Jump to content

Recommended Posts

Hallais Bimmers.

for en liten måneds tid siden retrofittet jeg ut mine manuelle Sports seter(med varme) til Elektriske sports seter med minne! 


Da de nye setene har sin egen ECU (FAS hvis du sjekker med inpa) og som vanligt kan jeg ikke bare la det være nokk med nye seter. Så etter jeg lastet ut koden fra FAS modulen, startet jeg og sjekke hva men kan gjøre med dem via NCSdummy. 

 

Til nå har jeg lagt til 

-Soft start funksjon (setene har en "slope" før det kommer til full fart. noe som gjør att de virker litt mer vell designet og "luksus" 

-Minne linket til individuelle nøkler med profiler 

-Endret varme profilen slik att hvis du har full styrke på varmen brenner du ikke rompa av deg... 

-Easy entry  (Stolen beveger seg litt tilbake når du åpner døren og frem igjen når den merker att du sitter i stolen) 

 

Så så jeg en funksjon som var av by "default"   SA_KONFIG_KL_FAS  som er Seat ventilation for driver seat..

Så etter ett par timer med browing på Newtis fant jeg ut att denne modulen støtter faktisk ventilasjon, da den blir også brukt i 5 og 7 serien 

Så ut fra det jeg har funnet og vet trenger jeg en knapp modul fra en bil som kommer med ventilerte seter for og lage ett custom panel. da modulen venter bare på ett "trigger" signal for og skru på PWM regulatoren til viftene.  

Så ut fra det jeg har sjekket via bilder av de setene jeg har er det noe som ligner på hull lagt for ventilasjon (evnt kan brukes til det) 

Så planen fremover er litt R&D for og finne ut hvilke modeller rundt 2006-2008 som har ventilerte seter og evnt få tak i deler for og teste litt. 
SÅVIDT jeg vet ble aldri E9X serien solgt med ventilerte seter 

Hvis folk er intr i å hjelpe til evnt få til selv er det bare og sende PM eller skrive i tråden 

asdasd.PNG

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Etter litt graving i Newtis.info samt koblet meg til bilen og fått opp styringen for FAS (sete modulen)  Da har jeg en "Ventilate" knapp. Ved aktivering kan man høre ett rele "legge inn/ut" Noe jeg mener er att den kobler ut varme funksjonen mens den ventilerer seten.  Det er dog ikke noen vifter koblet opp til de ledige utgangene. Men skal finne litt utav Specs på de viftene som 5 og 7 serien bruker.  Da alt enda virker via 12V. Så skal det i bunn og grunn funke fint med en simpel "data vifte" type 100mm/120mm  Så lenge den har PWM-Reg pin (FAS modulen styrer farten til viften via denne kabelen)  

 

Kommer til å lete etter ett billigt sete med elektrisk styring for litt proto type testing.     

Oppdaterer tråden hvis jeg finner utav noe mer. 

Link to post
Share on other sites
13 minutter siden, Saltkjelen skrev:

Spennende prosjekt, følger med! Jeg har nok ikke stort å bidra med, men litt i forhold til den siste setningen din - man kan ha seteventilasjon og setevarme aktivert samtidig. 

Skjønner. Tenkte det muligens kunne være en "lock-out" relay. men Da er det nokk bare strøm Av/På releêt.   

Skal samle opp noen deler til ett eksperiment. Så blir det nokk noen litt mer kraftige vifter jeg prøver med da noen i ett 7 serie forum mener viftene kan være litt på den svake siden. (så skal det og sies att de som mente dem var svage bodde også i california) 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...