kan jo være så mangt , kan jo være IBS føler ( tror din har det ) rett og slett sliten dynemo osv osv.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Benjiin1 skrev:

Okey. Hva kan være verst tenkelig/dyreste utfall? Bytte den "geniale"  vannavskjølte dynamoen, eller kan det være mer komplekse problemer?

Ville demontert dynamo og tatt ut spenningsregulator for å se på tilstanden til børsten. Er det lite igjen ville jeg kjøpt ny Dynamo av Elstock aftermarket, 2000 spenn ca hos Koed. De orginale er altfor dyr, bare spenningsregulator koster nesten 5000 org. Evt. kjøpe brukt hos Koed. Om det er den som er problemet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.